Λοιπόν, τύψεις. Το μοντελάκι έστεκε ασταρωμένο μπροστά μου 2 χρόνια και 10 μήνες, συλλέγοντας σκόνη και περιμένοντας. Σίγουρα το Gladiator έχει συνδεθεί με όχι και τόσο ευχάριστες αναμνήσεις και με άτομα που στην υπόληψή μου έχουν πέσει πιο χαμηλά και από την αξιοπιστία των ελληνικών ομολόγων. Αλλά είναι Matchbox. Μεγάλωσα με Matchbox (και Airfix) και οι τύψεις κάθε μέρα μεγάλωναν μέχρι που δεν άντεξα, μόλις χάλάρωσα λίγο από τον εφιαλτικό τελαυταίο μήνα στη δουλειά και πρωτού αρχίσω να καταστρέφω με τα λάδια το ISU-152, έπρεπε να τελειώσω το μικρό Gladiator.
Οπότε μέσα τα κεφάλια! Δοκιμές πως όλα είναι ευθυγραμμισμένα (και είναι, αθάνατη Matchbox!), κάποιες ψιλοεγχειρήσεις στο reduction gear box του κινητήρα που ήταν τεράστιο και βαψίματα.

Σήματα κλεμένα από τη Revell, τα οποία ομολογώ πως συμπεριφέρθηκαν άψογα ακόμα και σε δύσκολα σημεία όπως το παρακάτω.

Και τώρα

Αν τα εθνόσηκα σας φαίνονται κολλημένα ανάποδα, έχετε δίκιο, είναι! Φυσικά δε διορθώνεται, συνεχίζω έτσι, ας πρόσεχα ο ΒΛΑΚΑΣ!!!
Τελική δοκιμή και κόλλημα της πάνω πτέρυγας, άρχισε να δείχνει για διπλάνο και πάμε για τα συρματόσχοινα!

Τυχαία ανακάλυψα τον απόλυτο super glue applicator, για εμένα τουλάχιστον. Σωλήνας από το μπουκάλι του Azax που ζέστανα στο κερί και με προσοχή των τέντωσα. Διατήρησε την κυλινφρική διατομή του και αφού τον έκοψα λοξά στο στενό άκρο ήταν έτοιμος. Απορροφά ελάχιστη λεπτόρευστή super glue και μόλις ακουμπήσω το μυτερό άκρο του στην τρύπα με τις κλωστές, λόγω τριχοειδούς φαινομένου η κόλλα "αδειάξει" μέσα στην τρύπα. Λίγο φύσημα και είναι έτοιμος για την επόμενη κόλληση. Επίσης λόγω τυο ότι είναι σχεδόν διάφανος, βλέπεις την κόλλα να κινείται!

Τέλος με μεγάλη μου χαρά ανακαλυψα πως παρά τα χρόνια που περνάνε, κάτι καταφέρνω ακόμα με τα διπλανάκια. Οι τρύπες δείχνουν μεγάλες αλλά στο τέλος με λίγη μπογιά και ένα ψιλο πινελάκι δεν θα φαίνονται καθόλου (επίσης έχασα το ΖΩΟΝ το 0.3mm τρυπανάκι μου και τρυπάω με το 0.4mm και ναι, δεν είμαι υπερβολικός, έχει όντως διαφορά

). Ελπίζω μέσα στο ΣΚ να το ξεπετάξω, περιμένει το τέρας της στέπας, τα GB και ένας ινδικός εφιάλτης...