Αποστολέας Θέμα: Saharianna ΙΙ ή Metropolitana  (Αναγνώστηκε 4531 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Saharianna ΙΙ ή Metropolitana
« στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 06:52:44 μμ »
Λοιπόν επειδή αρκετοί φίλοι ενδιαφέρονται για την Metropolitana και για να μην spamάρω το θέμα του φίλου του Νίκου, ανοίγω ενα θέμα εδώ. Λοιπόν η αστυνομική saharianna είναι η saharianna II serie ή αλλιώς metropolitana. Διαφορές σχετικά με την saharianna της italeri. Διαφορετικά πλαινά κουτιά και τεπόζιτα πλέον. Οπλισμός όπως και της saharianna στην αρχή αλλά μετά μόνο με breda 20mm και solothurn των 20mm στην "θέση του συνοδηγού". Απο πολύ φίλους μοντελλιστές ιταλούς μου είπαν οτι το χρώμμα είναι το κόκκινο κερασσί (cechiglia rosso) της Model Master ή πολλοί διαφωνούν σ' αυτό με rosso ruggine κόκκινο της σκουριάς. Δεν υπήρχαν διακριτικά ή άλλα κόλπα επάνω εκτός των πινακίδων Polizia. ΠΡΟΣΟΧΗ στην αρχή όλες η metropolitana ήταν κανονικά βαμμένες με καμουφλάζ και κανονικές πινακίδες. Μετά μερικές που έμειναν στην Ρώμη είχαν μεελεύθερο χέρι και άσπρο ασβέστη γραμμένο στον μπροστά αριστερό και πίσω δεξιό λασπωτήρα την επιγραφή P.A.I. (polizia africana italiana). MIA ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ είχε την επιγραφή "Reparto Mobile Polizia d' Roma" αλλά μόνο για 1 εβδομάδα και μετά ξαναβάφτηκε κόκκινη και έσβησε. Οι πινακίδες ήταν απλές και έλεγαν polizia......
 "In January 1943 the Camionetta II (Sahariana II or Metropolitana), was adopted which had two additional boxes in the rear and two, long side containers instead of 10 jerrycans. The sand-channels carried on both sides were no longer fitted. 
Picture 8 Sahariana II used by the PAI (Italian Africa Police) in Rome, in 1944.
Ten remained in Rome with the PAI or Polizia Africa Italiana (Italian African Police), and a Sherman tank destroyed one when American troops entered the Italian capital city on 4th June 1944. Neither the Repubblica Sociale Italiana (Mussolini's Social Republic) nor the Germans used any of the AS 42 produced and after the War the surviving AS 42 Sahariana II were used by the Italian Police until the middle of the 1950s. These had a crew of six and were fitted with a radio set.
Picture 11 The Sahariana II was used by the Italian Police in the 1950s and was painted red. (Zuliani) "
 H δεύτερη φώτο είναι λοιπόν 1950 και κάτι οπότε έρευνα + ερώτηση σε φίλους ιταλούς μοντελλιστές και --> λοιπόν σίγουρα στον μπροστά δεξιό όπως βλέπουμε λασπωτήρα είναι η ιταλική σημαία όπως σ' όλα τα ιταλικά μέσα της εποχής ενώ στον αριστερό είναι η πινακίδα κυκλοφορίας......
 " Camouflage and markings
The first AS 42s produced were painted in the Italian yellow sand colour. Most of the Sahariana II were painted in the standard factory three-colour camouflage of medium green and red-brown patches on the base yellow sand used for Italian fighting vehicles from the Spring of 1943. After the War Italian Police vehicles were a shade of red. No units marking were used on these vehicles during the War, but all carried Italian licence number plates. "
 Λοιπές φώτο αλλά απο μοντέλα. Το μοντέλο είναι Cri.El Model αλλά πλέον n/d (no disponibile) = οχι διαθέσιμο ίσως λόγω italeri πιά  :roll:
Όπως παρατήρησε πολύ σωστά ο φίλος Νίκος Τσίτσος δεξιά δεν υπάρχει η σημαία αλλά ενα "V". Λοιπόν νεότερα απο Ιταλία μου λένε οτι το "V" σημαίνει "Quinto ragruppamento della polizia" δλδ 5ο τάγμα αστυνομίας  :roll: :roll: Και δρούσε στο Βένετο ενάντια στους αυτονομιστές γερμανόφωνους αυστριακό-φιλους  :roll: :roll: :roll:
 Το κιτ "έβγαινε" και απο την Historica αλλά είναι πλέον out of production. Σήματα "βγάζει" ακόμα η Cri.El. Models στην Ρώμη, και είναι αυτά που βλέπετε "επάνω" στο μοντέλο της.
 Υπόψην υπάρχει και AB 43 της polizia ---> Το μοντέλο έτσι με τα σήματα πωλείται απο την Cri.El. Models αλλά η ίδια πωλεί και τα σήματα ξεχωριστά. Σ' αυτήν την autoblinda modelo 43 όπως βλέπετε είναι γραμμένο το "Nucleo Celere di P.S." παρόλλα τα ιταλικά που ξέρω δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοεί......μάλλον μάλλον λέω εννοεί "Ελαφρύς Πυρήνας Πίζας"  :?: :?: :roll: :roll: :roll: ειλικρινά δεν ξέρω....Πάντως κάπως έτσι ήταν "γραμμένο" και εκείνο της Ρώμης που προανέφερα.
 Sorry εάν σας κούρασα με όσα σας έγραψα, αυτά μόνο ξέρω και έχω "μαζέψει" σχετικά με την αστυνομική saharianna. Ελπίζω να βοήθησα όσους θέλουν να την "φτιάξουν". Οτι νεότερο συγκεντρώσω θα το "ανεβάσω" εδώ στο θέμα αυτό  ::salut:: ::salut::

Ι

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
Απ: Saharianna ΙΙ ή Metropolitana
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 07:29:08 μμ »
Νέες φώτο απο Ιταλία απο μερικές "κόκκινες"
 και μια απο autoblinda

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 07:40:49 μμ »
Γεια σου ρε Παναγιώτη!!!! Το έχει το όνομα φαίνεται...... τρίζει η καρέκλα του ΠΕ-ΖΕ!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Από την προηγούμενη Τετάρτη που αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέμα και μέχρι το Σάββατο το πρωί ήξερα τα μισά απ' ότι ξέρω τώρα!!!! Μετά απευθύνθηκα στον Παναγιώτη και μετά... τα βλέπετε και μόνοι σας!!!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 07:41:41 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον....
Μπράβο Παναγιώτη!
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 07:44:42 μμ »
Κινητή εγκυκλοπαίδεια ο Πάνος! Μπράβο Πάνο!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 07:50:25 μμ »
Ξεχάσαμε να αναφέρουμε οτι κυκλοφορεί? και σε vac απο κάποια Hobbymodellbau.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 08:32:40 μμ »
Κάπως έτσι θα είναι και το "φύλλο" με τα σήματα, όπου με σιελ θα είναι το backround απο το "φύλλο" δλδ το σιελ ΔΕΝ θα εκτυπώνεται  :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 08:35:04 μμ »
Παναγιώτη ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Με το κόκκινο έτσι μου έρχεται να φτιάξω και εγώ μία. Αλλωστε από ότι φαίνεται με πάνε τελικά τα ζουζουνοειδή οχήματα στην 1/72...
Σε σχέση με το κιτ της Italeri Θέλει πολλές αλλαγές;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 08:43:32 μμ »
Γιώργο παρόλλο που δεν το έχω "πιάσει" νομίζω οτι θέλει αλλαγή αυτές οι "θήκες" στα πλαινά ώστε να μην έχει τα κάνιστρα αλλά τα κουτιά (δές σαν οδηγό τις φώτο απο το Cri.El.), ξέχασα να σας πώ οτι οι Saharianna είχαν 3 ειδών λάστιχα. Τα Electron (αφήστε αυτά), τα Libia ή Saharra που κανονικά ΑΥΤΑ "φορούσαν" και τα artiglio (που δίνει ΛΑΘΟΣ η italeri). Οι metropolitana "φορούσαν" ΜΟΝΟ τα artiglio άρα το λάθος της italeri είναι ok για metropolitana  :shock: 8) Επίσης ΔΕΝ είχαν τα psp δλδ αυτές τις λάμες για οταν "κολλούσαν" στην άμμο. ʼρα λίγες μετετροπές νομίζω  :roll: Εκτός άμα κάνεις τις πρώτες σαν P.A.I. οπότε είσαι 100% ok με το italeri (πλήν των κανίστρων και της "θήκης" των).....

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 08:46:21 μμ »
Respect Πάνο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 08:50:31 μμ »
Ελπίζω να "βοηθώ" όσους θέλουν ή ήδη τη "φτιάχνουν"........σύντομα θα έχω κι άλλα νέα.........  ::077devil:: ίσως και σηματάκια  ::077devil::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 08:57:31 μμ »
Πάνο είσαι κυριολεκτικά "θησαυρός γνώσεων"  ::icon_thumright:: .
Οπότε κύριοι Τσίτσηδες, Χοτ-ντόγκηδες  :lol: και λοιποί είστε αδικαιολόγητοι να κάθεστε να κοιτάτε, εμπρός, μαρς γαι τις saharo-metropolitanes σας.

:evil: Έχω φάει μια ώρα τώρα όλα τα περιοδικά και βιβλία που θυμάμαι ότι υπήρχε άρθρο και για τη metropolitana και δεν μπορώ να το βρω με τίποτα    :evil: :evil: :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil: ... και μετά μου λένε μερικοί ότι δεν είμαι μπάχαλο ... την ακαταστασία μου...  :evil: :evil: :evil:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 09:31:40 μμ »
......." Le modifiche più appariscenti rispetto al modello originario consistevano nella sostituzione dei 5 fustini superiori con un lungo contenitore su ciascuna fiancata e nella adozione di pneumatici rinforzati di nuovo tipo." = Οι μετατροπές που είναι πιο εμφανείς σε σχέση με το αρχικό σχέδιο είναι στην αντικατάσταση των 5 επάνω κάνιστρων με ενα μακρόστενο "κουτί" σε κάθε μια απο τις πλευρές και την τοποθέτηση νέω ενισχυμένων ελαστικών.
 Γιώργο ---->
 Επίσης απο το επίσημο site www.tergheitaliane.it έχουμε και λέμε
## SPA AB 40/41/43  1941 -> 1945  Autoblindo ex R.E.  25XX / 65XX / 67XX
## AS 42/43   1942 -> 1943  polizia 1944 --> Bologna 1954/55  25XX --> ????

δλδ οι ΑΒ παραγωγή απο 1941 έως 1945 πρώην στρατιωτικές με πινακίδες που άρχιζαν με 25 / 65 / 67 και άλλα 2 νούμερα. Οι saharianna παραγωγή 1942 έως 1943 υπηρέτησαν με αστυνομία απο 1944 έως η τελευταία στην Μπολώνια το 1954. Αρχικές του 1944-45 πινακίδες που άρχιζαν με 25 και άλλα 2 νούμερα.......

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 10:19:10 μμ »
Να και ενα "δείγμα" πινακίδας απο "Polizia Africa Italia - P.A.I." για όσους θέλουν να κάνουν saharianna P.A.I. --->    "P.A.I. 0886"

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 10:26:53 μμ »
Παναγιωτη δεν εχω μεινει μονο εκπληκτος απο τα κουλα(με την καλη εννοια παντα) μοντελα που φτιαχνεις,αλλα και με πως τα συνοδευεις με εγκυρες πληροφοριες και φωτογραφιες, που προσωπικα εγω δεν θα εμπαινα καν στο κοπο να ψαξω για βιβλιογραφια με την σκεψη οτι δεν θα υπαρχει γι'αυτο που ψαχνω τιποτα.Μπραβο ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 10:53:18 μμ »
Παναγιώτη πολύ καλές, πλούσιες και "ερεθιστικές" οι πληροφορίες που βρήκες και μας παρουσιάζεις, ειδικά λόγω του ασυνήθιστου θέματος. Και πέραν όλων των άλλων, δεν είχα καμμία αμφιβολία όταν πρωτοαναφέρθηκε το θέμα από τον Νίκο, διότι είναι γνωστό ότι έχεις μια ιδιαίτερη σχέση και ειδίκευση στα ιταλικά θέματα (πέραν των υπολοίπων).

Εϋγε, ευχαριστούμε, και τώρα όλοι βουρ για μια sahariana (metropolitana) της αρεσκείας σας!

Πολύ καλή παρουσίαση!  ::eusa_clap:: ::salut::   ::good_job_smilie::

::spam_emoticon::

Υ.Γ. Τσίτσο, ναι το έχει το όνομα! Θες μήπως να σε ξαναβαφτίσουμε ε; ε; ε;  8)

Ποιά καρέκλα...αυτά είναι για τιποτένια θνητά όντα, εγώ έχω καπαρώσει ήδη από μόνος μου ένα θρόνο σε βάθρο και χρυσοποίκιλτο..... :lol: :lol: :lol: ::glossa:: ::glossa::

Βρε συ ποιά καρέκλα, τι προβοκατόρικα πετάς πάλι ε; Αλητήριε τύπε. Δεν πας να περάσεις καμμιά χειρολαβή στο μοντελάκι που το άφησες και μαζεύει σκόνη; ε; (για να μην ξεχάσω κι εγώ τον Μούτου...)

ΕΝD OF SPAM (Sorry Παναγιώτη)

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 10:48:50 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα, σας ευχαριστώ αλλά ήθελα να "δώσω" ότι ήξερα και έμαθα για την metropolitana, πλέον και οχι saharianna  :)  Νομίζω οτι οι φώτο, εκτός περιπτώσεων φωτομοντάζ, είναι απο τις καλύτερες "πηγές" και "αποδείξεις". Σχεδόν το 70% των πληροφοριών το "άντλησα" απο πολύ καλούς φίλους μοντελλιστές απο την Ιταλία  ::eusa_clap:: Νά σε τί βοηθούν τα μοντελο - forums και το net, ανταλλαγή πληροφοριών  ::icon_thumright::
 Βέβαια σχετικά με ιταλικά οπλικά συστήματα του Β' Π.Π. έχω μια μικρή πληροφόρηση, λόγω των σπουδών μου εκεί. Όπως καταλαβαίνετε εκεί το 30% των μοντελλιστικών άρθρων - θεμάτων είναι σχετικά με την ιστορία τους (και ιδιαίτερα με εποχή Garibaldi και Μussolini - Badoglio και μετέπειτα '45 '46). Για όσους ενδιαφέρονται περι ιταλικών θεμάτων (οχήματα - άρματα κτλ) "Βίβλος" αποτελούν τα "Αllarmi" και ο τόμος "Mezzi Corrazati italiani". Πάρα πολύ καλό είναι επίσης το "A.S.I.R. La tragedia" (Armata Spedizione Italiana in Russia) δλδ το εκστρατευτικό ιταλικό σώμα στην Ρωσσία, που έχει δώρο και VHS (όταν το αγόρασα εγώ - τώρα μάλλον dvd πλέον) που έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ  ::icon_thumright::
 Για οτι άλλο χρειαστείτε φίλοι μου, μακάρι να μπορώ να σας βοηθήσω  ::salut:: :)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 12:13:33 πμ »
::alarm:: ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ !!! ::alarm::

Ξεκινάω να γράψω ορισμένα πράγματα τα οποία ανατρέπουν ΠΟΛΛΑ από όσα είναι ήδη γνωστά (εμένα τουλάχιστον μου τα ανέτρεψαν  :(  όσο ΚΑΙ μου τα κατέστρεψαν, γιατί είχα διαμορφώσει άλλη γνώμη όσο και είχα διαφορετικούς σκοπούς  :twisted: ) Λοιπόν εξηγώ.

Η αδελφή της πεθεράς μου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Ιταλία και είναι παντρεμένη με Ιταλό, τον θείο τον Νικόλα, έναν φοβερό τύπο.
Την ιστορία της ζωής του κάποια στιγμή θα σας την πω γιατί είναι κυριολεκτικά για μυθιστόρημα, αλλά προς το παρόν θα σας πω λίγα γι'αυτόν καθώς και τι έμαθα σήμερα. Ο zio Nicola λοιπόν, σπούδασε προπολεμικά νομικά, με την έναρξη του Β' Π.Π. κατατάχθηκε στο στρατό (και ως αξιωματικός υπηρέτησε και στη Ρόδο). Στη συνέχεια όμως και στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια που ακολούθησαν, αντί να δουλέψει ως δικηγόρος κατατάχθηκε στην αστυνομία καταλήγοντας στην polizia stradale (κάτι αντίστοιχο της δικιάς μας τροχαίας) όπου έμεινε για το υπόλοιπο της καριέρας του. Εδώ και είκοσι περίπου χρόνια συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του στρατηγού. Λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του αλλά και του πτυχίου δικηγόρου που είχε, άρχισε να δουλεύει σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες ως ειδικός και νομικός σύμβουλος και πραγματογνώμονας σε αυτοκινητιστικές υποθέσεις.
Παρότι λοιπόν ο θείος είναι τώρα ογδόντα και βάλε προς ενενήντα, είναι άνθρωπος της τεχνολογίας με μεγάλη αγάπη για οτιδήποτε μηχανοκίνητο, αλλά και με πολύ καλή ενημέρωση. Σκέφτηκα λοιπόν ως αστυνομικό να τον ρωτήσω πρώτα από όλα, αν ήξερε τι σημαίνει "Nucleo Celere di P.S." που δεν γνώριζε ο Παναγιώτης (Raw_Shooter), αλλά ταυτόχρονα να ρωτήσω αν είχε τίποτα υπόψη του για τα Autoblinda & Metropolitana. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΟ μετά από το αποψινό τηλεφώνημα στην Ιταλία!!!  :shock: :shock: :shock:

Λοιπόν ο zio Nicola με διορθώνει ότι δεν είναι autoblindA αλλά autoblindO ή τουλάχιστον έτσι τα έλεγαν αυτοί!!
Όσο για το "Nucleo Celere di P.S." ΚΑΙ αυτό το ήξερε τι είναι, γιατί είχε υπηρετήσει σε αντίστοιχη μονάδα. Η ονομασία Nucleo αφορούσε σε μια ομάδα των 100 ανδρών (τόση ήταν το μέγεθος της μονάδας) ενώ το Celere σήμαινε "ταχεία" κάτι σαν άμεση δράση. Το P.S. σημαίνει Polizia di Stato δηλαδή αστυνομία τάξης ; Σε μια τέτοια λοιπόν μονάδα αμέσου δράσεως και αποκατάστασης της τάξης (κάτι σαν τα σημερινά δικά μας ΜΑΤ;; ή ομάδες/δυνάμεις μέτρων τάξης;; πως τις λένε ακριβώς δε γνωρίζω, Λάμπρροοοο) είχε κάνει διοικητής το διάστημα 1948 - 1950 στην Padova και την Vicenza!!!
Τα οχήματα τα οποία διέθετε η μονάδα όπως μου είπε, πέρα από κάποια willys jeep που είχαν αφήσει οι Αμερικάνοι, τα οποία αργότερα αντικαταστάθηκαν από διάφορα άλλα Fiat και κάποιες μηχανές Harley στην αρχή και Moto Guzzi αργότερα, ήταν και τέσσερα autoblindo και μία Metropolitana. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ήρθε στην ερώτηση για τι χρώμα είχαν. Αν ήταν μπορντώ - κεραμιδί ή έντονο κόκκινο, όπως τουλάχιστον πίστευα εγώ.

"Δεν έχω υπόψη μου αν σε άλλα μέρη της Ιταλίας ή σε άλλες μονάδες ήταν άλλο χρώμα, σε αυτές τις μονάδες που ήμουν εγώ όμως, τα οχήματά μας ήταν πάντα ΜΑΥΡΑ και  ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΑ !!!!!!!  :shock: :shock: :shock: :shock:

Είπατε τίποτα;;; Τι είναι πάλι τούτο;;;;  :shock:
Το θέμα είναι ότι παρά τις αντιρρήσεις μου ήταν ΚΑΤΗΓΟΡΙΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ λέγοντάς μου μάλιστα στο τέλος και επειδή εγώ επέμενα,   :roll: "Ποιός ήταν τελικά εκεί;;; Εγώ ή εσύ;;"   :? :? :?

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 12:22:40 πμ »
Mama mia che confusione!!!  ::dontknow:: ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 12:37:12 πμ »
Nino μας κούφανες τώρα,όχι μόνο με το νέο αλλά με την τρελή πηγή που βρήκες!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 12:52:15 πμ »
Μάλιστα, πληροφόρηση εκ των έσω. Μήπως ο zio έχει και καμμία φωτογραφία; Ετσι για να έχουμε αποδείξεις όταν καταφτάσει η Polizia di Colori...

Πάντως Νίκο μπράβο! Το RND έχει πάρει πλέον πανευρωπαϊκές διαστάσεις.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 01:13:12 πμ »
Κι εγώ αυτό ρώτησα ρε Γιώργο, καθότι συνεχίζω να παραμένω άπιστος Θωμάς, αλλά δυστυχώς no fotografie  ::dontknow::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 08:52:22 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα. Λοιπόν όντως το "Νucleo celere d' P.S." μετά την μετάφραση του θείου του Νίκου σημαίνει αυτό. Βλέπετε και οι ιταλοί με μια λέξη εννοούν πολλά πράγματα δλδ celere =ελαφρύς, χαρούμενος, ταχύς. Τώρα για την λέξη autoblinda. Είναι autoblinda λόγω της λέξης auto που είναι L' auto δλδ θηλυκή λέξη, άρα L' autoblinda. Τώρα ο θείος του Νίκου μάλλον την "έλεγε" με την τοπική διάλεκτο. Να φανταστείς Νίκο ότι την πόλη που έμενα Ιταλία την έλεγαν επίσημα Pescara και όλοι οι ντόπιοι Bescara  ::eusa_wall:: ::eusa_wall::
 Τώρα χρώμματα. Όλα τα μέσα της αστυνομίας ήταν κόκκινα

Λοιπόν γιατί ο θείος του Νίκου τα θυμάται ΣΩΣΤΑ μαύρα  :?: Όπως μου εξήγησαν οι φίλοι απο Ιταλία ΟΛΑ τα μέσα που ήταν πρώην στρατιωτικά ήταν ΚΟΚΚΙΝΑ και "έπαιρναν μέρος" σε περιπτώσεις "βαριές" όπου χρειαζόταν ταχύτητα και βαρύς οπλισμός. ΟΛΑ τα άλλα μέσα της αστυνομίας δλδ αυτοκίνητα (Alfa Romeo + Fiat + Lancia) όχι στρατιωτικά ήταν ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ. Αυτά ήταν σαν να λέμε η "Αστυνομία Πόλεως".
 Η μόνη εξαίρεση του κανόνα ήταν οι μοτοσυκλέτες Moto Guzzi, οι οποίες άλλες ήταν κατακόκκινες και άλλες κατάμαυρες  :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 09:10:17 πμ »
...εγώ πάντως ονειρεύτικα να κάνω μία κόκκινη, τι θα κάνουμε τώρα;;;; μήπως να φτιάξουμε zio (2), μία κόκκινη και μία μαύρη;;;  :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 09:18:59 πμ »
Φίλε μου Φίλλιπε, όλες όσες έχω δεί κατασκευασμένες απο ιταλούς συναδέλφους είναι κόκκινες. Όπως βλέπεις και στο site www.crielmodel.it την "δίνουν" κόκκινη με σήματα  :roll: :roll: Προσωπικά πιστεύω οτι είναι κόκκινες  :)

Tags: