Καλησπερα σας,ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας.Εχω εκπλαγει ειναι η αληθεια εδω και τοσο καιρο απο το ποση μαγεια κρυβει μεσα του αυτο το χομπι,αλλα και απο τις τερατωδεις γνωσεις που κατεχετε οι περισσοτεροι.Ασχολουμαι με τον μοντελισμο απο μικρος (οχι ομως με τα συγκεκριμενα των τρενων) καθως εχω μια μεγαλη συλλογη απο κλασσικα αυτοκινητα που τα εχω συναρμολογησει μονος μου καθως και καποια αεροπλανακια.Οντας σε μικρη ηλικια τοτε,με συναρπαζε η διαδικασια της συναρμολογησης και πιστευω πως αυτη ειναι ενα απο τα συστατικα της μαγειας που κρυβει μεσα του το χομπι αυτο.Για να μην σας κουραζω,αποφασισα να ξεκινησω φτιαχνοντας την δικη μου μακετα τρενου και θα ηθελα την βοηθεια σας,καθως ειμαι πρωταρης και εχω αρκετα ερωτηματα......Αρχικα,για το μονο που ειμαι σιγουρος ειμαι για τον χωρο που μπορει να διατεθει και αυτος ειναι γυρω στο 1,40mX1,10 και τα ερωτηματα μου εχουν ως εξης:
1.Με βαση τη διαθεσιμοτητα χωρου,σε τι κλιμακα θα μου προτεινατε να παιξω?Με βαση οσα διαβασα βλεπω οτι η πλειοψηφια υποστηριζει ΗΟ και εγω προς εκει κλινω,αλλα ειναι εφικτο??
2.Επειδη δεν διαθετω γραμμες η καποια μηχανη,εσεις τι μου προτεινετε?Ειναι προτιμοτερο να αγοραζω κομματι κομματι (λογω οικονομικων δυσκολιων) η να παω σε ενα φθηνο σετακι?
Περιμενω τις απαντησεις-και κατοπιν ερωτησεις-σας ουτως ωστε να εντρυφησω με την βοηθεια σας οσο πιο βαθια γινεται στον μαγευτικο αυτο κοσμο.Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την προσοχη και τη βοηθεια σας......