Αποστολέας Θέμα: Pz.Kpfw.IV Ausf E - Dragon 1/35  (Αναγνώστηκε 18179 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: Pz.Kpfw.IV Ausf E - Dragon 1/35
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 16, 2007, 01:29:54 πμ »
Κατα λάθος έβαλα 2 ίδιες photo. Sorry

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 16, 2007, 01:31:26 πμ »
Πολύ πράμα ρε συ... Χειρούργοι θα καταντήσουμε ούλοι...

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 16, 2007, 04:29:51 πμ »
Γρηγόρη βλέπω έχεις βουτήξει με το κεφάλι μπροστά στα P/E και προχωράς μια χαρά....βρίσκω ωραία και τη σκέψη να αφήσεις μερικά εργαλεία εκτός, δίνει μια διαφορετικότητα, και αν τα συνδυάσεις και πάνω στη βάση (ή διόραμα) θα είναι ακόμη πιο ωραία, ίσως να αναδειχθούν και περισσότερο από απλά "διακοσμητικά στοιχεία" ενός άρματος.

Σημείωση: το προστατευτικό κάλυμμα της θυρίδας παρατήρησης του οδηγού, την έχεις βάλει επί τούτου προς τα κάτω;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 16, 2007, 09:50:51 πμ »
Φίλε και βιβιλογράφε Πάνο,

Ναι, η σκέψη μου ταυτίζεται ακριβώς με την δική σου σχετικά με τα εργαλεία.. Ελάχιστα απο τα αρματα που εχω δει υπο κλίμακα ειναι γυμνά και οντος προσδίδει μια άλλη υφη ( σκέψου εντονες φθορές στα σημεία της θήκης που μπαινουν τα εργαλεία απο το βάλε, βγάλε). Σχετικά με την θυρίδα του οδηγου το κιτ σου δινει την δυνατότητα να αναιβοκατεβαινει, δεν ειναι κολλημενη δηλαδη απλά έτυχε να είναι κάτω την ώρα της φωτογράφησης.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 16, 2007, 10:20:02 πμ »
Χαρά στην υπομονή σου!  :shock:
Πάντως τα PE έχω μια υποψία σχετικά με το ποιος τα φτιάχνει τελικά. Η Ενωση Οφθαλμιάτρων! Σου λέει τελικά θα στραβωθούνε όλοι και να δουλειές με φούντες!  :)

Πρόταση: Στο τελικό διόραμα κάνε το άρμα κολλημένο στη λάσπη ή σε κανένα χαντάκι και γύρω του τα φαντάρια να προσπαθούν με τα εργαλεία να το συνεφέρουν. Ή κάνε μία ερπύστρια βγαλμένη.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 16, 2007, 11:49:48 πμ »
Καλή η σκέψη σου!! Όμως στην Αφρική λίγο δύσκολο να βρεθούν λάσπες  :cry:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 17, 2007, 05:55:42 πμ »
Γρηγόρη προτάσεις: θα μπορούσες να αναπαραστήσεις σκηνή επιδιόρθωσης ερπύστριας, ή τεντώματος ερπύστριας, ή αλλαγή πέδιλου (ναι, ερπύστριας)...

Ακόμη αλλαγή τροχού με φθαρμένο λάστιχο, η επιδιόρθωση από πρόσκρουση σε νάρκη (αλλαγή τροχού π.χ.)

Αλλά και με λάσπη δεν θα ήταν παράταιρο, αν σκεφτούμε ότι θα μπορούσε να είναι στην Τυνησία (υποθέτοντας ότι ένα τέτοιο άρμα θα είχε επιζήσει της υποχώρησης και θα ήταν πια "βετεράνος", όπου όταν βρέχει και σε μαλακό έδαφος έφτιχνε μια λάσπη...ούτε στο ανατολικό μέτωπο να ήταν. Κάπου υπάρχουν και φωτογραφίες, απλά να θυμηθώ που τις είχα δει. Και μάλιστα το πλήρωμα θα μπορούσε κάλλιστα να φορά και παλτά...

Χρήσιμα σετ για κάτι από τα παραπάνω είναι το σετ με τους τροχούς για Pz IV της Tristar, οι φιγούρες της Miniart (με σηκωμένα μανίκια κιόλας) σε εργασίες επιδιόρθωσης, συντήρησης, κλπ.

ʼντε, καλή συνέχεια με τα μικρά μεταλλικά πραγματάκια... :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 20, 2007, 07:06:51 μμ »
Πανο, έχεις link για τις εν λογω φιγούρες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 21, 2007, 01:17:03 πμ »
Το παραθέτω εκ των υστέρων  ::glossa::

www.miniart-models.com

Με την ευκαιρία μια παρατήρηση:

η πρόσκρουση σε νάρκη που ανέφερα πιο πάνω είναι πιθανόν να μην βλάψει μόνον ένα τροχό...αλλά να είναι "κάπως" πιο εκτεταμένη (ως πολύ!)  :mrgreen:

για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 21, 2007, 01:33:04 πμ »
 Η Τυνησία, παρόλλο που πολλοί νομίζουν οτι είναι μόνο έρημος, καλλύπτεται κατα 70% απο βραχώδεις περιοχές. Μάλιστα πολλά άρματα, τόσο συμμαχικά όσο και του άξονα, αντιμετώπιζαν προβλήματα με ρόδες και ερπύστριες λόγω των μικρών κόκκινων βράχων. Μια ιδέα είναι να τοποθετήσεις βράχους, μυτερούς οχι "κροκάλες", σε χρώμα τύπου rust διάσπαρτους σε ψιλή άμμο και κάποιος/οι να έχουν "πληγώσει" την ερπύστρια.....

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 21, 2007, 11:22:02 πμ »
Ωραία ιδέα! Πετρώδες έδαφος και αποκατάσταση βλάβης (ζημιά  :mrgreen:  ). Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό, με τις πέτρες. ( :D λες κι εμείς το φτιάχνουμε...)

Καλά λέει ο Παναγιώτης, η Τυνησία όντως καλύπτεται από βραχώδεις περιοχές, και αρκετά ψηλά κιόλας (ορεινά). Και με κόκκινο χώμα, αλλά και πράσινο (χλωρίδα). Διότι όταν την ανέφερα πιο πάνω είχα αποκλειστικά στο νου ότι εκεί βρέχει κάπως περισσότερο, εν αντιθέσει με τις ανατολικότερες περιοχές, που είναι κατά κανόνα πιο ξηρές.

Παράδειγμα: http://www.afrika-korps.de/forum/viewtopic.php?t=2101&highlight=schlamm

και              http://www.afrika-korps.de/forum/viewtopic.php?t=3228

Εδώ μια φωτογραφία του Ρόμμελ σε ένα από τα Horch του (Kfz.21), σε πετρώδες έδαφος (ενδεικτικά):

από:   http://www.afrika-korps.de/forum/viewtopic.php?t=816&postdays=0&postorder=asc&start=30

Και τώρα γενικότερες πληροφορίες:

Λίγα σχετικά με τις επιχειρήσεις στην εν λόγω περιοχή:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tunisia_Campaign#Stalemate

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_El_Guettar#El_Guettar

Μία σειρά από πολύ ωραίες και χρήσιμες έγχρωμες φωτογραφίες εποχής: (μακρύ link)

http://www.timelifepictures.com/source/search/FrameSet.aspx?s=ImagesSearchState%7c0%7c0%7c-1%7c28%7c0%7c0%7c0%7c1%7c%7c%7c0%7c0%7c0%7c0%7c0%7c0%7c0%7c0%7c9%7c%7cEliot+Elisofon+Tunisia%7c16384%7c0%7c0%7c0%7c0&p=9&tag=23

...και τέλος μια περίεργη κι ασυνήθιστη σκηνή, για το μέλος εκείνο του πληρώματος που δεν θα ξέρεις τι να το κάνεις:

από: http://www.afrika-korps.de/forum/viewtopic.php?t=1254&postdays=0&postorder=asc&start=30   (thread "η καθημερινότητα στην έρημο")  :mrgreen:

και για κερασάκι (και τι κερασάκι!) οι προσωπικές εμπειρίες του Ταγματάρχη Lindemann από τα Tiger και τον πολέμο στη Β.Αφρική.....και αν το όνομά του σας θυμίζει κάτι, είναι ανηψιός του κυβερνήτη του Bismarck (!)

http://63.99.108.76/forums/index.php?showtopic=13790

(δεν άπτεται άμεσα του θέματος, αλλά θεώρησα σωστό να το βάλω εδώ για να μη χαθεί αλλού μέσα στο forum)

Π.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 21, 2007, 11:32:47 πμ »
 :shock: Τελικά βρε Πάνο είσαι κινητή εγκυκλοπαίδεια !!!!  ::icon_thumright:: Κατόπιν τούτου, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι οποιοσδήποτε μοντελιστής και δει αρματάς που σέβεται τον εαυτό του, ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ PzPano του  :mrgreen: και θα ήθελα από αυτές τις σελίδες να προτέινω την ανακύρηξή σου σε ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ του forum. Παρακαλώ τους κυρίους κυρίους moderatores και administratora όπως δημιουργηθεί ειδικό link με τίτλο : Ask uncle PzPano!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος distam

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο Κρήτης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 21, 2007, 11:46:35 πμ »
:shock: Τελικά βρε Πάνο είσαι κινητή εγκυκλοπαίδεια !!!!  ::icon_thumright:: Κατόπιν τούτου, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι οποιοσδήποτε μοντελιστής και δει αρματάς που σέβεται τον εαυτό του, ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ PzPano του  :mrgreen: και θα ήθελα από αυτές τις σελίδες να προτέινω την ανακύρηξή σου σε ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ του forum. Παρακαλώ τους κυρίους κυρίους moderatores και administratora όπως δημιουργηθεί ειδικό link με τίτλο : Ask uncle PzPano!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΣΥΜΦΩΝΩ  ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ  ::proskino::

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 21, 2007, 12:01:45 μμ »
Μαζί θα πρέπει να μπουν στην ομάδα και άλλοι όμως... Gkontog, Theios Nontas, Ramfighter και δεν θυμάμαι ποιοί άλλοι...

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 21, 2007, 12:37:24 μμ »
Ψύχραιμα παιδιά  ::icon_rr::

Αποποιούμαι τον χαρακτηρισμό "κινητή εγκυκλοπαίδεια" διότι δεν είμαι ούτε χάρτινος, ούτε έχω φθορές και ψιλο-σκισίματα στο κάλυμμα από τη χρήση, και ούτε έχω παραλληλεπίπεδο σχήμα! Ορίστε! Μόνο....λίγο υπέρβαρος είμαι, και εκεί τελειώνουν και τα κοινά σημεία (ας είναι και υπερμεγέθη).  :roll:

Ποιός ιστορικός ρε παιδιά, πούντος; Να του χυμήξω να τον πατήσω στις ερωτήσεις; (άκου επίσημος ιστορικός...θα γελάμε για κανα μήνα).

Και προς Θεού ΜΗΝ ρωτήσει τίποτα κανείς για αεροπλάνα, κλπ....θα τον στείλω πακέτο στον gkontog, εκεί να πάρει τη δόση του με 3-4 σελίδες forum με πληροφορίες και βιβλιογραφία, και αν αντέξει πάμε στα πιο ζόρικα με Theio Nonta, Corto, κλπ. και τώρα ούτε εγώ θυμάμαι άλλους  :oops:  (sorry παιδιά). Αν όμως είναι να μπούμε παρέα με αυτούς τους καταπληκτικούς κυρίους μπας και μάθουμε και τίποτα, θα ήταν τιμή μεγάλη.

Κλείνονταςι αυτό το μεγάλο  ::spam_smilie::   θα προσθέσω ότι κάποτε στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο που βρισκόμουν είχα την σπάνια ευκαιρία να συνομιλήσω με έναν πραγματικό ιστορικό (Ian Kershaw) αλλά τελικά δεν κατάφερα να πάω να του πιάσω την κουβέντα, απλά τον χαιρέτησα και μετά φύγανε (δεν πρόλαβα)  :(   Αυτές είναι λιγοστές ευκαιρίες.

Γι'αυτό αφήστε τον κομίζοντα τα Link και διαβάστε αυτά που περιγράφει ο Lindemann...είναι πραγματικά συναρπαστικά και ενδιαφέροντα.

Περιμένουμε φωτογραφίες και τη συνέχεια της κατασκευής του Pz IV ....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 21, 2007, 01:07:54 μμ »
Εγώ απλα θα πώ οτι η προσπάθεια και η όρεξη του Πανου στο να μας καθοδηγει ιστορικά στα project μας ειναι απιστευτα χρήσιμη.

Οσό αφορα το ΙV pou φτιάχνω πιστεύω οτι το φτιάχνουμε όλοι μαζί.. Με τα σχόλια, τις ιδεες , κτλ.  ::icon_pidu::

Το forum αυτο εκανε το χομπυ μας απο ατομικό, πλήρες ομαδικό.

Η συνέχεια της κατασκευης οταν επιστρέψω απο Αθηνα στον παγκο μου στην Θεσσαλονίκη..

Πανο ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.. Το "100" του knispel ειναι προ των πυλών.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 21, 2007, 01:21:45 μμ »
Tο forum αυτο εκανε το χομπυ μας απο ατομικό, πλήρες ομαδικό.

::icon_thumright:: ακριβώς!

Το "100" του knispel ειναι προ των πυλών.  ::salut::

Τώρα αυτό το κάνεις επίτηδες έτσι; Είσαι προβοκάτωρ!  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 21, 2007, 01:28:58 μμ »
Η παραμονή μας στην Αγγλία μας έκανε φλεγματικούς :lol: :lol:
Το επιασες με την μία.. :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 21, 2007, 03:03:30 μμ »
Μαζί θα πρέπει να μπουν στην ομάδα και άλλοι όμως... Gkontog, Theios Nontas, Ramfighter και δεν θυμάμαι ποιοί άλλοι...

θα τον στείλω πακέτο στον gkontog, εκεί να πάρει τη δόση του με 3-4 σελίδες forum με πληροφορίες και βιβλιογραφία

Να απαντήσω και εγώ μιας και αναφέρθηκα.
Κατ' αρχήν με κάνετε και αισθάνομαι άβολα  :oops:
Να σας πω τι πιστεύω. Είμαστε μία παρέα με ένα κοινό κόλλημα. Οπως πολύ σωστά ο gfilos ανέφερε ένα ατομικό χόμπυ έγινε ομαδικό και όσον αφορά εμένα έτσι έχει πολύ περισσότερη πλάκα. Η ανταλλαγή πληροφοριών είναι ένα αναπόσπαστο μέρος κάθε παρέας και έτσι πρέπει να είναι και εδώ!

Χαίρομαι πάντως που έχω και εγώ βοηθήσει τους συναδέλφους σε αυτό το forum όπως και αυτοί με έχουν βοηθήσει πολλές φορές. Και χαίρομαι που υπάρχει το forum και ανταλλάσουμε απόψεις. Και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε!
Αυτά!
Συγκινήθηκα!  ::cry2::
Πάω να δουλέψω  :(

Και για να πάρω κουράγια, το βράδυ Noratlas  ::mastigoma::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 21, 2007, 03:31:38 μμ »
 Πάντως οτι χρειαστείς απο σήματα για "τίγρη" -"τιγράκια = PzIV" για έρημο έχω δεκάδες στο στόκ, ακόμα και σπάνιων μονάδων  ::icon_thumright::  Πές το και στάλθηκαν εντελώς free ......
 Παναγιώτης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 21, 2007, 05:45:23 μμ »
Ευχαριστώ πολύ... Αν χρειαστει κατι, κερναω τον καφέ κερνας τα σηματακια ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 23, 2007, 10:35:03 μμ »

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 23, 2007, 10:42:33 μμ »
quiz..βαζω τις φωτο...δεν λεω κουβεντα :lol: :lol: :lol: :lol:
Προσοχη στο βαψιμο!!!!!
Με τι τα κολλησες?
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 23, 2007, 10:47:59 μμ »
Τι να πώ αδερφάκι.... Αυτα τα !@#$ P.E. δεν θελουν λόγια..... To συγκεκριμμένο κομμάτι είναι η ασφάλεια του wrench ο οποίος εχει αφαιρεθεί κ ο μάγκας ο DAK βαρεθηκε να τον κλείσει..

Όσο για το βάψιμο εχεις δίκιο κ εγώ το σκεφτόμουνα.. Το αστάρι ελπίζω να κάνει ενα καλό στρώμα πάνω... Αλλιώς τζάμπα ο κόπος. Ιδωμεν

Υ.Γ. Τα κολλησα με LOGO ( την οριτζινάλ όμως  ::glossa:: )

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 23, 2007, 11:18:19 μμ »
Προσοχή στα υπόλοιπα κομμάτια, αν έχει εκεί γύρω... Φανταστικό δείχνει...

Tags: