Αποστολέας Θέμα: ΚΟΝΤΡΕΣ !!! (κατασκευη Gloster Gladiator)  (Αναγνώστηκε 25375 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
Απ: ΚΟΝΤΡΕΣ !!! (κατασκευη Gloster Gladiator)
« Απάντηση #100 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2007, 09:42:01 μμ »
Μιχάλη ωραία δουλειά εως τώρα!
Αναμένω τη συνέχεια με αγωνία!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 09:59:29 πμ »
Μεγαλες προσδοκιες με φτωχα αποτελεσματα ειναι ο τιτλος που ταιριαζει στο σημερινο update,μιας και αλλιως τα περιμενα και αλλιως μου ηρθαν...
Τεσπα,μια μικρη προοδος εγινε και τελικα η ατρακτος καταφερε και εκλεισε οχι απροβληματιστα και οχι χωρις να απαιτησει αρκετη ωρα τριψιματος,κοψιματος -ιδιως ο πινακας οργανων χρειαστηκε αρκετη...διαιτα και φυσικα στοκου απο την στιγμη που η κολλα στεγνωσε.
Ετσι λοιπον σιγα σιγα αρχισε να θυμιζει α/φος και ισως Gladiator.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 02:51:35 μμ »
Ωχ!! Μιχάλη πολύς στόκος βρε παιδί μου!!!
Το είχα στα προσεχώς αλλά με τέτοιες (μη) εφαρμογές που βλέπω, μάλλον θα αργήσω αρκετά να το πιάσω...  :roll:
Γιάννης Γιαβάσης

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 06:09:49 μμ »
Οταν με το καλο το ξεκινησεις,προσεξε τα στυλιδια (4) μπροστα απο το αλεξινεμο.
Η Roden τα δινει ελαφρα πιο μακρια σε μηκος απο το σωστο με αποτελεσμα οταν κατσει η πτερυγα αυτα να λυγιζουν για να πατησουν και τα στυλιδια των ακροπτερυγιων.
Θα πρεπει ή να τα κοντυνεις ή να φτιαξεις αλλα

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 06:13:07 μμ »
Οταν με το καλο το ξεκινησεις,προσεξε τα στυλιδια (4) μπροστα απο το αλεξινεμο.
Η Roden τα δινει ελαφρα πιο μακρια σε μηκος απο το σωστο με αποτελεσμα οταν κατσει η πτερυγα αυτα να λυγιζουν για να πατησουν και τα στυλιδια των ακροπτερυγιων.
Θα πρεπει ή να τα κοντυνεις ή να φτιαξεις αλλα

Ευχαριστώ!!   ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 08:05:09 μμ »
Εφοσον ο δειλος gkontog δεν παταει πια το ποδι του σ αυτο το τοπικ,αποφασισα να το συνεχισω και να το τελειωσω μονος μου.
Παρ ολο που ειχα και μερικα δεκατα+μπουκωμα+πονολαιμο+καταροη+βηχα καταφερα και εφτασα ως εδω.
Η αληθεια ειναι πως αυτη την στιγμη εχω περασμενα και ολα τα συρματοσχοινα και τελειωμενα ολα τα στοκαρισματα-τριψιματα αλλα που κουραγιο για φωτογραφιση.
Ουτε να σχολιασω δεν μπορω,το αφηνω σ εσας τα υπολοιπα συντομα
(παμε για βαψιμο)...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #106 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 08:15:05 πμ »
Λοιπόν ο δειλός gkontog δε χάθηκε άνευ αιτίας. Αφού πέρασα έναν πολύ δύσκολο επαγγελματικά 1.5 μήνα, έχω δυστυχώς τον αδερφό μου τις τελευταίες 16 ημέρες στο νοσοκομείο με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και δυστυχώς κακή πρόβλεψη μέχρι στιγμής. Αυτό που ανακάλυψα είναι οτι ο μοντελισμός, πέρα από όλα τα άλλα, είναι ιδανικός και σα μέσο απόδρασης από την πραγματικότητα...

Στο μοντέλο τώρα. Οπως ίσως ήταν φυσικό οι ρητίνες της Pavla δε χωρούσαν με κανέναν τρόπο στην άτρακτο της Matchbox. Δεν πολυασχολήθηκα μιας και το περίμενα και ξεκίνησα να σχεδιάζω το πως θα φτιάξω κάτι που να θυμίζει cockpit. Αρχικά χρειαζόμουν ένα κάθισμα, αλλά πως φτιάχνεις ένα κάθισμα στην 1/72; Πήγα λοιπόν στο site του Hannants, πήρα την φωτό από ένα photoetched της Eduard με καθίσματα για αγγλικά αεροσκάφη, την έβαλα στο Corel, την έκανα ασπρόμαυρη, της έφτιαξα τις διαστάσεις να είναι 1/72 και τύπωσα την εικόνα μερικές φορές σε χαρτί.

Πήρα μία εικόνα, με ταινία διπλής όψης την κόλλησα πάνω σε αλουμινόφυλλο και με προσοχή την έκοφα με ένα ψαλίδι. Μετά με το χάρακα την χάραξα ελαφρά με την ανάποδη πλευρά του κοπιδιού και τη λύγισα σαν να ήταν ένα κομμάτι photoetched και ιδού το απότέλεσμα!

Το καθισματάκι τελικά μου άρεσε και φτιάχτηκε σε ελάχιστο χρόνο. Το κύριο μειονέκτημά του είναι οτι είναι αρκετά εύθραστο και απαιτεί προσεκτικό χειρισμό. Κάποια σημεία που δέν είναι απολύτως ευθύγραμμα θα τα διορθώσω με τη λαβίδα. Τώρα δεν ξέρω αν θα κάτσουν καλά πάνω στο γυαλιστερό αλουμίνιο τα μοντελιστικά χρώματα, οπότε θα του ρίξω ένα χεράκι αστάρι Hycote για να είμαι σίγουρος οτι δεν θα έχω δυσάρεστες εκπλήξεις. Εκανα και μία δοκιμή για να δω αν χωράει στην άτρακτο και ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Στη συνέχεια θα φιαχτεί μέσα στο ΣΚ, αν δεν υπάρξει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη, ο σκελετός στα πλαϊνά και θα κάνω μία προσπάθεια να φτιάξω πίνακα οργάνων με τη μέθοδο σάντουιτς και ότι βγει...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 08:25:03 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Welcome back φιλε και σου ευχομαι τα καλυτερα για τον αδερφο σου

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 10:36:34 πμ »
Γιώργαρε εύχομαι ότι καλύτερο φίλε!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 11:17:54 πμ »
Λυπάμαι που το ακούω αυτό Γιώργο...
Εύχομαι ότι καλύτερο στον αδελφό σου και να τον βοηθήσετε όλοι σας να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που έχει...
Ελπίζω να μπορεί να το ξεπεράσει... :evil:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 11:21:12 πμ »
Γιώργο μου να συμφωνήσω ότι αυτό που κάνουμε είναι όντως μεγάλο "καταφύγιο". Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα το συντομότερο δυνατό.

Τώρα για τα υπόλοιπα τι να πω;;  :?: :?: Πέρνα το αλουμίνιο με Hycote και όντως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στο στρώσιμο του χρώματος, το έχω δοκιμάσει πάμπολλες φορές και  ::icon_thumright:: , για το κάθισμα δεν χρειάζεται να πω τίποτ'άλλο παρά μόνο ...  :roll:   ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: α ναι και ... που είναι ο mike;; μου φαίνεται έχει αρχίσει να ιδρώνει;;;  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 12:11:01 μμ »
Γιώργο περαστικά και κουράγιο στον αδελφό σου και την οικογένειά του.

Το κάθισμα είναι απίθανο!

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 12:12:21 μμ »
Γιωργη, σου ευχομαι το μεγιστο των αγαθων για τον αδερφό σου.
Μακάρι να αποτελει μια περιπετεια και να ειναι καλά.

...και φυσικά να εισαι πάντα και συ μαζι μας, με τα νευρα σου :evil:, με τα καλαμπουρια σου :mrgreen:, με τα ωραία σου ::sprechende_015::

Στο θεμα τωρα, μου θυμιζεται λιγο το Λαγό με τη Χελωνα!!!! Αντε και στο τερμα υπάρχει ενα καρότοοοο!!!!!

Αντε τερματιστε, διοτι φιλε Γιωργη, εχεις και ενα Β-25, εδω πιο κατω παρατημενο??? Εσυ Μιχάλη λες για τους Τζουμο, αλλά οχι δυο φορές δεν έχουν σφυριξει....ουτε κιχ δεν ειπαν ακομα!!!!   ::lol18::

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #113 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 10:02:44 μμ »
Γιιώργο σηδερένιος και απο μένα ο αδερφός σου και γρήγορα να αναρώσει ::agree::

Πολύ ενδιαφέρον το project του Gladiator, μιας και δεν έχουμε πολλές κατασκευές σε διπλάνα στο forum 8).
Μπράβο για την δουλειά που έχεις κάνει μέχρι τώρα και καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #114 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 10:15:44 μμ »
Γιώργο,σου εύχομαι οτι καλύτερο για τον αδερφό σου....

Τώρα για το κάθισμα  :shock: :shock: :shock:  εύχομαι περαστικά σε εμάς...

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #115 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 10:24:45 μμ »
Σημερα που ειμαι καλυτερα - η ιωση με την συνοδεια κρυολογηματος εχει υποχωρησει αρκετα - ειπα να ανεβασω και τα ρεστα μου
Ιδου λοιπον ο Μονομαχος με τα συρματοσχοινα του,ετοιμος με λιγη ακομα δουλιτσα να δεχτει τα πρωτα στρωματα χρωματος...

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #116 στις: Νοεμβρίου 24, 2007, 03:30:56 μμ »
Οπως γραφω και στο αναλογο τοπικ,εν αναμονη των βελτιωτικων για το αλλο μου προτζεκτ -το 262- βρηκα μια ευκαιρια να προχωρησω τον Μονομαχο.
Το επομενο σταδιο ηταν το βαψιμο,δουλεια που κανω παντα ευχαριστα,μονο που αυτη την φορα ειχε και καποιες ιδιαιτεροτητες για μενα οντας το πρωτο μου διπλανο.Τα σημεια που χρειαστηκε να σκεφτω προσεκτικα πως θα κινηθω ηταν φυσικα ο χωρος κατω απο την επανω πτερυγα -που ουσιαστικα δεν ειναι προσπελασιμος απο τον αερογραφο-
και ο διαχωρισμος επανω και κατω πτερυγας εφοσον φορανε διαφορετικη παραλλαγη η μια απο την αλλη.
Η αρχη λοιπον εγινε βαφοντας τις λευκες πρωτα και τις κιτρινες επιφανειες στην συνεχεια και στις δυο πτερυγες που ευτυχως ειναι κοινες και στις δυο.
Ακολουθησε το ανοιχτο γαλαζιο -RLM 78- απο την αυθεντικη σειρα της Humbrol που καθεται εδω και χρονια στο συρταρι και περιμενει και τελος το μαυρο αφου βεβαια ειχαν γινει απανωτα μασκαρισματα για τους λευκους κυκλους των εθνοσημων και των κιτρινων ακροπτερυγων.
Η παραλλαγη αποτελειται απο τεσσερα χρωματα -δυο σε καθε πτερυγα - και αποτελειται απο RLM  71 black green + RLM 79b sand brown στην επανω και RLM 79a sand yellow + RLM 80 olive green στην κατω.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #117 στις: Νοεμβρίου 24, 2007, 04:20:19 μμ »
Εξαιρετικότατο  ::icon_thumright::
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #118 στις: Νοεμβρίου 24, 2007, 05:46:24 μμ »
Kαλό ειναι.  :evil: :evil: :evil: :evil:

::arrowred:: αλλά το άλλο...ALL THE MONEY!!!!! ::badgood:: ::bat:: ::mastigoma:: ::director:: ::eetsmakelijk::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #119 στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 10:26:37 πμ »
Μιας και το τηλέφωνο δεν έχει χτυπήσει ακόμα, οπότε θα αρχίσω να τρέχω, μοντελάρω σαν τρελός. Κατ' αρχήν να πω πως το ταπεινό μοντελάκι της Matchbox έχει σωστά τα flaps στην άνω και κάτω πτέρυγα σε αντίθεση με αυτό της πολυδιαφημισμένης Pavla το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα:

Ενα σημείο της; Matchbox που πρέπει να διορθωθεί είναι ο τρόπος στήριξης των στυλιδίων στήριξης της πάνω πτέρυγας. Οπως είναι το μοντέλο δίνει ένα αυλάκι στο κάτω μέρος της άνω πτέρυγας στο οποίο μπαίνει το ζευγάρι των στυλιδίων. Ο τρόπος αυτός παρέχει γερή κατασκευή και φυσικά εύκολη συναρμολόγηση αλλά δυστυχώς είναι μη ρεαλιστικός.

Τον τρόπο αυτόν επέλεξαν πολλές άλλες εταιρείες που έφτιαχναν μοντέλα διπλάνων τη δεκαετία του 1970. Τον ίδιο τρόπο έχει επιλέξει και η Airfix στο πολύ καλό Spowith Pup ενώ στο Sopwith Camel δίνει ανεξάρτητα στυλίδια . Σε γενικές γραμμές δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει τη Matchbox για την επολογή της αυτή μιας και ήταν συνηθέστατη την εποχή που παρήχθη το μοντέλο.
Πάμε τώρα για τη διόρθωση. Αρχικά κόβουμε το και αποχωρίζουμε το ζευγάρι των στυλιδίων προσέχοντας μη χάσουμε το κεντρικό τμήμα τηε ένωσής τους.

Το τμήμα αυτό το κολλάμε στο αντίστοιχο αυλάκι της πτέρυγας:

Κάνου και ένα dry fit με τα στυλίδια για να βεβαιωθούμε για τη σωστή τοποθέτηση, γιατί αν γίνει λάθος στη φάση αυτή, πολύ δύσκολα διορθώνεται στην συνέχεια.

Τώρα έχω στοκάρει με προσοχή και θα τρίψω επίσης με προσοχή και θα έχω ξεχωριστά στυλίδια έτοιμα να κολληθούν στις υποδοχές τους κάτω από την πτέρυγα. Καλό θα ήταν να αποθηκεύσεται τα στυλίδια ξεχωριστά σημειώνοντας πιο πάει εμπρός και πιο πίσω και σε πια ημιπτέρυγα. Αυτά για την ώρα, συνέχεια μάλλον με το cockpit.

Πάω τώρα να βάψω το υπερυποβρύχιό μου ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #120 στις: Δεκεμβρίου 23, 2007, 01:45:58 μμ »
Πολύ μικρό update, απλά για να συνεχίσω την τεχνική διόρθωσης των στυλιδίων όταν αυτά μας δίνονται ενωμένα. Στόκαρα τα κομμάτια που κόλλησα στο αντίστοιχο αυλάκι στην πτέρυγα και έπεται τρίψιμο. Πολύ τρίψιμο...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #121 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 11:21:19 πμ »
Οποτε φτιάχνω διπλάνο τελειώνω πάντα πρώτη, μέχρι και το βάψιμο, την πάνω πτέρυγα. Μη με ρωτήσετε γιατί, δεν υπάρχει πρακτικός λόγος, απλά συνήθεια. Γεροντοσυνήθεια θα έλεγα...

Αρχικά τρίφτηκαν οι στόκοι στην άνω πτέρυγα και φτιάχτηκε από ΖΤΠ το δεξιό φως ναυτιλίας το οποίο η Matcbox έχει αγνοήσει ενώ δίνει το αριστερό :shock:

Μετά περάστηκε ένα χέρι gloss μαύρο (Cunze H2) και μετά polished aluminium Humbrol 27002. Οπως θα δείτε στην ανω επιφάνεια δε πολυπροσπάθησα να έχω το απόλυτο metal finish, το γιατί παρακάτω.

Στη συνέχεια σειρά είχαν τα ιρακινόσημα, κλεμένα από ένα Su-25 της Revell. Τα σήματα ήταν πολύ καλά και το ελάχιστο φιλμ χάθηκε χωρίς καμμία δική μου παρέμβαση παρά το "δύσκολο" οπτικά υπόστρωμα. Ακολούθησε παρκετίνη.

Τώρα είναι γνωστό οτι οι ιρακινοί παρέλαβαν τα Gladiators βαμμένα με aluminium lacquer και έτσι τα χρησιμοποιούσαν. Οταν όμως ξεκίνησε το 1941 η στάση κατά των άγγλων τα πράγματα έγινε πολύπλοκα. Οι άγγλοι, αποκλεισμένοι στη βάση της Habbaniya γρήγορα συνειδητοποίησαν οτι η αμυντική τακτική θα σήμαινε πολύ σύντομα το τέλος τους και αποφάσισαν να κάνουν επιθετική χρήση όλων των ιπταμένων μέσων που διέθεταν σφυροκοπόντας τα ιρακινά αεροδρόμια και προξενώντας σοβαρές απώλειες στους ιρακινούς επαναστάτες. Από την πλευρά τους οι ιρακινοί είναι πολύ πιθανό να υποθέσουμε οτι θα προσπάθησαν να δώσουν στα γυαλιστερά και ασημένια καταδιωκτικά τους κάποιας μορφής παραλλαγή. Ετσι είναι λογικό να προσπάθησαν να περάσουν τουλάχιστον τις πάνω επιφάνειες με κάποιο sand, σαν ελάχιστον μέσο απόκρυψης στο έδαφος. Φωτογραφίες δεν υπάρχουν από την ξεχασμένη αυτή σύρραξη αλλά το συμπέρασμα μου φαίνεται λογικό και έτσι αποφάσισα να γίνω δημιουργικός (στο λεξικό βλέπε καταστροφικός...).
Ετσι φαντάστικα οτι σε κάποια ιρακινή βάση (Basra; ), ο διοικητής έχρησε εθελοντή τον Αχμέντ, του έδωσε μπογιά και το αεροπίστολο και του είπε για τη δόξα του Αλλάχ να περάσει ένα χέρι τις πάνω επιφάνειες. Ο Αχμέντ έπρεπε να κάνει τη δουλειά κάτω από έναν ήλιο ο οποίος τηγάνιζε μπέηκον στις πέτρες και κάτω από έναν ουρανό ο οποίος τις τελευταίες μέρες έβρεχε αγγλικές βόμβες. Δεδομένων των παραπάνω συνθηκών ο Αχμέντ δε θα έκανε και την τρελή ποιοτικά δουλειά στο βάψιμο, ένα απλό πέρασμα να τελειώνουμε και πίσω στη σχετική δροσιά του χαρακώματος.
Ετσι και εγώ, από το ασφαλές δωμάτιό μου του 21ου αιώνα, έβαλα sand Humbrol 93 στον αερογράφο και προσπάθησαν να μιμιθώ τον ταλαίπωρο Αχμέντ. Το να ψεκάσω γύρω από τα σήματα ήταν απλούστατο λόγω Infinity αλλά το να κάνω ένα τυχαίο κακοβαμμένο σύνολο ήταν πιο δύσκολο από ότι φανταζόμουν. Αντανακλαστικά προσπαθούσα να "καλύψω" τις ατέλειες και έπρεπε συνεχώς να σκέφτομαι οτι οι ατέλειες έπρεπε να είναι εκεί που είναι. Τέλικά έπειτα από 15 λεπτά με την ψιλή δέσμη κατέληξα σε ένα αποτέλεσμα που μου άρεσε και πλησίαζε στην οπτική εικόνα που είχα στο μυαλό μου.

Αυτά για την ώρα. Αν οι εργασιακές συνθήκες το επιτρέψουν θα έχουμε συνέχεια εντός της εβδομάδας.

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #122 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 11:25:13 πμ »
Little precious diamond !!!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Y.Γ. Παντως μονο κοντρα δεν βλέπουμε!!! Για μονοτερμα ....ίσως!!!!!

::director:: ::director:: ::director:: Ο αντιπαλος που ειναι?????

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 10:12:43 πμ »
Με μικρά βήματα, αλλά σταθερά... Κλείνω εκκρεμότητες γιατί πρέπει να πιάσω το ΔΩΡΟ. Ομολογώ οτι η όλη κατάσταση με τα γιαλαντζί σιγκαπουρομόντελα με επιρρέασε αρνητικά, αλλά θα μου περάσει. Στο κάτω κάτω σκέφτηκα, αυτά μπορώ, αυτά φτιάχνω και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη για την εικόνα του εαυτού του.

Κατ' αρχήν πρωτού κλείσω την άτρακτο, ιδού τι ήταν ανάγλυφο στο εσωτερικό της. 1973! Δεν θα το τρίψω, θα το αφήσω εκεί γιατί νιώθω οτι θα ήταν ιεροσυλία να το εξαφανίσω. Ούτως ή άλλως δε θα φαίνεται...

Λοιπόν cockpit μονομάχου. Επρεπε να φτιάξω 2 κάθετα διαχωριστικά πίσω από το κάθισμα αλλά όπως ξέρετε στο scratch αυτό που σίγουρα καταφέρνω είναι μόνο ο... ήχος. Ετσι λοιπόν πήγα στο site στο hannants (www.hannants.co.uk) βρήκα κάποιο photoetched βελτιωτικό της Airwaves το οποίο το είχε φωτογραφία, πήρα ανερυθρίαστα την φωτογραφία και την τύπωσα και βρέθηκα με το σχήμα που ήθελα στο χαρτί. Εκοψα αυτό που ήθελα, το στήριξα με λίγο masking tape πάνω σε ένα λεπτό φύλο evergreen και με ένα ψαλίδι σε ελάχιστο χρόνο είχα τα διαχωριστικά μου. Μιλάμε για σιγκαπουριανά κόλπα ::glossa::

Και άρχισε το κόλλημα. Πίσω από το μεγάλο διαχωριστικό έβαλα δύο μπλόκ από evergreen για να το σταθεροποιήσω. Επίσης άνοιξα και τις τρύπες, παραλληλόγραμμη στο ένα και στρογγυλή στο άλλο, από τις οποίες θα περάσουν οι ζώνες ασφαλείας οι οποίες για σχεδιαστικούς λόγους που μου ξεφεύγουν πρέπει να είχαν ένα απίστευτο μήκος αφού ήταν πακτωμένες στο πίσω μέρος της ατράκτου, τουλάχιστον 1m πίσω από τον πιλότο.

Σειρά είχε το καθισμα. Λόγω του ότι ήταν αλουμινένιο, γυάλιζε διαβολεμένα και δυσκόλευε πάρα πολύ την παρατήρησή του από οποιαδήποτε οπτική γωνία. Ετσι για να μην ξεστραβωθώ εντελώς το πέρασα ένα χέρι Humbrol 64, κάτι το οποίο διευκόλυνε πολύ την κατάσταση. Στη συνέχιεα προσθέθηκαν οι δύο κάθετες ράγες στερέωσης και με σύρμα και ΖΤΠ ο μοχλός του μηχανισμού ρύθμισης του ύψους.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προτείνω σε όλους τη χρήση του υλικού Zip kicker. Ομολογώ οτι εγώ προσωπικά στην αρχή ήμουν αρνητικός στη χρήση του αλλά μόλις το δοκίμασα εντυπωσιάστηκα. Μία σταγόνα με ένα πινελάκι και η κυανοακρυλική γίνεται αυτομάτως πέτρα! Επίσης δεν επιρρεάζει χρώματα, βερνίκια και διαφανή κομμάτια. Εχει μία περίεργη μυρωδιά, δεν θα την έλεγα ενοχλητική, πρωτού αποφασίσετε να αγοράσετε ελέγξε τη μήπως σας ενοχλεί. Είναι ένα απίθανο βοήθημα και πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 10:31:49 πμ »
Έκανες τα photoetched-->paperprinted.  ::eusa_clap::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Tags: