Αποστολέας Θέμα: MIG-21 SMT/MT 1/48 EDUARD  (Αναγνώστηκε 4039 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
MIG-21 SMT/MT 1/48 EDUARD
« στις: Δεκεμβρίου 08, 2020, 10:03:50 μμ »
Καλησπέρα και πάλι.νέο project εδώ και 20 περίπου μέρες , ένα μοντέλο από το στοκ μου  που κοιτούσα εδώ και αρκετό καιρό , οπότε με την ευκαιρία της καραντίνας το ξεκίνησα , ελπίζοντας οτι δε θα με δυσκολέψει όσο τα 2 f-16 που τράβηξαν σχεδόν 1 εξάμηνο.Eduard είναι οπότε θα έχει καλή χύτευση και λεπτομέρεια σκέφτηκα....

πάμε λοιπόν..

το κιτ είναι το παρακάτω .στην ουσία είναι ένα mig-21 smt αλλά το ένα και μοναδικό θέμα (το Νο15 )που δίνουν οι χαλκομανίες προορίζεται για την export version του smt που ονομαζόταν .....mt

ξεκινώντας όπως πάντα ανάποδα , δηλαδή με τον οπλισμό που δίνει (όλους τους τύπους α/α πυραύλων της εποχής και από α/ε όπλα , 2 s-24 ρουκέτες , 2χ 250kg βόμβες και 8χ100kg βόμβες με 2 mers MBD2-67U ,από 4 στον καθένα) είδα με μεγάλη μου έκπληξη οτι στα σημεία που τοποθετούνται τα πτερύγια δεν υπάρχει η σχετική διαμόρφωση για να κάτσουν τα κομμάτια , αλλά μόνο μια πολύ ρηχή γράμμωση σαν οδηγός , περισσότερο για το μάτι.

-

το ίδιο μοτίβο ακολουθήθηκε και σε άλλα κομμάτια , όπου ουσιαστικά πρέπει ο μοντελιστής να βάλει σωστά τα κομμάτια , αλλά χρειάζονται.......3 χέρια , 2 για να συγκρατούν τα κομμάτια στη θέση τους και 1 για να βάλει την κόλλα.

απογοητεύτηκα αλλά δεν το έβαλα κάτω.

η εφαρμογή καλή προς μέτρια....περίμενα κάτι περισσότερο

προχωρώντας στο πιλοτήριο βλέπω οτι δίνει χαλκομανίες , οπότε έχοντας ήδη μια συνταγή για τα χρώματα του εσωτερικού , με βόλεψε πολύ.

όμως στις οδηγίες θα δει κανείς οτι ενώ δίνει χαλκομανίες για τις όρθιες πλαϊνές κονσόλες , τα αντίστοιχα κομμάτια απλά δεν υπάρχουν και θα πρέπει να μπει φύλλο πλαστικού ::violent1:: ::violent1:: ::violent1:: ::violent1::

....και ποιός θα τα κάνει  :?: :?: :?: :?: :?: :?: ::eusa_dance:: ::eusa_dance:: ::eusa_dance:: ::eusa_dance::

στο τέλος φυσικά τζάμπα κόπος , αφού τα κομμάτια του πιλοτηρίου δεν είναι 100% σαφές που ακριβώς θα μπουν , οπότε στο τέλος έκανα αμέτρητα κόψε-ράψε για να μπουν όλα

προχώρησα παρά την απογοήτευση μου στα πρώτα βαψίματα , της καμπίνας ,της εξαγωγής και της εισαγωγής , του κώνου και των φωλεών με λαχανί

--

μπήκαν οι χαλκομανίες στο πιλοτήριο και έκανα wash

---

η εξαγωγή του κινητήρα βάφτηκε κατάλληλα , έγινε wash , πέρασα λίγες σκόνες και από πάνω ματ βερνίκι

τελικά τις φωλεές του σ.π. τις ξαναέβαψα με ασημί όπως είναι και το αληθινό (μάλλον είναι ξεβαμμένες γι'αυτό φαίνεται ασημί στις φωτογραφίες στο internet) και μου αρέσει περισσότερο το αποτέλεσμα μετά το wash

---

η άτρακτος έχει κλείσει και το πιλοτήριο ολοκληρώθηκε

-

επανέρχομαι με περισσότερο υλικό και σχόλια για την πορεία της κατασκευής

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
Απ: MIG-21 SMT/MT 1/48 EDUARD
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 09, 2020, 10:36:50 μμ »
Μέσα!

Όμορφο θέμα και παρά τις δυσκολίες πάει καλά.

Καλή συνέχεια φίλε!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 10, 2020, 01:09:15 πμ »
Ενδιαφέρουσα κατασκευή. Θα την παρακολουθώ!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 10, 2020, 04:18:53 πμ »
Weekend edition  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 10, 2020, 09:23:55 πμ »

Μεγάλη κουβέντα!
Στο δικό μου μυαλό weekend edition θα ήταν ένα 72άρι μονοκινητήριο matchbox, με δυο humrol enamels (αρκεί να προλάβουν και αυτά να στεγνώσουν ως Κυριακή μεσημέρι για να μπουν μετά τα decals........)

Ωραίο το μπλε 15 και ωραίο και το ξεκίνημα του μοντέλου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 10, 2020, 01:18:16 μμ »
Ωραίο θέμα,οι παραλλαγές που έχουν τα ανατολικού μπλοκ-πρώην σοβιετικά mig είναι απο τις πιο ενδιαφέρουσες,καλή συνέχεια στην κατασκευή ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 10, 2020, 09:40:19 μμ »
Μέσα!

Όμορφο θέμα και παρά τις δυσκολίες πάει καλά.

Καλή συνέχεια φίλε!

Μαθιός

σ'ευχαριστώ Μαθιέ.όντως είναι ωραίο θέμα αν και σε περιορίζει η καρτέλα.θα μπορούσε να έχει 1-2 επιλογές ακόμα.....έχει κάποιες δυσκολίες αλλά προχωράει γρήγορα

Ενδιαφέρουσα κατασκευή. Θα την παρακολουθώ!

να'σαι καλά φίλε μου :D :D

Μεγάλη κουβέντα!
Στο δικό μου μυαλό weekend edition θα ήταν ένα 72άρι μονοκινητήριο matchbox, με δυο humrol enamels (αρκεί να προλάβουν και αυτά να στεγνώσουν ως Κυριακή μεσημέρι για να μπουν μετά τα decals........)

Ωραίο το μπλε 15 και ωραίο και το ξεκίνημα του μοντέλου  ::salut::

η αλήθεια είναι οτι αν το έχει ξαναφτιάξει κάποιος πιστεύω οτι ίσως να το κατάφερνε μέσα σ'ενα Σ/Κ .έγώ πάντως έχω 20 ημέρες ,χωρίς εντατική ενασχόληση και ουσιαστικά θα ξεκινήσω βαψίματα σύντομα.χρόνος ρεκόρ.μπορεί να το τελειώσω και πριν το τέλος του έτους αν συνεχιστεί η καραντίνα.....

αυτή η παραλλαγή μου αρέσει πολύ.και δεν είναι τόσο παρδαλή όσο τα υπόλοιπα smt :wink: :wink: :wink:

Ωραίο θέμα,οι παραλλαγές που έχουν τα ανατολικού μπλοκ-πρώην σοβιετικά mig είναι απο τις πιο ενδιαφέρουσες,καλή συνέχεια στην κατασκευή ::salut::

όπως θα έχεις διαπιστώσει , είμαι λάτρης της συγκεκριμένης  εποχής  8) 8) 8).

συγκεκριμένα για τα mig-21 έχω διαβάσει οτι στις παραλλαγές δεν ακολουθούσαν κάποιο συγκεκριμένο pattern , αλλά κάθε σκάφος είχε διαφορετική παραλλαγή σε χρώματα και σχέδιο.αυτό είχε σαν συνέπεια ΌΛΑ τα mig-21 να είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους (μιλώντας πάντα για το βάψιμο) τουλάχιστον την εποχή που πρωτομπήκαν σε υπηρεσία.

προχωρώντας έβαψα  τις καλύπτρες εσωτερικά , αλλά κατά το ξεμασκάρισμα είχα λίγο ξεφλούδισμα.βαρέθηκα να περάσω τις μάσκες με την λεπίδα :roll: :roll: :roll:.....και αυτά τα ακρυλικά , πάνω στα διαφανή δεν έχουν καθόλου πρόσφυση :? :? :? μικρή ζημιά πάντως

-

στη συνέχεια έβγαλα τα σημεία που η εφαρμογή δεν είναι και τόσο καλή.

------

μπήκε το παρμπρίζ μόνιμα , κολλήθηκαν τα ύψους-βάθους και ουσιαστικά πάμε για βάψιμο

---

και για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω μάσκες της eduard για τις καλύπτρες.φυσικά παρατήρησα οτι έχει και για το εσωτερικό (λογικό είναι) αλλά τώρα είναι αργά  :mrgreen: :mrgreen:

πάντως δεν είναι στο 100% του σχήματος της καλύπτρας , αφήνουν λίγα μικρά κενά σε κάποια σημεία, αλλά μικρό τα κακό

--

ξεκίνησα να ασταρώνω κάποια από τα όπλα και το κάθισμα , το οποίο είναι πολύ ωραίο αλλά θα χρειαστεί ιμάντες , ενώ έβαψα και τις δεξαμενές με ασημί και στη συνέχεια θα δω τις θα τις κάνω.ίσως chipping ή κάτι άλλο....πάντως μια θα χρησιμοποιήσω στην κοιλιά.οι υπόλοιπες για τα μελλοντικά mig-21 :wink: :wink:

----

τέλος κάτι που είδα την πρώτη μέρα που άνοιξα το κουτί και ξενέρωσα εντελώς ήταν ο σπασμένος pitot   :evil: :evil: :evil: :evil:

ένας μεταλλικός aftermarket είναι ήδη στο δρόμο  8) 8) 8) απλά θα χρειαστεί μια ψιλο-επέμβαση

όπως προ-ανέφερα είμαι έτοιμος να ρίξω αστάρι και χρώματα.έχω προχωρήσει τόσο γρήγορα που δεν έχω κάνει καμία δοκιμή για τους κωδικούς χρωμάτων ή τις αναμείξεις που θα κάνω αλλά πιστεύω δεν θα παιδευτώ ιδιαίτερα

αυτά προς το παρόν , καλό βράδυ σε όλους

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 10, 2020, 10:28:42 μμ »
Καταιγιστικός ο ρυθμός σου!
Στα διάφανα, οποιαδήποτε ατασθαλία των ακρυλικών διορθώνεται πανεύκολα με μια μυτερή οδοντογλυφίδα που "γλιστράς" στο όριο του σκελετού...
Καλά τελειώματα!
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 11, 2020, 08:55:16 πμ »
Πολύ ωραία το πάς . Τρένο...
Οι μάσκες είναι της Pmask βινυλίου αν βλέπω καλά. Ποτέ δεν με βόλεψαν ( ούτε της Montex που είναι επίσης βινυλίου), οι χάρτινες της Eduard είναι πολύ καλύτερες και σε σχήμα και σε κολητικότητα.

Για το κόκπιτ ποιο είναι το χρώμα που χρησιμοποίησες ?
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 12, 2020, 10:04:04 πμ »
Καταιγιστικός ο ρυθμός σου!
Στα διάφανα, οποιαδήποτε ατασθαλία των ακρυλικών διορθώνεται πανεύκολα με μια μυτερή οδοντογλυφίδα που "γλιστράς" στο όριο του σκελετού...
Καλά τελειώματα!

και να σκεφτείς οτι δεν ασχολούμουν καθημερινά 8) 8)γενικά είναι καλό σαν κιτ αλλά έχει και αυτό τις δυσκολίες  του.στην καλύπτρα είναι εύκολο να διορθωθεί το χρώμα.στο παρμπρίζ όμως είναι πιο δύσκολο επειδή έχει έντονη εσωτερική καμπύλη.επειδή όμως δε φαίνεται τίποτα με την τοποθέτηση , απλά το κόλλησα έτσι και όλα καλά ::thumbleft:: ::thumbleft::

Πολύ ωραία το πάς . Τρένο...
Οι μάσκες είναι της Pmask βινυλίου αν βλέπω καλά. Ποτέ δεν με βόλεψαν ( ούτε της Montex που είναι επίσης βινυλίου), οι χάρτινες της Eduard είναι πολύ καλύτερες και σε σχήμα και σε κολητικότητα.

Για το κόκπιτ ποιο είναι το χρώμα που χρησιμοποίησες ?

θα πέσουν οι ρυθμοί καθώς από Δευτέρα ξεκινάω πάλι την εργασία μου , οπότε δεν θα το προλάβω μέσα στο 2020.
Ναι οι μάσκες είναι βινυλίου μάλλον...μη νομίζεις , είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ μάσκες έτοιμες οπότε δεν γνωρίζω και πολλά.τις είχα πάρει εδώ και 1+1/2 χρόνο μαζί με κάτι άλλα μπιχλιμπίδια.μπορώ να πώ όμως οτι είναι αρκετά βολικές.κερδίζεις πολύ χρόνο και κόπο

για το πιλοτήριο έκανα μείξη χρωμάτων vallejo  transparent green και  blue green περίπου 1/1 και λίγο λευκό.αν χρησιμοποιείς vallejo και θες ακριβείς αναλογίες πολύ ευχαρίστως να σου τις δώσω 

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 12, 2020, 01:10:00 μμ »
Ευχαριστώ , καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 28, 2020, 08:48:37 πμ »
καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.ξεκινώντας δουλειά μετά τη 2η καραντίνα έπεσαν οι ρυθμοί των εργασιών στο μοντέλο , αλλά και λόγω εορτών.παρόλαυτά προχώρησα αρκετά.

πριν αρκετές ημέρες ήρθε ο μεταλλικός pitot για να αντικαταστήσει τον σπασμένο του κιτ.κατάφερα να κάνω μια πολύ ψιλή τρύπα ωστε να κουμπώνει ακριβώς στη βάση του , αφού πρώτα έκοψα τον πλαστικό.έπειτα η βάση κολλήθηκε στο ρύγχος του σκάφους και ο pitot θα μπει στο τέλος

-----

στη συνέχεια με το τρυπάνι ανα χείρας άνοιξα τρύπες στο κάθετο σταθερό και κάτω από το ρύγχος ωστε μετά τα βαψίματα να τοποθετήσω ψιλό σύρμα για τις κεραίες που υπάρχουν εκεί , καθώς η eduard αποφάσισε πως θα τις δίνει μόνο στο κανονικό κιτ και όχι στη weekend edition και μαλιστα σαν p.e.
τέλος πάντων......

-

έπειτα μετά από πολύ προσπάθεια ολοκληρώθηκε η παραλλαγή.το αποτέλεσμα μου αρέσει πάρα πολύ .στην αρχή το μεσαίο καφέ που έριξα βγήκε κάπως ροζ και όσο τελείωνα τόσο χειρότερο φαινόταν με τα υπόλοιπα χρώματα.τμηματικά λοιπόν μασκάροντας το ανοιχτό καφέ και τα πράσινα , ξαναέριξα ένα άλλο καφέ και ήρθε στα ίσα του , αλλιώς θα το πετούσα....σειρά έχουν τα διηλεκτρικά , τα μέταλλα του κινητήρα και κάποιες σκιάσεις

----

δυστυχώς ήλπιζα να το τελειώσω μέσα στο 2020 αλλά δεν πειράζει.ο μεγάλος όγκος εργασιών έχει τελειώσει.επίσης έχουν βαφτεί τα όπλα φορείς τροχοί κλπ αλλά δεν έβγαλα φωτογραφίες ακόμη.σύντομα όμως.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 28, 2020, 09:37:12 μμ »
Μου αρέσει πολύ η παραλλαγή. Τι χρώματα έβαλες; Το ανοιχτό καφέ τι κωδικό έχει; Τι φορτία θα βάλεις; Σε περιμένω με ανυπομονησία και στην παλαίωση του αεροσκάφους; Διακριτικά; Βάλε δουλειά να γουστάρουμε.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 29, 2020, 02:03:30 μμ »
σ'ευχαριστώ Λευτέρη :D
από χρώματα όπως πάντα vallejo.κωδικούς το απόγευμα που θα είμαι σπίτι.από όπλα θα μπουν οι s-24 και οι fab-100 με τους 2 mers MBD2-67U.έχω μπόλικο δρόμο ακόμα :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 29, 2020, 02:44:24 μμ »
Πολύ όμορφη η παραλλαγή. Αυτές οι... παρδαλές στα ρώσικα, σκέτος μαγνήτης για το μάτι :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 29, 2020, 03:14:09 μμ »
Πολύ όμορφη η παραλλαγή. Αυτές οι... παρδαλές στα ρώσικα, σκέτος μαγνήτης για το μάτι :wink:

Καλή συνέχεια :!:

ΜΦΧ

Eyecatcher που λεν' στο χουριό μ'!!!

Πάει πολύ καλά το MiG και θα είναι και βαρυφορτωμένο!

Καλή συνέχεια!

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 29, 2020, 10:24:20 μμ »
να είστε καλά παιδιά :D :D

ένας λόγος που φτιάχνω ρώσικα είναι η πληθώρα των παραλλαγών αλλά και η ομορφιά τους :wink: :wink: :wink:

ασχολήθηκα λίγο σήμερα βάφοντας τα διηλεκτρικά με το πράσινο του κώνου , ενώ χθες έκανα τα μέταλλα στην εξαγωγή.

--

προ ημερών έβαψα φορείς και κάποια όπλα όπως προανέφερα.συγκεκριμένα αυτά που θα φορτώσω.

--

τα υπόλοιπα θα τα βάψω αργότερα

Μου αρέσει πολύ η παραλλαγή. Τι χρώματα έβαλες; Το ανοιχτό καφέ τι κωδικό έχει; .

η ανάμιξη είναι η εξής   8*sand ivory 71.075  / 1*us sand 71.112  (αναλογία 8/1)

καλό βράδυ σε όλους

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 05, 2021, 10:16:15 μμ »
καλή χρονιά με 3ο lockdown  :evil: :evil:, οπότε ευκαιρία μετά τις γιορτές να προχωράει το μοντέλο τουλάχιστο :wink: :wink:

οι τροχοί έτοιμοι.το κιτ δίνει λάστιχα σε 2 κομμάτια και ζάντες διαιρούμενες οπότε το βάψιμο είναι εύκολο

ετοιμάστηκαν όλοι οι α/α πύραυλοι για μελλοντική χρήση , αλλά νομίζω οτι το κιτ δε δίνει χαλκομανίες :? :?κάποιες λεπτομέρειες θα γίνουν μετά το βερνίκι

έκανα κάποιες σκιάσεις στους φορείς και βάφτηκαν και τα σκέλη

επίσης έβαψα και τα jato αλλά δεν ξέρω αν θα τα χρησιμοποιήσω σε αυτό το μοντέλο , θα δω

στη συνέχεια ασχολήθηκα με τη δεξαμενή που θα βάλω στο μοντέλο.προσπάθησα να την κάνω αρκετά ταλαιπωρημένη και το αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ.μαυρισμένο αλουμίνιο.επίσης έκανα τρύπες και στον φορέα έβαλα σύρμα/οδηγούς για να είναι ευθυγραμμισμένη .η δεξαμενή στέκεται και χωρίς κόλλα
--

---

έπειτα έκανα και τις άλλες 3 δεξαμενές με την ίδια μέθοδο για να τις έχω έτοιμες για το επόμενο mig-21 8) 8)

και φυσικά έγιναν και κάποιες σκιάσεις με αραιωμένο γκρι στα πάνελ.προσπάθησα να κρατήσω τις φθορές στο σκάφος , στο ελάχιστο.όταν γίνει το wash (όχι βαρύ) πιστεύω θα δέσουν όμορφα όλα ::pop:: ::pop:: ::pop::

--

πλέον είμαι έτοιμος για gloss και χαλκομανίες 8) 8) 8)

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 06, 2021, 12:35:49 πμ »
να είστε καλά παιδιά :D :D

ένας λόγος που φτιάχνω ρώσικα είναι η πληθώρα των παραλλαγών αλλά και η ομορφιά τους :wink: :wink: :wink:

ασχολήθηκα λίγο σήμερα βάφοντας τα διηλεκτρικά με το πράσινο του κώνου , ενώ χθες έκανα τα μέταλλα στην εξαγωγή.

--

προ ημερών έβαψα φορείς και κάποια όπλα όπως προανέφερα.συγκεκριμένα αυτά που θα φορτώσω.

--

τα υπόλοιπα θα τα βάψω αργότερα

η ανάμιξη είναι η εξής   8*sand ivory 71.075  / 1*us sand 71.112  (αναλογία 8/1)

καλό βράδυ σε όλους
Το ψεκασες με ελεύθερο χέρι η μασκαρες με blue tack; Η ανάδειξη των panel lines με το αραιωμένο γκρι σε απόλυτη αρμονία με τις επιφάνειες. Respect καθώς τη θεωρώ πολύ δύσκολη τεχνική.

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 06, 2021, 06:12:13 πμ »
Πολύ ωραίο γίνεται καλά τελειώματα.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 06, 2021, 10:10:00 πμ »
Πανέμορφο θα βγει.
Η ταλαιπωρία στις δεξαμενές και το μαύρισμα τους ,πως έγινε ακριβώς,μου αρέσει πολύ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 06, 2021, 06:33:17 μμ »
Το ψεκασες με ελεύθερο χέρι η μασκαρες με blue tack; Η ανάδειξη των panel lines με το αραιωμένο γκρι σε απόλυτη αρμονία με τις επιφάνειες. Respect καθώς τη θεωρώ πολύ δύσκολη τεχνική.

η παραλλαγή έγινε με blue tack.ήθελα να είναι κοφτή όπως στο πραγματικό.οι σκιάσεις φυσικά είναι με ελεύθερο χέρι.στην ουσία είναι το λεγόμενο post-shade το οποίο δίνει ''βάθος'' και παρόμοιο αποτέλεσμα με το pre-shade.απλά το θεωρώ πιο εύκολο απο το pre-shade και το χρησιμοποιώ κυρίως όταν δεν θέλω πολύ ταλαιπωρημένο μοντέλο

Πολύ ωραίο γίνεται καλά τελειώματα.

σ'ευχαριστώ πολύ Στάθη , να είσαι καλά!!

Πανέμορφο θα βγει.
Η ταλαιπωρία στις δεξαμενές και το μαύρισμα τους ,πως έγινε ακριβώς,μου αρέσει πολύ ::salut::

αρχικά έβαψα με χρώμιο/ασημί τις δεξαμενές και πέρασα γυαλιστερό βερνίκι.μετά με αραιό μαύρο έκανα κάποιες σκιάσεις στις γραμμές , έντονες (πάνω από το βερνίκι).μετά πέρασα όλη τη δεξαμενή με το αραιό μαύρο ώστε να σκουρύνει αρκετά. με μια χαρτοπετσέτα και λίγο cleaner άρχισα να τρίβω ώστε να φεύγει σιγά-σιγά το μαύρο.όχι έντονα όμως γιατί θα καθαρίσει εντελώς.σταδιακά το έφερα εκεί που ήθελα.μη νομίζεις , και για μένα είναι η πρώτη φορά , τυχαία προέκυψε , αλλά από 'δω και πέρα θα το κάνω συχνά 8) 8) 8)

χρόνια πολλά σε όλους ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 06, 2021, 09:32:01 μμ »
η παραλλαγή έγινε με blue tack.ήθελα να είναι κοφτή όπως στο πραγματικό.οι σκιάσεις φυσικά είναι με ελεύθερο χέρι.στην ουσία είναι το λεγόμενο post-shade το οποίο δίνει ''βάθος'' και παρόμοιο αποτέλεσμα με το pre-shade.απλά το θεωρώ πιο εύκολο απο το pre-shade και το χρησιμοποιώ κυρίως όταν δεν θέλω πολύ ταλαιπωρημένο μοντέλο

σ'ευχαριστώ πολύ Στάθη , να είσαι καλά!!

αρχικά έβαψα με χρώμιο/ασημί τις δεξαμενές και πέρασα γυαλιστερό βερνίκι.μετά με αραιό μαύρο έκανα κάποιες σκιάσεις στις γραμμές , έντονες (πάνω από το βερνίκι).μετά πέρασα όλη τη δεξαμενή με το αραιό μαύρο ώστε να σκουρύνει αρκετά. με μια χαρτοπετσέτα και λίγο cleaner άρχισα να τρίβω ώστε να φεύγει σιγά-σιγά το μαύρο.όχι έντονα όμως γιατί θα καθαρίσει εντελώς.σταδιακά το έφερα εκεί που ήθελα.μη νομίζεις , και για μένα είναι η πρώτη φορά , τυχαία προέκυψε , αλλά από 'δω και πέρα θα το κάνω συχνά 8) 8) 8)
Η δυσκολία στο post shade έγκειται στο να πετύχεις μεγάλη αραίωση και φυσικά το σωστό τόνο στο χρώμα καθώς και να πετύχεις λεπτή δέσμη. Την τεχνική για τη δεξαμενή προσωπικά την εφαρμόζω στην εσωτερική επιφάνεια των εξαγωγών. Δίνει ρεαλισμό.

χρόνια πολλά σε όλους ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 07, 2021, 05:43:22 μμ »
τι να σου πω , τα δάχτυλα μου μου δύσκολα θα μπορούσαν να χωρέσουν μέσα σε μια εξαγωγή τυλιγμένα με μια χαρτοπετσέτα ::glossa:: ::glossa::εξαρτάται βέβαια από το μοντέλο :wink: :wink:.πάντως μου έβαλες ιδέες για το επόμενο.σίγουρα θα το προσπαθήσω. 8) 8)

η αραίωση στο post shade δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο.Ουσιαστικά είναι χρωματισμένο διαλυτικό , παρά διαλυμένο χρώμα.μια σταγόνα χρώματος σε 10 σταγόνες διαλυτικό είναι καλά.Η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίζω καμιά φορά είναι στην πίεση του αέρα.αν είναι μεγάλη μπορεί να φύγει μεγάλη ποσότητα πάνω στο μοντέλο.αν είναι μικρή  και ψεκάζεις από πολύ κοντά , έχεις καλύτερο έλεγχο καθώς δύσκολα θα μπουκώσει ο αερογράφος αφού ψεκάζεις διαλυτικό.η τονικότητα είναι τελείως υποκειμενικό θέμα.συνήθως ξεκινάω με ένα μεσαίο γκρι και αν θέλω πιο σκούρο αποτέλεσμα , βάζω πιο σκούρο γκρι.με μικρή ταχύτητα και 1-2 περάσματα έρχεται εύκολα το αποτέλεσμα που θέλω.επίσης αν κάπου πέσει περισσότερο , χρησιμοποιώ ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας νοτισμένο με λίγο cleaner και με μικρή πίεση τρίβοντας , σβήνει η σκίαση όσο θέλω , ακόμη και εντελώς.αυτή η μέθοδος συγχωρεί αρκετά τα λάθη  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Scrat

• Τρελοκαμπέρος!
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 09, 2021, 08:10:42 μμ »
Αξιοζήλευτη η δουλειά και ο κόπος. Σαν κιτ πως είναι; Eduard; χμ..
Μυρίζομαι πολύ βρώμα στο αφος σου αν κρίνω από τις δεξαμενές. Του αξίζουν του αφους..
Μου θυμίζει  έντονα η απόχρωση επίσης, μια μακέτα ενός μοντελιστή απο εδώ, προ ετών, σε ένα  μιγκ 21 ημι-βομβαρδισμένο ή χτυπημένο, 48αρι και αυτό και καλής δουλειάς. Μη ρήξεις τον πήχη, πάμε καλά εως τώρα. :wink:

Tags: