Αποστολέας Θέμα: Αναμνησεις η αλλιως η ζωντανη ιστορια του μοντελισμου στην Ελλαδα.  (Αναγνώστηκε 15822 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
Πωπωωω!!!

Κριμα πολυ κρίμα

Αυτην να την δέσουμε σε ενα δέντρο και να μην την λύναμε ποτε!!! (Κάπου το διαβασα σήμερα αυτο)
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται γύρω στο 82-83 στο πάνω μαγαζί του Λαρόζα και ένα σκυλί Δαλματίας  που άκουγε στο όνομα Σέρμαν όπως επίσης , κατα καιρούς ,  και την μητέρα του και την σύζυγο σε χρέη πωλητή όταν ο ίδιος έτρεχε στο άλλο μαγαζί στο Νέο Κόσμο.

Από εκείνη την εποχή θυμάμαι και κάτι φανταστικά μοντέλα επιστ. φαντασίας που είχε από τον Πόλεμο των άστρων (X-wing και δε συμμαζεύεται)
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Filippos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Σμύρνη
Στα γενέθλειά μου,το 1992,δύο θείες μου πρέπει να ήταν συννενοημένες.Η μια μου αγόρασε ένα Τ-33 και ένα Gnat των Red Arrows και η άλλη μου αγόρασε ένα Β-727 της Alaska Airlines.Εταιρίες δεν θυμάμαι,αλλα τα έφτιαξα μεσα σε μερικές μέρες με την βοήθεια της μάνας μου χρησιμοποιώντας απλή υγρή κόλλα και λίγα χρώματα που βρίσκαμε σε βιβλιοπωλείο.Για κανα χρόνο ακόμα πρέπει να έφτιαχνα και μετά τα παράτησα.
Το καλοκαίρι του 1997 όμως σπάω το πόδι μου.Δεν υπήρχε τότε Internet,ουτε κάν υπολογιστής και τότε δεν υπήρχε και κάτι της προκοπής στην τηλεόραση.Έτσι,για να με κρατάνε απασχολημένο,οι γονείς μου,μου αγόραζαν μοντέλα και τα έφτιαχνα μανιωδώς.Εξάλλου έκατσα 3 μήνες κλινήρης.Σιγά σιγά βελτιωνόμουν,δοκίμαζα μεθόδους κατασκευής και από τότε ασχολόμουν με τον μοντελισμό ανελλιπώς.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στα γενέθλειά μου,το 1992,δύο θείες μου πρέπει να ήταν συννενοημένες.Η μια μου αγόρασε ένα Τ-33 και ένα Gnat των Red Arrows και η άλλη μου αγόρασε ένα Β-727 της Alaska Airlines.Εταιρίες δεν θυμάμαι,αλλα τα έφτιαξα μεσα σε μερικές μέρες με την βοήθεια της μάνας μου χρησιμοποιώντας απλή υγρή κόλλα και λίγα χρώματα που βρίσκαμε σε βιβλιοπωλείο.Για κανα χρόνο ακόμα πρέπει να έφτιαχνα και μετά τα παράτησα.
Το καλοκαίρι του 1997 όμως σπάω το πόδι μου.Δεν υπήρχε τότε Internet,ουτε κάν υπολογιστής και τότε δεν υπήρχε και κάτι της προκοπής στην τηλεόραση.Έτσι,για να με κρατάνε απασχολημένο,οι γονείς μου,μου αγόραζαν μοντέλα και τα έφτιαχνα μανιωδώς.Εξάλλου έκατσα 3 μήνες κλινήρης.Σιγά σιγά βελτιωνόμουν,δοκίμαζα μεθόδους κατασκευής και από τότε ασχολόμουν με τον μοντελισμό ανελλιπώς.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού!!!!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
Καλημέρα φίλοι ''συμφορουμίτες''

Θυμάμαι το χειμώνα του 1985, στην παλιά μου γειτονιά, στα Ιλίσια (Κρατερού 27), είχαμε πάει με τον φίλο μου, κατόπιν κουμπάρο μου, να πούμε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς. Μετά πήραμε το λεωφορία 550 για Κηφισιά και καταθέσαμε την είσπραξη, γύρω στα 6.000 χιλιάρικα έκαστος, στο μοντελάδικο λίγο πάνω από τον ''Βάρσο''. Έγώ πήρα έναν ''πάνθηρα'' της tamiya και ο κολητός ένα motorized Centurion της tamiya στην 1/35. Αλησμόνητες εποχές. Ο μοντελισμός ήταν τρόπος ζωής για μας τότε, και μας προφύλλαξε, στα μαθητικά χρόνια, από πολλές κακοτοπιές (ναρκοτικά, και άλλες επικίνδυνες ουσίες)... Μακάρι να γυρνούσαν ξανά αυτά τα αξέχαστα χρόνια... :cry: :cry:
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
Τι μου θυμίσατε τώρα :cry: :cry:

Το πρώτο μου μοντέλο θυμάμαι ήταν...του πατέρα μου ένα αμερικάνικο αεροπλανοφόρο (ήμουν δεν ήμουν 3 ετών τότε), το οποίο το φύλαγε ψηλά στη βιβλιοθήκη (γιατί άραγε;  :mrgreen:). Η περιέργεια μου το οδήγησε στην πρώτη του και μοναδική πτήση αεροπλανοφόρου στην παγκόσμια ιστορία  ::planeemoticon:: και η κατάληξη γνωστή σε όλους μας ::pop:: και  ::tsekouri::. Από τότε ο πατέρας μου το παράτησε το άθλημα, ακόμη και σήμερα απορώ γιατί  :lol:.

Από τότε πέρασαν κοντά στα 10 χρόνια, έχουμε μετακομίσει στη Λαμία και ένα ωραίο ΣΚ επισκεπτόμαστε οικογενειακώς τη θεία μου στην Αθήνα. Τότε συνέβει αυτό που με συνοδεύει μέχρι και σήμερα...κόλλησα το μικρόβιο του Modellismus asystolus !!!! Ο θείος και νονός μου είχε γυρίσει από την έκθεση της IPMS με μοντέλα και τον κατάλογο της Italeri (του 1986 αν θυμάμαι καλά). Από εκείνη τη στιγμή και κάθε φορά που κατεβαίναμε Αθήνα εγώ και ο ξάδερφός μου τη διαδρομή Πολύγωνο-Ιπποκράτους (Plastimodellismo και μετά Καλφάκη)-Σταδίου (Καλφάκης)-3ης Σεπτεμβρίου (Model shop)-Φ. Νέγρη (Michelino) και πίσω στο σπίτι την είχαμε για πλάκα. Ατέλειωτες ώρες για ατελείωτο χάζεμα. Αργότερα ανακαλύψαμε και το Μακρυγιάννη στη Φειδίου, ενώ σε αυτό το διάστημα είχαμε ανακαλύψει την Πτήση και το Μοντέλο και αργότερα και το Modelling, τα οποία δεν χάναμε με τίποτα κάθε μήνα (μου έχουν κάνει ζημιά μοντελιστές όπως ο Τσώνος και ο Παπανικολάου ::eusa_clap::).
Στη Λαμία με 2 ξαδέρφια μου και ένα καλό φίλο, που κόλλησαν από μένα, συχνά πυκνά και πάντα κρυφά από τους γονείς, εξορμούσαμε στο μοναδικό μοντελιστικό κατάστημα της πόλης (υπάρχει ακόμα!!!). Αγοράζαμε μοντέλα και τα κρύβαμε μην τα πάρουν χαμπάρι οι μανάδες μας (πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα, που τα ξετρύπωναν οι άτιμες :evil: :evil:). Εννοείται πως τις αγόρες τις κάναμε με το χαρτζιλίκι μας για τυρόπιτα στο σχολείο, στόκους και τεχνικές ούτε που τις ξέραμε και φυσικά ούτε λόγος για χώρο να βάλουμε τα μοντέλα. Κάπου στην πορεία χαθήκαμε, ο καθένας με τις σπουδές του...και εγώ κατέληξα ένας φτωχός και μόνος καουμπόι...εεε μοντελιστής!!!

Ευτυχώς το 1994 ξαναγύρισα στην Αθήνα για να σπουδάσω και έτσι συνέχισα τις μοντελότσαρκες στα γνωστά μαγαζιά και έζησα την εξέλιξή τους στο γνωστό Τρίγωνο του Διαβόλου  :lol: :lol:. Από τότε ατέλειωτο μοντελάρισμα, ειδικά στις εξεταστικές με έπιανε απίστευτος οίστρος κατασκευών!!!!!, ταυτόγχρονα με ατελείωτη μελέτη τεχνικών βαψίματος και φθορών, πολλές από τις οποίες δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Αυτή είναι η εποχή όπου είδα το πραγματικό φως, το ένα και αληθινό...έγινα αθεράπευτος αρματάς ::fahr39:: ::fahr09::

Μέχρι το 2006 ο δρόμος ήταν μοναχικός, όσπου ανακάλυψα το Modelclub και κόλλησα απίστευτα με την πάρτη σας.

Να΄στε καλά όλοι σας
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι

Θυμάμαι το χειμώνα του 1985, στην παλιά μου γειτονιά, στα Ιλίσια (Κρατερού 27),

Γειά σου γείτονα !!!!!!! (Γρ. Αυξεντίου, 3η στάση) από το 1968 μέχρι το 1999,  μετά γάμος και μετακόμιση
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369

Είπαμε "μοντελομάνα" και τα Ιλίσια  :wink: (Εθν.Αντιστάσεως, τέρμα) από το 1969 μέχρι (κι εγώ  :( ) το 1999, μετά παρομοίως ... σώγαμπρος  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
Φίλε Βαγγέλη και Νίνο 1969

Ιλίσια Γρηγορίου Αυξεντίου και Κρατερού 27, από το 1970-2004, μετά μετακόμιση , γάμος και αλλαγή σπιτιού.

Στη Μικράς Ασίας στο Γουδί, υπήρχε ένα μαγαζάκι (τώρα είναι σουβλατζίδικο αν δεν απατώμαι), που το έιχε ένας κύπριος και εκτός από πλαστικά μοντέλα είχε και τηλεκατευθυνόμενα.. Αχ αξέχαστα χρόνια, που κρύβαμε τα μοντέλα μας στην αποθήκη για να μην τα βρει η μάνα μας... :cry:

Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
Να γράψω και εγώ τη δική μου ιστορία....

Όλα ξεκίνησαν από ένα μονόστηλο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με θέμα το μοντελισμό (τη θυμάται κανένας? πρέπει να ήταν κάπου στο 1989). Κάθε Κυριακή που έπαιρνε ο πατέρας μου την εφημερίδα περίμενα υπομονετικά να την αφήσει και να την πιάσω εγώ για τα αθλητικά  :) και το μοντελισμό... Υπήρχε λοιπόν εκεί και μία καταχώρηση από ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη κάπου ανάμεσα σε Βασ. Όλγας και Δελφων σε ένα στενό του θανατά... το οποίο δε θυμάμαι πως λέγεται (ο Ηνίοχος ήταν?) αλλά θυμάμαι ότι πηγαίναμε πιτσιρικάδες με τον αδερφό μου και χαζεύαμε μία κατασκονισμένη βιτρίνα γιατί τις περισσότερες φορές ήταν κλειστό..... Αρχικά ξεκίνησα με κάποια αεροσκάφη στην 1/72 αλλά γρήγοτα πήγα στην 1/35 και στα θέματα Β' ΠΠ. Στο Λύκειο είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Γρηγόρη (greg filos) ο οποίος έμενε στην απέναντι οικοδομή. Πήγα στο δωμάτιό και έπαθα την πλάκα μου.... Παντού μοντέλα, χρώματα, πινέλα, κιτ.... Η μάνα μου δυστυχώς δεν συμμεριζόταν φάινεται τις ίδιες απόψεις με αυτή του Γρηγόρη.... Αφού έκανα μοντέλα με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο για να μη μυρίζουν τα χρώματα.. Εκεί λοιπόν ο Γρηγόρης μου έμαθε τεχνικές drybrush, wash, πως να βάφουμε πρόσωπα σε 1/35 και άλλα πολλά για τα οποία τον ευχαριστώ. Τότε (αρχές δεκαετίας του 90) ψωνίζαμε κιτ και υλικά από ένα μαγαζί κοντά στην Καμάρα, ανάμεσα σε Εγνατία και Ερμού το οποίο με λύπη είδα όταν γύρισα από το εξωτερικό ότι έκλεισε. Και βέβαια θυμάμαι το κατάστημα με τις φιγούρες στη στοά που μας θύμισε ο Γρηγόρης. Στις καλές εκείνες εποχές είχα κατέβει στην Αθήνα αποκλειστικά για μία έκθεση στη Μασσαλίας, πήγα στον Καλφάκη και σήκωσα τότε καμιά δεκαριά κιτ σε 1/35 (με το μαθητικό μας χαρτζιλίκι...) κατέβηκα και σε κανα δυό εκθέσεις και μετά ... με κέρδισε η ορειβασία και ο αθλητισμός.....

Ώσπου πριν από κανένα μήνα ξαναπέτυχα τον Γρηγόρη τυχαία και μου είπε οτι ξαναξεκίνησε το μοντελισμό και είπα μέσα μου.... ρε μπας..... μπααααα.......... Είχα κάτι ξεχασμένες φιγούρες της Dragon (τότε είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν οι πλαστικές φιγούρες της Dragon με πολύ καλή λεπτομέρεια) και ένα μισοτελειωμένο Μ16 halftrack της tamiya και ειπα να το ξαναξεκινήσω το άθλημα. Η συμβολή του forum είναι μεγάλη και βοηθά απίστευτα να μη τα ξαναπαρατήσω. H βοήθεια από το σπίτι ανύπαρκτη... Η γυναίκα (παντρεμένος γαρ.....) όταν με είδε το προηγούμενο Σάββατο να γυρνάω σπίτι από Ιπποκράτους με κάποια καινούρια κιτ και υλικά μου λεεί την εξής ατάκα....... "Ωραία, και εγώ να φέρω τις Barbie από το σπίτι...".... Τι να πεις.... Έχει χιούμορ η κοπέλα......

Εύχομαι να σηκώσω και εγώ στο forum φωτό από κάποιες βινέτες ή μικρά διοράματα από Β ΠΠ που έχω ήδη ξεκινήσει. Η θεματολογία μάλλον θα μείνει σ' αυτά καθώς από άποψη χώρου και αποθήκευσης το μέγεθος βοηθάει.....

Να' ναι καλά το forum και ο greg filos που με ξανατσίγκλισε.....

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
"Ωραία, και εγώ να φέρω τις Barbie από το σπίτι..."

Προσπάθησε να μπεις στην θέση της: όσο και αν νιώθεις καλλιτέχνης τελικά απλώς θα κόψεις από τον χρόνο που της αφιερώνεις για να φτιάχνεις "τανξάκια" και "στρατιωτάκια"...

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
Και που να δεις όταν δανείστηκα από εναν χτυπημένο με τη στρατιωτική ιστορία Β ΠΠ συνάδελφο καμια δεκαριά τευχη της Στρατιωτικής Ιστορίας για να δω τις στολές των γερμανών στη μάχη της Μπαστόν....

Από τα σχόλια πέρασε σε κούνημα κεφαλιού  :lol: :lol: :lol:....

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Να γράψω και εγώ τη δική μου ιστορία....

Όλα ξεκίνησαν από ένα μονόστηλο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με θέμα το μοντελισμό (τη θυμάται κανένας? πρέπει να ήταν κάπου στο 1989). Κάθε Κυριακή που έπαιρνε ο πατέρας μου την εφημερίδα περίμενα υπομονετικά να την αφήσει και να την πιάσω εγώ για τα αθλητικά  :) και το μοντελισμό... Υπήρχε λοιπόν εκεί και μία καταχώρηση από ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη κάπου ανάμεσα σε Βασ. Όλγας και Δελφων σε ένα στενό του θανατά... το οποίο δε θυμάμαι πως λέγεται (ο Ηνίοχος ήταν?) αλλά θυμάμαι ότι πηγαίναμε πιτσιρικάδες με τον αδερφό μου και χαζεύαμε μία κατασκονισμένη βιτρίνα γιατί τις περισσότερες φορές ήταν κλειστό..... Αρχικά ξεκίνησα με κάποια αεροσκάφη στην 1/72 αλλά γρήγοτα πήγα στην 1/35 και στα θέματα Β' ΠΠ. Στο Λύκειο είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Γρηγόρη (greg filos) ο οποίος έμενε στην απέναντι οικοδομή. Πήγα στο δωμάτιό και έπαθα την πλάκα μου.... Παντού μοντέλα, χρώματα, πινέλα, κιτ.... Η μάνα μου δυστυχώς δεν συμμεριζόταν φάινεται τις ίδιες απόψεις με αυτή του Γρηγόρη.... Αφού έκανα μοντέλα με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο για να μη μυρίζουν τα χρώματα.. Εκεί λοιπόν ο Γρηγόρης μου έμαθε τεχνικές drybrush, wash, πως να βάφουμε πρόσωπα σε 1/35 και άλλα πολλά για τα οποία τον ευχαριστώ. Τότε (αρχές δεκαετίας του 90) ψωνίζαμε κιτ και υλικά από ένα μαγαζί κοντά στην Καμάρα, ανάμεσα σε Εγνατία και Ερμού το οποίο με λύπη είδα όταν γύρισα από το εξωτερικό ότι έκλεισε. Και βέβαια θυμάμαι το κατάστημα με τις φιγούρες στη στοά που μας θύμισε ο Γρηγόρης. Στις καλές εκείνες εποχές είχα κατέβει στην Αθήνα αποκλειστικά για μία έκθεση στη Μασσαλίας, πήγα στον Καλφάκη και σήκωσα τότε καμιά δεκαριά κιτ σε 1/35 (με το μαθητικό μας χαρτζιλίκι...) κατέβηκα και σε κανα δυό εκθέσεις και μετά ... με κέρδισε η ορειβασία και ο αθλητισμός.....

Ώσπου πριν από κανένα μήνα ξαναπέτυχα τον Γρηγόρη τυχαία και μου είπε οτι ξαναξεκίνησε το μοντελισμό και είπα μέσα μου.... ρε μπας..... μπααααα.......... Είχα κάτι ξεχασμένες φιγούρες της Dragon (τότε είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν οι πλαστικές φιγούρες της Dragon με πολύ καλή λεπτομέρεια) και ένα μισοτελειωμένο Μ16 halftrack της tamiya και ειπα να το ξαναξεκινήσω το άθλημα. Η συμβολή του forum είναι μεγάλη και βοηθά απίστευτα να μη τα ξαναπαρατήσω. H βοήθεια από το σπίτι ανύπαρκτη... Η γυναίκα (παντρεμένος γαρ.....) όταν με είδε το προηγούμενο Σάββατο να γυρνάω σπίτι από Ιπποκράτους με κάποια καινούρια κιτ και υλικά μου λεεί την εξής ατάκα....... "Ωραία, και εγώ να φέρω τις Barbie από το σπίτι...".... Τι να πεις.... Έχει χιούμορ η κοπέλα......

Εύχομαι να σηκώσω και εγώ στο forum φωτό από κάποιες βινέτες ή μικρά διοράματα από Β ΠΠ που έχω ήδη ξεκινήσει. Η θεματολογία μάλλον θα μείνει σ' αυτά καθώς από άποψη χώρου και αποθήκευσης το μέγεθος βοηθάει.....

Να' ναι καλά το forum και ο greg filos που με ξανατσίγκλισε.....

A ρε Νικόλα τι μου θύμησες......Περάσανε 17 χρόνια βρε παλιόφιλε απο τότε....  :cry:

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
A ρε Νικόλα τι μου θύμησες......Περάσανε 17 χρόνια βρε παλιόφιλε απο τότε....  :cry:

Πως μπόρεσες και μετακόμισες βρε???? Που με άφησε μόνο στη Ν. Εγνατία χωρίς ένα dry brush..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Και ξαφνικά βλέπω τον Ισραηλινό με τη σαύρα και  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Τι να κάνω ρε φίλε... Πήρανε οι γονείς σπίτι στα προάστια, φύγαμε και στα εξωτερικά για σπουδές  μετά..Χαθήκαμε... Που να δείς τις βιτρινες και το στοκ στο πατρικό..  :lol:  :lol:

Νικόλα της γυναίκας της πετάς μεταξύ σοβαρού και αστείου..

"Κοιτα να δείς μωρό μου, τι προτιμάς? Να κάθομαι σπιτι και να κάνω μοντέλα ή να πηγαίνω με τους φίλους μου έξω για ποτά, κτλ?"

Σε εμένα έπιασε και μάλιστα αρχισε να μου παίρνει και δώρο μοντέλα... Ασε που την έβαλα και ετριψε και ερπύστριες..

Στην επόμενη κρίση δοκίμασε το, το πολύ πολύ να κοιμάσαι με τις barbie αγκαλιά  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
Κοίταξε, έχω και εγώ τις άμυνές μου.... Επειδή εκνευρίζεται όταν βλέπει γρασίδι στην τηλεόραση... ανοίγω και εγω τυχαία στην τηλεόραση να δω και καλά Super Cup Ολυμπιακό - Λάρισα.....  Οπότε είναι εύκολη η δική μου μετατόπιση σε άλλα θέματα μοντελιστικού ενδιαφέροντος..

Τώρα για να τρίψει ερπύστριες... θέλω πολύ δουλειά ακόμη....

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
Βρε Alex_SSGti, μιλάς για το διόραμα του ʼκι Γεωργιάδη "Το πέρασμα" (εξώφυλλο modelling) με την πρύμνη του Gneisenau (ιδιοκατασκευή) με το Arado Ar-196 στον πύργο και το German E-boat της Airfix (όλα στην 1/72) στο νερό δίπλα???
Ε' όχι, κρίμα κι άδικο, διόραμα-οδηγός μόλις έφτιαχνα τις δύο τορπιλλακάτους της Airfix  :cry: :cry: :cry:

Anyway...

Το δικό μου κουβάρι αναμνήσεων ξεκινά στην Γερμανία με τραινο-μοντελισμό το 1975, αφού εκεί είναι κάτι σαν φετίχ των Χριστουγέννων (ακόμη και σήμερα το λέω ...Χριστουγεννιάτικο τραίνο  :D

Κάποια στιγμή το 1978 ο νονός μου, μου φέρνει δώρο ένα αμερικανικό διπλάνο της Matchbox, πολύ καλά λέω και με χαρά ανοίγω το κουτί και Ω' τι σόκ!!!
Το αεροπλάνο είναι σε κομμάτια!!!
Χμ, για να παίξεις με αυτό, πρέπει πρώτα να το φτιάξεις, οκ λοιπόν, συναρμολόγηση με ...σελοτέιπ, τα σήματα κόψιμο με το ψαλίδι και κόλλημα και αυτά στην άτρακτο με σελοτέιπ και βούρ για πτήσης στο δωμάτιο από κρεββάτι σε κρεβάτι  :lol:

Κατόπιν αγοράζω με το πενιχρό μου χαρτζιλίκι το Prinz Eugen στην 1/700, ξανά Matchbox, αυτήν την φορά έκανα προόδους στην τεχνική με χρησημοποίηση κόλλας ...UHU  :D

Μετακομίζουμε Ελλάδα - Γιάννενα και ξαφνικά ...kaput μοντελιστικά καταστήματα και γενικά μοντελάδικα  :cry: Πέτρινα χρόνια λέμε...

Από διάφορα παιχνιδάδικα, αγοράζω το Me-109, He-111, Ju-87 και το τεράστιο Sea Venom, όλα Matchbox στην 1/72, μέχρι που γυρίζοντας από το σχολείο μια μέρα, όλα ...kaput από τον 2χρονο ανηψιό (τα βρήκα όλα μαζί μέσα σε μιά ...σακούλα :()
This is the end, λέω και τέρμα...

Κάπου βρίσκω το "ΜΟΝΤΕΛΟ" (αθάνατο περιοδικό) και το "Modelling" Νο1, μαζί με το πρώτο μαγαζί του Κύρου Ζιάγκα εδώ στα Γιάννενα σαν φοιτητής πλέον, βρίσκω και ένα μοντελάδικο στην Λάρισσα που σπούδαζα και...το μικρόβιο επανήρθε  8)

The rest is history...

Ζεστή μοντελοπαρέα στον Κύρο, must οι συναντήσεις μας κάθε Παρασκευή (πρίν το Ευρώ γινόταν κάθε βράδυ).

Internet, πληθώρα περιοδικών και κάτι ...ζουρλοί στον "Προμηθέα" το 2006 στο Τατόι με φέρανε εδώ στην άλλη μοντελοπαρέα  ::icon_thumright::

Νά 'σται καλά και είπαμε:

Κερνάμε ποτάκι σε όποιον έρθει κατά τα μέρη μας στα Γιάννενα και keep on modelling !!!
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
Κοίταξε, έχω και εγώ τις άμυνές μου.... Επειδή εκνευρίζεται όταν βλέπει γρασίδι στην τηλεόραση... ανοίγω και εγω τυχαία στην τηλεόραση να δω και καλά Super Cup Ολυμπιακό - Λάρισα.....  Οπότε είναι εύκολη η δική μου μετατόπιση σε άλλα θέματα μοντελιστικού ενδιαφέροντος..

Τώρα για να τρίψει ερπύστριες... θέλω πολύ δουλειά ακόμη....

Πλάκα πλάκα αυτό πιάνει με την μάνα μου οταν θέλει να δεί τα κατινό-προγράμματα (Λαμπίρη, Ανίτα Πάνια, κτλ κτλ κτλ). "Δεν πας κάτω στο 'εργαστήριο σου' να με αφήσεις να δώ και εγώ κάτι" :P.

Ευτύχως δεν ειμαί παντρεμένος.... ακόμα..... γιατι δεν την βλέπω πολυ θερμή ουτε την δικια μου με τον μοντελίσμο :!: :!:
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων

"Κοιτα να δείς μωρό μου, τι προτιμάς? Να κάθομαι σπιτι και να κάνω μοντέλα ή να πηγαίνω με τους φίλους μου έξω για ποτά, κτλ?"

Σε εμένα έπιασε και μάλιστα αρχισε να μου παίρνει και δώρο μοντέλα... Ασε που την έβαλα και ετριψε και ερπύστριες..

Στην επόμενη κρίση δοκίμασε το, το πολύ πολύ να κοιμάσαι με τις barbie αγκαλιά  :wink:

Το ίδιο ...κόλπο έπιανε στην μητέρα μου και τώρα στην γυναίκα μου  8)
Προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει μα την κορβέτα στην 1/72, να μου κόψει ΟΛΑ τα κομμάτια από το sprue  :shock: :shock: :shock:
Της είπα ευγενικά ότι η καλύτερη βοήθεια που μου δίνει είναι να με αφήνει να το φτιάχνω ΜΟΝΟΣ μου  :lol: :lol: :lol:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
Καλημέρα σε όλους τους παλιούς καί νέους συναδέλφους.
Αρε παιδιά τι αναμνήσεις μου ξυπνήσατε !!!
Αν καί είχα αρκετές δουλειές να κάνω σήμερα το πρωι, κάποια στιγμη λεω δεν μπαινω να δω και τα email  μου ε και αφου είμαι μέσα δεν μπαίνω να δω τι νεο υπάρχει στην ιστοσελίδα του modelclub... KAI ΤΣΟΥΠ πέφτω πάνω στην σχετική σελίδα. Και να οι συγκινήσεις !!!
Θα ήθελα και γω να παραθεσω τις εμπειριες μου και το πως ξεκινησα αλλα λογω περιορισμενου χρονου δεν μπορω αυτη την στιγμη.
Πάντως, θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολους για τις γλυκες αναμνησεις που μου επαναφερατε στο μυαλο.

Ελπιζω συντομα να "ποσταρω" και γω την δικη μου ιστορια.
Υ.Σ. Αν και καποιας ηλικιας ακομα εχω την μητερα μου να μου γκρινιαζει για τα "παιχνιδακια" !!!

Τροποποίηση:
Όπως είπα, θα ήθελα να "ποστάρω" καί γω την ιστορία μου. Αυτό είναι το πρώτο μέρος της ιστορίας.

Είμαστε στα 1982. Περιοχή δήμος Αχαρνών (κοινός Μενίδι).
Τότε δεν υπηρχαν καταστηματα αποκλειστικα με ενα η δυο ειδη συγκεκριμενης κατηγοριας αλλα με οτι μπορει να φανταστει κανεις επομενως σε ενα συνοικιακο βιβλιοπωλειο έβλεπες διάφορα. Στο δημοτικο τοτε, και τα υλικα για το σχολειο αρκετα... μολυβια, γομες, νερομπογιες...
Στην βιτρινα ομως του βιβλιοπωλειου υπάρχουν και άλλα πράγματα ΜΑΓΙΚΑ !!! ενα κουτι με ζωγραφισμένο ένα αεροπλανο πανω του (Μatchbox A-7 Corsair II 1/72). Δυστυχώς όμως δεν το αγορασα ποτε διοτι η τιμη του για "παιχνίδι" ηταν απαγορευτικη τοτε για τους γονεις μου.
Χειμώνας 1984.
Τελειώνοντας το μάθημα Αγγλικών στο φροντιστήριο Χριστοδούλου, βούρ με τους συμμαθητές στο ψιλικατζίδικο της Κυρα Μαρίας για Serenata γκοφρέτα !
Καθώς όμως πηγαίνουμε προσέχω στην βιτρίνα του ψιλικατζίδικου κατι κουτάκια με "ζωγραφιές" επάνω. Από μακριά δεν φαίνεται καθαρά τι είναι αλλά καθώς πλησιάζω τι να δώ; ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ !!! ΚΑΙ ΤΑΝΚΣ !!! ΚΑΙ ΦΙΓΟΥΡΕΣ !!!
Ουαουυυ όλα αυτά που έβλεπα στις ταινίες που έδειχνε η τότε ΕΡΤ κάθε κυριακή μεσημέρι, υπαάρχουν καί σε μινιατούρες !
Ήταν λες και έβλεπα κάτι εξωπραγματικό, λες και ταξιδευα πισω στον χρόνο.
Καί ενώ όλοι οι φίλοι μου ψωνίζουν γκοφρέτες και αυτοκόλλητα, εγώ δεν λέω να πάρω το βλέμμα μου απο την βιτρινα.
Φευγοντας εκείνη την ημερα απο κει, επιστρέφω την επομένη με την μητέρα μου για να πάρουμε κατι τετραδια και μολυβια που ήθελα για το σχολειο.
Κλασική ερώτηση πιτσιρικα προς την μητερα του "Μαμά... θα μου πάρεις αυτο το αεροπλανάκι;" Απάντηση μητέρας "ε ας πάρουμε ενα να το φτιαξεις μαζι με τον αδερφο σου" (ε ρε και που να ξερε τι "μικροβιο" εμπαινε μεσα στο παιδι της !!!)
Παρένθεση: Ο αδερφος μου 6 χρονια μεγαλυτερος μου εφτιαχνε και αυτος μοντελα αλλα οχι δικα του - ενος φιλου του.
Φυσικά δεν μπορώ να παραλήψω ποιο μοντέλο ήταν Μatchbox 1/72 Gloster Gladiator !!!
Apo τότε μου δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγάπη για τα δίπλανα και είχα βάλει σαν στόχο να φτιάξω όλα τα αεροσκάφη ξεκινώντας απο τα διπλανα και φτάνοντας στα συγχρονα. Βέβαια, αυτό δεν έγινε ποτέ και οι λόγοι πιστευω ειναι κατανοητοι, ποικιλια θεματων βελτιωτικα σετ, μαθηματα, γυναικες κ.ο.κ.
Χειμώνας 1985, γενέθλια και πάρτι στο σπίτι με τους συμμαθητες. Καθώς άνοιγα ένα απο τα δώρα μου τι να δω;
Ένα Matchbox Μe 410 !!! Matchbox φυσικα !!! Το καλύτερο δωρο που μου ειχαν κάνει ποτέ !!!
Ομώς καθώς περνουν τα χρονια κάπου σβηνει αυτη η αγάπη και ο στόχος ωσπου φτάνουμε στα 1988 και συγκεκριμένα Μαιος του 88. Μόλις έχουν τελειώσει τα σχολεία. Συγκεκριμένα τελευταία μέρα στο σχολείο: ενώ όλα τα παιδια παίζουμε μπουγέλο ο καλύτερος μου φίλος ο Θοδωρής μου λέει πάμε να πάρουμε τα πράγματα μας; Μπαίνουμε στην τάξη παίρνουμε τα πράγματα μας και τι μου δειχνει;
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ MATCHBOX 1988 !!!
Τα μάτια μου έχουν γουρλώσει ! οι χτύποι της καρδιας εχουν παει 200 ! "Τι ειναι αυτο βρε Θοδωρη;" ρωταω απάντηση "Κατάλογος με συναρμολογούμενα" άλλη ερώτηση "μπορώ να το δανειστώ;" απάντηση "ναί, αλλά το θέλω πίσω αυριο".
Την επομενη το απογευμα έρχεται ο φιλος μου σπιτι μου για να παρει τον καταλογο που μου είχε δανείσει.
Ερώτηση : "Βρε Θοδωρη που μπορουμε να τα βρουμε ολα αυτα (ολα αυτα οχι ενα ή δυο ΟΛΑ)"
Απάντηση: "ξέρω ένα κάστημα στην πλατεια που τα φέρνει και εχω αγορασει αρκετα σου αρεσει κανενα;"
Απάντηση: Δεν ξερω πιο να πρωτοδιαλεξω. Να αυτο το Τornado το εχει;
Aπάντηση: Το έχει αλλά και να μην το εχει μπορουμε να το παραγγείλουμε.
Με τον κατάλογο στα χέρια, τρέχουμε να προλάβουμε το κατάστημα ανοιχτο. Βεβαια το κατάστημα ήταν βιβλιοπωλειο και είχε 2-3 ραφια ομως με συναρμολογουμενα.
Ο κύριος που το ειχε το καταστημα γνωριζε τον φιλο μου γιατι απο οτι φαινεται ψωνιζε συχνα.
Για να μην πολυλογω και σας ζαλιζω το μοντελο που ηθελα δεν το ειχε στα ραφια του αλλα του το παραγγειλα.
Η μαγεια ομως στην ολη υποθεση δεν ειναι ουτε η ευρεση ενος καταστηματος που να εχει συναρμολογουμενα ουτε οτι μπορουσα να παραγγελνω αυτα που ηθελα. Η μαγεια ηταν στον καταλογο, στον ανθρωπο που ηξερε να μου πει πως να το φτιαχνω σωστα, στα χρωματα που επρεπε να χρησιμοποιήσω στην κόλλα που επρεπε να χρησιμοποιώ καί οχι UHU.
Σαν πρώτο μέρος αυτα θα ήθελα να καταθέσω και γω και ελπιζω να μην σας κουρασα
Ουτως η αλλος έπεται και η συνεχεια !!!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
Αντε παιδια βγαλτε τα σωψυχα σας εδω...
Αν μας διαβαζει καποιος μαγαζατορας - αντιπροσωπος σιγουρα θα εχει πολλα να πει η αν καποιος εχει καλες γνωριμιες  ας ρωτησει.
Μια φορα κ εναν καιρο...

Για να επιστρέψουμε λοιπόν στην ιστορία βρισκόμαστε στο σχολικό έτος 1988/1989 και η ανυπομονησία για την αγορά του επομένου μοντέλου κορυφώνεται μιας και το προηγούμενο είχε φτιαχτεί «σωστά» και με τα απαραίτητα υλικά.
Δυστυχώς όμως επειδή τα πράγματα έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν (τρίτη γυμνασίου πλέον) από πολλές απόψεις όπως για παράδειγμα το χαρτζιλίκι, δεν υπάρχει η δυνατότητα για αγορές πολλών μοντέλων.
Το πλεονέκτημα είναι πως σε αυτήν την ηλικία βρήκα στο σχολείο μου και αλλά παιδιά που τους ενδιέφερε το συγκεκριμένο χόμπι. Επίσης οι νέες γνωριμίες σε βοηθούν καμιά φορά να μπεις πιο «βαθιά» στον χώρο και στο χόμπι
Συγκεκριμένα, ενός παιδιού ο πατέρας είχε βιβλιοπωλείο στην Ηπείρου (για όσους μένουν στην Αθήνα ξέρουν που βρίσκεται αυτή η οδός), η οποία Ηπείρου είναι κοντά στην Δεριγνύ και στο τότε κατάστημα «Μοντελιστής» που το είχε ο Νίκος Σπανός (μετά το πήρε ο Χρήστος Παπαθανασίου).
Κοπάνα λοιπόν από το σχολείο χωρίς να το γνωρίζει η μαμά και βουρ με όλη την παρέα να δω τι ήταν αυτό το περίφημο «μοντελιστικο κατάστημα» που μου λέγανε αλλά που δεν μπορούσα να φανταστώ το τι με περίμενε και τι θα βλέπανε τα ματάκια μου !!!
Φτάνοντας λοιπόν στον ʼγιο Παντελεημονα και περνώντας απέναντι για να πάμε στην Δεριγνυ. Φτάνοντας στο κατάστημα και κοιτάζοντας σε πρώτο στάδιο την βιτρινα του... Ε πιστεύω τα λόγια είναι περιττά. Ήμουν στον παράδεισο - αυτό που βλέπανε τα ματιά μου και αυτό που ένιωθα εκείνη την στιγμή δεν περιγράφεται. Δεν υπήρχε κάτι με το οποίο θα μπορούσα να το συγκρίνω και να πω να αυτό είναι καλύτερο από αυτό που βλέπω !
Μπαίνουμε μέσα και αρχίζει η περιπέτεια. Όχι αυτό να πάρω, μα όχι όχι το άλλο πρέπει να πάρω... και πάει λέγοντας. Αφού λοιπόν καταλήξαμε όλοι στο τι θέλαμε να πάρουμε πάμε στον Κυρ Νίκο να του τα πληρώσουμε. Το αρνητικό στην όλη εμπειρία ήταν πως δεν είχα σκεφτεί ποσά χρήματα έπρεπε να πάρω μαζί μου έτσι βρέθηκα να μην μου φτάνουν και σαν άτομο που δεν δεχόταν βοήθειες δεν δέχτηκα να συμβάλλουν οι φίλοι μου για να έπαιρνα αυτό που ήθελα. Βεβαία από μια άλλη άποψη ήταν ευτύχημα το ότι δεν πήρα τίποτα εκείνη την ημέρα γιατί πως θα το δικαιολογούσα στην μητέρα μου. Από την άλλη βεβαία αυτό μου έδινε την ευκαιρία να πήγαινα πάλι και κυρίως με τους γονείς μου για να βλέπανε και αυτοί με τι μου άρεσε να ασχολούμαι τον ελεύθερο μου χρόνο.
Φεύγουμε λοιπόν από το κατάστημα του μοντελιστη «χορτασμένοι» όλοι μας από κάθε άποψη και μέσα σε πελάγη ευτυχίας παίρνουμε το λεωφορείο της επιστροφής.
Το Σάββατο πλησίαζε και επειδή δεν έβλεπα την ώρα να ξαναπάρω αλλά και φοβούμενος μην τυχόν πάει κάποιος άλλος και μου πάρει το μοντέλο μου πάω και λέω στην μητέρα μου ότι και καλά ένας συμμαθητής μου ο πατέρας του έχει βιβλιοπωλείο στην Αθήνα και εκεί κοντά είναι και ένα κατάστημα με είδη μοντελισμού. Η μητέρα μου απόρησε γιατί δεν καταλάβαινε τι είδους κατάστημα ήταν αυτό ε και επειδή της είχα κινήσει την περιέργεια προσπαθώντας να της εξηγήσω τι ήταν αποφάσισε να πάμε. Κάτι άλλο που λειτούργησε υπέρ μου είναι πως οι δικοί μου γνώριζαν τους δρόμους και την Αθήνα μιας και πηγαίνανε συχνά και για διασκέδαση αλλά και γιατί ο πατέρας μου με τον αδελφό του είχαν συνεργείο αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας.
Φτάνοντας λοιπόν στο κατάστημα του Κυρ Νίκου με την μητέρα μου καθώς  ο πατέρας μου έψαχνε να βρει για να παρκάρει, μπαιιιινουμε μέσα στο κατάστημα.
Ο ΧΑΜΟΣ ! Ο ΧΑΜΟΣ ! θα πρέπει να ήταν και 25 άτομα στριμωχμενα εκεί μέσα (για όσους το έχουν προλάβει ξέρουν πόσο μικρό ήταν).
Αυτές ήταν και οι καλές μέρες του μοντελισμού στην Ελλάδα, όπου μπορούσες να βρεις συναδέλφους και να ανταλλάξεις απόψεις μέσα στο «περιβάλλον» σου  αλλά και γιατί ένιωθες πως αυτό με το οποίο ασχολιόσουν ήταν ζωντανό - υπήρχε ενδιαφέρον, ο κόσμος ψώνιζε και ασχολιόταν, και μιλάμε για διάφορες ηλικίες.
Ενώ όμως εγώ κοίταζα ξανά και ξανά αυτό που ήθελα να αγοράσω στην μητέρα μου δεν άρεσε ο κόσμος που ήταν μέσα στο μαγαζί γιατί ήταν «μαλλιαδες» όπως τους έλεγε, αξύριστοι και με κάτι αλυσίδες. Ε εντάξει τι να κάνουμε τώρα το χόμπι μας δεν έχει όρια ούτε κανόνες για το ποιοι πρέπει να ασχολούνται με αυτό. Αλλά δυστυχώς έτσι το έβλεπε η μητέρα μου τότε. Παρόλα αυτά το πρώτο «επαγγελματικό» μου μοντέλο και λέω επαγγελματικό λόγω της ποιότητας που προσέφερε, ήταν το F-16C της Hasegawa και στην 1/48 παρακαλώ !!!
Ας είναι καλά ο Κυρ Νίκος που είχε πάντα την διάθεση να βοηθήσει και να εξηγήσει το κάθε τι. Φυσικά, εκείνη την ημέρα δεν αγόρασα μόνο το πρώτο μου «επαγγελματικό» μοντέλο αλλά και όλα τα συναφή ! Ε τι τσιγκουνιές θα κάναμε !!!
Πιστεύω πως θα μπορούσα να συνεχίσω και να γραφώ πολλά πράγματα και εμπειρίες που έχω στα 20 περίπου χρόνια που ασχολούμαι με τον μοντελισμό δηλαδή από τότε που αγόρασα κάποιο μοντέλο και τα απαραίτητα υλικά για την σωστή του κατασκευή, αλλά ήδη έχω γράψει αρκετά και σας έχω κουράσει.
Στόχος μου αυτήν την στιγμή είναι να πιάσω στην επέτειο των 20 αυτών χρονών που είναι το ερχόμενο Μάιο, τα 100 μοντέλα και επιτέλους να αγοράσω μια μεγαλύτερη βιτρίνα για να μπορέσω να τα βάλω όλα μέσα.
Καλή συνέχεια σε όλους και σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε τα λεγόμενα μου.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Geo505Marines Bn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Να διηγηθω κι εγω τη δικη μου ιστορια
ολα ξεκινησαν στη δεκαετια του 80,πιτσιρικος τοτε εβλεπα τον ξαδερφο μου να φτιαχει αεροπλανα,τι να καταλαβαινα εγω τοτε τα εβλεπα σαν παιχνιδι,επρηζα κι εγω λοιπον τους δικους μου μου επαιρναν ενα δυο κιτ(διπλανα πρεπει να ηταν απ'οσο μπορω να θυμηθω)τα εδιναν στον ξαδερφο ο οποιος με ευλαβεια τα κατασκευαζε και μετα απο κανα δυο μερες αφου τα τελειωνε με το που τα επαιρνα στα χερια μου ηταν ζητημα λεπτων μην πω δευτερολεπτων να ξεκολλησει το πρωτο κομματι
το να πεσει υπερ πιστεως στα χερια ενος "καμικαζι" πιτσιρικα ηταν θεμα μιας το πολυ δυο ωρων
μετεπειτα το 1991 σε ηλικια 14 ετων πηρα την αποφαση θα φτιαξω κι εγω,πρωτο κιτ ηταν το F-101 Voodoo της Matchbox,το μοντελο συναρμολογηθηκε σε ενα μεσημερι(για στοκαρισματα βαψιμο κοκπιτ κτλ δε γινεται λογος) και βαφτηκε με νερομπογιες
λιγους μηνες μετα γνωρισα τον σημερινο κολλητο αλλα και κουμπαρο ο οποιος ηταν πιο μυημενος στα κολπα,διαβασα τα πρωτα περιοδικα για μοντελισμο,ΜΟΝΤΕΛΟ,Model Kit και modelling και μπηκα κ εγω στα κολπα σιγα σιγα
ακομα θυμαμαι τις μεσημεριανες μοντελοσυναντησεις για ομαδικες κατασκευες.
το 1993 πηγα για πρωτη φορα σε μοντελιστικο καταστημα,στα Γιαννενα στον Κυρο (ο οποιος σημειωτεον μας βοηθησε πολυ με συμβουλες κτλ) Με το που μπηκαμε μεσα παθαμε πλακα.Τοσα μοντελα μαζεμενα ουτε στον υπνο μας δε τα ειχαμε δει μιας και εμεις τα βρισκαμε σε παιχνιδαδικα(10-20 κιτ ολα κι ολα)
το 1995 πατησαμε με τον κολλητο για πρωτη φορα τη Μεκκα του μοντελισμου στην Ελλαδα,τον μοντελοδρομο της Ιπποκρατους,επιστρεφοντας απο την 5ημερη στη Ροδο.Με το που ειπαν οι καθηγητες εχετε τρεις ωρες ειχαμε ηδη βρει ταξι και ειχαμε φτασει στην Ιππορατους.τοτε πηρα το πρωτο κιτ hasegawa συμπτωση ηταν ενα F-14A Plus (τα σημερινα Β σαν αυτο που φτιαχνω τωρα) στην 1/72
τα χρονια περασαν,οι υποχρεωσεις αυξηθηκαν αλλα το μικροβιο βαθια ριζωμενο μεσα,οποτε εβρισκα την ευκαιρια δεν εχανα χρονα.Οπλισμενος με κοφτη κολλα κτλ εργαλεια συνεχιζα τους πειραματισμους μου
ακομα θυμαμαι τα χρονια εκεινα,τον ενθουσιασμο οταν παιρναμε ενα καινουριο κιτ,την απογοητευση οταν καναμε μ@#$%^α η οταν η αδερφη μου η οι φιλες τις ελεγαν τι ειναι αυτο γεματες απορια και μεχρι να γυρισω το μοντελο ειχε μπει σε τροχια
αυτη λοιπον ειναι η δικη μου ιστορια και οι δικες μου αναμνησεις

Tags: