Καλησπέρα και πάλι.νέο project εδώ και 20 περίπου μέρες , ένα μοντέλο από το στοκ μου που κοιτούσα εδώ και αρκετό καιρό , οπότε με την ευκαιρία της καραντίνας το ξεκίνησα , ελπίζοντας οτι δε θα με δυσκολέψει όσο τα 2 f-16 που τράβηξαν σχεδόν 1 εξάμηνο.Eduard είναι οπότε θα έχει καλή χύτευση και λεπτομέρεια σκέφτηκα....
πάμε λοιπόν..
το κιτ είναι το παρακάτω .στην ουσία είναι ένα mig-21 smt αλλά το ένα και μοναδικό θέμα (το Νο15 )που δίνουν οι χαλκομανίες προορίζεται για την export version του smt που ονομαζόταν .....mt

ξεκινώντας όπως πάντα ανάποδα , δηλαδή με τον οπλισμό που δίνει (όλους τους τύπους α/α πυραύλων της εποχής και από α/ε όπλα , 2 s-24 ρουκέτες , 2χ 250kg βόμβες και 8χ100kg βόμβες με 2 mers MBD2-67U ,από 4 στον καθένα) είδα με μεγάλη μου έκπληξη οτι στα σημεία που τοποθετούνται τα πτερύγια δεν υπάρχει η σχετική διαμόρφωση για να κάτσουν τα κομμάτια , αλλά μόνο μια πολύ ρηχή γράμμωση σαν οδηγός , περισσότερο για το μάτι.

-

το ίδιο μοτίβο ακολουθήθηκε και σε άλλα κομμάτια , όπου ουσιαστικά πρέπει ο μοντελιστής να βάλει σωστά τα κομμάτια , αλλά χρειάζονται.......3 χέρια , 2 για να συγκρατούν τα κομμάτια στη θέση τους και 1 για να βάλει την κόλλα.
απογοητεύτηκα αλλά δεν το έβαλα κάτω.
η εφαρμογή καλή προς μέτρια....περίμενα κάτι περισσότερο
προχωρώντας στο πιλοτήριο βλέπω οτι δίνει χαλκομανίες , οπότε έχοντας ήδη μια συνταγή για τα χρώματα του εσωτερικού , με βόλεψε πολύ.

όμως στις οδηγίες θα δει κανείς οτι ενώ δίνει χαλκομανίες για τις όρθιες πλαϊνές κονσόλες , τα αντίστοιχα κομμάτια απλά δεν υπάρχουν και θα πρέπει να μπει φύλλο πλαστικού

....και ποιός θα τα κάνει

:

:

:

:

:

:

στο τέλος φυσικά τζάμπα κόπος , αφού τα κομμάτια του πιλοτηρίου δεν είναι 100% σαφές που ακριβώς θα μπουν , οπότε στο τέλος έκανα αμέτρητα κόψε-ράψε για να μπουν όλα
προχώρησα παρά την απογοήτευση μου στα πρώτα βαψίματα , της καμπίνας ,της εξαγωγής και της εισαγωγής , του κώνου και των φωλεών με λαχανί

-

-

μπήκαν οι χαλκομανίες στο πιλοτήριο και έκανα wash

-

-

-

η εξαγωγή του κινητήρα βάφτηκε κατάλληλα , έγινε wash , πέρασα λίγες σκόνες και από πάνω ματ βερνίκι

τελικά τις φωλεές του σ.π. τις ξαναέβαψα με ασημί όπως είναι και το αληθινό (μάλλον είναι ξεβαμμένες γι'αυτό φαίνεται ασημί στις φωτογραφίες στο internet) και μου αρέσει περισσότερο το αποτέλεσμα μετά το wash

-

-

-

η άτρακτος έχει κλείσει και το πιλοτήριο ολοκληρώθηκε

-

επανέρχομαι με περισσότερο υλικό και σχόλια για την πορεία της κατασκευής