τώρα κατάλαβα πως έγινε το μασκάρισμα στο B-25! Φοβερή ιδέα με ο συνδυασμός ταινία-υγρό μασκαρίσματος!! Θα τον δοκιμάσω στο επόμενο μοντέλο! (...και συγγνώμη που ξέφυγα από το θέμα, αλλά με έφαγε η περιέργεια!)

Θεωρούσα την τεχνική αυτή τρομερά διαδεδομένη

Δεν είναι καν δικιά μου ιδέα, και εγώ από κάπου αλλού τη σήκωσα. Τώρα από που, με το μυαλό που έχω, μάλλον δεν θα το θυμηθώ ποτέ...

Τώρα στο αεροπλάνο. Μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και πάλι μασκάρισμα και καταλήξαμε εδώ. Μασκάρισμα και οι άκρες των ελίκων, μια δουλειά που αντιπαθώ τα μέγιστα αλλά με λίγη προσοχή δίνει αξιόλογα αποτελέσματα.

Και η πορεία γνωστή έως βαρετή. Pre shading με μαύρο Humbrol...

...και ψέκασμα Humbrol 64 από κάτω...

...και μετά έκπληξη, και πάλι μασκάρισμα

, πολύ πράμα αλλά δε γίνεται αλλιώς.

Υστερα από 4 ώρες μασκάρισμα 5 λεπτά ψέκασμα Humbrol 29 dark earth και είμαστε εδώ...

...και μετά, σωστά μαντέψατε, πάλι μασκάρισμα, ψέκασμα Humbrol 116 dark green και αφαίρεση ΟΛΟΥ του μασκαρίσματος και ένα χεράκι παρκετίνη για προστασία από την συνέχεια με τα washes.

Τολμώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος με την όλη εικόνα. Το preshading χάθηκε κάτω από το dark green αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο και θα φάει λίγο post shading με smoke και ξανοιγμένο βασικό χρώμα. Τώρα φυσικά δεν τελειώσαμε, έχουμε και άλλο μασκάρισμα

για να βάψω μαύρα τα de-icing boots στα χείλη προσβολής όλων των επιφανειών πτήσης.
Ρε γιατί δεν ασχολιούμουνα με συλλογή σπιρτόκουτων

: Ή γραμματοσήμων

: Ή πεταλούδων...