Αποστολέας Θέμα: ΚΟΝΤΡΕΣ !!! (κατασκευη Gloster Gladiator)  (Αναγνώστηκε 24822 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: ΚΟΝΤΡΕΣ !!!
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 04, 2007, 01:58:07 μμ »
Αμα δεν έρθει και παρέλθει το Σάββατο δεν δύνασθαι να εκφράζεται αρνητικές γνώμες. Διότι κύριοι, αν αποδειχθεί οτι εσφαλμένως σπιλώνετε την φήμην ημών, τότε προειδοποιώ υμάς ότι δεν θα φεισθούμε κανενός μέσου προς αποκατάστασην της ηθικής τάξεως και θα απαιτήσωμεν ικανοποίησην εις σουβλατζίδικον επί της οδού Μητροπόλεως κείμενον, γνωστόν δε παρά τοις θαμώνες αυτού και με το ψευδόνυμον "Θανάσης". Και εκεί όστις δύναται ας επιζήσει. ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Φυσικά αυτή η σουπιά ο Μιχάλης να μην περιμένει τίποτα γιατί η προπέλα που μου πρότεινε είναι sold out. Ατιμε και πονηρέ άντρα! :twisted: (Τώρα σουπιά να φτιάχνει Gladiator στην 1/48, τι να πω, δεν έχω ξαναδεί :!: )
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 04, 2007, 02:09:44 μμ »
Sold out μπορει να ειναι στον Hannants αλλα οχι και στην Aeroclub αλλα που μυαλο να δεις και το αλλο link που σου ανεβασα  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 04, 2007, 02:13:05 μμ »
Γιωργο,μην παραγγειλεις ακομα ελικα!Πρεπει να εχω εγω.Θα σου πω σιγουρα το βραδυ. :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 04, 2007, 02:21:25 μμ »
Sold out μπορει να ειναι στον Hannants αλλα οχι και στην Aeroclub αλλα που μυαλο να δεις και το αλλο link που σου ανεβασα  ::glossa::
Εγώ μόνο από Hannants ψωνίζω! Που είναι και προμηθετλης της αυλής. ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Γιωργο,μην παραγγειλεις ακομα ελικα!Πρεπει να εχω εγω.Θα σου πω σιγουρα το βραδυ. :wink:
Είσαι ένα άγγελος!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 04, 2007, 02:23:31 μμ »
Δεν το περίμενα ρε Μιχάλη!
Εσένα σε ξεπέταξε με ένα πενιχρό cdάκι με κλεψιμαίικα e-books κι εμένα με την ειρωνική υπόσχεση ενός..ρητινένιου προφιτερόλ!!! :twisted:
Πως λέγαμε παλιά "κέρδισες ένα πλαστικό λουκούμι". Τώρα θα λεμε "προφιντερολ απο ρητίνη" :D :D

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 07, 2007, 04:22:20 μμ »
Αμα δεν έρθει και παρέλθει το Σάββατο δεν δύνασθαι να εκφράζεται αρνητικές γνώμες. Διότι κύριοι, αν αποδειχθεί οτι εσφαλμένως σπιλώνετε την φήμην ημών, τότε προειδοποιώ υμάς ότι δεν θα φεισθούμε κανενός μέσου προς αποκατάστασην της ηθικής τάξεως και θα απαιτήσωμεν ικανοποίησην εις σουβλατζίδικον επί της οδού Μητροπόλεως κείμενον, γνωστόν δε παρά τοις θαμώνες αυτού και με το ψευδόνυμον "Θανάσης". Και εκεί όστις δύναται ας επιζήσει. ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Μιας και το Σαββατο ηρθε και παρηλθε και εσυ ελαμψες με την απουσια σου -αντρα δοσιλογε και δολοπλοκε αλλα και αερολογε- σε καταγγελω εδω -και οχι στην σελιδα των καταγγελιων- ωστε να δουν ολοι το ποιον σου και να ξερουν απο δω και περα απο που να φυλαγονται.
Ως αποζημιωση δε -ηθικη και υλική- ΑΠΑΙΤΩ το επομενο Σαββατο να εμφανιστεις στο γνωστο μερος με τουλαχιστον 2 ντουζινες σουβλακια -απο τον Θαναση ή οχι δεν με ενδιαφερει- και ενα προφιτερολ -κανονικο και οχι ρητηνενιο- οπως εχεις ηδη δεσμευτει απο τα γραφομενα σου.
Επισης θα πρεπει να φερεις και την περιφημη βιβλιογραφια για το Gladiator -που θα μου φτασει να διαβαζω σε ολη την καλοκαιρινη μου αδεια-παντα κατα τα γραφομενα σου.
Αυτα ως ελαχιστο δειγμα μετανοιας και ενδειξης καλης θελησεως εκ μερους σου,ωστε να σκεφτουμε εαν θα συγχωρησουμε την απαραδεκτη εκ μερους σου συμπεριφορα και την ανεξηγητη επιθεση που δεχτηκαμε ο φιλτατος Μαστορας και εγω   :lol: :lol: ::glossa:: ::glossa::

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 21, 2007, 10:05:11 πμ »
Λοιπον,εχουμε και λεμε...
Το κιτ της Roden,αν και με την πρωτη ματια ξεγελαει λογω του μικρου σχετικα αριθμου των κοματιων του,ειναι στην πραγματικοτητα πολυ καλο ως προς τις διαστασεις και την παρεχομενη λεπτομερεια,πχ στο κοκπιτ εκτος απο το ρελιστικο "ξυλινο" πατωμα δινεται μερος του σωληνωτου σκελετου που περναει πισω και πανω απο τα πλαινα χειριστηρια και πινακας οργανων σε διαφανο πλαστικο ωστε να διευκοληνθει ο μοντελιστης στην αναπαρασταση των οργανων τα οποια δινονται σε χαλκομανια και κολιουνται στην πισω πλευρα του πινακα...
Για εφαρμογες δεν ξερω ακομα-θα σας πω οταν φτασω και εκει.
Οι χαλκομανιες δινουν μερικες καλες επιλογες και δειχνουν επισης καλες.
Το πλαστικο κατασκευης ειναι το γνωστο μπεζ μαλακο πλαστικο της Roden που βοηθαει πολυ σε περιπτωσεις οπως οταν θελουμε να τρυπησουμε πχ -και το συγκεκριμενο κιτ εχει αρκετο τρυπημα λογω των "συρματοσχοινων" στα φτερα-
Η μονη διαφωνια μου εχει να κανει ακριβως με τα φτερα,τα οποια δινονται μονοκοματα το πανω σε ενα κοματι και το κατω σε δυο -δεξι και αριστερο- δυσκολευοντας ισως το περασμα των συρματοσχοινων,μιας και θα μορουσε καποιος να συναρμολογησει ολο το κιτ τοποθετωντας το κατω μισο της επανω πτερυγας και τα πανω μισα της κατω,να περασει ενα μονοκοματο "συρματοσχοινο",να το τεντωσει καλα,να το ασφαλισει και να κλεισει τις πτερυγες εχοντας εξασφαλισει μια αψογη τοποθετηση των "συρματοσχοινων"
Κατα τα αλλα προκειται οπως ειπα και πιο πανω για ενα πολυ καλο κιτ -απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο τουλαχιστον σε 1/48- για οποιον θελει να φτιαξει ενα Gladiator MkI ή ακομα και MkII αν εχει μια τριφυλλη ελικα να του βαλει -οπως σκοπευω να κανω εγω πχ-
     Και αυτος ειναι ο Φινλανδος τον οποιο σκοπευω να ξεκινησω σιγα σιγα να κατασκευαζω
Αυτα απο μενα,ελπιζω συντομα να εχω νεα...
Γιωργο τι λες εσυ ?

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 21, 2007, 10:54:52 πμ »
Και γιατί ρε Μιχαλιό δέν έπαιρνες απο τη αρχή το Gladiator Mk.II που δίνει και τα σήματα καί την έλικα :?:
Το ένα απο τα φινλανδικά που δίνει η Roden, φορά αυτή ακριβώς την παραλλαγή και έχει πέδιλα αντί για τροχούς...
:arrow: http://modelingmadness.com/scotts/allies/gb/glad2preview.htm

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 21, 2007, 11:12:56 πμ »
Και γιατί ρε Μιχαλιό δέν έπαιρνες απο τη αρχή το Gladiator Mk.II που δίνει και τα σήματα καί την έλικα :?:
Το ένα απο τα φινλανδικά που δίνει η Roden, φορά αυτή ακριβώς την παραλλαγή και έχει πέδιλα αντί για τροχούς...
:arrow: http://modelingmadness.com/scotts/allies/gb/glad2preview.htm

Γιατι απλουστατα δεν ηξερα και δεν ρωτησα... :oops:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 29, 2007, 04:03:06 μμ »
Ελα και εγώ να ρχίζω σιγά-σιγά!

Να λοιπόν το Gladiator της Pavla σε ένα όμορφο κουτάκι και πολύ καλό box art και μάλιστα διαφορετικόσ ε κάθε πλευρά

Οι οδηγιες αποτελούνται από 16 (!) σελίδες και όσον αφορά το cockpit έχουν κάποια ασάφεια ως προς την ακριβή τοποθέτηση των κομματιών.

Τα πλαστικά κομμάτια έρχονται σε ένα πλαίσιο από γκρί μπλε  πλαστικό με καλή λεπτομέρεια.

Η short run προέλευση του kit γίνεται φανερή από το αρκετό έχω πολύ flash και τα τεράστια attachment points που θα απαιτήσουν πολύ προσοχή κατά την αφαίρεση των κομματιώ από τα πλαίσια. Φυσικά πουθενά δεν υπάρχουν locating pins, κάτι που σε τέτοιου είδους kits τελικά δεν είναι κακό γιατί συνήθως απαιτούνται πολλές ευθυγραμμήσεις για να "κάτσουν" όλα όπως πρέπει.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι οι σχετικές κριτικές στο internet είναι απόλυτα σωστές. Η δίφυλλη έλικα μπορεί να διασωθεί μετά από πολύ δουλειά αλλά η τρίφυλλη είναι απαράδεκτη και θυμίζει τις έλικες στα πλαστικά αεροπλανάκια που παίρναμε πιτσιρικάδες στα πανυγήρια... Ευτυχώς ως από μηχανής θεός εμφανίστηκε ο CROW και μου έδωσε μία πολύ καλή δίφυλλη έλικα για το MkI που θέλω να φτιάξω, Ευχαριστώ Δημήτρη!

Να και τα ρητινένεια κομμάτια. Η λεμπτομέρεια κυμαίνεται από αδιάφορη όπως στον κινητήρα ως πολύ καλή όπως στο κάθισμα. Μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά λεπτά (σωλήνας pitot) και φυσικά ρομερά ευαίσθητα και θα προτιμούσα photo etched.

Οι δύο vac καλύπτρες. Τελικά δεν είναι ίδιες, έχουν πολύ μικρή διαφορά στο framing, αν και σις οδηγίες δεν ξεκαθαρίζεται ποια καλύπτρα μπαίνει σε ποια έκδοση

Τα σήματα είναι πολύ καλά και in register. Υπάρχουν σήματα για 5 (!) διαφορετικά αεροσκάφη.

Εγώ όμως θα φτιάξω ένα από τα 15 Gladiator MkI που αγόρασε το Ιράκ στα τέλη της δεκαετσίας του 1930. Ευτυχώς βρήκα εντελώς τυχαία ιρακινά εθνόσημα από ένα απαράδεκτο Hawker Fury της PM Models.

Δεν έχω καταφέρει να βρω φωτό ή παραπάνω πληροφορίες για τα συγκεκριμένα MkI. Μπορώ όμως να υποθέσω, και με βάση τα Fury που αγόρασαν μετά, ότι πρέπει να ήταν βαμμένα με light earth και sand και azure blue οι κάτω επιφάνειες. Αν κάποιος έχει παραπάνω πληροφορίες θα με εξυπηρετήσει αφάνταστα. Τα αεροσκάφη αυτά έδρασαν εναντίον των Gladiators της RAF κατά την υποκινούμενη από τους γερμανούς ιρακινή εξέγερση το Μάϊο του 1941.

Λοιπόν ξεκινάω μάλλον σήμερα με το cockpit και ότι βγεί...

ΥΓ
Δε χρειάζεται πιστεύω να τονίσω οτι το δικό μου μοντέλο θα είναι φυσικά πολύ καλύτερο, έτσι Μιχάλη; ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 29, 2007, 04:11:36 μμ »
 :shock: :shock: :shock: Σε περιμένει αρκετή δουλειά!! Καλή συνέχεια! ::salut::

Υ.Σ. Πολλή καλή επιλογή να τι κάνεις ιρακινό  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 29, 2007, 04:51:22 μμ »
Περιμένω να δώ τα πρώτα τμήματα κολλημένα...

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 29, 2007, 05:30:55 μμ »
ʼντε λοιπόν, καλή αρχή και στους δύο.
Θα περιμένω με ανυπομονησία τις προόδους σας!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 29, 2007, 06:01:06 μμ »
Δεν έχω καταφέρει να βρω φωτό ή παραπάνω πληροφορίες για τα συγκεκριμένα MkI. Μπορώ όμως να υποθέσω, και με βάση τα Fury που αγόρασαν μετά, ότι πρέπει να ήταν βαμμένα με light earth και sand και azure blue οι κάτω επιφάνειες. Αν κάποιος έχει παραπάνω πληροφορίες θα με εξυπηρετήσει αφάνταστα. Τα αεροσκάφη αυτά έδρασαν εναντίον των Gladiators της RAF κατά την υποκινούμενη από τους γερμανούς ιρακινή εξέγερση το Μάϊο του 1941.
Aπ το Wings Palette

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 29, 2007, 06:35:19 μμ »
Aπ το Wings Palette

(Image removed from quote.)

Τους τελευταίους 3 μήνες ποτέ δεν κατάφερα να δω κάτι από το Wings Palette... :(

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 29, 2007, 06:36:50 μμ »
Τους τελευταίους 3 μήνες ποτέ δεν κατάφερα να δω κάτι από το Wings Palette... :(
Λούσου με Ultrex και θα δεις...! ::glossa::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 29, 2007, 07:34:12 μμ »
Λούσου με Ultrex και θα δεις...! ::glossa::
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Θα δοκιμάσω το βραδάκι που θα κάνω μπάνιο το γραμμωτό κορμί μου.

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 29, 2007, 08:55:45 μμ »
Δε χρειάζεται πιστεύω να τονίσω οτι το δικό μου μοντέλο θα είναι φυσικά πολύ καλύτερο, έτσι Μιχάλη; ::glossa::

Ο κοσμος του Modelclub εχει και ματια και σωστη κριση για να δειξει το καλυτερο απο τα δυο μοντελα -δηλαδη το δικο μου-  :mrgreen:
Εκτος και αν σκοπευεις να τους δωροδοκησεις με τιποτα ρητινενια προφιτερολ (αληθεια τι γινεται με το προφιτερολ και τα σουβλακια,μην νομιζεις οτι τα ξεχασαμε ο Μαστορας και γω)ή με κανενα βιβλιο για μονομαχους της Ρωμαικης αυτοκρατοριας -τετοιο μου εστειλε ο αθεοφοβος τ΄ακους Μαστορα?-    :lol: :lol: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 29, 2007, 10:00:19 μμ »
...ή με κανενα βιβλιο για μονομαχους της Ρωμαικης αυτοκρατοριας -τετοιο μου εστειλε ο αθεοφοβος τ΄ακους Μαστορα?-
Πληροφορίες για μονομάχους ζήτησες, που να ξέρω εγώ... :lol:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 29, 2007, 10:08:58 μμ »
...ή με κανενα βιβλιο για μονομαχους της Ρωμαικης αυτοκρατοριας -τετοιο μου εστειλε ο αθεοφοβος τ΄ακους Μαστορα?-
Πληροφορίες για μονομάχους ζήτησες, που να ξέρω εγώ... :lol:

Μιχάλη,προσπαθεί να σε κρατήσει σε πληροφοριακό σκοτάδι ώστε να σιγουρέψει τη νίκη του σε αυτήν την κόντρα!
Οσον αφορά τα προφιτερόλ, μάλλον θα σου στείλει καμμιά... συνταγή για να τα φτιάξουμε μόνοι μας!
Μην χάνεις το κουράγιο σου ,θα σου φέρω εγώ πράμα το Σάββατο για το Gladiator.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 29, 2007, 10:30:02 μμ »
Αρχίσαν τα προβλήματα... Εκοψα το άνοιγμα του cockpit γιατί βλέπεις ήθελα να το κάνω ανοικτό να φαίνεται, ο βλάκας!

Λοιπόν, το συνολικό πάχος πλαστικού και ρητίνης είναι περίπου 2mm, δηλαδή 14,4cm στο πραγματικό αεροσκάφος, κάτι παραπάνω από τη θωράκιση του King Tiger! Και ερωτώ, έχετε κάποια γνώμη, ή να ξαναβάλω το πλαστικό στη θέση του και να το θεωρήσω ως άτυχο περιστατικό.

Και άμα ξαναπιάσω εγώ ρητίνη και scratch, να μου κόψει το χρώμα στον αερογράφο!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #71 στις: Ιουλίου 29, 2007, 10:36:47 μμ »
Γιώργο δεν έχεις πολλές επιλογές,ή θα αδράξεις τον ταχυτροχό με τα στιβαρά σου μπράτσα και θα  κάνεις ημιδιαφανή την άτρακτο ή θα ξανακολλήσεις το κομμάτι στη θέση του και θα ...τροποποιήσεις το ποστ σου,τώρα πριν το δουν περισσότεροι!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #72 στις: Ιουλίου 29, 2007, 10:43:36 μμ »
...
Οι δύο vac καλύπτρες. Τελικά δεν είναι ίδιες, έχουν πολύ μικρή διαφορά στο framing, αν και σις οδηγίες δεν ξεκαθαρίζεται ποια καλύπτρα μπαίνει σε ποια έκδοση

Γιά δές καλύτερα τις οδηγίες... και πιό συγκεκριμένα το στάδιο 16!  Η C1 είναι για τα Mk.I (αυτή με το "σκέτο" αλεξίνεμο)

Παράθεση
Εγώ όμως θα φτιάξω ένα από τα 15 Gladiator MkI που αγόρασε το Ιράκ στα τέλη της δεκαετσίας του 1930. Ευτυχώς βρήκα εντελώς τυχαία ιρακινά εθνόσημα από ένα απαράδεκτο Hawker Fury της PM Models.

Δηλαδή το προφίλ απο το Wings Palette που έβαλε ο Γιώργος, δέν σου εμφανίζεται?
Πάντως οι περισσότερες αεροπορίες και δή οι λιγότερο "ψαγμένες" στο θέμα (όπως η δικιά μας αλλά και του Ιράκ εν προκειμένω), παραλαμβάνουν τα αεροπλάνα με το βάψιμο που είχε η αεροπορία της χώρας κατασκευής. Ασημένια δηλαδή στην περίπτωση αυτή...

Όσον αφορά τα σήματα της PM... δέν ξέρω άν τα έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά κατά τη γνώμη μου είναι τα χειρότερα που υπάρχουν παγκοσμίως... :?

Αρχίσαν τα προβλήματα... Εκοψα το άνοιγμα του cockpit γιατί βλέπεις ήθελα να το κάνω ανοικτό να φαίνεται, ο βλάκας!

Λοιπόν, το συνολικό πάχος πλαστικού και ρητίνης είναι περίπου 2mm, δηλαδή 14,4cm στο πραγματικό αεροσκάφος, κάτι παραπάνω από τη θωράκιση του King Tiger! Και ερωτώ, έχετε κάποια γνώμη, ή να ξαναβάλω το πλαστικό στη θέση του και να το θεωρήσω ως άτυχο περιστατικό.

Και άμα ξαναπιάσω εγώ ρητίνη και scratch, να μου κόψει το χρώμα στον αερογράφο!

Συμφωνώ με τον Κώστα...
Θα πρέπει να τρίψεις έως... εξαυλώσεως καί την άτρακτο καί τις ρητίνες...
Καλύτερα για την υγεία σου αλλά και του κιτ, να ξαναβάλεις το πλαστικό στη θέση του... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #73 στις: Ιουλίου 29, 2007, 11:31:44 μμ »
...

Γιά δές καλύτερα τις οδηγίες... και πιό συγκεκριμένα το στάδιο 16!  Η C1 είναι για τα Mk.I (αυτή με το "σκέτο" αλεξίνεμο)
Και πια είναι ρε παιδιά αυτή με το σκέτο αλεξίνεμο; Πρέπει δηλαδή να μελετήσω τις οδηγίες για 4-5 ώρες με μεγενθυτικό φακό και να περάσω τις καλύπτρες από 3D laser scanner για να καταλάβω; Δηλαδή η λύση να χαράξουν πάνω στο master ένα νουμεράκι να τις ξεχωρίζουμε δεν πέρασε ποτέ από το μυαλουδάκι τους;

Γιώργο δεν έχεις πολλές επιλογές,ή θα αδράξεις τον ταχυτροχό με τα στιβαρά σου μπράτσα και θα  κάνεις ημιδιαφανή την άτρακτο ή θα ξανακολλήσεις το κομμάτι στη θέση του και θα ...τροποποιήσεις το ποστ σου,τώρα πριν το δουν περισσότεροι!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Επειδή τα στοιβαρά μου μπράτσα τα έχω για άλλες δουλειές, αποδέχομαι την ήττα μου, το πλαστικό θα ξαναμπεί στη θέση του και no cat no damage!

Δηλαδή το προφίλ απο το Wings Palette που έβαλε ο Γιώργος, δέν σου εμφανίζεται?
Οχι...

Πάντως οι περισσότερες αεροπορίες και δή οι λιγότερο "ψαγμένες" στο θέμα (όπως η δικιά μας αλλά και του Ιράκ εν προκειμένω), παραλαμβάνουν τα αεροπλάνα με το βάψιμο που είχε η αεροπορία της χώρας κατασκευής. Ασημένια δηλαδή στην περίπτωση αυτή...
Ναι, έτσι τα παρέλαβαν αλλά δε νομίζω να έμειναν έτσι. Μη ξεχνάμε οτι η περιοχή ήταν σε αναβρασμό και οτι τελικά οδηγήθηκε σε ένοπλη σύρραξη, μάλλον θα αποφάσισαν να τα παραλλάξουν κάπως. Και ένα aluminium dope αεροσκάφος σε μία χώρα που ο ήλιος λάμπει σχεδόν πάντα δεν είναι και ότι καλύτερο. Νομίζω οτι και τα δικά μας PZL κάποια φάση ήταν ασημί αλλά με την κλιμάκωση της έντασης απέκτησαν παραλλαγή.

Όσον αφορά τα σήματα της PM... δέν ξέρω άν τα έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά κατά τη γνώμη μου είναι τα χειρότερα που υπάρχουν παγκοσμίως... :?
Μπα, πρώτα είναι κάποια της Italeri από βηριλιούχο τιτάνιο! Πάντως κάποια της PM που χρησιμοποίησα δεν ήταν και χάλια.

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 30, 2007, 07:10:44 πμ »
Δεν χρειαζεται να τριψεις ολη την ατρακτο,μονο τοπικα γυρω απο την περιοχη του ανοιγματος.
Οσο για το πορτακι,σκεφτηκες την αντικατασταση του με φυλλο πλαστικου και την προσθηκη λεπτομερειας απο χοντρο αλουμινοφυλο (απο το εσωτερικο καλυμα της μεταλικης συσκευασιας νες καφε πχ)

Tags: