Αποστολέας Θέμα: ''Winsor & Newton'' βερνικι ???  (Αναγνώστηκε 17037 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
Απ: ''Winsor-Newton'' βερνικι ???
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 06, 2013, 12:26:23 πμ »
αυτά

ξέχασα να το αναφέρω πια βερνίκια εννοώ  ::glossa::. Αυτά που έγραψα είναι αποκλειστικά για το πώς στρώνει στο μοντέλο το γκλος περασμένο με αερογράφο. Θα περάσω ακόμα 1 χέρι αύριο και μετά wash το οποίο το κάνω πάντα σαν pin wash δεν ξέρω έτσι μου βγαίνει δεν πασαλείβω όλο το μοντέλο. Θα δείξει η νεκροψία. Από ότι διάβασα πάντως άλλοι που τα χρησιμοποίησαν δεν είχαν πρόβλημα με τα βρομίσματα.  :mrgreen:
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 06, 2013, 12:34:25 πμ »
μολις τελειωσει η ..νεκροψια, στειλε ινφο.κ εκει που βολευτηκαμε τα marabu παμε ξανα για w&n για δοκιμη. :mrgreen: μας βαζετε σε εξοδα monsieur SHAGRATHI-οχι οτι δεν γουσταρουμε να πειραματιζομαστε συνεχεια :mrgreen: καλη επιτυχια !

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 06, 2013, 01:22:01 πμ »
Πάψε ρε γκρινιάρη  ::glossa:: 3,99 τα 75 ml κάνουν, έδωσα 7,98  :lol: πιστεύω να αξίζουν τα χρήματα, γιατί κάτι δεν μου κολλάει καλά με τα βερνίκια της lifecolor, για αυτό μπήκα στο τρυπάκι να δοκιμάσω winsor. Ανέμενε μέχρι νεοτέρας.  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 06, 2013, 07:00:15 πμ »
Σατινε δεν εχει. Γινεται μιξη των ματ και γυαλιστερου να βγαλει σατινε;

Ακομη και οταν βαφουμε με ακρυλικα τετοια βερνικια βαζουμε;
.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 06, 2013, 07:09:00 πμ »
... Ψέκασα με 20 μπαρ (αερογράφο βαρύτητας), μικρές στρώσεις , ίσα...
20 bar??? μήπως 20psi?
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 06, 2013, 08:29:56 πμ »
Τα βερνίκια της Winsor and Newton, είχαν από ανέκαθεν καλή φήμη.

Το μόνο κακό ήταν (τα προηγούμενα χρόνια) πως το Πλαίσιο ενώ τα διαφήμιζε πως τα έχει όταν πήγαινες στο κατάστημα ήταν άφαντα!!!

Τελικά με βλέπω καί μένα να ξαναγυρνάω στα W&N βερνίκια.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 06, 2013, 09:42:19 πμ »
20 bar??? μήπως 20psi?

:mrgreen: :mrgreen:κεκτημένη ταχύτητα.  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 11, 2013, 10:49:41 πμ »
Λοιπόν πέρασα με το γκλος βερνίκι της winsor επάνω από  χαλκομανίες με αερογράφο. Το πρώτο πέρασμα έγινε με 60% βερνίκι 40% νερό βρύσης (αν και όπως είπα δεν βρίσκω διαφορά από το 100% βερνίκι). Έκανα απαλά περάσματα με αερογράφο αλλά στο τέλος επειδή ψιλοβαρέθηκα και πιάστηκε το δάχτυλό μου τράβηξα πιο πολύ τη βελόνα προς τα πίσω να τρέχει πιο πολύ βερνίκι για να τελειώσει το κυπελλάκι και σε κάποιο σημείο συγκεντρώθηκε με συνέπεια να χτίσει μια σταγόνα  ::glossa::. Το άφησα ένα 24ωρο και την επόμενη που είδα τί έγινε έβαλα λιγότερη ποσότητα 100% βερνικιού στον αερογράφο  :lol:. Το ψέκασα με πολύ απαλά περάσματα, ίσα να καλύπτουν το μοντέλο για να μην υπάρξει το φαινόμενο τρεξίματος σε επιφάνειες. Μετά από δύο μέρες έκανα wash με λάδι van gogh και white spirit, χωρίς κανένα πρόβλημα, ούτε σήκωσε βερνίκι ούτε τίποτα, έχουν περάσει 4 μέρες από το 2ο πέρασμα με βερνίκι και 2 από το wash και όλα καλά. Απλά προσέξτε είτε το αραιώσετε είτε όχι να κάνετε απαλά περάσματα και να μην το παστώνετε βερνίκι καλύτερα 2-3 περάσματα με βερνίκι παρά 1 που μπορεί να τρέξει, αν και αυτό το ξέρετε, αλλά οκ... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 12, 2013, 04:49:40 μμ »
Πηρα το Σαββατο τα παρακατω. Eπηρεασμενος απο τα Vallejo που πριν ανοιξω μπουκαλακι τα κουναω πολυ εντονα το εκανα και εδω, ομως αφρισαν αρκετα και θελει πολυ χρονο να διαλυθει ο αφρος, με πινελο δεν καταφερα να στρωσω ειδικα το γυαλιστερο, με αφρο εβαφα παρα με ενα διαφανο διαλυμα. Καμια σχεση με το ανετο στρωσιμο που ειδα να κανει με πινελο το Humbrol Clear.
Εσεις τα ανακινειτε πριν την εφαρμογη τους;

Click to see the original size.
.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #84 στις: Αυγούστου 29, 2013, 04:11:49 μμ »

Το humbrol φτιάχτηκε ειδικά για χρώματα μοντελισμού για πλαστικά, και το άλλο για χρώματα ζωγραφικής σε καμβάδες, ακουαρέλα, χαρτί κτλ. οπότε μην έχεις τις ίδιες ελπίδες και ίσως απαιτήσεις από τα δύο προϊόντα. Προσωπικά ίσως κάνω ένα ελαφρό κούνημα για να ανακατευτεί το μείγμα που είναι στον πάτο του μπουκαλιού, όχι δυνατά όμως, τότε ναι θα αφρίσει και μετά δεν θα στρώνει και καλά θα αφήνει φουσκάλες, γμστ μετά μην το κουνάς τόσο. Όπως έγραψα πιο επάνω με πινέλο είτε αδιάλυτο είτε με νερό βρύσης δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα διαφορετικό στο πέρασμα όπως και με τον αερογράφο, για αυτό κατέληξα να το περνάω όπως είναι αδιάλυτο.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #85 στις: Αυγούστου 31, 2013, 09:16:45 μμ »
Click to see the original size.

Παναγιώτη, δοκίμασες wash με το sansodor πάνω στο gloss βερνίκι να μας πεις εντυπώσεις; Ξέρεις τι αποτελέσματα έχει πάνω στην παρκετίνη;
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #86 στις: Αυγούστου 31, 2013, 09:42:14 μμ »

Δυστηχως παρελαβα το κομπρεσερ μολις την Παρασκευη και ειμαι μακρια απο το σπιτι εκτοτε. Δεν εχω προλαβει να βαψω τιποτα για να δοκιμασω. Λογικα δεν θα εχει προβλημα, τα αγορασα με αυτην την λογικη, απολυτα σιγουρος δεν ειμαι μεχρι να τα δοκιμασω ο ιδιος και να το δω με τα ματια μου.
.