Αποστολέας Θέμα: Italeri 1/72 North American B-25C Mitchel  (Αναγνώστηκε 26808 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Italeri 1/72 North American B-25C Mitchel
« στις: Αυγούστου 18, 2007, 11:15:10 μμ »
Λοιπόν, μιας και θα έχω 2-3 μέρες πιο λάσκα (δηλαδή θα δουλεύω μόνο 10 ώρες την ημέρα :evil: ), είπα να φτιάξω κάτι απλό και γρήγορο για να ψιλοσυνέλθω από τα τελευταία χτυπήματα της μοίρας (Bf-110, πυργίσκος-καλύπτρα-σήματα Avenger). Κοιτώντας τη βιτρίνα είδα πως δεν έχω κανένα μοντέλο με D-day stripes, οπότε άρπαξα ένα Typhoon της Academy, το οποίο όμως είχε τα stripes μόνο από κάτω! Να μου βγει ο πάτος στο μασκάρισμα και να μη φαίνονται είναι αμαρτία, πίσω στο ράφι το Typhoon και έξω το Β-25 με τις τεράστιες ασπρόμαυρες λουρίδες στα φτερά και την άτρακτο.

:!: :!: :!: :!: :!: ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ :!: :!: :!: :!: :!:
Εδώ πρέπει να σας προειδοποιήσω οτι η συνέχεια του συγκεκριμένου topic πιθανότατα θα εξελιχθεί σε ακραίες καταστάσεις, οπότε διαβάζετε αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ότι δείτε ή πάθετε.
 :!: :!: :!: :!: :!: ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ :!: :!: :!: :!: :!:  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Μέχρι τώρα έχει ξεκινήσει το cockpit έχουν μπει τα καθίσματα και η κεντρική κονσόλα, προσθέθηκαν οι ζωνούλες από masking tape και περιμένουν να γίνουν με Humbrol 56 οι πόρπες. Το χρώμα του cockpit είναι το Gunze H58. Θα ακολουθήσουν φθορές με dry brush και ότι άλλο σατανικό σκεφτώ.

Και εδώ ήταν που άρχισε η εγκεφαλική παρεκτροπή! Παρατήρησα ότι τα διαφανή είναι πολύ διαυγή και ότι το ρύγχος του μοντέλου δίνεται από την Italeri πρακτικά άδειο. Και, ναι κύριοι σωστά διαβάζετε, παρακαλώ το σκηνοθέτη

φώτα,
μουσική ([wiki=]Also sprach Zarathustra (Richard Strauss)[/wiki], op. 30),
βεγγαλικά,
 ::danseuse::

αποφάσισα να το εμπλουτίσω κάνοντας scratch build :!: Ετσι λοιπόν, πάντα με βάση τη σχετική βιβλιογραφία (ψοφάω να το λέω αυτό!), πρόσθεσα για την ώρα το κιβώτιο με τα πυρομαχικά και την ταινία τροφοδοσίας για το .50 του ρύγχους.

Θα ακολουθήσει σκοπευτικό για τις βόμβες και διαφόρα black boxes στα αριστερά και πίσω από τον βομβαρδιστή, βάψιμο, φθορές και τέλος θεραπεία. Και να φανταστείτε για όλα αυτά ούτε καν ένα γιαούρτι δε χρειάστηκε να πάρω!

Αυτά για την ώρα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
Απ: Italeri 1/72 North American B-25C Mitchel
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 18, 2007, 11:31:09 μμ »
Καλη συνεχεια
Χαρας στο κουραγιο σου να κανεις scratchbuilt στην 1/72!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 18, 2007, 11:43:49 μμ »
1/72??????  :shock: :shock: :shock:

μπραβο φιλε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πολυ ομορφο!!!!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 18, 2007, 11:51:28 μμ »
Πάει ξέφυγες και εσύ :!:
 :mrgreen:
Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 19, 2007, 01:22:07 πμ »
Ελα και συνέχεια! Τέλειωσε η κεντρική κονσόλα με τους μοχλούς για τους κινητήρες και τα flaps. Ανοιξα ψιλές τρύπες με το dremel και έβαλα μέσα σύρμα από πολύκλωνο καλώδιο τροφοδοσίας pc με κυανοακρυλική κόλα. Στη συνέχεια το έκοβα στο μήκςο που ήθελα.

Αφού τέλειωσε αυτό έπρεπε να φτιάξω τα χερούλια στους μοχλούς. Υστερα από σχετική σκέψη πήρα τα λαδάκια μου και ξεκίνησα (cadmium red, chrome yellow και titanium white).

Με μια οδοντογλυφίδα έβαζα λίγο λάδι αδιάλυτο πάνω στο μοχλό έτσι ώστε να σχηματίσει μία σταγόνα και φρόντιζα να μην το ξαναγγίξω (κάποιες φορές το κατάφερα... :evil: ) Τώρα τα χρώματα δεν ξέρω αν είναι σωστά και για να πω την αλήθεια δεν με νοιάζει ::glossa:: Τα χερούλια στις φωτό δείχνουν ανομοιόμορφα, και είναι, λόγω του μεγάλου zoom. Από τα 10cm δείχνουν όλα σαν χρωματιστές τελείες και αυτό ήθελα να πετύχω. Η οπτική απάτη στην υπηρεσία του μοντελισμού.

Ακολούθησε ένα ελαφρό dry brush (αν και όποτε το ξανακάνω θα προηγηθεί) με Humbrol 56 έτσι ώστε το όλο σύνολο να δείχνει "δουλεμένο", οι θήκες για τους χάρτες εκατέρωθεν βάφτηκαν olive drub Humbrol 155 και οι αγκράφες τους με polished aluminium Humbrol 27002 και voila:

Τώρα αν το πάμε ιστορικά το σύνολο δεν είναι σωστό, θα έπρεπε να έχει 6 μοχλούς πάνω και 4 κάτω όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο

αλλά ομολογώ οτι αυτό δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ πως να το κάνω... Αλλά πάλι πολύ θα το δούν, λίγοι θα το καταλάβουν. Ελπίζω ::eusa_pray::

Αυτά κύριοι, πάω για ύπνο. Αύριο, αν δε μου έχει περάσει, έχουμε συνέχεια στο cockpit, σκοπευτικό και αν τα καταφέρω και δεν τα καταστρέψω όλα, τους ιμάντες στήριξης του εμπρόσθιου .50. Καληνύχτα σας ::sleepy2::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 19, 2007, 10:38:21 πμ »
Φαίνεται gkontog ότι δεν έφαγες αρκετά κομμάτια τούρτα χθές στη συνάντηση και στεναχωρήθηκες ,και είπες να μας ανεβάσεις εμάς την πίεση με αυτό που πάς να φτιάξεις τώρα.Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 19, 2007, 12:30:55 μμ »
Κάτι είχε η τούρτα ή τα παγωτίνια που έφαγε χτες :!:
Δε υπάρχει άλλη εξήγηση.
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 19, 2007, 12:35:39 μμ »
Καλημέρα! Δε νομίζω, μια χαρά ήταν η τούρτα (thanks ΛΕΥΤΕΡΗ!!!) και τα παγωτίνια (thanks PzPanos!!!), καμμία παρενέργεια, σαν πουλάκι κοιμήθηκα.

Συνέχεια με το κάθισμα του βομβαρδιστή. Αυτό που δίνει το κιτ είναι ένα απαράδεκτο μαξιλάρι στο πάτωμα του ρύγχους (poof δεν τα λένε; ) ενώ ο άνθρωπος είχε κανονικό κάθισμα στη διάθεσή του όπως φαίνεται και στη φωτό από το Pilots Handbook of Flight Operating Instrucntions for B-25C (είναι το 340)

Το μικρό κάθισμα ποδηλάτου ήταν για χρήση μόνο κατά τη διάρκεια σκόπευσης και άφεσης των βομβών και όταν ο βομβαρδιστής χειριζόταν το .50 του ρύγχους. Ετσι λοιπόν πήρα καλώδια δικτύου και έφτιαξα έναν υποτυπώδη σκελετό στον οποίο θα προσθέσω από φύλο πλαστικού πλάτη και κάθισμα. Περιμένει τη σειρά του για βάψιμο.

Συνέχεια τώρα με το [wiki=]M2 Browning[/wiki] .50 του ρύγχους το οποίο καλό είναι σε διαστάσεις αλλά πολύ απλοποιημένο. Στο manual που ανέφερα παραπάνω φαίνονται δύο κύλινδροι στο κάτω μέρος του όπλου που μάλλον είχαν να κάνουν με την στήριξή του στην άτρακτο, οπότε και τους πρόσθεσα.

Πρόσθεσα επίσης και το πάνω σκέπασμα από όπου γίνεται η γέμιση του όπλου, το μοχλό όπλισης και από ένα παμπάλαιο σετ της Eduard ένα σταυρόνημα για σκόπευση ( :oops: εκλιπαρώ την ανοχή σας, έκανα χρήση βελτιωτικών αλλά τι να κάνω, συναρμολογητής είμαι...) Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα και δεν θα το πειράξω άλλο γιατί βλέπω τη συμφορά να έρχεται.

Συνεχίζω ακάθεκτος, κάτι σα χιονοστοιβάδα...

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 19, 2007, 12:39:40 μμ »
"κταπλικτικη" λεπτομέρεια στο 72ari μπράβο σου έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 19, 2007, 01:04:50 μμ »
 :shock: :shock: :shock:
αλλος ενας σκρατσας στην παρεα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

φοβερη δουλεια φιλε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 19, 2007, 04:03:07 μμ »
Καλησπέρα σας, εδώ είμαι πάλι, σας έλειψα; (υπομονή μάγκες, θα ξανασφίξει η δουλειά και θα ησυχάσετε από μένα ::glossa:: )

Συνέχεια με το ποδηλατοκάθισμα του βομβαρδιστή. Αρχικά ξηλώθηκε η λεκάνη τουαλέτας που έδινε η Italeri. Μετά από φύλλο πλαστικού Evergreen πάχους 1.5mm κόπηκε ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι το οποίο με ίσιες και στρογγυλές λίμες, πολύ υπομονή και ευρεία χρήση γαλλικών πήρε το σχήμα του καθίσματος (λέμε τώρα!). Κολλήθηκε μία μικρή βάση στο δάπεδο του ρύγχους, αρκετά πίσω όπως και στο πραγματικό, η "σέλλα" βάφτηκε leather Humbrol 62 και μπήκε στη θέση της. Στη συνέχεια πλάτη και κάθισμα για το κανονικό κάθισμα φτιάχτηκαν από λεπτό φύλλο πλαστικού (οχι γιαουρτιού), βάφτηκαν olive drab Humbrol 155, ο σκελεtός έγινε ένα dry brush με aluminium Humbrol 56, κολλήθηκαν πλάτη και κάθισμα, προσθέθηκαν ζώνες από masking tape και το σύνολο κολλήθηκε με κυανοακρυλική στη θέση του. Το κιβώτιο πυρομαχικών έφαγε και αυτό ένα dry brush με aluminium και κολλήθηκε με UHU στη θέση του. Προτίμησα UHU έτσι ώστε να κάνω ένα dry fit και να έχω το χρόνο για διορθώσεις όσον αφορά τη θέση του κιβωτίου πυρομαχικών.

Εγινε λοιπόν και το dry fit για να βεβαιωθώ ότι όλα χωράνε στο ρύγχος. Ευτυχώς μέχρι τώρα έχω αποφύγει τις μεγάλες χαζομάρες, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος!

Συνέχεια με τα panel ελέγχου και άφεσης οπλισμού στα αριστερά του βομβαρδιστή και το σκοπευτικό. Υπάρχει καμμία φωτογραφία από σκοπευτικό B-25; Μάλλον δεν είχαν το [wiki=]Norden bombsight[/wiki] των Β-17, Β-24 και Β-29, αλλά τι είχαν και πως έμοιαζε δεν έχω καταφέρει να βρω μία φωτό της προκοπής.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 19, 2007, 09:07:06 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Πολύ γουστάρω, γυρνώντας από διακοπές, να βλέπω τόσο ωραία πράγματα!!
Μπράβο Γιώργαρε, το πας πολύ καλά το θέμα!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 19, 2007, 09:10:08 μμ »
Υπάρχει καμμία φωτογραφία από σκοπευτικό B-25; Μάλλον δεν είχαν το [wiki=]Norden bombsight[/wiki] των Β-17, Β-24 και Β-29, αλλά τι είχαν και πως έμοιαζε δεν έχω καταφέρει να βρω μία φωτό της προκοπής.

Μιά πρώτη έρευνα απέφερέ το εξής ::arrowdown::

This is the D-8 bomb sight which has also been called the Estopey sight. It was used in training and in combat in many different aircraft. Recently a B-25C was brought up from a lake in South Carolina. One of the recovery photos showed that the aircraft was carrying a D-8 sight (photo below by Bill Jackson). The example in the photo above was made by NCR Inc. or National Cash Register.

Bill Jackson's photo of the D-8 sight from the Lake Murray B-25C.

Τα παραπάνω προέρχονται απο το http://www.twinbeech.com/norden_bombsight.htm (περίπου στη μέση της σελίδας...)

ʼλλη μιά απο το http://www.thecorememory.com/html/ncr_war_production.html

ʼντε και καλή... δύναμη ::salut::
Υ.Γ. Πώς νιώθεις που περνάς στην ...άλλη πλευρά :?: ::glossa:: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 19, 2007, 09:58:54 μμ »
Γιώργο,τα κιβώτια τροφοδοσίας πυρομαχικών για το πυροβόλο του βομβαρδιστή δεν βρίσκονταν στο πάτωμα ,όπως έχεις κάνει αλλά ψηλότερα ,κάτω ακριβώς από τα πρώτα παράθυρα του διαμερίσματος.Αν κοιτάξεις προσεκτικά το σχέδιο με το 50άρι που έχεις ποστάρει θα το δεις.
Να και μερικές φωτό:

Μάλλον προλαβαίνεις να το αλλάξεις,αν θέλεις βέβαια........αν όχι ,θα φας χοντρό κράξιμο και όχι .....γλυκό στο επόμενο μήτινγκ!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Οσον αφορά το σκοπευτικό,στην πορεία του πολέμου εφοδιάστηκαν με το Norden.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 19, 2007, 10:11:05 μμ »
Οσον αφορά το σκοπευτικό,στην πορεία του πολέμου εφοδιάστηκαν με το Norden.

Ναί, μάλλον το '44 στην Νορμανδία είναι πιθανότερο να "φόραγε" το Norden...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 19, 2007, 10:25:38 μμ »
Κώστα θα διαφωνήσω, το μοντέλο που δείχνεις έχει το σταθερί 50άρι κάτω δεξιά οπότε τα πυρομαχικό για το 50άρι του βομβαρδιστή πήγαν πάνω από την εγκατάσταση του σταθερού αναγκαστικά. Το σταθερό 50άρη υπήρχε σε αρκετά C και D και σε λίγα J αν θυμάμαι καλά. Τώρα αν δεν υπήρχε το σταθερό έχεις φωτό που να φαίνεται που έμπαιναν; Στο Pilots Handbook of Flight Operating Instrucntions for B-25C δεν είναι ξεκάθαρο το που μπαίνουν...

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 19, 2007, 11:18:44 μμ »
Στο Pilots Handbook δεν υπάρχουν στοιχεία ,καθώς απεικονίζει το χώρο του βομβαρδιστή όπως ήταν το 1942 ,
όταν τα B-25C είχαν 30άρι με την γεμιστήρα επάνω στο πυροβόλο,εργοστασιακά.
Το Β-25 in Action λέει οτι τα B-25C είχαν ως στάνταρ εξοπλισμό στο ρύγχος ένα σταθερό 50άρι που χρησιμοποιούσε ο πιλότος και ένα κινητό για τον βομβαρδιστή.
Κινητό 50άρι ,χωρίς να υπήρχε και σταθερό 50άρι, δεν γνωρίζω αν υπήρξε.Φωτό πάντως δεν έχω..

Τώρα ,καθαρά από θέμα πρακτικότητας ,η ταινία τροφοδοσίας στα κινητά πυροβόλα ήταν ψηλότερα απο τη θέση του πυροβόλου,
καθώς έτσι επέτρεπε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεως στο χρήστη του.

Υ.Γ.Ορίστε τι έκανες!!Με το που είπες να βουτήξεις τα δάχτυλα του ποδιού σου στο ποτάμι του σκρατσαρίσματος,
      βρέθηκε ένας ...μπουρδολόγος να σου απαγορέψει την κολύμβηση...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 20, 2007, 09:50:02 πμ »
......τι θα γινει ρε με την παρτη σου........?.....πρεπει να βουτηξω και αλλο κλασερ απο την δουλια για να βαζω τα post?.......... :lol: :lol:
...kλασερ3 gkontog....γ τριμηνο 2007.... :lol: :lol:
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 20, 2007, 10:50:50 πμ »
Το Β-25 in Action λέει οτι τα B-25C είχαν ως στάνταρ εξοπλισμό στο ρύγχος ένα σταθερό 50άρι που χρησιμοποιούσε ο πιλότος και ένα κινητό για τον βομβαρδιστή.
Χμμμμμ. Κάπου έχω ένα σχέδιο που το 30άρι είχε γεμιστήρα στο πλαϊνό τοίχωμα...

Ελα όμως που δεν ισχύει... Επίσης τα Β-25 έφαγαν τόσα field modifications που τελικά δε βγάζεις άκρη.

Τώρα ,καθαρά από θέμα πρακτικότητας ,η ταινία τροφοδοσίας στα κινητά πυροβόλα ήταν ψηλότερα απο τη θέση του πυροβόλου,
καθώς έτσι επέτρεπε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεως στο χρήστη του.
ΟΚ, το αλλάζω, αρκεί να υπάρχει χώρος στο ρύγχος. Δυστυχώς το τζάμι είναι πάνω από 1mm και τρώει πολύ χώρο από το εσωτερικό, οπότε θα μετρήσω και βλέπουμε.

Υ.Γ.Ορίστε τι έκανες!!Με το που είπες να βουτήξεις τα δάχτυλα του ποδιού σου στο ποτάμι του σκρατσαρίσματος,
      βρέθηκε ένας ...μπουρδολόγος να σου απαγορέψει την κολύμβηση...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ρε μην το βλέπεις έτσι, συζητάμε και προσπαθούμε πάντα να βγάλουμε άκρη. Και άμα βγάλουμε να μου το πείς και μένα.
Και δε θα βάλεις και εσύ καμμιά κατασκευή, θα σε σκίσω. Μπουρδολόγε :!: ::glossa::

......τι θα γινει ρε με την παρτη σου........?.....πρεπει να βουτηξω και αλλο κλασερ απο την δουλια για να βαζω τα post?.......... :lol: :lol:
...kλασερ3 gkontog....γ τριμηνο 2007.... :lol: :lol:
γ τριμηνο 2007, volume I ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Παίδες σας ευχαριστώ όλους και για τα καλά σας λόγια και για τις πληροφορίες. Ειλικρινά δεν ξέρω τι με έπιασε και το ξεκίνησα, συναρμολογητής γαρ, αλλά μιας και το ξεκίνησα και με κουράγια που μου δίνετε θα το τραβήξω και όπου βγει...
Εχω και νέα ερώτηση: τα αγγλικά Β-25 σύμφωνα με τις πηγές μου ήταν όλα olive drab. Μόνο μία φωτό βρήκα με Β-25C δίχρωμο, υποθέτω dark earth-dark green, και αυτό ήταν το προσωπικό αεροσκάφος ενός υψηλού αξιωματικού της RAF. Επίσης με τα μονόχρωμα αγγλικα Β-25 συμφωνεί και ο Tom Cleaver (http://www.modelingmadness.com/reviews/allies/us/cleaverb25cd.htm). Για καταθέστε την άποψή σας όλοι οι μπουρδολόγοι παρακαλώ!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 20, 2007, 10:59:36 πμ »
Αγγλικό σκέφτεσαι να το κάνεις Γιώργο,ή θα ξσκονίσουμε την βιβλιογραφία για χαβαλέ? :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 20, 2007, 11:18:29 πμ »
Για να δω ..................καθισμα ναι ............το σκοπευτικο ................κανονακι με σακουλακι λεβιε ταχυτητων ...........μαλιστα πολυ ωραια καλα το πας ......εεε κοιτα η δικια μου βιβλιογραφια διχνει και μια φωτογραφια της γκομενας του βομβαρδιστη για να της πιανει τον @#$%^&  πριν τον βομβαρδισμο for luck :twisted:
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Ρε συ κατι ριχνει ο παλιο πεζε στα παγωτινια δεν εξηγειτε αλλιως  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 20, 2007, 11:32:07 πμ »
Αγγλικό σκέφτεσαι να το κάνεις Γιώργο,ή θα ξσκονίσουμε την βιβλιογραφία για χαβαλέ? :mrgreen: :mrgreen:
Ναι, για αγγλικό πάω, αυτά τα σήματα έχω. Απλά η Italeri το δίνει δίχρωμο και μου έκανε εντύπωση, το έψαξα λίγο και πιστεύω οτι κάνει λάθος.

Ρε συ κατι ριχνει ο παλιο πεζε στα παγωτινια δεν εξηγειτε αλλιως  :mrgreen: :mrgreen:
Γιατί αποκλείεις τον ΛΕΥΤΕΡΗ με την τούρτα; Ξέρεις τι σουπιά είναι και αυτός!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 20, 2007, 12:46:46 μμ »
Φίλε Γιώργο,Βρετανικό Β-25 με παραλλαγή και invasion stripes δεν βρήκα.Ολα πράσινα.
Μόνο στο μέτωπο της βορείου Αφρικής  βρήκα παραλλαγή ,αλλά δυστυχώς για σένα,δεν είχαν τις λουρίδες που ποθείς!

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 20, 2007, 01:31:08 μμ »
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 20, 2007, 04:41:16 μμ »
Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως!!
Μετά τα βιβλία,κατάφερα να κάνω ένα ψάξιμο στα περιοδικά μου,γιατί έσπαγα το κεφάλι μου οτι είχα δει αυτό που ήθελες.
Ορίστε το αποτέλεσμα:

Από το "Ciel de guerre:Jour J" No1

Και εδώ κοίτα για ιστορικά στοιχεία και κάποιες φωτό:http://www.rafweb.org/Sqn226-230.htm

Βέβαια ,απόλυτα σίγουρος για την ορθότητα της Bomber Command παραλλαγής δεν είμαι ακόμα...
Στις φωτό του site παραπάνω δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι βαμμένα με δίχρωμο καμουφλάζ ή είναι πολύ φθαρμένο το OD.
Παλαιότερη συζήτηση στο ίδιο θέμα που είχε γίνει στο airwarfareforum,δεν είχε καταλήξει σε σίγουρο αποτέλεσμα,
καθώς φωτό από Mitchell II με DE/DG/Sky χρωματισμό το '44, δεν έχει δει μάλλον κανένας...

Tags: B-25