Ο signore (zio) Nicola χτύπησε και πάλι ... και γι'αυτό εδώ είμαι κι εγώ, μαζί με το μυστήριο των χρωμάτων, το οποίο όμως πιστεύω ότι

μάλλον λύθηκε.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ !!!
Χθες το πρωί καθώς κατέβαινα στην Ιπποκράτους προς το καφέ, χτυπά το κινητό μου. Στην άλλη μεριά του τηλεφώνου ο θείος. Μου λέει ότι η συζήτηση που είχαμε,
τον έχει κάνει να είναι συνεχώς "on fire" (τα ακριβή δικά του λόγια

, δικός μας κι ο μπάρμπας

) τις τελευταίες ημέρες, οπότε προκειμένου να βρει απάντηση στο όλο πρόβλημα, πήρε τηλέφωνο στα κεντρικά της αστυνομίας. Μετά από αμέτρητα τηλεφωνήματα με διάφορες υπηρεσίες και ανθρώπους μίλησε με τα ιστορικά αρχεία οι οποίοι του απάντησαν τελικά (και μετά από σχετική έρευνα) την επομένη λέγοντάς του τα εξής :
Τα οχήματα (autoblinda & metropolitana) κατά την παραλαβή τους από την αστυνομία με το τέλος του πολέμου βάφτηκαν
ΚΟΚΚΙΝΑ ή πιο σωστά σε αυτό το "κεραμιδί" χρώμα, ως πρώην στρατιωτικό υλικό, όπως πολύ ορθά αναφέρεται εδώ και από άλλους συναδέλφους.
Όμως στην περιοχή της Padova & Vicenza και κατά το διάστημα 1948 - 50 (που υπηρετούσε εκεί ο θείος), ήταν
ΜΑΥΡΑ !!!!
Όπως του ειπώθηκε, και σε αυτά τα μέρη αρχικά, μετά την παραλαβή τους, τα οχήματα ήταν βαμμένα "κόκκινα" όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία. Επειδή όμως στις περιοχές αυτές υπήρχε μεγάλος αριθμός κομμουνιστών, ύστερα από ανώτατη διαταγή άλλαξαν χρώμα και βάφτηκαν μαύρα!!!!