Αποστολέας Θέμα: ''Winsor & Newton'' βερνικι ???  (Αναγνώστηκε 17042 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
Απ: ''Winsor-Newton'' βερνικι ???
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 25, 2008, 12:30:46 πμ »
Δυστχως στο ΠΛΑΙΣΙΟ της Πατρας δεν βρηκα το σπρεϋ της Winsor-Newton...

Πηρα απο ενα βιβλιοπωλειο στον Πυργο ενα Lukas σατινε το οποιο και δοκιμασα με πολυ καλα αποτελεσματα...

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 20, 2012, 10:44:12 μμ »
Να ξεθαψω λίγο αυτο το θέμα και να ρωτήσω σχετικά με την αραίωση του αντίστοιχου βερνικιου για λάδι....Τα ειχα περασει πανω απο ακρυλικα΄με πινελο και ηταν μια χαρά αλλά θέλω να περασω το ματ πανω απο ακρυλικά tamiya  για τελικό χερι με αερογράφο...Η αραίωση του γινεται με το κλασσικο νεφτι ζωγραφικης/τουρπετίνη ή αυτα μπορεί να κανουν ζημιά στα χρωματα απο κατω???  ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Bandit59

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο - Σέρρες
  • Γιώργος
    • MODEL TIME
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 10:11:08 πμ »
Γιατί δεν κάνεις μια δοκιμή σ'ενα ''πειραματόζωο''? Θα σου λυθούν όλες οι απορίες νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 09:25:39 πμ »
Εάν αναφέρεσαι στο Winsor & Newton Matt Varnish αφού ανακινήσεις καλά, προσθέτεις  λίγο άζαξ ή νερό αποσταγμένο ( αυτό για το σιδέρωμα) και είσαι μια χαρά.

Προσωπικά θα απόφευγα την τουρπεντίνη γιατί μπορεί να "σηκωσει" χρώμα.

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 11:32:18 πμ »
Ox Δημητρη,αυτο ειναι αλλο οπως βλεπεις και στην φωτο. Δεν ειναι ακρυλικο. Θελει white spirit για την αραιωση.

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 01:19:44 μμ »
Εάν αναφέρεσαι στο Winsor & Newton Matt Varnish αφού ανακινήσεις καλά, προσθέτεις  λίγο άζαξ ή νερό αποσταγμένο ( αυτό για το σιδέρωμα) και είσαι μια χαρά.

Προσωπικά θα απόφευγα την τουρπεντίνη γιατί μπορεί να "σηκωσει" χρώμα.

::salut::

Προφανώς αναφέρεσαι στο παρακάτω Winsor & Newton Matt Varnish

Το ρωτάω γιατί έχω το συγκεκριμένο απλώς δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. 'Αρα το συγκεκριμένο με άζαξ ή νερό αποσταγμένο.

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 01:58:49 μμ »
Eγώ φιλε μου εχω αυτό και ειμαι ικανοποιημένος με το αποτελεσμα.

Φυσικά αν το αρεώσεις με το πρασινο διαλυτικό της Gunze θα εχεις καταπλικτικά αποτελέσματα
Στο λεω αυτό διοτι εχω περάσει το Β-1 και εγινε τέλειο.

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 02:09:30 μμ »

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση ::thanks_smilie::, φυσικά και έχω το Gunze και σίγουρα θα το δοκιμάσω  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 08:50:40 μμ »

Ακη στον κατάλογο του πλαίσιου με τα είδη ζωγραφικής το βερνίκι το κατατάσει στα αραιωτικά παίζει κανένα ρόλο αυτό;ή ,λάθος το έχουν.Απλή περιέργεια μιας και σου έχουμε εμπιστοσύνη μιας και βερνίκωσες το θεριό.

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Μοσχάτο
  • the fun lies in the curves... all kind...

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 23, 2012, 08:33:10 πμ »

Κατατοπιστικότατος,στον κατάλογο τα έχουν μπερδεύψει λίγο.Ευχαριστώ πολύ Busa.(δεν ξέρω το μικρό σου)
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 03:39:49 πμ »
Eγώ φιλε μου εχω αυτό και ειμαι ικανοποιημένος με το αποτελεσμα.

Φυσικά αν το αρεώσεις με το πρασινο διαλυτικό της Gunze θα εχεις καταπλικτικά αποτελέσματα
Στο λεω αυτό διοτι εχω περάσει το Β-1 και εγινε τέλειο.

Ρε λεβεντοπαιδα βερνικωνετε με matte medium? Ειναι σαν να χρησιμοποιειτε αραιωμενη ατλακολ!! Επι της ουσιας διαφανες ακρυλικο περνας οχι βερνικι. Το matte medium το βαζουμε για αραιωση αντι νερου ωστε να μην κοψει το χρωμα. Επισης μπορει να χρησιμοποιηθει αντι κολλας σε κολαζ ή για να κολλησεις χαρτι σε πιο σκληρη επιφανεια, οπως hardboard, χαρτονι 1000ρι κτλ.

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 10:45:21 πμ »
Ρε λεβεντοπαιδα βερνικωνετε με matte medium? Ειναι σαν να χρησιμοποιειτε αραιωμενη ατλακολ!! Επι της ουσιας διαφανες ακρυλικο περνας οχι βερνικι. Το matte medium το βαζουμε για αραιωση αντι νερου ωστε να μην κοψει το χρωμα. Επισης μπορει να χρησιμοποιηθει αντι κολλας σε κολαζ ή για να κολλησεις χαρτι σε πιο σκληρη επιφανεια, οπως hardboard, χαρτονι 1000ρι κτλ.

Τελικά ειναι  αυτο .

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:02:30 μμ »

:lol:
Δεν ειναι Γιαννης ειναι Γιαννακης. Ρε συ αυτο ειναι το ιδιο, απλα σε gloss. Aπλα περνας αλλο ενα χερακι ακρυλικο, διαφανες, δεν ειναι βερνικι. Το medium ειναι το υγρο που δενει τις χρωστικες που ειναι σε μορφη λεπτης σκονης. Επι της ουσιας εχει πολλα κοινα με την κρυσταλιζε ατλακολ. Το οτι βγαινει σε ματ και γυαλιστερο, δεν εχει να κανει.
Εντωμεταξυ αυτο το thinner που βαζεις τι βαση εχει? Θα ανακαλυψετε καταλαθος νιτρογλυκερινη καμια μερα και θα ανατιναχτειτε  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 10:55:56 μμ »
Για να βοηθήσω, χρησιμοποιώ το παρακάτω σαν βερνίκι με αερογράφο ή πινέλο χωρίς αρέωση. Δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και δεν καταλαβαίνει τίποτα μετά στα επόμενα στάδια παλαίωσης.

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 07:05:24 μμ »
Παιδια εχει δικιο ο Idomeneas.Αυτα στη μεγαλη συσκευασια,Gloss medium και matt medium δεν κανουν.Την εχω πατησει κι εγω.Ειναι πολυ παχυρευστα και δημιουργουν ενα πολυ παχυ στρωμα πανω στο μοντελο.Επισης,το Gloss για να γυαλιζει πρεπει να το βαλεις σχεδον αδιαλυτο,διαφορετικα αν το αραιωσεις δε γυαλιζει και πολυ.Γενικα δεν κανουν.Αυτο στη φωτο του φιλου nuclear ειναι το σωστο.Αυτο πηρα και σωθηκα.

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 09:20:41 μμ »
Από την παρακάτω σειρά έχω χρησιμοποιήσει μόνο το matt (με πινέλο και αερογράφο) χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα άλλα δύο τα έχω αλλά δεν χρειάστηκε να τα δουλέψω μέχρι στιγμής. Κρατάω την χωρίς αρέωση συμβουλή.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 11:39:17 μμ »
To Acrylic Gloss Varnish της Winsor ( δεν γράφει πάνω Galeria ) δεν κάνει πολύ
γυαλάδα ( ίσως φταίει η αραίωση ) και αναγκάστηκα να περάσω από πάνω
πινελάτα παρκετίνη για τις χαλκομανίες. Έχει μια ετικέτα λευκοπράσινογαλάζια.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 09:39:16 πμ »
Από την παρακάτω σειρά έχω χρησιμοποιήσει μόνο το matt (με πινέλο και αερογράφο) χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα άλλα δύο τα έχω αλλά δεν χρειάστηκε να τα δουλέψω μέχρι στιγμής. Κρατάω την χωρίς αρέωση συμβουλή.  ::salut::

Τα συγκεκριμένα αραιώνονται με τα κλασσικά διαλυτικά για ακρυλικά που έχουμε ή μόνο με νερό.

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 11:43:56 πμ »
Τα συγκεκριμένα αραιώνονται με τα κλασσικά διαλυτικά για ακρυλικά που έχουμε ή μόνο με νερό.

Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση ::salut:: ::salut:: ::salut::
Θα τα δοκιμάσω σύντομα :wink:

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 06:29:43 μμ »
Eχουν δικαιο τα παιδιά 
Αυτό που μου εδωσε η κοπέλα  στο πλαισιο δεν ειναι βερνικι.
Ευτυχώς που δεν παθαμε καμμια ζημιά.
Θα παω να τους τα πω απο κοντά ενα χερακι
Ευχαριστω παιδια για τις συμβουλές.
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 10:32:40 πμ »
Για να μην την πατήσει κανένας συνάδελφος σχετικά με τα βερνίκια αυτά,να τονίσουμε ότι κάνουν για εμάς μόνο αυτά που είναι στο γυάλινο μπουκαλάκι.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 07:29:34 μμ »
Eχουν δικαιο τα παιδιά 
Αυτό που μου εδωσε η κοπέλα  στο πλαισιο δεν ειναι βερνικι.
Ευτυχώς που δεν παθαμε καμμια ζημιά.
Θα παω να τους τα πω απο κοντά ενα χερακι
Ευχαριστω παιδια για τις συμβουλές.
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Tι να τους πεις.. Ταλαιπωρα πιτσιρικια που δεν ξερουν τι τους γινεται ειναι. Τα πανε απο το ενα τμημα στο αλλο. Τις προαλλες ημουν στο καταστημα και ψωνιζα οταν ηρθε ενας κυριος να παρει να πρωτα υλικα για τον γιο του που αρχιζε σπουδες γραφιστικης. Βασικα εγω τον εξυπηρετησα... Δυστυχως το κακο σε αυτα τα καταστηματα ελβετικος σουγιας ειναι οτι πρεπει να ξερεις μονος σου τι ζητας ωστε να επωφεληθεις απο τις καλυτερες τιμες που προσφερουν. Για καποιο λογο το Πλαισιο εχει παρα πολυ καλες τιμες σε ολα τα προιοντα W&N. Πιθανα κληρονομια απο τοτε που ηταν πραγματικο καταστημα ειδων σχεδιου. Οι τιμες του ειναι πολυ καλυτερες απο οποιοδηποτε eshop του εξωτερικου, στην γκαμα που φερνει. Αλλα περαν της δουλικης ευγενειας των υπαλληλων/ειλωτων δεν υπαρχει ουσιαστικη εξυπηρετηση και γνωση αντικειμενου.

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 08:15:18 μμ »
Tι να τους πεις.. Ταλαιπωρα πιτσιρικια που δεν ξερουν τι τους γινεται ειναι. Τα πανε απο το ενα τμημα στο αλλο. Τις προαλλες ημουν στο καταστημα και ψωνιζα οταν ηρθε ενας κυριος να παρει να πρωτα υλικα για τον γιο του που αρχιζε σπουδες γραφιστικης. Βασικα εγω τον εξυπηρετησα... Δυστυχως το κακο σε αυτα τα καταστηματα ελβετικος σουγιας ειναι οτι πρεπει να ξερεις μονος σου τι ζητας ωστε να επωφεληθεις απο τις καλυτερες τιμες που προσφερουν. Για καποιο λογο το Πλαισιο εχει παρα πολυ καλες τιμες σε ολα τα προιοντα W&N. Πιθανα κληρονομια απο τοτε που ηταν πραγματικο καταστημα ειδων σχεδιου. Οι τιμες του ειναι πολυ καλυτερες απο οποιοδηποτε eshop του εξωτερικου, στην γκαμα που φερνει. Αλλα περαν της δουλικης ευγενειας των υπαλληλων/ειλωτων δεν υπαρχει ουσιαστικη εξυπηρετηση και γνωση αντικειμενου.

Πες τα χρυσόστομε... Πες τα...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 01:11:53 πμ »
Πες τα χρυσόστομε... Πες τα...
Για να καταλαβεις την τραγικη κατασταση ενα παραδειγμα πριν 15 μερες. Η W&N εδω και 2 χρονια εχει αλλαξει την σειρα ακρυλικων κατηγοριας artist's με νεα συνθεση. Τα βασικοτερα πλεονεκτηματα ειναι περισσοτερος χρονος στεγνωματος (περιπου 20 λεπτα), επιτρεποντας λιγο wet blending oπως με τα λαδια και το οτι η ρητινη που χρησιμοποιουν (το medium δηλαδη που παραλιγο να παστωσουν καποιοι τα μοντελα  ::glossa::) δεν ειναι λευκη η οποια στην συνεχεια γινεται διαφανη (οπως η κρυσταλιζε), αλλα διαφανη εξαρχης. Αυτο εχει σαν συνεπεια να μην αλλαζει η αποχρωση των χρωματων μετα το στεγνωμα (να γινονται πιο σκουρα δηλαδη). Οτι βλεπεις παιρνεις και αυτο ειναι πολυ σημαντικο οταν μιλαμε για χρωματα που προερχονται κυριως απο αναμιξεις και οχι απο ετοιμα μπουκαλακια. Αν δεν εχεις κρατησει σημειωσεις, αντε να ξαναπετυχεις μετα το ιδιο χρωμα βλεποντας το στεγνο αποτελεσμα. Η ποστια ομως που εχει παιξει η W&N στους καταναλωτες ειναι η εξης. Πρεπει σωνει και καλα να χρησιμοποιησεις medium της ιδιας σειρας και αναμιξη επισης με χρωματα αυτης της γκαμας, αλλιως τα ακρυλικα χανουν αυτες τις ξεχωριστες ιδιοτητες και συμπεριφερονται οπως τα αλλα.
Το Πλαισιο φερνει τα χρωματα, αλλα πουθενα δεν εβλεπα τα medium. Ρωταω λοιπον τον υπαλληλο αν εχουν ή μπορουν να φερουν για αυτη τη σειρα. Μου δειχνει αρχικα τα Galleria. Του εξηγω τα παραπανω και παθαινει πολιτισμικο σοκ. Του τονιζω οτι ειναι διαφανες το medium και μου δειχνει.... το retarder. Εκει παθαινω εγω πολιτισμικο σοκ. Του εξηγω οτι μου δειχνει κατι που καθυστερει το στεγνωμα. Μου δειχνει το flow improver και εκει καιω ασφαλειες.  Παει μεσα και ρωταει. Μου λεει οτι δεν εχουν και δεν μπορουν να φερουν. Του εξηγω οτι τοτε τζαμπα φερνει χρωματα που κανουν 6-7 ευρω το σωληναριο (artists) γαν δεν τα υποστηριζει πληρως, γιατι αν ειναι να βαλω τα galleria προσθετα, τοτε καλιστα επαιρνα και αυτα τα χρωματα που κανουν 4 ευρω το σωληναριο. Ειχαμε μεινει και οι δυο και χαμογελουσαμε σαν Ιαπωνες τουριστες. Αν στην θεση μου ηταν καποιος απληροφορητος, θα ειχε πληρωσει 14 ευρω για να χαλασει τα ακριβα χρωματα του ή θα ειχε παρει κατι το οποιο θα εβαζε σε λαθος ποσοτητα και δεν θα στεγνωναν ποτε, ή κατι που θα εκανε την μπογια να χασει την συνοχη της και να μην πιανει εις τον αιωνα τον απαντα.
Γιαυτο ποτε μην εμπιστευεστε τους πωλητες τετοιων καταστηματων. Δεν εχουν ιδεα και δεν φταινε αυτοι γιαυτο, αλλα τα απληστα αφεντικα τους. Μονο πραγματικα εξειδικευμενα καταστηματα και ιδιαιτερα παλια μπορουν να προσφερουν συμβουλες. Εκει ομως υπαρχει ενα αλλο προβλημα. Ακριβοτερες τιμες και περιορισμενη γκαμα. Το χειροτερο ολων σε αυτη την κατηγορια ειναι οτι λογω οικονομικων λογων πολλες φορες μικρες επχειρησεις αποφευγουν τις πολυ μεγαλες μαρκες ως ασυμφορες. Ετσι το προιον που θα αντιπροτεινουν πιθανα να ειναι λιγοτερο καλης ποιοτητας ή με αλλα χαρακτηριστικα. Συνηθως οι καθαροι εικαστικοι δεν πολυενδιαφερονται για μαρκες και η ακριβεια στην συμπεριφορα των υλικων δεν ειναι προτεραιοτητα. Οσοι ομως ασχολουνται με εφαρμοσμενες τεχνες, υπολογιζουν στα χαρακτηριστικα του καθε υλικου.