Καταρχήν χαίρομαι που τα μέλη του club φαίνεται να έχουν πιο εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος, σε σχέση με όλα αυτά που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα κανάλια. Πραγματικά συγχίστικα αφάνταστα με την εξόφθαλμα κακόπιστη κριτική στο 415 που άκουσα όλες αυτές τις ημέρες. Ειδικά από ανθρώπους που υποτίθεται ότι ασχολούνται με τις ένοπλες δυνάμεις (απ' όσο τους θυμάμαι εγώ τουλάχιστον) πάνω από 20 χρόνια. Είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να βγαίνει και να λέει ότι το 415, αν εξαιρέσουμε τους κινητήρες είναι σχεδίασης του 2ου παγκόσμιου πολέμου? Και από την άλλη να εκθειάζεται για μέρες ένα αεροπλάνο (IL-76) το οποίο η Πυροσβεστική αν ισχύουν αυτά που είπαν στα κανάλια δεν θέλει γιατί δεσμεύει 5 πυροσβεστικά οχήματα για να το ανεφοδιάζουν κάθε φορά που προσγειώνεται, δεν είναι ευέλικτο και απαιτεί αρκετό προσωπικό και μεγάλο χρόνο μέχρι να πραγματοποιήσει 2η ρίψη στην ίδια φωτιά (αυτό που μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε δηλαδή εκτός από τους "ειδικούς" δημοσιογράφους). Αν το φορτίο και μόνο είναι το αποκλειστικό κριτήριο για την αξιολόγηση ενός πυροσβεστικού α/φ, ας μετατρέψουν το An-225 σε πυροσβεστικό, να το νοικιάσουμε και να ευχαριστιόμαστε τουλάχιστον όλοι εμείς οι τρελλοί aviation enthusiasts που θα το βλέπουμε να κόβει βόλτες πάνω από την Ελλάδα (γιατί για να σβήνει φωτιές δεν το συζητάμε).
Δεν ξέρω ούτε εγώ την κατάσταση της Bombardier, αλλά αν ήταν τόσο χάλια, τότε δεν θα δικαιολογούνταν όλη αυτή η δυσφήμιση. Προφανώς λοιπόν θα παίζει ακόμη ως αντίπαλος του Be-200 (Κώστα τσέκαρε σε ποιο περιοδικό το διάβασες - ίσως παίζει και αυτό κάποιο ρόλο). Για το τελευταίο τα πράγματα είναι απλά. Ας έρθει, ας δοκιμαστεί και από έλληνες πιλότους και αν αυτοί (και όχι τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι) κρίνουν ότι πληροί τις προϋποθέσεις, ας το παραγγείλουμε για αντικαταστάτη των CL-215. Καμία αντίρρηση. Απλά, προς ενίσχυση αυτών που είπε ο Heater, παρακολουθήστε το πως στρίβει στα βιντεάκια που μπήκαν σε προηγούμενο post και συγκρίνετέ το με τους ελιγμούς των 415 που βλέπουμε στα κανάλια κάθε μέρα. Αν και "τεχνολογίας 2ου ΠΠ", το 415 εμένα εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει πάντως κάθε φορά που το βλέπω.