Αποστολέας Θέμα: RF-4E PHANTOM handmade the next big thing  (Αναγνώστηκε 1848 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
RF-4E PHANTOM handmade the next big thing
« στις: Ιανουαρίου 07, 2021, 09:02:12 μμ »
Το άφος έχει κατασκευαστεί στο χέρι από ξύλο πριν από 45 χρόνια. Μοναδικό βοήθημα του μοντελιστη τοτε το μάτι του καθώς υπηρέτησε ηλεκτρολόγος στη μοίρα στη Ανδραβίδα. Το υπολογίζω σε κλίμακα 1/28. Θα βαφτεί aegean ghost κατά παραγγελία του κατασκευαστή. Προηγούμενη παραλλαγή το είχε Βιετνάμ αλλά αφού έκανε την αναβάθμιση σε AUP με τις κεραίες FOF στον κώνο δεν μπορούσα παρά να μην αναλάβω τη δουλειά. Πέρασα ένα χέρι ασταρι. Θα ακολουθήσει ψεκασμός νερών με.λευκο στα panels και θα πάει για την τελική παραλλαγή. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ακρυλικά σε ξύλο. Τα χρώματα που δουλεύω είναι gunze. Γνωρίζει κανείς αν θα έχω προβλήματα με το στρώσιμο;

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
Απ: RF4-E PHANTOM handmade the next big thing
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 07, 2021, 09:39:40 μμ »
Από τη στιγμή που έχεις περάσει αστάρι, αν το αστάρι είναι κατάλληλο για το ξύλο, τότε δεν έχει πρόβλημα με τα ακρυλικά αφού θα πιάσουν πάνω στο αστάρι. Το ξύλο είναι στοκαρισμένο ώστε να έχει απολύτως λεία επιφάνεια ή έχουν παραμείνει τα νερά του;

Καλή συνέχεια!

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 07, 2021, 10:08:12 μμ »
Από τη στιγμή που έχεις περάσει αστάρι, αν το αστάρι είναι κατάλληλο για το ξύλο, τότε δεν έχει πρόβλημα με τα ακρυλικά αφού θα πιάσουν πάνω στο αστάρι. Το ξύλο είναι στοκαρισμένο ώστε να έχει απολύτως λεία επιφάνεια ή έχουν παραμείνει τα νερά του;

Καλή συνέχεια!
Ήταν βαμμένο στο χέρι παλαιότερα και είχε τριφτει για να φύγει η μπογιά. Δεν ήταν στοκαριασμενο ωστόσο η παλαιότερη βαφή σε συνδυασμό με το τρίψιμο έχουν ομογενοποιηθεί την επιφάνεια και θεωρώ ότι το ασταρι θα "κάτσει" και δεν το απορροφήσει το ξύλο. Θα δείξει αύριο....

Αποσυνδεδεμένος Scrat

• Τρελοκαμπέρος!
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 09, 2021, 08:02:46 μμ »
Τις ευχές μου για το εγχείρημα, που είναι και κτήνος σαν μέγεθος για τα γούστα και τα  skills μου.
Εγώ θα του έβαζα σμάλτο λεπτές λεπτές στρώσεις, είτε με αστάρι Πριν ή ό,τι άλλο θέλει αυτό το μοντέλο.
Δεν έχω κάνει τέτοιες κλίμακες αλλά έχε κατα νου, λόγω των περίεργων καμπυλών που έχουν τα φαντομια: ξεκινάμε απο το κέντρο και πάμε προς τα έξω. Νομίζω πως θα σου είναι και γνωστό λόγω πείρας αυτό, σε μεγάλες κλίμακες και  σε μοναδικά θέματα όπως αυτό.
 ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 09, 2021, 11:20:21 μμ »
Τις ευχές μου για το εγχείρημα, που είναι και κτήνος σαν μέγεθος για τα γούστα και τα  skills μου.
Εγώ θα του έβαζα σμάλτο λεπτές λεπτές στρώσεις, είτε με αστάρι Πριν ή ό,τι άλλο θέλει αυτό το μοντέλο.
Δεν έχω κάνει τέτοιες κλίμακες αλλά έχε κατα νου, λόγω των περίεργων καμπυλών που έχουν τα φαντομια: ξεκινάμε απο το κέντρο και πάμε προς τα έξω. Νομίζω πως θα σου είναι και γνωστό λόγω πείρας αυτό, σε μεγάλες κλίμακες και  σε μοναδικά θέματα όπως αυτό.
 ::salut::
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Είναι πρώτη φορά που ασχολούμαι με άφος εκτός 1/72. Το ασταρι έκατσε καλά. Θα χρησιμοποιήσω gunze για την aegean ghost. Είμαι σε δίλημμα αν θα το χαράξω η όχι.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 10, 2021, 08:34:13 μμ »
Πολύ ενδαφερον πρότζεκτ ... Πολλές απορίες για το πώς θα αντιδράσουν τα υλικά και οι μοντελιστικές τεχνικές στο ξύλο κλπ.. Ευχομαι καλή συνέχεια..

Δεν έχω κάνει τέτοιες κλίμακες αλλά έχε κατα νου, λόγω των περίεργων καμπυλών που έχουν τα φαντομια: ξεκινάμε απο το κέντρο και πάμε προς τα έξω.  ::salut::
Θα ήθελα μια επεξήγηση σε αυτό αν είναι εύκολο ..  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 11, 2021, 08:25:43 μμ »
Η χάραξη εξελίσσεται ομαλά.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 26, 2021, 09:00:20 μμ »
Έτοιμο χαραγμένο στο χέρι ✋. Οι φαλτσες γραμμές θα σβηστούν με πινέλο Mr.Surfacer 500 και τριψιμο. Ποιος έχει δουλέψει με ροδέλα για πριτσίνια; Πως την κρατάμε παράλληλη στις γραμμές; Με ταινία;

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 26, 2021, 09:42:23 μμ »
Έτοιμο χαραγμένο στο χέρι ✋. Οι φαλτσες γραμμές θα σβηστούν με πινέλο Mr.Surfacer 500 και τριψιμο. Ποιος έχει δουλέψει με ροδέλα για πριτσίνια; Πως την κρατάμε παράλληλη στις γραμμές; Με ταινία;

Ποια ροδέλα έχεις; Ρωτάω γιατί αυτή της τρομπέτας που έχω δεν μου κάθετε και πολύ εύχρηστη αφού δεν βλέπω που ακριβώς πατάει ο δίσκος. Έτσι μόνο με ταινία για οδηγό και πάλι μπορεί να μου ξεφύγει. Κάποιες άλλες ροδέλες που φαίνεται όλος ο δίσκος μπορείς να πριτσινώσεις και με το μάτι, αν και μια γραμμή με μολυβάκι για να ακολουθήσεις είναι πολύ βοηθητική.
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 26, 2021, 09:50:33 μμ »
Ποια ροδέλα έχεις; Ρωτάω γιατί αυτή της τρομπέτας που έχω δεν μου κάθετε και πολύ εύχρηστη αφού δεν βλέπω που ακριβώς πατάει ο δίσκος. Έτσι μόνο με ταινία για οδηγό και πάλι μπορεί να μου ξεφύγει. Κάποιες άλλες ροδέλες που φαίνεται όλος ο δίσκος μπορείς να πριτσινώσεις και με το μάτι, αν και μια γραμμή με μολυβάκι για να ακολουθήσεις είναι πολύ βοηθητική.
Χρήσιμη συμβουλή. Γραμμουλα, μολύβι ✏️. Απλά. Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 27, 2021, 09:05:19 πμ »
Δύσκολη δουλειά η χάραξη σε τέτοιο υλικό και επιφάνεια. Χαρά στο κουράγιο σου! Για πριτσίνωμα χρησιμοποιώ το Rosie the Riveter αγορασμένο μέσω μιας ομαδικής που είχε γίνει από το modelclub πριν από αρκετά χρόνια. Εκπληκτικό εργαλείο. Πολύ σταθερό και καλόζυγισμένο και το κυριότερο βλέπεις τη ροδέλα όσο προχωράς. Όποτε χρειαστεί να βάλω ταινία χρησιμοποιώ αυτή την πλαστική που χτυπάμε τα ονόματα (μου διαφεύγει πώς λέγεται).

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 27, 2021, 09:30:06 πμ »
. Όποτε χρειαστεί να βάλω ταινία χρησιμοποιώ αυτή την πλαστική που χτυπάμε τα ονόματα (μου διαφεύγει πώς λέγεται).
πλαστική ανάγλυφη ταινία ετικετογράφου

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 27, 2021, 03:53:34 μμ »
πλαστική ανάγλυφη ταινία ετικετογράφου

::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 27, 2021, 04:10:39 μμ »
Dynamo Tape.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 27, 2021, 09:40:22 μμ »
Θυμάμαι αυτό το εργαλείο τον ετικετογραφο μέχρι τα 90's. Όντως η κορδέλα είναι σκληρή ανάγλυφη και ιδανική.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 27, 2021, 10:05:56 μμ »
Θυμάμαι αυτό το εργαλείο τον ετικετογραφο μέχρι τα 90's. Όντως η κορδέλα είναι σκληρή ανάγλυφη και ιδανική.
Υπάρχει ακόμη και τη βρίσκεις σε χαρτοπωλεία, τουλάχιστον τα μεγάλα.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 29, 2021, 10:33:32 πμ »
Δύσκολη δουλειά η χάραξη σε τέτοιο υλικό και επιφάνεια. Χαρά στο κουράγιο σου! Για πριτσίνωμα χρησιμοποιώ το Rosie the Riveter αγορασμένο μέσω μιας ομαδικής που είχε γίνει από το modelclub πριν από αρκετά χρόνια. Εκπληκτικό εργαλείο. Πολύ σταθερό και καλόζυγισμένο και το κυριότερο βλέπεις τη ροδέλα όσο προχωράς. Όποτε χρειαστεί να βάλω ταινία χρησιμοποιώ αυτή την πλαστική που χτυπάμε τα ονόματα (μου διαφεύγει πώς λέγεται).
Εξαιρετικό εργαλείο! Δυστυχώς δεν το έχω βρει πουθενά στην εγχώρια αγορά...
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 29, 2021, 10:36:52 πμ »
Υπάρχει ακόμη και τη βρίσκεις σε χαρτοπωλεία, τουλάχιστον τα μεγάλα.
Όντως είναι πολύ καλή αυτή η λύση, αφού η ταινία αυτή είναι αρκετά παχιά και δημιουργεί έντονο "σκαλάκι" που βοηθάει στη χάραξη. Δεν έχει δυνατή κόλλα όμως και μετά από 2-3 κολλήματα δεν κολλάει άλλο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 29, 2021, 11:59:20 πμ »
Εξαιρετικό εργαλείο! Δυστυχώς δεν το έχω βρει πουθενά στην εγχώρια αγορά...

Πράγματι, δεν νομίζω να υπάρχει Ελλάδα. Και στην ομαδική από έξω το παραγγείλαμε.

Αποσυνδεδεμένος Μπάμπης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 29, 2021, 02:16:04 μμ »
Το εργαλείο στο οποίο αναφέρεστε είναι ίδιο με αυτό που έχει το hobbycolours;
Το αναφέρει σαν ROSIE THE RIVETER και το δίνει σε διάφορα μεγέθη.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 31, 2021, 09:05:07 μμ »
Χόρτασα αερογραφο σήμερα. Μια πρωινή και μια απογευματινή συνεδρία συνολικά 4 ωρών. Μένουν τα μεταλλικά μέρη στις εξαγωγές, ο κώνος ραντάρ και τα διακριτικά.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 03, 2021, 02:31:51 μμ »
Μένει το κόκκινο διακριτικό στη ράχη της ατράκτου και τα εθνόσημα. Βάφτηκε με ότι είχα στοκ από model master enamel, humbrol enamel, gunze ακρυλικά και ΑΚ laquer.

BBCode Links (Forums)

HTML (Website / Blogs)

Tags: