Καλημέρα,
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια!
Μάνο έχεις πουθενά φωτό από τις μακέτες;
Komo: Είναι προσωρινή 2η μακέτα*, μιας και νοικιάζω... συν του ότι σε νέο δικό μου χώρο εκτός από μεγαλύτερη αρκετά θα κοιτάξω να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του νέου χώρου, με τελείως άλλη φιλοσοφία σχεδιασμού πάλι Καλιφόρνια δεκαετία 60, (ήδη έχω ολοκληρώσει το σχέδιο).
Για το έξτρα κλειδί (crossover) που λές υπάρχει εκεί που είναι το highway underpass. Στην ουσία υπάρχει μέριμνα ώστε να αλλάζει γραμμή ένα επιβατικό τρένο όταν ένα άλλο κάνει ελιγμούς για να εξυπηρετήσει τις βιομηχανίες, είτε το επιβατικό έρχεται από το σημείο Α είτε από το Β.
Το σχέδιο της μακέτας έχει ήδη τροποποιηθεί (ξανά

) και ελπίζω τις επόμενες μέρες να κάνω τις αλλαγές στις γραμμές. Στην ουσία αφαίρεσα την 3η γραμμή**και άλλαξα την αποθήκη με νέα μεγαλύτερη βιομηχανία, συν αλλαγή θέσεων σε 2 άλλες βιομηχανίες. Στο τέλος του ποστ επισυνάπτω νέο σχέδιο. Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω θέσεις το ζυθοποιέιο με την 3η βιομηχανία.
* Υπήρξε και 1η μακέτα με σύστημα maerklin, με χρήση κομματιών της ίδιας ξυλείας, που δεν κράτησε πολύ μιας και αν και ξεκίνησα με 3-γραμμό εντός λίγων μηνών πέρασα σε 2-γραμμο. Μου έμειναν αρκετά maerklin βέβαια αλλά τι να κάνεις...
** Η τρίτη γραμμή που αφαιρώ ήταν γραμμή αφίξεων / αναχωρήσεων ενός σταθμού διαλογής που και αυτός με την σειρά του αφαιρέθηκε (θα ξαναμπεί ως πρέπει σε νέα μακέτα). Τώρα που έφυγε ο σταθμός διαλογής, μάλλον χώρο πιάνει η 3η γραμμή.
Το νέο σχέδιο

Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο / απαντήσεις / σχόλια / προτάσεις!
Γιάννης