Αποστολέας Θέμα: Κανείς για τρένα?  (Αναγνώστηκε 38750 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 06, 2005, 07:27:18 μμ »
ΔΗΜΗΤΡΗ

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  :D
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ( www.sfsm.gr )

Αποσυνδεδεμένος kiriakos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 07, 2005, 04:28:24 μμ »
Δημήτρη

έχω ξεκινήσει πρ'οσφατα και έχω κάνει ελάχιστα με τα χέρια μου. Απλά έχω διαβάσει πάρα πολλά (περιοδικά, βιβλία, ιντερνετ). Θεωρώ τον εαυτό μου αρχάριο λοιπόν.

Όσον αφορά την αντιστοίχιση Apple kai Marklin το ίδιο πιστέυω και εγώ. Και όσον αφορά ποιοότητα, και μη στάνταρ σύστημα και νοοτροπία. Η μόνη ίσως διαφορά ότι η Marklin ήταν αλλά και είναι σε μερικές χώρες το mainstream (περίπου έστω).

Το αν θα κάνεις Μαρκλιν ή συνεχές πιστεύω εξαρτάται κυρίως από το τι θεσ να αναπαραστήσεις. Αν σε ενδιαφέρουν Γερμανία, Αυτρία, Ελβετία καλώς. Αν όχι όσο απομακρύνεσαι οι επιλογές λιγοστεύουν.

Κυριάκος

Αποσυνδεδεμένος Stedis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 09, 2005, 11:06:57 μμ »
Γεια σας παιδιά.Να συστηθώ και γω κάπως καλύτερα.Με λένε Δημήτρη είμαι 25 χρονών και μένω στην όμορφη Θεσσαλονίκη.Βασικά δεν ξέρω και πολλά από internet και forum.Δεν μπορώ και να μπαίνω τακτικά.any way κάτι θα γίνει και θα τα λέμε πιο συχνά..Τον Φεβρουάριο κλείνω 2 χρόνια που ασχολούμαι με το χόμπυ.Έχω digital system Marklin με C γραμμές.Μακέτα 2χ3~4μ.Σαν θέμα δεν έχω κατασταλάξει και γω.Κλείνω πιο πολύ προς Γερμανικό θέμα λόγο Faller
 σπίτια κτίρια σταθμός και όλα τα σχετικά.Θα προσπαθήσω να σας στείλω φωτο από την μακέτα.Από τροχαίο υλικό έχω το ICE.  
3 Ελβετικές μηχανές.Η μία είναι mfx.Οι 2 είναι εμπορικές αμαξ/χείες και η μία επιβατική.Μία Γαλλική μηχανή SNCF με επιβατικά βαγόνια.Μια CFL.Ένα ντιζελάκι V60 και ένα V100 DB.Tώρα περνάω catenary, αλλά σε μία μόνο από τις 4 διαδρομές.Με παιδεύει πολύ.Είναι κάπως μανίκι αλλά που θα μου πάει,θα την φέρω βόλτα.Γενικότερα έκανα ένα λάθος.Ξεκίνησα να φτιάχνω  κατευθείαν μεγάλη μακέτα,ενώ θα ήταν καλύτερα αν έφτιαχνα πρώτα μια μικρή γιατί θα εκπαιδευόμουν-πειραματιζόμουν εκεί πάνω.Τώρα όμως έγινε..Θέλει πολύ δουλειά..

Αποσυνδεδεμένος kiriakos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 10, 2005, 12:44:51 πμ »
Δημήτρη

αφού ξεκίνησες, έκανες τη μισή δουλειά. Αν έχεις τη μακέτα και τις γραμμές στρωμένες τα τρένα μπορούν αν κινούνται.
Το catenary..... μπορεί να γίνει σιγά-σιγά...'οπως και του ΟΣΕ λίγο-λίγο.....

Κυριάκος

Αποσυνδεδεμένος Stedis

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 10, 2005, 11:33:11 μμ »
Παράθεση από: kiriakos
Δημήτρη

αφού ξεκίνησες, έκανες τη μισή δουλειά. Αν έχεις τη μακέτα και τις γραμμές στρωμένες τα τρένα μπορούν αν κινούνται.
Το catenary..... μπορεί να γίνει σιγά-σιγά...'οπως και του ΟΣΕ λίγο-λίγο.....

Κυριάκος

Έλα Κυριάκο δεν μπορώ να πώ..έχω στρωμένες τις γραμμές και τα τρένα κινούνται και μάλιστα 4 συρμοί ανεξάρτητοι.Το πρόβλημα με την εναέρια(catenary)είναι ότι θέλει πολύ μελέτη και πρέπει να περαστεί πριν να κλείσω τα τούνελ.Έχει ασχοληθεί κανείς άλλος με catenary;

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 02, 2006, 03:17:35 μμ »
Γεια σας φίλοι τρενομοντελιστές ,

Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά  σε όλους .Είμαι νέος στο χώρο του μοντελισμού ασχολούμαι  ενεργά τα τελευταία 3 χρόνια και μόλις τους τελευταίους 10 μήνες  άρχισα να κατασκευάζω τη μακέτα-διόραμα  μου. Ο χώρος που έχω δεν είναι μεγάλος (200εκ X 65εκ) αλλά για την ώρα φτάνει για ένα διόραμα επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού.
Μέχρι σήμερα έχω συναρμολογήσει, βάψει, φωτίσει και τοποθετήσει τον  Σ. Σταθμό στο διόραμα επίσης έχω κολλήσει γραμμές και διασταυρώσεις. Τώρα είμαι στη φάση που θέλω να στρώσω χαλίκι και βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες τις προτάσεις που έχουν γίνει στη ενότητα αυτή.

Τάσος

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #56 στις: Ιανουαρίου 03, 2006, 10:05:25 μμ »
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΚΕΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑΣΟ. ΕΝΑ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΒΑΓΟΝΙΑ. ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΑ (0,80 Χ 0,40). ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ.

Αποσυνδεδεμένος Stedis

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #57 στις: Ιανουαρίου 03, 2006, 11:34:15 μμ »
Γεια σου Τάσο.Χρόνια πολλά και καλή "τρενική"χρονιά.Καλωσόρισες στην παρέα μας.Τί σύστημα χρησιμοποιείς;

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #58 στις: Ιανουαρίου 04, 2006, 06:06:07 μμ »
Είναι μικρός ο χώρος που έχεις γιατί εάν θέλεις να βάλεις 1 με 2 βαγόνια και 1 μηχανή θέλεις 60εκ.Θα βάλω κάποιες φωτογραφίες καθώς και τη διάταξη των γραμμών του σταθμού.

Παράθεση από: ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΚΕΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑΣΟ. ΕΝΑ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΒΑΓΟΝΙΑ. ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΑ (0,80 Χ 0,40). ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ.

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #59 στις: Ιανουαρίου 04, 2006, 06:53:43 μμ »
Η ιστορία μου με τον μοντελισμό ξεκινάει από το 1979 όπου οι γονείς μου έκαναν δώρο ένα set της Marklin με γραμμές M (το σετ αυτό με τις επεκτάσεις του το έχω κρατήσει ως ενθύμιο).Το 2001 μου έκανε δώρο η γυναίκα μου ένα άλλο set  της Marklin με γραμμές C. Από τη χρονιά εκείνη άρχισε το ενδιαφέρον μου για το μοντελισμό και πάλι. Στην αρχή αγόραζα βαγόνια και μηχανές (Γερμανικό θέμα) και αργότερα έψαχνα με Ελληνικό θέμα όπου και έχω συγκεντρώσει κάποιο τροχαίο υλικό 2 μηχανές (1 Ganz Mavag της Fuggerth(DC) και την Ηλεκτράμαξα HellasSprinter της Lima DC), 5 επιβατικά βαγόνια (Heris ,AlphaTrains,BalkanModels (OSE Y BDm), Sachsenmodelle (OSE Y Bm) και Fuggetrh, 6 φορτηγά (2 AlphaTrains,1 Roco,1 TrainGallery πετρελαιοφόρο,1 Συνοδείας,1 Liliput βαγόνι έργων με λογότυπο ΟΣΕ)  και 1 δρεζίνα ΟΣΕ.
Οι γραμμές που έχω είναι Piko (DC) και ο λόγος που άλλαξα από Marklin και AC σε Piko και DC  είναι ότι σε AC δεν έβρισκα Ελληνικά Θέματα , το κόστος και το ότι οι γραμμές C της Marklin δεν βοηθάνε το μοντελιστή να κάνει αυτό που θέλει .Κάτι άλλο που έχω κάνει έτσι ώστε οι γραμμές μου να πλησιάζουν αυτές του ΟΣΕ είναι ότι αντικατέστησα στις flexi γραμμές που έχω τους στρωτήρες της Piko με αυτούς της Tilling (Flexi track) που είναι τσιμεντένιοι και μοιάζουν με αυτούς του ΟΣΕ. Η επόμενη κίνηση που θέλω να κάνω είναι η μετατροπή σε ψηφιακό.
Εσύ τι έχεις ?

Παράθεση από: Stedis
Γεια σου Τάσο.Χρόνια πολλά και καλή "τρενική"χρονιά.Καλωσόρισες στην παρέα μας.Τί σύστημα χρησιμοποιείς;

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #60 στις: Ιανουαρίου 04, 2006, 07:13:28 μμ »
Δεν γνωρίζω εάν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ή να μου δώσει κάποιες ιδέες πάνω στο βάψιμο που προσπαθώ να κάνω σε ένα βαγόνι (εμπορικό τύπου Z3) όπου θέλω να το μετατρέψω σε «όχημα βοήθειας». Χρησιμοποίησα σπρέι της Cosmos(αστάρι πρώτα και μετά χρώμα) αλλά κάτι δεν πήγε καλά και το χρώμα άρχισε να ξεφλουδίζει. Σήμερα θα χρησιμοποιήσω  ένα άλλο σπρέι που αγόρασα , της Cosmos πάλι , που είναι ειδικό για δέρμα-πλαστικό και είναι και αστάρι μαζί.

Ευχαριστώ

Τάσος

Αποσυνδεδεμένος kiriakos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #61 στις: Ιανουαρίου 04, 2006, 11:09:01 μμ »
Καλή χρονιά σε όλους!

Τάσο καλωσήρθες στην παρέα μας!
Ακόμη ένας που ασχολείται με ελληνικό θέμα. Θα με κάνετε και εμένα να αλλάξω τελικά. Νομίζω ότι είναι σωστή η απόφασή σου να μεταπηδήσεις σε συνεχές ρεύμα. Καλά τα Μάρκλιν αλλά πλέον το DCC έχει γίνει στάνταρ και αυτά που βρίσκεις σε συνεχές είναι πολλαπλάσια απ'ότι σε εναλλασσόμενο.

Θα ήθελα να ρωτήσω εσένα αλλά και όσους ασχολούνται με ελληνικό θέμα τι κάνετε όσον αφορά τα couplers. Κάνουν τα ΝΕΜ ή υπάρχει κάποια πιο ρεαλιστική λύση?

Έγραψα σε προηγούμενα ποστς για site με micro layouts για λειτουργικά διοράματα με διαστάσεις από Α4. Βέβαια όσοι κάνουν μοντέλα επιβατικών τρένων θέλουν περισσότερο χώρο καθώς τα επιβατικά βαγόνια είναι μακρύτερα συνήθως.

Κυριάκος

Αποσυνδεδεμένος Stedis

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #62 στις: Ιανουαρίου 05, 2006, 01:01:39 πμ »
Γεια σας παιδιά.Έχω μία απορία :!:  :!:  :!:Πού χαθήκατε όλοι σας τόσες μέρες :?:  :?: Τάσο ενδιαφέροντα όλα όσα μου έγραψες αλλά γιατί από Marklin AC το γύρισες σε DC :?:Δεν θα το έκανα με τίποτα.Εγώ όπως κατάλαβες,έχω Marklin και δεν την αλλάζω πρώτον γιατί μου αρέσουν πολύ τα κομμάτια  που βγάζει και κατα δεύτερον γιατί κατασκευάζω μακέτα με γραμμές C.Μπορείς να δεις στην προηγούμενη σελίδα που γράφω κάτι ψιλά για την μακέτα μου.Μαζεύω τρένα κυρίως από Γερμανία και Ελβετία,αλλά και από Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκες χώρες.Γενικά μου αρέσει ο Ευρωπαϊκός σιδηρόδρομος.Όσον αφορά τώρα τις C γραμμές σίγουρα και σε καμμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τις Κ της Marklin και ειδικότερα με αυτές του δίγραμμου συστήματος (DC).Επειδή όμως,κατασκευάζω μία σχετικά μεγαλούτσικη μακέτα και ο χρόνος για να ασχοληθώ με αυτήν είναι ελάχιστος,εάν καθήσω και βάλω κάποιες άλλες γραμμές,τότε είναι που δεν θα δώ την μακέτα μου να τελειώνει ούτε σε 2 χρόνια.Ποιός κάθεται να γεμίσει  με σκύρα,τα κενά ανάμεσα στις γραμμές; Κοίταξε,είναι ορισμένα πράγματα με τα οποία δεν θα ήθελα να καταπιαστώ γιατί ξέρω ότι θα "κολλήσω" και πολύ μάλιστα.Γιαυτό έβαλα εκεί τις C γραμμές και απλά θα τις γεμίσω δεξιά και αριστερά με σκύρα σχεδόν πρόσωπο με τις γραμμές,καθώς επίσης θα βάψω τις ράγες για να φαίνονται σκουριασμένες.Επίσης δεν μαζεύω καθόλου Ελληνικά θέματα. Έχω μόνο ένα βαγόνι επιβατικό του Alpha-trains.Αν ποτέ θα έπαιρνα κάτι θα ήταν μία ADtranz,όταν επιτέλους  τις βγάλει ο Alpha-trains.Με τον μοντελισμό ασχολούμαι μόλις τα τελευταία 2 χρόνια..

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #63 στις: Ιανουαρίου 05, 2006, 07:16:34 πμ »
Κυριάκο για couplers
Εγώ χρησιμοποιώ της ROCO 40270  στα επιβατικά βαγόνια πιστεύω ότι πλησιάζουν στη Ελληνική πραγματικότητα. Τώρα τελευταία δοκιμάζω τους ηλεκτρικούς της Viessmann 5048 έτσι ώστε να μην παρέχω ρεύμα για φωτισμό σε όλα τα βαγόνια αλλά μόνο σε ένα, αυτοί πλησιάζουν στους αμερικάνικους.Το Ελληνικό θέμα έχει άλλη χάρη είναι καιρός να αλλάξεις, έχει αρκετές δυσκολίες όπως δεν βρίσκεις συχνά και σε ποικιλία θέματα, πολλές  φορές οι τιμές αυτών είναι απαγορευτικές (όπως έπαθα εγώ αυτές τις ημέρες όπου βρήκα το Ελληνικό Railbus GTW 2/6  αλλά η τιμή ....) ή όταν αποφασίσεις  να διασκευάσεις ένα υπάρχον βαγόνι κάπου θα κολλήσεις.  

Τάσος

Αποσυνδεδεμένος kiriakos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #64 στις: Ιανουαρίου 05, 2006, 10:43:23 μμ »
Τάσο

για την ώρα λέω να ασχοληθώ με αμερικάνικο θέμα. Από άποψη αγοράς έχει και αυτό δυσκολίες γιατί στην Ελλάδα βρίσκεις λιγότερα ακόμη και σε σύγκριση με το ελληνικό θέμα. Στο μέλλον βλέπουμε.
Ο λόγος μάλλον είναι ότι πάντα με γοητεύανε οι ALCO ( και MLW) του ΟΣΕ και είναι ίσως πιο εύκολο και φθηνό να έχω ανάλογα μοντέλα με αμερικάνικο θέμα. Ξεκίνησα με γερμανικά μοντέλα (λόγω DCC Roco που έχω) αλλά δε με συγκινούσανε πολύ. Επίσης τα αμερικάνικα couplers είναι πιο εύκολο να αναπαρασταθούν ρεαλιστικά σε ένα μοντέλο.

Αλλά αυτά είναι περισσότερο προσωπικά γούστα. Όταν νιώσω έτοιμος να κάνω εκτεταμένες μετατροπές σε μοντέλα (που δεν είναι και φθηνά) θα το σκεφτώ για ελληνικό θέμα πάλι.

Εσύ πως και σκέφτεσαι για επιβατικό σταθμό δεδομένου ότι έχεις λίγο χώρο και τα επιβατηγά βαγόνια είναι αρκετά μακρύτερα? Αλλά και πάλι όλα είναι θέμα πρτίμησης του καθενός.

Εγώ λέω να ξεκινήσω ένα layout σε παρόμοιες διαστάσεις. Αν θέλεις πες μου τη γνώμη σου. Δες στο θέμα "Σχέδιο μικρής μακέτας τρένου".

Stedis

το στρώσιμο του σκύρου θεωρούσα και εγώ δύσκολο και χρονοβόρο, και σε ένα μικρό διόραμα που έκανα χρησιμοποίησα γραμμές Roco με πλαστικό σκύρο και δοκίμασα και να στρώσω σκύρο σε άλλες γραμμές. Το αποτέλεσμα δε συγκρίνεται όσο αφορά το ρεαλισμό και η διαδικασία αποδείχτηκε πολύ εύκολη και γρήγορη. Πιστεύω ότι είναι κλάσμα του χρόνου που χρειάζεται για το στρώσιμο και το βάψιμο των γραμμών.

Κυριάκος

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #65 στις: Ιανουαρίου 08, 2006, 10:56:52 πμ »
Νίκο γεια σου
έβαλα ένα σχέδιο του διοράματος που φτιάχνω. Το μέγεθος είναι λίγο μεγαλύτερο από 200εκ Χ 65εκ.Όταν τελειώσει τα τρένα δεν θα κινούνται (γιατί δεν φτάνει ο χώρος) αλλά έχω κάνει πρόβλεψη για επέκταση δεξιά και αριστερά για σκέτη γραμμή (χωρίς σκύρο, κτίρια, διασταυρώσεις).Αυτή τη στιγμή βάζω χαλίκι στο μηχανοστάσιο (δεν έχω κατασκευάσει το μηχανοστάσιο ακόμα) έχω ολοκληρώσει το σταθμό (τον έχω βάψει στα Ελληνικά χρώματα μπέζ-κόκκινο-πράσινο, τον έχω φωτίσει και έχω βάλει και φιγούρες).Ο σταθμός είναι στης Kibri καθώς δεν υπάρχει ακόμα Ελληνικός σταθμός. Ετοιμάζω το Ελληνικό φυλάκιο γραμμής που θα το βάλω δεξιά του σταθμού και τη πλατφόρμα της Faller.Είχα μία ιδέα για την πλατφόρμα που ήθελα να τη κατασκευάσω από χαρτόνι και μπάλσα όμοια με αυτή του Σ.Σ Αθηνών (Λαρίσης) αλλά μου φάνηκε λίγο δύσκολο και το ανέβαλα για τώρα, ίσως το ξαναπροσπαθήσω. Θα σου βάλω φωτογραφίες από τη κατασκευή του διοράματος.

Τάσος

Παράθεση από: ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Tasos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #66 στις: Ιανουαρίου 08, 2006, 12:56:41 μμ »
Νίκο
έβαλα κάποιες φωτογραφίες όπως μου ζήτησες για να πάρεις κάποιες ιδέες. Όπως μπορείς  να δεις είμαι σε αρχικό στάδιο ακόμα (το σταθμό τον ολοκλήρωσα το καλοκαίρι 8/2005 ενώ τον είχα αγοράσει τον 01/2005), έχω ακόμα μέλλον...... αλλά δεν με ανησυχεί αυτό γιατί το χόμπι μας θέλει  χρόνο και ηρεμία για να μπορέσεις να κάνεις κάτι καλό. Το μηχανοστάσιο σκέφτομαι να το κατασκευάζω από χαρτόνι  έτσι ώστε να μοιάζει με κάποιο Ελληνικό αλλά προσπαθώ να  βρω το τρόπο που θα γίνει αυτό, δεν γνωρίζω εάν ξέρεις κάτι ή αν κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Ευχαριστώ

Τάσος

Αποσυνδεδεμένος kiriakos

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #67 στις: Ιανουαρίου 08, 2006, 05:50:24 μμ »
Τάσο

Το σχέδιο σου είναι πάρα πολύ καλό και κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερο από πολλά σχέδια αναλόγου μεγέθους που έχω δει σε περιοδικά.

Θα διαφωνήσω όμως μαζί σου ότι δε μπορούν να κινούνται τα τρένα. Ιδίως αν έχεις επέκταση στο ένα (ή και στο άλλο άκρο) το σχέδιο δίνει πολλές δυνατότητες ρεαλιστικής κίνησης.
Μπορεί να εμφανίζεται ένα επιβατικό τρένο, να αφήνει ένα από τα βαγόνια του που θα πάρει άλλο τρένο, να πάρει κάποιο φορτηγό βαγόνι (με δέματα πχ), να αλλάξει μηχανή κ.ά.
Και αν βάλεις και DCC μπορείς να κινείς διαφορετικές μηχανές στο ίδιο κύκλωμα γραμμών.
Επίσης σκέψου τη δυνατότητα η επέκταση να είναι τύπου sector plate για να μπορείς να αλλάζεις και να εμφανίζεις διάφορα τρένα στην κύρια μακέτα...

Σε ζηλεύω που έχεις ήδη στρωμένες τις γραμμές για να κινούνται τα τρένα...

Κυριάκος

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #68 στις: Ιανουαρίου 08, 2006, 10:55:55 μμ »
ΤΑΣΟ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.  :D
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ (0,80Χ0,40)  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΧΩ 1 ΣΤΑΘΜΟ, 2 ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ, 2 ΜΗΧΑΝΕΣ, 4 ΒΑΓΟΝΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ, 2 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ 1 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΟ 1 ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ 1 ΒΥΤΙΟ. ΟΠΟΤΕ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.  :cry:
ΜΟΛΙΣ ΒΡΩ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΕ ΜΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΜΑΚΕΤΑ.  :D

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 09, 2006, 04:51:30 μμ »
ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΑ SITE ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΤΕΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ  :wink:

http://www.railroadmuseum.net/

http://www.railroad.net/

http://www.railfan.net/

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΑΚΕΤΕΣ

http://www.gatewaynmra.org/

Αποσυνδεδεμένος modeler

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΘΗΝΑ
ΒΑΨΙΜΟ ΒΑΓΟΝΙΩΝ
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 10, 2006, 01:56:34 μμ »
ΑΦΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (ΟΚ ΧΑΘΗΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ-ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑ ΑΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)
ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΑΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ
ΑΝ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΡΧΙΚΑ (ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΖΑΧ  ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ) ΙΣΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΕ, Η ΕΡΙΞΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΣΤΑΡΙ.
ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΤΑ ΣΠΡΕΥ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΤΑ ΣΟΥ

Αποσυνδεδεμένος modeler

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 10, 2006, 02:21:28 μμ »
ΣΤΑ 2 ΑΥΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΣΤΑΡΙ ΚΟΣΜΟΣ
ΕΝΩ ΤΟ WEATHERING ME ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ- ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ

http://i33.photobucket.com/albums/d72/osetrain/000_0168.jpg

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 10, 2006, 02:31:44 μμ »
Modeler, νομίζω ότι πρέπει να ανεβάσεις φώτο από όλο το έργο σου. Αν κρίνω μόνο από τα δύο βαγόνια που βλέπω στην φώτο πρέπει να έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά...

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 10, 2006, 10:22:25 μμ »
Modeler, ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.  :D
ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ Ή ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ?
ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΑΨΩ ΚΑΤΙ ΒΑΓΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΛΑΩ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. :?

Αποσυνδεδεμένος modeler

• Scale 1/144
  • *
Κανείς για τρένα?
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 12, 2006, 09:33:02 πμ »
ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΙΤΡΙΝΑ SHELL ENA SET ΤΗΣ TILLIG (HO).
ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ DECALS ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ TRAINGALLERY  http://WWW.TRAINGALLERY.GR
ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Η ΣΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ.
ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ :D  :D

Tags: