0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα έλεγα οτι παρουσιάζει εξαιρετικό μοντελιστικό ενδιαφέρον αυτή η περίπτωση,καθώς μπορεί να οδηγήσει και σε υπέροχα διοράματα με θέμα την διαδικασία... Ελληνοποίησης του Τοπολίνο... Καλή επιτυχία.
Πανέμορφο θεματάκι! Θα το προτιμούσα πάντως ιταλικό στρατιωτικό ή μεταπολεμικό πολιτικό με τις πατέντες που λές...
Παναγιώτη θα σου πω κι εγώ μια ιδέα για την παραλλαγή του Τοπολίνο,Ελληνική!!!Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το βιβλίο "Στα μονοπάτια του πολέμου" του Ζάχου Χατζηφωτίου.Εκεί διηγήται ένα παριστατικό οπού όταν υπηρετούσε με την Ελληνική Ταξιαρχία στην Ιταλία ,αντάλλαξε δέκα κούτες τσιγάρα,σαπούνια,μπέικον και μαρμελάδες με ένα Φίατ Τοπολίνο ,από έναν Ιταλιάνο..!!!!Το Τοπολίνο ήταν βαμμένο μπλέ με κόκκινες ζάντες.Επειδή δεν θα μπορούσαν να το κουβαλάνε βαμμένο έτσι,ο Ζάχος και οι υπόλοιποι της μονάδας,το έβαψαν πινελάτο πράσινο με σκιές,από τα στρατιωτικά χρώματα που κουβαλούσαν,και έγραψαν στο καπό με άσπρο χρώμα Ε.Σ.!!Μάλιστα του έβαλαν και πινακίδες ΕΣ 1918,που ήταν η ημερομηνία γέννησης ενός από αυτούς!!!!Το κουβαλούσαν φορτωμένο σε έναν γερανό Μακ της μονάδας και όταν δεν είχαν υπηρεσία το είχαν για να βολτάρουν στις γύρω πόλεις!! Στο τέλος του πολέμου μάλιστα ο Χατζηφωτίου το έφερε στην Ελλάδα και το κράτησε κάμποσα χρόνια.Θα έλεγα οτι παρουσιάζει εξαιρετικό μοντελιστικό ενδιαφέρον αυτή η περίπτωση,καθώς μπορεί να οδηγήσει και σε υπέροχα διοράματα με θέμα την διαδικασία... Ελληνοποίησης του Τοπολίνο... Καλή επιτυχία.
Φίλοι μου, το ανέφερα και σ' άλλο "θέμα", το Νοέμβριο θα πάω "μοντελο-ταξίδι" στο Μιλάνο, οπότε οτι θέλετε και μπορώ να βρώ σας το φέρνω
Φίλε "Μάστορα" εάν έχεις οτιδήποτε πληροφορίες σχετικά δλδ "σκιές" : πού ήταν το Ε.Σ. : Πώς ήταν η πινακίδα : Μack : Θα με βοηθούσες τρομερά.......το αρχίζω τώρα κιόλας