Αποστολέας Θέμα: F-16C Blk52+ 343 Μοίρα & F-16D Blk52+ 340Μοίρα (Kinetic)  (Αναγνώστηκε 13726 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: f-16 c blk52+ - 343 Μοίρα - f-16d blk52+ 340Μοίρα (kinetic)
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2020, 05:11:10 μμ »
Πρώτο και βασικό: το διθέσιο γίνεται πολύ όμορφο (κατά τα γούστα μου δηλαδή).

Δεύτερο: http://www.jetwashaviationphotos.com/115-combat-wing-hellenic-air-force.html
Εδώ θα δεις και ντεμί-καθαρές και τελείως βρώμικες παραλλαγές. Οι δεύτερες δεν έχουν κάποιο μοντελιστικό ενδιαφέρον, χάνει και την ομορφιά του το θέμα.....

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2020, 05:50:19 μμ »
Καλημέρα σε όλους. Και εγώ συμφωνώ ότι τα ελληνικά Αφη φέρουν σκόνες καπνιες και αλλοιώσεις στην γυαλαδα καθώς δέχονται και καταπόνηση από τον ήλιο και την υγρασία. Το έχεις πετύχει τόσο όσο. Ωραίο αποτέλεσμα.

να'σαι καλά Λευτέρη.αυτό το <<τόσο όσο>> μου άρεσε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:αν και λυπήθηκα όπως προανέφερα όλο τον κόπο που έκανα μέχρι τώρα να πάει χαμένος κάτω από τις μαυρίλες.ας όψεται το κυνήγι της αληθοφάνειας :wink: :wink:

Καλησπέρα!
Βάζοντάς τα δίπλα δίπλα φαίνεται πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!

Είχαμε που είχαμε θέματα με την απόδοση της απλής ghost, με τη Have Glass το τερματίσαμε.
Έχουν βγει πολλές συνταγές για αυτήν την απόδοση που δουλεύουν είτε μόνες τους είτε με συνδυασμό μεταξύ τους.
Τελευταία είδα και κάτι πολύ απλό που έκανε ένας φίλος. Έβαψε την ghost ατόφια με MRP και μετά ψέκαζε απανωτά στρώματα με το have glass βερνίκι της ίδιας εταιρείας, έχοντας βάλει ελάχιστο μαύρο μέσα.

ʼλλοι βάζουν κάποιο μεταλλικό χρώμα μέσα στα χρώματα της παραλλαγής... catch the egg and give it a haircut....
Αφού βγαίνει το αποτέλεσμα που θέλουμε, τότε δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Επειδή έχω και εγώ ένα της 343Μ που ετοιμάζω, ένα ακόμα θέμα που με απασχολεί είναι πότε να βάλουμε τα σήματα.
Από ότι έχω δει σε φωτογραφίες, το νούμερο της ουράς φθείρεται μαζί με την παραλλαγή κάνοντάς το δυσανάγνωστο.
Από την άλλη, τα προειδοποιητικά γύρω από το πιλοτήριο και τα εθνόσημα φαίνονται ανεπηρέαστα από τη φθορά της παραλλαγής.

Τελικά λέω να το αφήσω μέχρι να δούμε ένα δείγμα από τα Viper μπας και τα βάψουν όπως τα blk52M και ησυχάσουμε.... :mrgreen:

Καλή συνέχεια!  ::salut:: 

υπάρχουν πολλές μέθοδοι .τα MRP δεν τα έχω δουλέψει , αν και το σκεφτόμουν , αλλά κολλάω στο γεγονός ότι είναι laquer και θέλω αστάρι , χρώματα , βρνίκια κλπ. οπότε το κόστος ανέβαινε πολύ για 2-3 μοντέλα

για τα φθαρμένα s/n προτείνω ψέκασμα από πάνω με το ίδιο γκρι της <<βρωμιάς>> ώστε να αρχίσει σταδιακά να εξαφανίζεται μέσα στη μαυρίλα της παραλλαγής.εγώ κάπως έτσι θα το κάνω , ελπίζω να πετύχει

πάντως χαίρομαι που σου αρέσει το αποτέλεσμα ::salut:: ::salut::

Δεύτερο: http://www.jetwashaviationphotos.com/115-combat-wing-hellenic-air-force.html
Εδώ θα δεις και ντεμί-καθαρές και τελείως βρώμικες παραλλαγές. Οι δεύτερες δεν έχουν κάποιο μοντελιστικό ενδιαφέρον, χάνει και την ομορφιά του το θέμα.....

1.    ::thanx:: ::thanx::

2.  αν σου πω οτι κάτι τέτοιο θα ήθελα για το διθέσιο θα με πιστέψεις (όπως στην πρώτη φωτογραφία)?????? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

αλλά είναι ένα γκρι με ξεθωριάσματα , κάπως too much  :? :?

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2020, 10:44:09 πμ »
Θεόδωρε καλημέρα εάν το αφήσεις έτσι χρονικά  είσαι λίγα χρόνια πίσω εάν θέλεις να το φτάσεις στην σημερινή κατάσταση θα πρέπει να το
"ταλαιπωρήσεις" λίγο ακόμα.Όπως και να έχει και στις δύο περιπτώσεις  είσαι μέσα στο θέμα οπότε διαλέγεις αυτό που κάθεται καλύτερα στα
γούστα σου και προχωράς ::thumbleft::.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2020, 04:35:37 μμ »

Καλά μιλάμε για απόλυτο οδηγό φωτογραφιών!
Θαυμάζω όσους έχουν το θάρρος να ασχοληθούν με τα εν λόγω γερακια!  Πιστεύω ότι εγώ δεν θα μπορούσα να βγάλω κάποιο αποτέλεσμα!
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2020, 10:05:38 μμ »
Καλά μιλάμε για απόλυτο οδηγό φωτογραφιών!
Θαυμάζω όσους έχουν το θάρρος να ασχοληθούν με τα εν λόγω γερακια!  Πιστεύω ότι εγώ δεν θα μπορούσα να βγάλω κάποιο αποτέλεσμα!

έχει πολύ ωραίες φωτογραφίες όντως.για το θάρρος που αναφέρεις είναι αλήθεια , γιατί στην ουσία <<καταστρέφεις >> όλη τη δουλειά που έχεις κάνει , ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να καταλήξει να μην είναι το επιθυμητό.

...και μην υποτιμάς τις δυνατότητες σου αν δεν προσπαθήσεις :wink: :wink:

θεωρώ οτι τα δυο αυτά μοντέλα μέχρι στιγμής είναι οτι πιο δύσκολο έχω κάνει σε ότι αφορά τα βαψίματα.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Θεόδωρε καλημέρα εάν το αφήσεις έτσι χρονικά  είσαι λίγα χρόνια πίσω εάν θέλεις να το φτάσεις στην σημερινή κατάσταση θα πρέπει να το
"ταλαιπωρήσεις" λίγο ακόμα.Όπως και να έχει και στις δύο περιπτώσεις  είσαι μέσα στο θέμα οπότε διαλέγεις αυτό που κάθεται καλύτερα στα
γούστα σου και προχωράς ::thumbleft::.

Ευάγγελε σ'ευχαριστώ για την επισήμανση.

πάντως χωρίς να δω το σχόλιο σου ήδη ταλαιπώρησα και το μονοθέσιο , και πρόσθεσα επιπλέον φθορές.τέλος πέρασα και στα δυο ένα πολύ αραιό χέρι χρώμιο για να δώσει μια ελαφρά γυαλάδα για την have glass.

θα μπορούσα να μην τα ταλαιπωρήσω τόσο , καθώς μου αρέσουν γενικότερα πιο καθαρές οι παραλλαγές , αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως υπερέβαλα κάπως .

παραθέτω κάποιες φωτογραφίες . ανάλογα με τη γωνία που πέφτει το φως , γυαλίζει σε διάφορα σημεία

-
-
-
-

επίσης κάτι για το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος , είναι ότι παρά τα όσα έχω ρίξει πάνω από την παραλλαγή , κατάφερα να μην εξαφανιστεί τελείως το σχέδιο της ,  αλλά και τα χρώματα της να να είναι διακριτά π.χ. το μπλε και όχι να γίνει ένα μονόχρωμα γκρι πράγμα
φυσικά θα ήθελα τις απόψεις σας
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2020, 10:18:24 μμ »
Απο εμενα ειναι ναι, περνας στην επομενη φαση  :mrgreen:

Τσεκαρε τωρα για σημεια που αξιζει να περασεις με φρεσκο χρωμα,
Πχ
Εμπρος πανω στις CFT
Πανελ πυροβολου (που μερικες φορες φαινεται σαν το εχουν βγαλει, το εχουν καθαρισει και το εχουν ξανατοποθετησει)

Θα χρειαστει βεβαια παλι να ψαξεις φωτο αναφορας.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2020, 10:31:41 μμ »
 ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Εχει ακομη δρομο , αυτα που επισημανες φυσικα , αλλα θελει περασμα με μαυρο το τελαρο απο τις καλυπτρες ξανα , η υποδοχη του ανεφοδιασμου , γιατι ασημιζουν τωρα .διπλος κοπος.και καποια ξανοιγματα.πλησιαζει ομως στο βερνικωμα που σημαινει οτι θα προχωρησουν γρηγορα οι εργασιες πλεον μεχρι την ολοκληρωση.δεν εχω να ψαχνομαι με χρωματα

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2020, 11:07:33 μμ »
Θοδωρή η ιδέα με το χρώμιο είναι όλα τα λεφτά αυτό που έλειπε για να δείξουν ότι είναι ελληνικά 52αρια όσο για τις φθορές είναι τόσο
όσο και το βασικότερο δεν εξαφανίστηκε η παραλλαγή μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2020, 11:19:13 πμ »
Θοδωρή η ιδέα με το χρώμιο είναι όλα τα λεφτά αυτό που έλειπε για να δείξουν ότι είναι ελληνικά 52αρια όσο για τις φθορές είναι τόσο
όσο και το βασικότερο δεν εξαφανίστηκε η παραλλαγή μπράβο.

χαίρομαι που σου αρέσει Ευάγγελε.

σήμερα <<έσβησα>> κάποιες έντονες μαυρίλες και τις στάμπες που δε μου άρεσαν , σε κάποια σημεία έριξα λίγο από το αρχικό μπλε , πέρασα ελαφρώς τις σύμμορφες με τα αρχικά χρώματα  όπως πρότεινε ο Μαθιός αλλά στο τέλος η διαφορά είναι μηδαμινή και φαίνεται κυρίως στο εμπρός μέρος .έκανα και κάποια μπαλώματα εδώ κ εκεί.
πάντως αυτό που παρατηρώ στα πραγματικά , είναι το το χρώμα που την <<τρώει>> περισσότερο είναι το ανοιχτό γκρί , το οποίο στο τέλος τείνει να έχει την ίδια απόχρωση με  το σκούρο γκρι.κάτι αντίστοιχο βγήκε και στα μοντέλα ευτυχώς ::pop:: ::pop:: ::pop::
και φυσικά στο τέλος λίγο αραιωμένο χρώμιο πάλι γιατί στα σημεία που έπεσε χρώμα , το χρώμιο εξαφανίστηκε.
στα κανόνια έριξα μπλε να φαίνεται οτι καθαρίστηκε και ξανατοποθετήθηκε το κάλυμμα , όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Jet72 :wink: :wink:

αυτά τα ολίγα :mrgreen: :mrgreen:

σίγουρα θα ανοίξω λίγο τα χρώματα στο εμπρός μέρος των cft's και θα περάσω πάλι μαύρο το τελάρο από τις καλύπτρες.στο σημείο ανεφοδιασμού πέρασα με ανθρακί οπότε δεν ασημίζει πλέον

-

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2020, 12:52:24 μμ »
Εύστοχη η παρατήρηση για το ανοιχτό γκρι διόρθωσε όμως εάν μπορείς το χρώμα στα καλύμματα των πυροβόλων νομίζω ότι δεν είναι μπλε
είναι γκρι. 
https://www.airfighters.com/photo/232135/M/Greece-Air-Force/General-Dynamics-F-16C-Fighting-Falcon/500/
https://www.airfighters.com/photo/239098/M/Greece-Air-Force/General-Dynamics-F-16C-Fighting-Falcon/537/

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2020, 02:34:31 μμ »
Να σου πω δεν το ειχα προσεξει.ειναι οντως γκρι ?νομιζα οτι ειναι ξεβαμμενο μπλε.θα δω και αλλες φωτογραφιες να σιγουρευτω.παντως στις φωτογραφιες που εβαλες οντως γκρι φαινεται.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 02, 2020, 08:56:53 πμ »
καλημέρα σε όλους.μικρή πρόοδος στα μοντελάκια.άνοιξα λίγο το χρώμα στο εμπρός τμήμα των cft's όπως έχω παρατηρήσει οτι συμβαίνει στην πραγματικότητα και έβαψα και τα δαχτυλίδια των εξαγωγών.στην αρχή τα είχα βάψει με σκούρο μεταλλικό αλλά δε μου άρεσε , οπότε πέρασα χρώμιο και αργότερα θα το μαυρίσω λίγο

--

μένει να διορθώσω τις φωλεές και το σ.π. από το overspray και να ρίξω βερνίκι ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 02, 2020, 05:55:20 μμ »
Θοδωρή ωραίο το μπλε των cft's τα δαχτυλίδια όμως πρέπει να τα σκουράνεις οπωσδήποτε. ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 03, 2020, 07:43:28 πμ »
Θοδωρή ωραίο το μπλε των cft's τα δαχτυλίδια όμως πρέπει να τα σκουράνεις οπωσδήποτε. ::salut::

θα το σκουρύνω μετά το βερνίκι με στεγνό πινέλο , ίσως με  gungrey ή  jet exhaust για να μπορώ να το διορθώσω και να φαίνεται ταλαιπωρημένο.στην αρχή τα έβαψα με
jet exhaust αλλά ήταν πολύ σκούρο.θα το φέρω εκεί που πρέπει :wink: :wink:.έχω ακόμα να βάψω φορείς και δεξαμενές .τραβάει πολύ αυτό το project τελικά.είναι και οι χαλκομανίες μπόλικες .......έχω δρόμο ακόμα ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 04, 2020, 12:29:08 πμ »
To jet exhaust πρέπει να είναι κάτι σαν μέσο να σκουραίνουμε τα μέταλλα. Είναι σαν αραιωμένο σκούρο μπλε. Αν περάσεις πολλά χέρια γίνεται μαύρο σχεδόν.
Τα συγκεκριμένα δακτυλίδια έχουν μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των εκδόσεων των F-16.
Στα blk52 τα βλέπεις να σκουραίνουν προς το γκρι-καφέ, ενώ σε παλαιότερες εκδόσεις όπως στα F-16A μπλεδίζει.

Για βάψε ένα κομμάτι πλαστικό με το ίδιο μεταλλικό χρώμα που έκανες τα δακτυλίδια και πέρνα από μακριά σύννεφο το smoke gray.
ʼρχισα να το κάνω στα μεταλλικά πέταλα ενός F-16A που αρχικά τα είχα περάσει με MRP titanium και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα.
Επίσης με το tamiya weathering set D μπορείς να πετύχειςμια τέτοια απόχρωση. Προς Θεού μην το πάρεις πως έφτιαξα κάτι φοβερό. Είμαι σίγουρος πως το έχουν κάνει άλλοι πολύ καλύτερα. Για να δεις το υλικό και μόνο το ανεβάζω.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 04, 2020, 07:04:57 μμ »
το δικό μου jet exhaust είναι σαν  αραιωμένο μεταλλικό μαύρο , οπότε με αυτό θα παίξω μετά το βερνίκι για να σκουρύνω τα δαχτυλίδια.το ίδιο σκεπτικό έχουμε με τα απανωτά περάσματα.στην αρχή μου βγήκε σχεδόν μαύρο , γι'αυτό το έβαψα με αλουμίνιο ώστε να το μαυρίσω σταδιακά.αλλά όπως έγραψα και παραπάνω θα το κάνω μετά το βερνίκι ώστε αν γίνει λάθος , με λίγο cleaner να το σβήσω.κάτι σαν το δικό σου έχω υπ'όψη αλλά σε λίγο πιο σκούρο :wink: :wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 04, 2020, 08:39:03 μμ »
πολύ ωραια προχωράει η κατασκευη
μια λεπτομέρεια που επεσε στην αντιλήψη μου η μικρή εξαγωγη στην βάσητου κάθετου σταθερού το C.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 05, 2020, 09:00:52 πμ »
ούτε που το είχα προσέξει :oops: :oops:θα το κάνω σύντομα όμως.σ'ευχαριστώ πολύ , την καλημέρα μου ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 09:44:42 μμ »
Μια χαρά σεμινάριο μου προσφέρεις για το δικό μου που έχω στο στοκ! Τέλεια δουλειά, καλή συνέχεια.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 09:59:13 μμ »
βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι μικρές εξαγωγές στο κάθετο σταθερο του c και βάφτηκαν αναλόγως

-

επίσης πέρασα τα όρια της παραλλαγής με σκούρο γκρι και έτσι έγινε πιο διακριτή. έχω παρατηρήσει σε πολλά ελληνικά 16αρια οτι αυτό συμβαίνει στα όρια της παραλλαγής και μάλιστα σε οποιοδήποτε χρώμα από τα τρία , το όριο γίνεται σκούρο γκρι.

ομοίως και με το διθέσιο

---

.έβαψα τα πάνελ κάτω από το ρύγχος του κάθε μοντέλου , ενώ στα σημεία που αναρτώνται οι φορείς των πτερυγικών δεξαμενών έβαλα τους φορείς , ψέκασα με γκρι και όταν τους αφαίρεσα είχα το ίχνος της βρωμιάς.το είχα δει σε ένα ξένο forum και μου άρεσε πολύ.και σκούρυνα λίγο τα δαχτυλίδια των εξαγωγων καθώς επίσης πέρασα με λευκό ξανά τις φωλεές και τα σκέλη

--

τέλος έκανα κάποιες αρχικές φθορές στις κοιλιακές δεξαμενές  ,τους φορείς των όπλων και κάποια ξεθωριάσματα στα pods

Μια χαρά σεμινάριο μου προσφέρεις για το δικό μου που έχω στο στοκ! Τέλεια δουλειά, καλή συνέχεια.

να'σαι καλά komh.επόμενο βήμα είναι επιτέλους το βερνίκι και μετά να βάψω από πάνω τα chaff/flares για να μπορώ να διορθώσω τυχόν λάθη.......και είναι πολλά τα κομμάτια ......

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 11:33:07 μμ »
Ναι σε ολα. Μεγαλο αλμα οι νεες χρωματικες ακροβασιες!

Βγαινει ολο και καλυτερο!

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 08, 2020, 09:34:36 πμ »
Πας πάρα πολύ ωραία! Μπράβο!
Μόνο στα ατρακτίδια τα "χαλάς" λίγο κατά την γνώμη μου.
Δεν χρειάζεται αυτή η φθορά. Μπρορείς να κάνεις μόνο στη μετωπική επιφάνεια λίγα ξεφτίσματα με το κιτρινωπό χρώμα του πραγματικού Primer που βάζουν.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 09, 2020, 08:52:52 πμ »
Ναι σε ολα. Μεγαλο αλμα οι νεες χρωματικες ακροβασιες!

Βγαινει ολο και καλυτερο!

σ'ευχαριστώ πολύ.ελπίζω μέχρι να ρίξω gloss να μην προκύψει καμιά λεπτομέρεια που ξέχασα και τραβήξει πίσω , γιατί ακόμη και οι πιο μικρές διορθώσεις καθυστερούν αρκετά λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου πάντως ελπίζω στο τέλος να βγει κάτι καλό :) :)

Πας πάρα πολύ ωραία! Μπράβο!
Μόνο στα ατρακτίδια τα "χαλάς" λίγο κατά την γνώμη μου.
Δεν χρειάζεται αυτή η φθορά. Μπρορείς να κάνεις μόνο στη μετωπική επιφάνεια λίγα ξεφτίσματα με το κιτρινωπό χρώμα του πραγματικού Primer που βάζουν.

::thanx:: ::thanx::

η αλήθεια είναι κάπου είδα κάτι τέτοιο στα ατρακτίδια , γι'αυτό το έκανα.ίσως ήταν σε μικρότερο βαθμό , δε θυμάμαι.θα ψάξω λίγο στις φωτογραφίες μου...πάντως δεν είναι τίποτα να σβήσω τα ξεθωριάσματα .στο εμπρόσθιο μέρος τους θα ήθελα να κάνω αυτή τη φθορά , αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο το κίτρινο θα φαίνεται πάνω από το σκούρο γκρί .θα το δοκιμάσω με τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο και ίσως πετύχει.όλα αυτά το σ/κ που θα βρω λίγο χρόνο

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 09, 2020, 09:41:51 πμ »
Bad Omen αν έχεις βρει ατρακτίδια με τη φθορά που έκανες μην τα αλλάξεις.
Έχει δει δικά μας με πολύ χειρότερη φθορά στο μπροστινό μέρος. Θα ψάξω φωτογραφίες να σου βάλω να δεις. Μπορεί να χτυπάει, αλλά είναι αληθοφανές. Βέβαια δε βάζουμε απλό κίτρινο, αλλά αυτό που φέρνει στο πραγματικό primer που βάφονται τα αεροσκάφη.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 09, 2020, 05:34:56 μμ »
Bad Omen αν έχεις βρει ατρακτίδια με τη φθορά που έκανες μην τα αλλάξεις.
Έχει δει δικά μας με πολύ χειρότερη φθορά στο μπροστινό μέρος. Θα ψάξω φωτογραφίες να σου βάλω να δεις. Μπορεί να χτυπάει, αλλά είναι αληθοφανές. Βέβαια δε βάζουμε απλό κίτρινο, αλλά αυτό που φέρνει στο πραγματικό primer που βάφονται τα αεροσκάφη.

κάτι βρήκα.βέβαια αυτό που έκανα στα ατρακτίδια ήταν κάπως υπερβολικό και θα το σβήσω λίγο οπότε εν μέρει έχεις δικιο

πάντως παραθέτω μερικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο internet (δεν είναι δικές μου) που φαίνεται σαν να είναι ξεθωριασμένα σε μερικά σημεία.οποιαδήποτε άλλη πρόταση / γνώμη δεκτή εννοείται

------

Tags: