Αποστολέας Θέμα: Italeri 1/72 North American B-25C Mitchel  (Αναγνώστηκε 26570 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Italeri 1/72 North American B-25C Mitchel
« Απάντηση #175 στις: Ιουνίου 19, 2008, 02:30:29 μμ »
  :shock:  :shock:  :shock:
Τι μασκάρισμα είναι αυτό;
Να μας λωλάνεις θέλεις;
 :shock:  :shock:  :shock:
Λεπτές λωρίδες tamiya masking tape, ησυχία και υπομονή ::eusa_wall:: Και σημαντικό είναι να καθαρίζεις την καλύπτρα κατά τη διαδικασία με μπατονέτα και οινόπνευμα γιατί μένει λίπος από τα δάκτυλα και δεν πιάνει η ταινία.

Δύο κ θέλει.  :wink:
Α καλά! Δεν πάω καθόλου καλά... Ευχαριστώ!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #176 στις: Ιουνίου 19, 2008, 03:18:55 μμ »
Αντε επιτέλους! Μαύρα μάτια κάναμε για να το δούμε!
Ωραία το πας!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #177 στις: Ιουνίου 19, 2008, 03:52:33 μμ »
Επιτέλους ρε Γιώργο, ξαναβρίσκεις τη φοβερή σου φόρμα.  :!: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αναμένουμε και τη συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #178 στις: Ιουνίου 19, 2008, 05:08:43 μμ »
Caotonic ηπιες Αρχοντα μου??????

Δοξα συ ο Κυριος!!!!!!! Επιτελους!!!!  ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: θα μας ταίσεις και συ μια φορά!!!!!

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #179 στις: Ιουνίου 19, 2008, 05:17:26 μμ »
Φοβερό το θερμοκήπιο... Ένας καλός λόγος για να φτιάχνεις...μόνο jet! (και στην 72άρα ακόμη πιο δύσκολα τα μασκαρίσματα...)

Εδώ ένα φαντομάκι και βλαστημάμε για την διπλή καλύπτρα, φαντάσου πίκρα με το Μίτσελ...

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #180 στις: Ιουνίου 19, 2008, 05:36:47 μμ »
Ο γιγαντας ξυπνησε!!! :mrgreen: :mrgreen: Μπραβο βρε καλα τελειωματα!  ::icon_thumright::
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #181 στις: Ιουνίου 19, 2008, 05:49:26 μμ »
Γιώργαρε σου στέλνω αύριο καμιά 10αρια καλύπτρες από το στοκ να τις μασκάρεις να τις έχω έτοιμες!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Ρε θηρίο πολλή δουλειά μιλάμε!!  :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Nick Zour

• Obergefreiter
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Χαϊδάρι
  • I'm a modeller
« Απάντηση #182 στις: Ιουνίου 19, 2008, 07:31:25 μμ »
Αντε να κλείνουμε εκρεμμότητες, γιατί έχουμε και μία ηλικία και θα μας βρει τίποτα ξαφνικό και θα μείνουν τα μοντέλα μισοφτιαγμένα (έχω μία αισιόδοξη διάθεση σήμερα...)

Λοιπόν μετά από πολλές εφαρμογές στόκου, τριψίματος με μπατονέτα και οινόπνευμα για να μη χαλάσει η υπερυψωμένη γράμμωση και ξανά μανά από την αρχή, έφτασε η ώρα να μασκάρω τα τζαμλίκια που έλεγε και ο εκ Κωσταντινουπολέως ορμόμενος παπούς μου. Τα νεύρα μου δοκιμάστηκαν ειδικά στις καμπύλες επιφάνειες του ρύγχους αλλά κάτι κατάφερα. Ανακάλυψα επίσης πως η masking tape της 3M αν και σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων είναι εφάμιλη της Tamiya, όταν κοπεί σε πολύ λεπτές λωρίδες, κάτω από 0.5mm, έχει κακή συμπεριφορά και δεν κολλάει καλά, κάτι που δεν παρουσιάζεται στην Tamiya. Πιθανότατα είναι κακός χειρισμός από μέρους μου, αν έχετε ανάλογη εμπειρία διαφωτίστε με παρακαλώ.

Γέμισμα τα χαοτικά κενά με ατλακόλ. Στη συνέχεια τρίψιμο με βρεγμένη μπατονέτα, έλεγχος και πάμε πάλι, σύνολο 4 φορές :evil:

Συνέχεια με κάλυψη των διαφανών μερών με Maskol (τι άλλο προτείνεται εκτός από Humbrol, έχω βαρεθεί τη μπίχλα!) και πέρασμα με interior green (Gunze H58) για να φαίνεται και καλά βαμμένη και από μέσα (είπαμε, η απάτη στην υπηρεσία του μοντελισμού).

Οπως θα παρατηρήσατε, σε μία χαρακτηριστική gkontog στιγμή, με περίσσεια χάρη έσπασα το ριναίο σκέλος ::eusa_wall:: Τέλος πάντων, συμβαίνου αυτά... Πέρασα και ένα χέρι Hycote (αλήθεια, υπάρχει και Lowcote; ::glossa:: ) και ετοιμάζομαι ψυχολογικά για τα invasion stripes...

...για τα οποία η Italeri δίνει τις διαστάσεις. Πολύ καλή κίνηση από μέρους της ::eusa_clap::

Αυτά για την ώρα.

ΥΓ
Ρε σεις, το εκρεμμότητες σωστά το γράφω; Ή μήπως θέλει δύο τ; Γέρασα και ξεκούτιανα...

gunze μασκολ,το εχω,αλλα πως το λενε ,δεν θυμαμαι ::noidea::...α,ναι :idea:, Gunze Neo Sol, Μια χαρα συμπεριφορα εχει και ειναι και σχεδον αοσμο.
Ob's stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht  Bestaubt sind die Gesichter  Doch froh ist unser Sinn  Ist unser Sinn  Es braust unser Panzer  Im Sturm

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #183 στις: Ιουνίου 19, 2008, 07:36:06 μμ »
Ωραίος Γιώργο, εξαιρετικό μασκάρισμα, προσεγμένη δουλειά!  ::eusa_clap::

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #184 στις: Ιουνίου 19, 2008, 07:38:07 μμ »
Μάλιστα,  :shock: :shock:  ευχαριστούμε Γιώργο για το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ μασκαρίσματος καλύπτρας.   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια.

Spoiler (hover to show)

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #185 στις: Ιουνίου 20, 2008, 05:03:01 μμ »
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #186 στις: Ιουνίου 22, 2008, 02:00:38 μμ »
Μπραβο ρε Γιωργη, φοβερη δουλεια  :shock: τι να πω,  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: μπραβο και παλι μπραβο, η δουλεια σου οπως παντα μοντελιστικο σεμηναριο υπομονης και τακτικης.
Αυτο με την ατλακολ δεν το ειχα ξαναδει, για πιον λογο την προτημισες σε σχεση με τον απλο στοκο και πως και ποτε την ετριψες??
Το ασταρι αυτο που περασες το τριβεις μετα η δεν χρειαζετε?
Σορυ για τις ερωτησεις αλλα αν δεν ρωτας δεν μαθαινεις ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #187 στις: Ιουνίου 23, 2008, 01:07:25 πμ »
Γιώργη περιμένω να ξεμασκάρεις την καλύπτρα γιά να πάρω κουράγιο καί να ξεμασκάρω κι εγώ το he 111 που έχω βάψει,αλλά δεν τολμώ να βγάλω τις ταινίες μασκαρίσματος   :oops: :oops:
Νίκο το πιο αγχωτικό κομμάτι στα μοντέλα που φιάχνω είναι το ξεμασκάρισμα της καλύπτρας. Το μοντέλο έτοιμο με τα βερνίκια του, ξέρω πως οποιαδήποτε πατάτα θα είναι καταστροφική και πιθανότατα μη αναστρέψιμη. Οπότε σε καταλαβαίνω...

Caotonic ηπιες Αρχοντα μου??????
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αυτο με την ατλακολ δεν το ειχα ξαναδει, για πιον λογο την προτημισες σε σχεση με τον απλο στοκο και πως και ποτε την ετριψες??
Το έχει αναφέρει και παλαιότερα ο CROW. Το καλό με την ατλακόλ είναι πως όταν στερεοποιηθεί είναι διάφανη, οπότε αν φανεί μέσα από το cockpit δεν υπάρχει πρόβλημα. Την έτριψα μετά από 2 ώρες με μπατονέτα βρεγμένη σε νεράκι.

Το ασταρι αυτο που περασες το τριβεις μετα η δεν χρειαζετε?
Πέρασα λευκό Hycote και μέχρι τώρα ποτέ δε χρειάστηκε να το τρίψω, στρώνει πολύ όμορφα μόνο του.

Σορυ για τις ερωτησεις αλλα αν δεν ρωτας δεν μαθαινεις ::icon_thumright::
Τι σόρυ, μην ακούω τέτοια, για αυτό είμαστε όλοι εδώ!

Λοιπόν, invasion stripes. Πρώτη φορά που καταπιάστηκα και ποστάρω τα βήματα μήπως βοηθηθεί μελλοντικά κάποιος συμμοντελιστής. Αρχικά πέρασα ένα άσπρο Gunze H11 για να καλύψω εντελώς τις μικροατέλειες στην κάλυψη που είχε αφήσει το Hycote. Η Italeri αναφέρει εύρος γραμμών για την κλίμακα 10.8mm, αλλά για να μην τρελλαθώ εντελώς το στρογγύλεψα στα 11mm. Εκοψα λουρίδες masking tape εύτους 1mm και ξεκίνησα το μασκάρισμα.

Επειδή είμαι εντελώς γκάου, με ένα μολυβάκι σημάδεψα τις ζώνες που πρέπει να γίνουν μαύρες για να αποφύγω μελλοντικές τραγωδίες. Μετά με πιο φαρδιές λουρίδες κάλυψα τα κομμάτια που έπρεπε να μείνουν λευκά...

...και ψέκασα μαύρο ματ Gunze H12 προσέχοντας να ψεκάζω πάντα κάθετα στο μασκάρισμα και ποτέ κόντρα σε αυτό για να αποφύγω το σκαλοπάτι. Αφαίρεσα προσεκτικά το μασκάρισμα, εκτός από τις εξωτερικές λεπτές ταινίες και μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα μου άρεσε.

Και τώρα που έχω την τεχνική θα πάω για την άλλη πτέρυγα και την άτρακτο. Ελπίζω να ξεμπερδέψω σύντομα και να πιάσω την παραλλαγή, δουλειάς επιτρεπούσης...

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #188 στις: Ιουνίου 23, 2008, 02:32:08 μμ »
Δάσκαλος, για μια ακόμα φορά  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #189 στις: Ιουνίου 23, 2008, 02:34:54 μμ »
Καθαρή δουλειά, άψογο αποτέλεσμα.

Μήπως και συ το έκανες με photoshop;;

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #190 στις: Ιουνίου 23, 2008, 02:44:29 μμ »
...ναι...ναι, εντελώς γκάου γινόμαστε εμείς χαζεύοντας τα θέματά σου Γιώργη.  ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #191 στις: Ιουνίου 23, 2008, 02:47:28 μμ »
...ναι...ναι, εντελώς γκάου γινόμαστε εμείς χαζεύοντας τα θέματά σου Γιώργη.  ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::salut::

X2
Νάτα και τα ριγεδάκια τώρα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #192 στις: Ιουνίου 23, 2008, 03:45:01 μμ »
Αψογος George και πανω στην ωρα βλεπεις περιμενει και ενα Mustang Mk III  :mrgreen:
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #193 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:09:26 μμ »
...ρε συ γιωργο γιαυτο ειχες εξαφανιστει τοσο καιρο..?...δεν τελειωνε το μασκαρισμα?... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
.....α..και... ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #194 στις: Ιουλίου 04, 2008, 03:20:49 μμ »
Γιωργο παρα πολυ καλη δουλεια στο Β-25. Οι ριγες καθαροτατες και με απολυτη ακριβεια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος thanasis87

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #195 στις: Ιουλίου 04, 2008, 05:11:17 μμ »
φίλε gkontog, πολύ ωραίο μοντέλο! Ειδικά το μασκάρισμα της καλύπτρας είναι έργο τέχνης! :mrgreen: Ααααα! και μια ερώτηση: Πως και δεν χρησιμοποίησες υγρό μασκαρίσματος ? Καλή συνέχεια! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dimk1

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #196 στις: Ιουλίου 05, 2008, 11:04:51 πμ »
φίλε gkontog, πολύ ωραίο μοντέλο! Ειδικά το μασκάρισμα της καλύπτρας είναι έργο τέχνης! :mrgreen: Ααααα! και μια ερώτηση: Πως και δεν χρησιμοποίησες υγρό μασκαρίσματος ? Καλή συνέχεια! ::icon_thumright::
Θανάση υπάρχει υγρό μασκαρίσματος. Στη περίμετρο των παραθύρων ο gkontog έχει τοποθετήσει ταινία Tamiya για να αποκαλυφθεί ο σκελετός της καλύπτρας και το εσωτερικό είναι καλυμμένο με maskol.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #197 στις: Ιουλίου 05, 2008, 12:30:56 μμ »
Θανάση υπάρχει υγρό μασκαρίσματος. Στη περίμετρο των παραθύρων ο gkontog έχει τοποθετήσει ταινία Tamiya για να αποκαλυφθεί ο σκελετός της καλύπτρας και το εσωτερικό είναι καλυμμένο με maskol.

Ακριβώς! Τώρα υπάρχει και η τεχνική να καλύψεις όλη την καλύπτρα με maskol και μετά να κόψεις τα πλαίσια. Δεν τα έχω ΠΟΤΕ καταφέρει...

Αποσυνδεδεμένος dimk1

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #198 στις: Ιουλίου 05, 2008, 12:47:16 μμ »

Ακριβώς! Τώρα υπάρχει και η τεχνική να καλύψεις όλη την καλύπτρα με maskol και μετά να κόψεις τα πλαίσια. Δεν τα έχω ΠΟΤΕ καταφέρει...
Αυτό είναι δυσκολότερο. Θέλει Maskol Gunze να έχει στεγνώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, μετά οπωσδήποτε καινούρια λεπίδα στο κόφτη και...ο Θεός βοηθός. Προτιμάω Tamiya tape και maskol στο εσωτερικό.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #199 στις: Ιουλίου 05, 2008, 01:18:19 μμ »

Γιώργο για να κόψεις σωστά το κασκόλ,πρέπει να έχεις καινούργια κυρτή λεπίδα,και το κατάλληλο μασκόλ.
Τα καλύτερα για αυτή την δουλειά είνιαι το παλιό της Gunze (οχι το Neo) και αυτό της Microscale
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Tags: B-25