Αποστολέας Θέμα: Saharianna ΙΙ ή Metropolitana  (Αναγνώστηκε 4532 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Saharianna ΙΙ ή Metropolitana
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 10:34:27 πμ »
Παναγιώτη έχεις δίκιο κι εγώ ήξερα ότι είναι κόκκινες.

Πιο αναλυτικά τώρα, από όσα μου είπε ο θείος. Τα willys ήταν κατακόκκινα όπως είναι και αυτά που έβαλες στις φωτό. Αργότερα όταν άρχισαν να αντικαθίστανται από Ιταλικά οχήματα δηλαδή μερικά τζιπάκια της FIAT (μάλλον τα Campagniola) και μερικά Alfa Romeo (τα Matta) και αυτά ήταν κόκκινα (της φωτιάς) ενώ αργότερα εμφανίστηκε και το κεραμιδί σαν χρώμα. Τα "διοικητικά" ή τα περιπολικά τους (κάποια Alfa Romeo 1900 berlina & κάποια FIAT) ήταν όλα μάυρα. Μαύρες επίσης ήταν και όλες οι μηχανές τους οι Moto Guzzi αντίθετα με τις πρώτες αμερικάνικες Harley που είχαν μείνει είτε στο αρχικό τους χρώμα (olive drab) ή είχαν βαφτεί κόκκινες.

Εκεί όμως που επέμενε, και ήταν 100% σίγουρος γιατί το θυμόταν όπως μου είπε πολύ καλά, είναι με τα autoblindo (μάλλον τα έλεγαν αυτοί έτσι στην αστυνομική αργκό;;; ) και τις Metropolitana. Είπε δηλαδή ότι όταν τους παραχωρήθηκαν αρκετα μετά τα τέλη του πολέμου, παραλήφθηκαν όπως ήταν και στην Αφρική δηλαδή σε μπεζ χρώμα. Μετά βάφτηκαν σε μαύρο χρώμα. Δεν ξέρω τι να πω, εμένα με μπέρδεψε πολύ και το θέμα είναι ότι του έχω εμπιστοσύνη γιατί ο θείος τα έχει 400 και θυμάται πάρα πολλές λεπτομέρειες όπως τον έχω τσεκάρει.

Παρεμπιπτόντως αυτός ήταν φανατικός μηχανόβιος  ::biker::  :mrgreen: γιατί του άρεσε η ελευθερία της μηχανής. Ακόμα και αργότερα, ως υψηλόβαθμος αξιωματικός και διοικητής ολόκληρων περιοχών, όπως λέει, αυτός συνέχιζε να χρησιμοποιεί μηχανή και να μη θέλει να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο.  :mrgreen: Φυσικά δε χρειάζεται να σας πω ότι οι τούμπες που έχει φάει είναι αμέτρητες και έχει σπάσει όλα του τα κόκκαλα.  :!: :!:

Ορίστε και μια φωτό από την κάσκα που χρησιμοποιούσε και την έχει κρατήσει ως ενθύμιο. (Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω ότι μου την έχει υποσχεθεί  :mrgreen: )

Από κάτω ακριβώς φαίνεται μέσα στο πλαστικό του κουτάκι και ένα μοντελάκι που είχα, που μόλις το είδε μου το "βούτηξε" γιατί κάποτε είχε και ένα τέτοιο . Είναι μια Alfa Romeo 1900 Berlina, POLIZIA της Squadra Pantera ή squadra volante (Δυστυχώς δεν θυμάμαι τώρα καλά αν και οι 2 ονομασίες είναι ή ιδια και αυτή μονάδα). Πρόκειται για μια "επίλεκτη" κατά κάποιο τρόπο ομάδα, που αναλάμβανε γρήγορες καταδιώξεις και ειδικά γενικότερα καθήκοντα, και στο εμπρός φτερό έφερε ως έμβλημα 'εναν μαύρο πάνθηρα.

Ορίστε και 2 φωτό από το αρχείο μου με την Matta το τζιπάκι της Alfa Romeo και το χρώμα στο οποίο ήταν βαμμένες.

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 10:42:31 πμ »
Κάπου στο δίκτυο κυκλοφορούν και φωτό ιταλικού T17E1 Staghound, τροποποιημένου για αστυνομική χρήση:

A, με πρόλαβε ο Παναγιώτης.. Τέλος πάντων, τουλάχιστον πάρτε δυο έγχρωμες.
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 01:25:30 μμ »
 Φίλε μου Νίκο, η ορολογία celere ήταν μόνο για λίγο μεταπολεμικά. Η ονομασία pantera είναι για μερικά οχήματα της σύγχρονης αστυνομίας που είναι για καταδιώξεις. Υπάρχει η volante αλλά αυτή χρησιμοποιήθηκε κυρίως το '70 και αναφερόταν σε ομάδες που "δρούσαν" στις autostrada. Panteres υπάρχουν και σήμερα και μάλιστα μερικές είναι Lamborghini  :shock:
 Μήπως ο θείος σου μπερδεύτηκε με τις ομάδες των carabinieri  :?: :?: Αυτοί χρησιμοποιούσαν μαύρα οχήματα και σήμερα έγιναν μπλέ σκούρα  :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 02:00:30 μμ »
Παναγιώτη η Squadra Pantera υπήρχε ως "επίλεκτη" ας πούμε δύναμη στην Polizia Stradale από το 1950. Τα αυτοκίνητά της ήταν μαύρα (Alfa Romeo πάντα) και προορίζονταν για καταδιώξεις κυρίως στις autostrade. Από παλιά είχαν χρησιμοποιήσει διάφορα supercars (και για λόγους γοήτρου) όπως το 1962 που είχαν μια Ferrari 250 GTE

όπως ακριβώς έχουν σήμερα, όπως είπες κι εσύ, μέχρι και Lambo.

Τέλος για να κλείσω κι επειδή το ψιλοσπαμάραμε (από metropolitana ξεκινήσαμε και αλλού καταλήξαμε  :roll: ) ο θείος δεν έχει μπερδευτεί. O τίτλος του τώρα είναι Generale di P.S. in pensione. Ήταν πάντα στην P.S.  ::arrowred:: Polizia di Stato (και πιο συγκεκριμένα στην polizia stradale). Κι όπως επιμένει τα οχήματά τους συμπεριλαμβανομένων και των θωρακισμένων  :!: :!: ήταν μαύρα. Εξάλλου με τους Carabinieri δεν είχε καμμία σχέση ποτέ, όπως εξάλλου μάλλον θα ξέρεις οι [wiki=]Carabinieri[/wiki] προέρχονταν κατευθείαν από το στρατό και υπήρχε μεγάλη έχθρα μεταξύ τους και της P.S. Δεν ξέρω μάλιστα αν έχεις ακούσει τα χιλιάδες ανέκδοτα που υπάρχουν στην Ιταλία για τους καραμπινιέρους (κάτι όπως έχουμε εμείς για τους πόντιους) καθότι τους θεωρούσαν .... χαμηλότατης κοινωνικής και νοητικής ... υποστάθμης  :lol: :lol:  άτομα  :lol: :lol: :lol:

Αυτά, πάντως το ΜΑΥΡΟ πολύ με έχει προβληματίσει  :? κι εμένα, οπότε μάλλον θα συνεχίσω την ... ανάκριση και σήμερα (τηλεφωνικά) ενώ Χριστούγεννα που θα είναι εδώ ο μπάρμπας σίγουρα θα τον κατεβάσω Ιπποκράτους ... οπότε  :twisted: :twisted: ετοιμαστείτε.  :twisted:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 02:11:46 μμ »
 :lol: :lol: :lol: καλά τα ανέκδοτα με τους carabinieri είναι ατελείωτα.......Οι carabinieri είναι στρατιωτικό σώμα γιαυτό και έχουν πινακίδες E.I. αντί για polizia.
 Θα κανονίσω να "κατέβω" Αθήνα να συναντήσω το θείο σου.....μου έλλειψαν τα ιταλικά  :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 02:34:51 μμ »
Λοιπόν μιάς και μπερδευτήκαμε με τα χρώμματα, απο το επίσημο site της ιταλικής αστυνομίας www.poliziadistato.it/.../stradale2.htm "....Gli innumerevoli modelli vestono tutti i colori della Polizia, dall'amaranto al grigioverde fino all'azzurro medio." = Τα αμέτρητα μοντέλα (οχημάτων) "φόρεσαν" όλα τα χρώμματα της αστυνομίας, απο το "κόκκινο - βυσσινί" στο γκρί - πράσινο (σαν χακί) μέχρι τέλος στο θαλασσί".
 Επίσης απο το ίδιο site "...Le jeep militari vengono così riverniciate prima in amaranto poi in grigioverde e in molti casi sono in funzione fino agli anni sessanta." = Τα στρατιωτικά τζίπ έτσι ξαναβάφτηκαν πρώτα σε "κόκκινο - βυσσινί" και αργότερα σε γκρί - πράσινο και σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούσαν μέχρι την δεκαετία του '60".

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 02:45:29 μμ »
Ορίστε ακόμα μερικές φώτο απο το site της αστυνομίας η Moto Guzzi Falcone  το 1963
 το 1970 και το 1971 αυτή ήταν η "επίσημη" διαδοχή των χρωμμάτων
 Μαύρα ήταν μόνο τα οχήματα μή πρώην στρατιωτικής χρήσης

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 07:34:48 μμ »
Ο signore (zio) Nicola χτύπησε και πάλι ... και γι'αυτό εδώ είμαι κι εγώ, μαζί με το μυστήριο των χρωμάτων, το οποίο όμως πιστεύω ότι  :roll: μάλλον λύθηκε.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ !!!

Χθες το πρωί καθώς κατέβαινα στην Ιπποκράτους προς το καφέ, χτυπά το κινητό μου. Στην άλλη μεριά του τηλεφώνου ο θείος. Μου λέει ότι η συζήτηση που είχαμε,
τον έχει κάνει να είναι συνεχώς "on fire" (τα ακριβή δικά του λόγια  :lol: , δικός μας κι ο μπάρμπας  :mrgreen: ) τις τελευταίες ημέρες, οπότε προκειμένου να βρει απάντηση στο όλο πρόβλημα,  πήρε τηλέφωνο στα κεντρικά της αστυνομίας. Μετά από αμέτρητα τηλεφωνήματα με διάφορες υπηρεσίες και ανθρώπους μίλησε με τα ιστορικά αρχεία οι οποίοι του απάντησαν τελικά (και μετά από σχετική έρευνα) την επομένη λέγοντάς του τα εξής :

Τα οχήματα (autoblinda & metropolitana) κατά την παραλαβή τους από την αστυνομία με το τέλος του πολέμου βάφτηκαν ΚΟΚΚΙΝΑ ή πιο σωστά σε αυτό το "κεραμιδί" χρώμα, ως πρώην στρατιωτικό υλικό, όπως πολύ ορθά  αναφέρεται εδώ και από άλλους συναδέλφους.

Όμως στην περιοχή της Padova & Vicenza και κατά το διάστημα 1948 - 50 (που υπηρετούσε εκεί ο θείος), ήταν ΜΑΥΡΑ !!!!

Όπως του ειπώθηκε, και σε αυτά τα μέρη αρχικά, μετά την παραλαβή τους, τα οχήματα ήταν βαμμένα "κόκκινα" όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία. Επειδή όμως στις περιοχές αυτές υπήρχε μεγάλος αριθμός κομμουνιστών, ύστερα από ανώτατη διαταγή άλλαξαν χρώμα και βάφτηκαν μαύρα!!!!  :shock: :shock:  :shock:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:00:44 πμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Νίκο τον θείο "απο κοντά" είναι "πηγή"  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:08:43 πμ »
::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Νίκο τον θείο "απο κοντά" είναι "πηγή"  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

ΠΗΓΗ δεν λες τίποτα!!!!!  :D
Κανόνισε να κατέβεις Χριστούγεννα που θα έρθει. Κυριολεκτικά μπορούμε να μιλάμε για ημέρες!!! Θα τον κατεβάσω στο καφέ, που γουστάρει κιόλας τέτοιες φάσεις, και προβλέπω να περνά ανάκριση 3ου βαθμού  :twisted:  :lol:

Εδώ να φανταστείς όταν πρωτογνωριστήκαμε και έμαθε ότι ασχολούμαι (και είμαι άρρωστος με Alfa Romeo) μόλις γύρισε στο Milano - και χωρίς να μου έχει πει τίποτα - έκλεισε ραντεβού με την κα Elvira Ruocco - υπεύθυνη του centro di documentazione της εταιρείας (την οποία εγώ μέχρι τότε γνώριζα μόνο από κάποια e-mail που είχαμε ανταλλάξει). Κυριολεκτικά "σήκωσε" όλο το αρχείο, τι έντυπα, τι φωτογραφίες, τι σχέδια, τι τεχνικά εγχειρίδια και όταν ξαναήρθε Ελλάδα μου έφερε 2 κούτες υλικό!!! Για να μη σου πω για το αρχείο του (όλα τα Quattro Ruote - από το τεύχος Νο 1 - και πολλά άλλα περιοδικά) το οποίο κάποια στιγμή θα περάσει στα χέρια μου  :lol: Ο θείος είναι κυριολεκτικά φοβερός !!!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:45:44 πμ »
Νέος πολύτιμος λίθος "Ziodiamante"  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35