Αποστολέας Θέμα: Νεα αρχη στον κοσμο των τρενων  (Αναγνώστηκε 3998 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koulis_21

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
Νεα αρχη στον κοσμο των τρενων
« στις: Μαρτίου 29, 2017, 05:17:34 μμ »
Καλησπερα σας,ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας.Εχω εκπλαγει ειναι η αληθεια εδω και τοσο καιρο απο το ποση μαγεια κρυβει μεσα του αυτο το χομπι,αλλα και απο τις τερατωδεις γνωσεις που κατεχετε οι περισσοτεροι.Ασχολουμαι με τον μοντελισμο απο μικρος (οχι ομως με τα συγκεκριμενα των τρενων) καθως εχω μια μεγαλη συλλογη απο κλασσικα αυτοκινητα που τα εχω συναρμολογησει μονος μου καθως και καποια αεροπλανακια.Οντας σε μικρη ηλικια τοτε,με συναρπαζε η διαδικασια της συναρμολογησης και πιστευω πως αυτη ειναι ενα απο τα συστατικα της μαγειας που κρυβει μεσα του το χομπι αυτο.Για να μην σας κουραζω,αποφασισα να ξεκινησω φτιαχνοντας την δικη μου μακετα τρενου και θα ηθελα την βοηθεια σας,καθως ειμαι πρωταρης και εχω αρκετα ερωτηματα......Αρχικα,για το μονο που ειμαι σιγουρος ειμαι για τον χωρο που μπορει να διατεθει και αυτος ειναι γυρω στο 1,40mX1,10 και τα ερωτηματα μου εχουν ως εξης:
1.Με βαση τη διαθεσιμοτητα χωρου,σε τι κλιμακα θα μου προτεινατε να παιξω?Με βαση οσα διαβασα βλεπω οτι η πλειοψηφια υποστηριζει ΗΟ και εγω προς εκει κλινω,αλλα ειναι εφικτο??
2.Επειδη δεν διαθετω γραμμες η καποια μηχανη,εσεις τι μου προτεινετε?Ειναι προτιμοτερο να αγοραζω κομματι κομματι (λογω οικονομικων δυσκολιων) η να παω σε ενα φθηνο σετακι?

Περιμενω τις απαντησεις-και κατοπιν ερωτησεις-σας ουτως ωστε να εντρυφησω με την βοηθεια σας οσο πιο βαθια γινεται στον μαγευτικο αυτο κοσμο.Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την προσοχη και τη βοηθεια σας......

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Νεα αρχη στον κοσμο των τρενων
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 29, 2017, 10:01:58 μμ »
Καλωσήρθες στο Modelclub αλλά και στον τρενομοντελισμό επίσης ::hi::

1. Βάσει του χώρου που έχεις θα πρότεινα να πάς σε Ν κλίμακα, καθώς με HO περιορίζεσαι υποχρεωτικά σε ένα μικρό οβάλ το οποίο θα βαρεθείς πολύ πολύ γρήγορα. Όχι το 1.10 x 1.40 είναι κανένας αχανής χώρος ακόμα και για τη Ν, αλλά τουλάχιστον μπορείς να χωρέσεις... διπλάσια μακέτα στον δεδομένο χώρο και να είναι το οπτικό αποτέλεσμα πιο ρεαλιστικό (ενώ αν στριμώξεις HO θα έχεις τρένα που κυνηγάνε την ουρά τους) :mrgreen:

2. Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα κλίμακας Ν ψηφιακό (DCC) σετ, για να έχεις εξαρχής (και σχετικά φθηνά) τον κοντρόλερ για το DCC σύστημα και μία τουλάχιστον μηχανή με εγκατεστημένο DCC αποκωδικοποιητή, ώστε να αρχίσεις να παίζεις και στη συνέχεια βλέπεις με τι τύπο γραμμής και τι σχέδιο θα πάς στην μόνιμη κατασκευή της μακέτας :wink:

Αυτά τα ολίγα, και καλή αρχή :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος koulis_21

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 30, 2017, 02:30:29 πμ »
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Ελπιζω να βρω αναλογη ανταποκριση και στη συνεχεια..Θα ηθελα αν μπορουσατε να μου προτεινατε καποια αρχικα σετακια για να δω και που κυμαινομαι οσον αφορα το οικονομικο.......

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αγία Παρασκευή
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 30, 2017, 05:07:43 μμ »
Καταρχήν καλως ήρθες στο χώρο του τρενομοντελισμου!

Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος που έχεις είναι αρκέτα περιοριστικός για κλίμακα HO. Σκέψου ότι έγω (προσπαθώ να  ::violent1::) φτίαχνω σε 240 χ 140 και παρουσιάζονται τα συμπτώματα που περιγράφει πιο πάνω ο  Blitz-X να κυνηγάει το τρένο την ουρά του.
Μπορείς βέβαια να πάς σε κάποιο σχέδιο end to end (πχ http://www.freetrackplans.com/416-Railcar-Station.php) αλλά εφόσον δεν έχεις καθόλου "προίκα" από παλιά και ξεκινάς από την αρχή καλό θα ήταν να σκεφτείς σοβαρά την κλίμακα Ν. Υπάρχει βέβαια ένα σχετικό πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα προιόντων στην Ελλάδα αλλά αν ψωνίζεις από internet αυτό δε θα είναι πρόβλημα.

Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιο starter set (DCC) όπως αυτό http://www.marklin.gr/index.php?route=product/product&product_id=7142 και...τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 03, 2017, 04:59:42 μμ »
Δεν θελω να ανοιξω καινουργιο θεμα...για αυτο και γραφω εδω...
Απο της Αμερικανικες εταιρειες κατασκευης  τρενων...Bachamann..Atlas...Athhearn..Bowser..
ποια θεωρειται στην κλιμακα HO... η πιο αξιοποιηστη σε θεματα λειτουργειας...θορυβου..τροπο κυλισης...πιστοτητας στην κλιμακα..
Ενδιαφερομαι περισοτερο για της Μηχανες (Diesel)...και πληροφοριες ( αν θελετε..) απο που ειναι καλυτερο να γινονται οι αγορες για το συγκεκριμενο υλικο...
Για το συγκεκριμενο υλικο που με ενδιαφερει Μηχανες (Diesel) το τροχαιο υλικο και το κοντρολ..ειναι προτιμοτερο να ειναι ταυτοσημο με της εταιρειες των μηχανων...η μπορει να δουλεψει και Ευρωπαικο συστημα διαχειρησης...??
Ευχαριστω... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 03, 2017, 05:13:17 μμ »
Αν ο χώρος που έχεις είναι φιξ στο 1.40 με 1 μέτρο τότε ίσως η Ν να είναι καλύτερη λύση. Εξαρτάται όμως το τι θες να κάνεις. Πχ μακέτα-ράφι ελιγμων με βιομηχανίες μπορείς και στην ΗΟ, στην Ν ακόμα καλύτερα.

Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς και πέρα από την λογική μακέτα-τραπέζι και να δείς το δωμάτιο που έχεις μιας και το τραπέζι-μακέτα δεν ειναι πάντα η καλύτερη λύση, είναι όμως η προφανής.

Γιώργο σε σχέση με τις μάρκες θα πρέπει πρώτα να δεις ποιά πρωτότυπα σε ενδιαφέρουν. Γενικά στην κορυφή βρίσκονται μοντέλα από διάφορες εταιρείες συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, Walthers Proto, Kato, Athearn Genesis, Atlas...

Σκέψου πρώτα ποια πρωτότυπα ψάχνεις, πχ GP9, F7, FA-1 κτλ....

To DCC είναι παντού ίδιο σαν πρωτόκολο επικοινωνίας.

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 03, 2017, 08:56:37 μμ »
Aν έχεις μια πλευρά τοίχου ελεύθερη, θα μπορούσες να την κάνεις περιμετρικά στον τοίχο π,χ. με 50cm φάρδος με το τραίνο να έχει αρχή και τέλος, να μην κάνει δηλ. γύρω γύρω όλοι...και την επεκτείνεις όποτε έχεις την ευκαιρία και το χώρο. Για το αμερικάνικο με τα πολλά βαγόνια ενδεικνύεται!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 03, 2017, 10:10:54 μμ »
Το σκεφτομαι....καθαρα για χωρο εξυπηρετησης μηχ (Diesel)....
στο τροχαιο υλικο..η κινηση σε πρωτη φαση θα ειναι αποκλειστικα μονο απο Μηχανες..
οποτε ενα μεγαλο μερος του τροχαιου υλικου θα εχει παρακαμπτηριους..και εναλαγες κατευθυνσης των Μηχ...
Απο την σελιδα της Walthers Proto ειδα προχειρα της τιμες σε μηχ...και ειναι σχεδον οι μισες και μπορει και παρα πανω   απο της αλλες εταιρειες...Bachamann..Atlas...Athhearn..Bowser  :roll: :roll: :roll:
Βεβαια αν καταλαβαινω καλα ειναι μονο DC...χωρις αλλα εξτρα..

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 04, 2017, 09:22:38 μμ »
Θα ηθελα να ρωτησω την αγαπητη παρεα...την αποψη  της για τα υλικα της KATO στον τομεα των Μηχ...?? και συνηθως απο πιο Σαιτ κανετε παραγγελια για το συγκεκριμενο υλικο....
Ευχαριστω... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 07, 2017, 11:36:28 πμ »
Επειδή ρωτάει ο φίλος κι από περιέργεια, γιατί δεν το κατέχω:
Γίνονται αγορές από ιδιώτες λόγω capital controls από το ebay ή από καταστήματα του εξωτερικού; Αν ναι, πώς;

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Σμύρνη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 07, 2017, 08:12:39 μμ »
Μια χαρά γίνονται. Πλέον οι περισσότερες πιστωτικές/τράπεζες σου αφήνουν ένα περιθώριο αγορών από εξωτερικό μέχρι ένα ποσό το μήνα. Πχ, στην Τράπεζα Αττικής έχεις 1000 ευρώ το μήνα.  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να ρωτήσεις για αυτό το όριο την τράπεζα σου. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να σου μπλοκάρει την πληρωμή κι αυτό είναι πρόβλημα κυρίως στο ebay όπου θα πρέπει να βρεις μια λύση.

Πάντως προσωπικά είχα θέμα μόνο τις πρώτες μέρες των CC, με μερικά blocks.

Μια άλλη λύση είναι το PayPal με την προϋπόθεση να έχεις ήδη χρήματα μέσα όμως (πχ από πωλήσεις ή από κάποιον φίλο). Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο όριο/πρόβλημα.

Για kato δεν έχω κάποιο site υπόψιν. Γενικά όμως επειδή είναι κατασκευαστής εκτός ΕΕ πιθανόν να μην βρεις ανταγωνιστικές τιμές εύκολα. Να έχεις υπόψιν σου ότι αγορές από χώρα εκτός ΕΕ μπορεί πάντα να σταματήσουν τελωνείο (με χρέωση +24% ΦΠΑ και περίπου εως 70 Ευρώ εκτελώνισμός). Από ΕΕ δεν παίζει τελωνείο/έξτρα χρεώσεις.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 07, 2017, 08:28:16 μμ »
Δεν χρεώνονται γενικώς τα μοντέλα όπως έχω παρατηρήσει ( εκτός
κι αν πρόκειται για κάτι πολύ πολύ ακριβό ) καθώς εμπίπτουν στην
κατηγορία των παιχνιδιών.

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Σμύρνη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 07, 2017, 09:09:06 μμ »
Το ότι είναι παιχνίδια απλά δεν έχουν δασμούς. Φορολογία και εκτελωνισμό έχουν όμως. Λογικά όμως δεν σταματούν το ίδιο εύκολα.
Έχεις εμπειρία με τρένα συγκεκριμένα, ως προς την συχνότητα που περνούν τελωνείο;

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 07, 2017, 10:07:07 μμ »
Μια χαρά γίνονται. Πλέον οι περισσότερες πιστωτικές/τράπεζες σου αφήνουν ένα περιθώριο αγορών από εξωτερικό μέχρι ένα ποσό το μήνα. Πχ, στην Τράπεζα Αττικής έχεις 1000 ευρώ το μήνα.  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να ρωτήσεις για αυτό το όριο την τράπεζα σου. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να σου μπλοκάρει την πληρωμή κι αυτό είναι πρόβλημα κυρίως στο ebay όπου θα πρέπει να βρεις μια λύση.

Πάντως προσωπικά είχα θέμα μόνο τις πρώτες μέρες των CC, με μερικά blocks.

Μια άλλη λύση είναι το PayPal με την προϋπόθεση να έχεις ήδη χρήματα μέσα όμως (πχ από πωλήσεις ή από κάποιον φίλο). Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο όριο/πρόβλημα.

Για kato δεν έχω κάποιο site υπόψιν. Γενικά όμως επειδή είναι κατασκευαστής εκτός ΕΕ πιθανόν να μην βρεις ανταγωνιστικές τιμές εύκολα. Να έχεις υπόψιν σου ότι αγορές από χώρα εκτός ΕΕ μπορεί πάντα να σταματήσουν τελωνείο (με χρέωση +24% ΦΠΑ και περίπου εως 70 Ευρώ εκτελώνισμός). Από ΕΕ δεν παίζει τελωνείο/έξτρα χρεώσεις.

Thanks! Κατατοπιστικότατος!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 08, 2017, 06:38:42 πμ »
Το ότι είναι παιχνίδια απλά δεν έχουν δασμούς. Φορολογία και εκτελωνισμό έχουν όμως. Λογικά όμως δεν σταματούν το ίδιο εύκολα.
Έχεις εμπειρία με τρένα συγκεκριμένα, ως προς την συχνότητα που περνούν τελωνείο;

Έχω παραγγείλει κατά καιρούς τροχαίο υλικό και μερικές μηχανές
αλλά μην φανταστείς μεγάλα ποσά, έως 180Ε έχουν φτάσει.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 08, 2017, 11:41:21 πμ »
Παραγγέλνω εδώ και 14 χρόνια από εξωτερικό (Ευρώπη, USA, άπω ανατολή και Αυστραλία), με Paypal ή και απευθείας με πιστωτική, από sites και Ebay, τρένα, στατικά, R/C, βιβλία, είδη ένδυσης και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, μέχρι και ποσό γύρω στο 1,5 χιλιάρικο max. τη φορά. Τελωνείο περνάνε πάντα, αλλά δε μου έχουν επιβάλλει ποτέ δασμούς εισαγωγής, πέρα από 3-4 φορές που βάλανε ένα τυπικό 3ευρω. Δεν επιλέγω ποτέ αποστολή με courier.
Τώρα ή εγώ είμαι πολύ τυχερός (ΔΕΝ), ή γενικότερα στα παραπάνω είδη (και εφόσον δε βλέπουν το ίδιο αντικείμενο σε πολλά κομμάτια σε μία αποστολή) δεν επιβάλλουν δασμούς :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 08, 2017, 06:15:42 μμ »
Παραγγέλνω εδώ και 14 χρόνια από εξωτερικό (Ευρώπη, USA, άπω ανατολή και Αυστραλία), με Paypal ή και απευθείας με πιστωτική, από sites και Ebay, τρένα, στατικά, R/C, βιβλία, είδη ένδυσης και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, μέχρι και ποσό γύρω στο 1,5 χιλιάρικο max. τη φορά. Τελωνείο περνάνε πάντα, αλλά δε μου έχουν επιβάλλει ποτέ δασμούς εισαγωγής, πέρα από 3-4 φορές που βάλανε ένα τυπικό 3ευρω. Δεν επιλέγω ποτέ αποστολή με courier.
Τώρα ή εγώ είμαι πολύ τυχερός (ΔΕΝ), ή γενικότερα στα παραπάνω είδη (και εφόσον δε βλέπουν το ίδιο αντικείμενο σε πολλά κομμάτια σε μία αποστολή) δεν επιβάλλουν δασμούς :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

+1 . Αυτό εννοώ.

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης Βλαχακης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μαγούλα Αττικής
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 10, 2017, 04:58:21 μμ »
Αυτο ειναι το πρωτο μου post στο forum και θελω να απαντησω στον GEORGE DAMASKOS οτι η καλυτερη κατα εμενα ειναι η Athern genesis με τρομερη λεπτομερεια και παρα πολυ καλο μηχανισμο και σε dc και σε dcc.
Aσχολουμαι με τα αμερικανικα πρωτοτυπα τραινων απο το 2000 εχωντας στη κατοχη μου 40 μηχανες και γυρω στα 200 βαγονια αν και δεν τα καταφερα ακομα να φτιαξω την μακετα που παντα ηθελα.
Το καλυτερο site στην Αμερικη οσο αφορα τα τραινα ειναι το modeltrainstuff με τρομερη ποικιλια ασυναγωνιστες τιμες και γρηγορη εξυπηρετηση.
Οσες φορες εχω παραγγειλει, το δεμα ειναι μια η δυο μηχανες και εξι με οκτω βαγονια με κοστος γυρω στα 200 η 250 ευρω και δεν ειχα πληρωσει ποτε τελωνειο μονο στις αρχες που τα πρωτα δυο δεματα ηταν τεραστια με πολλες μηχανες και ακομα περισσοτερα βαγονια πληρωνοντας το ΦΠΑ και ενα πολυ μικρο δασμο.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 11, 2017, 02:25:59 πμ »
... :lol: :lol: :lol: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 11, 2017, 08:22:12 μμ »
Γιώργο πριν προβείς σε αγορές σκέψου λίγο αν σε ενδιαφέρει κάποιο συγκεκριμένο πρωτότυπο για να μην μαζεύεις πράγματα που μετά δεν θα σου ταιριάζουν.

Για Ευρωπαίους κατασκευαστές μόνο η Trix βγάζει σχετικά (2) θέματα, μια Mikado 2-8-2 και σε ντήζελ Alco PA sets. Το τελευταίο το έχω, καλή κατασκευή / ακριβές σχήμα, θορυβώδης μηχανισμός (αλλά με καλή ελκτική ικανότητα) σε σχέση με Walthers Proto / Kato / Athearn RTR. Οι Κato & Walthers πάντως έχουν εξαιρετικά αθόρυβους μηχανισμούς. Επίσης οι Genesis είναι εξαιρετική επιλογή όπως είπε και ο συνφορουμίτης, με μόνο μειονέκτημα ότι δεν έχουν led και έχουν απλούς λαμπτήρες πυρακτώσεως (που από ότι λέει ο κόσμος, σύντομα καίγονται).

Για ατμομηχανές παίζει και η Broadway limited, και η Bachmann αν ξέρεις ποια μοντέλα της να διαλέξεις (ex-spectrum).

Βασικό πάντως να αποφασίσεις τι θέματα ψάχνεις. Αν μπείς στις σελίδες των κατασκευαστών θα δείς λιστες με συνεργαζόμενα μαγαζιά στην Ευρώπη (με τιμές όμως μεγαλύτερες των αμερικανικων).

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 12, 2017, 12:29:38 πμ »
..... :lol: :lol: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Broadway limited.....Ωραια κατασκευη..ξεχωριζει και απο τιμη..
ΚΑΤΟ.... η κινηση τους πρεπει να ειναι το μεγαλο πλεονεκτημα τους...??

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 12, 2017, 05:44:15 πμ »
Ψαχνεις για diesel η για ατμομηχανες, για diesel μπορω να βοηθησω.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 12, 2017, 07:47:40 μμ »
Ψαχνεις για diesel η για ατμομηχανες, για diesel μπορω να βοηθησω.
diesel σε κλιμακα ΗΟ...

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 12, 2017, 10:18:20 μμ »
Για diesel ψαχνεις dc ή dcc;(digital comand control) ΄ψηφιακό.
Προτείνω
SWITCHER
1. MP15AC ATHERN GENESIS ΣΕ DC KAI ΣΕ SOUND DCC
2. MP15DC ATLAS DC KAI DCC
3. SW1000 ATHERN RTR DC
4. SW1500 ATHERN RTR DC
5. GP9 ΚΑΙ GP7 ATHERN GENESIS DC KAI DCC SOUND
6. GP38 GP 40 GP7 ATLAS DC
Ολες τις παραπάνω τις εχω σε dc και τις  προτείνω. Πολύ καλοί μηχανισμοί και αψογη λεπτομέρεια.
Μπες στο modeltrainstuff ho scale diesel engines και μεγαίνθηνε τις φωτογραφίες για να δείς τήν λεπτομέρεια για την οποία μιλάω.

Οσο για την KATO απο οτι εχω διαβάσει εχουν πολυ καλους μηχανισμους αλλα πάσχουν λιγο στην λεπτομέρεια.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 12, 2017, 10:49:45 μμ »
Σε κλιμακα ΗΟ..??  της εχεις..??
 :lol: :lol: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: