Αποστολέας Θέμα: Rolls Royce Phantom II Sedanca Coupé 1932 by Pocher, 1:8  (Αναγνώστηκε 14490 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
Απ: Rolls Royce Phantom II Sedanca Coupé 1932 by Pocher, 1:8
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 27, 2016, 01:07:43 μμ »
Τετάρτη και πάλι, καιρός για ένα μικρό update.

Σειρά είχαν τα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής. Κατ' αρχήν ένα dry fit στην κεφαλή βαλβίδων για να τσεκάρω τυχόν δυσκολίες εφαρμογής:

Κανένα πρόβλημα!

Το σύστημα εισαγωγής συναρμολογήθηκε χωρίς δυσκολία, αν εξαιρέσουμε πάλι τα άπειρα μπουλόνια που αυτή τη φορά βάφτηκαν με Gold Leaf της Tamiya:

Το ίδιο απλή ήταν και η συναρμολόγηση του συστήματος εξαγωγής (που βάφτηκε με Aluminium της Humbrol):

Τώρα αυτά τα δύο κομμάτια θα περιμένουν να παραλάβω τα μπουλονάκια για να συνδεθούν τα μπουζοκαλώδια πριν συναρμολογηθούν με την κεφαλή. Στο μεταξύ ξεκίνησα το κιβώτιο ταχυτήτων, με το οποίο θα συμπληρωθεί το μπλοκ του κινητήρα, πριν περάσουμε στο σασί.

Καλό τέλος της εβδομάδας!

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 27, 2016, 01:24:54 μμ »
... (που βάφτηκε με Aluminium της Humbrol)...
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη δουλειά, λόγο μεγέθους, λεπτομέρειας κ.λ.π., θα σήκωνε την χρήση κάποιου άλλου πλέον «εξειδικευμένου» χρώματος  για την αναπαράσταση του μέταλλου.
Ειδικά στο σώμα, τις εισαγωγές - εξαγωγές και αλλού, πιστεύω ότι οι διάφορες αποχρώσεις των Alclad ή τα μεταλλικά της ΑΚΑΝ (αναφέρω ενδεικτικά μόνο), μπορούν να αναδείξουν στο έπακρο την δουλειά σου!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 27, 2016, 02:34:53 μμ »

Ειδικά στο σώμα, τις εισαγωγές - εξαγωγές και αλλού, πιστεύω ότι οι διάφορες αποχρώσεις των Alclad ή τα μεταλλικά της ΑΚΑΝ (αναφέρω ενδεικτικά μόνο), μπορούν να αναδείξουν στο έπακρο την δουλειά σου!!

Έχεις πιθανότατα δίκιο. Ωστόσο, τα χρώματα αυτά δουλεύουν με αερογράφο, μια τεχνική που δεν εφαρμόζω (και δεν κατέχω...). Οπότε είμαι περιορισμένος σε ό,τι υπάρχει σε σπρέϊ (Humbrol, Tamiya και μερικά κοινά σπρέϊ του εμπορίου).

Ας πούμε λοιπόν ότι τα μοντέλα μου είναι "του εργοστασίου" :wink:. Όπως και να 'χει, ευχαριστώ για την παρατήρηση!

Αποσυνδεδεμένος Faethonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens/Greece
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 27, 2016, 08:17:55 μμ »
Οι επιθυμίες σας, διαταγές!  :wink:

ουαου ::hi:: ::thanx::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 31, 2016, 10:34:37 πμ »
Καλημέρα παίδες!

Κυριακή πρωί και συνεχίζουμε με το κιβώτιο ταχυτήτων (δυστυχώς χωρίς τα γρανάζια στο εσωτερικό του. Απ' όλα τα μοντέλα Pocher Classic, νομίζω ότι μόνο η Bugatti έχει λειτουργικό κιβώτιο ταχυτήτων και διαφορικό, αλλά είναι δυσεύρετη και απλησίαστη...). Κατ' αρχήν στοκάρισμα και μπόλικο τρίψιμο για να φανούν ενιαία τα δύο κομμάτια που το αποτελούν:

Στη συνέχεια βάψιμο του κιβωτίου με Silver της Humbrol και προσθήκη των υπολοίπων κομματιών στο εξωτερικό του:

Έπειτα βάψιμο των μπουλονιών με Metallic Grey της Tamiya και προσθήκη των διαφόρων λεβιέδων (που υποτίθεται ότι θα κινούν τις σιαγόνες των φρένων στην τελική φάση) και του συστήματος των πεντάλ. Σημειωτέον ότι οι λεβιέδες είναι σε μορφή ελασμάτων κομμένων με πρέσα σε επιχρωμιωμένη λαμαρίνα των 0,65 mm και πρέπει να κοπούν με τροχό και μετά να λιμαριστούν με χοντρή και ψιλή λίμα...

Να λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα:

Από αύριο ξεκινάω με το σασί. Όπως πάντα σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 31, 2016, 12:20:44 μμ »
Καλημέρα, δεν ξέρω αν το παρακάτω μπορεί να είναι χρήσιμο, το παραθέτω.

http://www.ebay.com/itm/Assembled-Pocher-ROLLS-ROYCE-Phantom-II-Sedanca-Coupe-1932-Restoration-or-Parts/222006960875?_trksid=p2047675.c100010.m2109&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D34494%26meid%3D500efc62964546d9989488d930ced7ac%26pid%3D100010%26rk%3D5%26rkt%3D19%26sd%3D121874136663

Ωραίες εικόνες για πρωί Κυριακής, ευχαριστώ.

Έχω ξεχάσει να σε ρωτήσω πως κάνεις την βαφή, είπες όχι με αερογράφο, πινέλο δηλαδή ή spray.?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 31, 2016, 01:28:10 μμ »
Καλησπέρα Φαέθωνα

Ευχαριστώ για το link. Ωστόσο το κιτ που προσφέρει ο τύπος είναι ελλιπές και δείχνει ταλαιπωρημένο. Το κιτ που φτιάχνω είναι πλήρες και προσπαθώ να μη χάσω κανένα κομμάτι. Οπότε δεν χρειάζομαι ανταλλακτικά.

Τω όντι δεν χρησιμοποιώ αερογράφο αλλά σπρέι και λεπτό πινελάκι για τις λεπτομέρειες. Με τον καιρό έμαθα να χρησιμοποιώ τα σπρέι όσο γίνεται πιο "οικονομικά" και να μην χάνεται πολύ χρώμα στον αέρα. Επίσης, όπου μπορώ, χρησιμοποιώ σπρέι εμπορίου (π.χ. Duplicolor) που είναι στο 1/3 ως 1/4 της τιμής των Humbrol και Tamiya.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 31, 2016, 08:51:12 μμ »
Πολύ χρήσιμη συμβουλή, ευχαριστώ.

Μιας και μιλαμε για Pocher, αυτή την εβδομάδα έβαλαν στο σαιτ τους πάντως και την MERCDEDES GULLWING, το οποίο μοίαζει απλά εξαιρετικό πάντα.

Θυμάμαι την F40 με τιμη 50.000 δρχ. όταν ήμουν στα 13 μου, σε ένα μαγαζί δίπλα από την Απογευματίνη τότε στο κέντρο, δεν θυμαμαι ονομα ουτε ξέρω αν υπάρχει ακόμα, ειχε και ενα μεγαλο υπογειο. 
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη θεωρω στην ζωη μου που δεν το αγορασα τότε, ακόμα το κλαίω.  Ήθελα βέβαια πολύ χαρτζιλίκη να μαζεύω και για πολύ καιρο.  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 01, 2016, 12:05:46 μμ »
Τον είδα τον "Γλάρο", αλλά ένας Θεός ξέρει πότε θα βγεί στην αγορά... Εδώ τη Lamborghini Huracan την έχουν αναγγείλει εδώ και 2 χρόνια κι ακόμα να κυκλοφορήσει!

Όσο για τις ευκαιρίες που χάθηκαν, τι να πω εγώ που πριν 25 χρόνια δεν ήμουν 13 αλλά 40+ και δεν είχα χαρτζηλίκι αλλά κανονικό μισθουλάκι, και δεν ειχα πάρει καν είδηση ότι υπήρχαν οι Pocher...

Αποσυνδεδεμένος Modeling Greek man

• Scale 1/144
  • *
  • Απόλλων Κωτούλας--Κλίμακα 1/24 & 1/16
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 01, 2016, 03:55:23 μμ »
μπραβο η κατασκευη ειναι τελεια σαν αληθινη

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 11:04:44 πμ »
Καλημέρα σε όλους για το μεσοβδομαδιάτικο μικρό update. Όπως είχα πει, καταπιάστηκα με το σασί, το οποίο αποτελείται από δύο σιδηροδοκούς και διάφορες τραβέρσες. Ιδού τα συστατικά του μέρη και το πρώτο dry fit:

Όπως βλέπετε πρόκειται για τεράστιες διαστάσεις που απαγορεύουν τις επιτραπέζιες φωτογραφήσεις! Τα διάφορα κομμάτια βάφτηκαν με Black Satin Mat Rallye Lack της DupliColor και τα διάφορα πριτσίνια και μπουλόνια (72 τον αριθμό για κάθε δοκό...) με Gold της Mr. Hobby. Την ώρα που μιλάμε συνεχίζεται το βάψιμο των μπουλονιών, καθότι δεν είναι διόλου εύκολο να διαχειριστείς ένα ματσούκι 65 πόντων κάτω από φακό... Σας παραθέτω δύο φωτογραφίες-λεπτομέρειες που τεκμηριώνουν την ποιότητα του σπρέι της DupliColor (προς 5,90 EUR τα 400 ml!).

Ελπίζω να μπορέσω να σας το δείξω τελειωμένο (το σασί εννοείται...) το Σαββατοκύριακο. Ως τότε, happy modelling!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 06:42:13 μμ »
Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ....εντυπωσιακό μέγεθος!!! ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 08:56:55 μμ »
Με το συμπάθειο... που λένε! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος ixodeservice

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Επισκοπείο Σύρος.
  • Κοντιζάς Ηλίας
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 05, 2016, 01:33:21 μμ »
Ομορφα πράγματα Κωνσταντίνε λέμε!!!

Καλή συνέχεια με το ΤΕΡΑΣ!!!
They dedicate their lives
To running all of his
He tries to please them all
This bitter man he is...                                     [METALLICA]

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 07, 2016, 02:02:31 μμ »
Πλαισίου συνέχεια και τέλος!

Μετά από ένα ακόμα dry fit  με τα υπόλοιπα στοιχεία (ιδιαίτερα τους άξονες μετάδοσης για τα φρένα):

και το τέλος των βαψιμάτων, ήρθε η ώρα για την τελική συναρμολόγηση. Κατ' αρχήν προστέθηκαν τα τέσσερα (υδραυλικά) αμορτισέρ - τα μεν μπροστινά έξω από τις δοκούς, τα δε πίσω στο εσωτερικό τους:

Στό σημείο αυτό έγινε μια φωτογράφηση του συνόλου (που λόγω μεγέθους του μοντέλου έχει προβλήματα εστιακού βάθους και κατά συνέπειαν ευκρίνειας):

Καθώς χρειάστηκε εδώ μια προετοιμασία του σασί για την μετέπειτα στερέωση των μπροστινών φτερών, δεν άντεξα στον πειρασμό να σας δώσω μια πρώτη γεύση από την επιβλητικότητα του θηρίου:

Κατόπιν εγκαταστάθηκαν δύο λεβιέδες, ο ένας του χειρόφρενου, ο άλλος προς το παρόν αγνώστου χρήσεως:

Εδώ και ένα μικρό βιντεάκι από το παιχνίδι του χειρόφρενου με τους ωστήρες του συστήματος. Κατά πόσον αυτό θα είναι λειτουργικό και όταν τελειώσει η συναρμολόγηση είναι πολύ αμφίβολο: www.dropbox.com/s/uom8p6okbn5bme3/hand%20brake.mp4?dl=0

Τέλος κατασκευάστηκε και προστέθηκε το ρεζερβουάρ μετά από μπόλικο στοκάρισμα και τρίψιμο για να έρθει στα ίσια του:

Συνέχεια από βδομάδα με το διαφορικό και τον πίσω άξονα. Να είστε όλοι καλά!

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 07, 2016, 02:14:37 μμ »
Παρακολουθώ την κατασκευή με πολύ ενδιαφέρον. Εντυπωσιακό μεχρι τώρα! Καλή συνέχεια ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 08, 2016, 04:35:06 μμ »
Χαιρεται σε όλους.

Πραγματικά παρά πολύ ενδιαφέρον, το χάιρομαι σαν να το φτιάχνω ο ίδιος.

Κωνσταντινε ευχαριστώ γιατί αφιερώνεις χρόνο και για την κατασκευή και για την παρουσίαση. ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 08, 2016, 06:21:02 μμ »
Γιώργο, Φαέθωνα, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Η κάπως αναλυτική παρουσίαση της κατασκευής στα διάφορα στάδια της είναι και για μένα μια βοήθεια, συγκεκριμένα στο να μη βιάζομαι. Ελπίζω η συνέχεια να μη μας απογοητεύσει...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 10, 2016, 09:47:25 πμ »
Καλημέρα σε όλους!

Αλλαγή προγράμματος, καθώς με το ταχυδρομείο της Δευτέρας παρέλαβα τα μπουλονάκια που περίμενα για να εγκαταστήσω τα μπουζοκαλώδια. Έτσι τοποθετήθηκαν τα καλώδια από τη μεριά του ντιστριμπιτέρ:

και από τη μεριά του μανιετό:

Αξίζει να σημειώσω ότι μαζί με τα μπουλονάκια μου έστειλαν έναν κατάλογο με τα προϊόντα που πουλάει ο ιστοχώρος www.micromark.com, όπου βρήκα ό,τι ποθεί η ψυχή του μικρομοντελιστή - εργαλεία και μέσα των οποίων την ύπαρξη ούτε καν φανταζόμουνα. Νομίζω ότι ειδικά για την 1:24 υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα βοηθήματα (μεταξύ των άλλων και ένα κιτ για να φτιάχνει κανείς μόνος του Ρ.Ε....) - σας συνιστώ ανεπιφύλακτα μια κυβερνοβόλτα για να εμπνευστείτε.

Αφού λοιπόν μπήκαν τα μπουζοκαλώδια, τίποτα δεν εμπόδιζε πλέον και την εγκατάσταση των συστημάτων εισαγωγής και εξαγωγής, με τα οποία συμπληρώθηκε η κατασκευή του κινητήρα που θα περιμένει τώρα υπομονετικά μέσα στο bubblewrap τη σειρά του για να μπει επάνω στο σασί. Μέχρι τότε, να μια σειρά φωτογραφίες του κινητήρα απ' όλες τις πλευρές:

Κσλό τέλος της εβδομάδας και τα λέμε την Κυριακή με ό,τι έχω φτιάξει ως τότε από τον πίσω άξονα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 06:08:05 μμ »
Καλησπέρα, δεν έχω μελετήσει τα τελευταία σου Κωνσταντίνε, σκέφτηκα όμως αντί να ενθαρρύνουμε με καλά λόγια την προσπάθεια σου να παρατηρήσω πιο καλά στις φωτος, ως αρωγή.

Θα έχεις δει σίγουρα το πάνω καπάκι, μαύρο ψευτοκάπακο, οτι σητν μία μερία θέλει λίγο καλύτερη εφαρμογή, εμαφνιζέι κενό μεγάλο νομίζω.

Το κάτω μέρος της κάσας έχει και αυτό κενό, αλλά είναι λίγο πιο ανεχτό στο μάτι. ::salut:: ::salut::

ΥΓ.

Τι έγινε με αυτούς ρε παιδία, άλλαξαν το σαιτ εντελώς, τώρα μόνο σε λίρες οι τιμές.......βγαίνει κανα δεκαευρο πιο φθηνα .....πέρυσι θυμάμαι ελιχαν κάνει εκπτώσεις, 50 Ε κάτω.  Είχα προσπαθήσει να αγοράσω και δεν δεχόταν την παραγγελία, τι ημαιηλ τι προσπάθειες μου έλεγαν παλι να κάνω, αποτέλεμσα τίποτα.   Το παράτησα, και τελικα.....πάλι το μετανιωσα.......που θα μου παει την τριτη φορα θα τα καταφγερω.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 06:50:59 μμ »
Θα έχεις δει σίγουρα το πάνω καπάκι, μαύρο ψευτοκάπακο, οτι σητν μία μερία θέλει λίγο καλύτερη εφαρμογή, εμαφνιζέι κενό μεγάλο νομίζω. Το κάτω μέρος της κάσας έχει και αυτό κενό, αλλά είναι λίγο πιο ανεχτό στο μάτι. ::salut:: ::salut::

Ευχαριστώ για τις (σωστές) παρατηρήσεις Φαέθωνα. Το καπάκι των βαλβίδων είναι αυτό που είναι, έχει φάει το σκάψιμο της αρκούδας στο εσωτερικό του, αλλά και πάλι το σπρώχνουν οι βαλβίδες από μέσα. Θα το προσπαθήσω ακόμα κατά την τελική συναρμολόγηση. Τα υπόλοιπα κενά θα κλείσουν όταν τα κομμάτια κολληθούν οριστικά, αφού συνδεθεί ο κινητήρας με το κιβώτιο ταχυτήτων.

ΥΓ. Σε ποιο σάιτ αναφέρεσαι που είναι μόνο σε αγγλικές λίρες;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 07:00:19 μμ »
Καλησπέρα και happy Valentine για αύριο!

Μικρό update Σαββατοκύριακου πάνω στην κατασκευή του πίσω άξονα, η οποία δεν παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες εκτός από το ατελείωτο βάψιμο των μπουλονιών (220 τον αριθμό...). Τα κομμάτια βάφτηκαν με σπρέι Metalcote Polished Steel της Humbrol ενώ τα μπουλόνια με Chrome Silver της Tamiya. Καθώς δεν υπάρχουν πολλά να πω, αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν. Πρώτα τα κομμάτια πριν τη συναρμολόγηση και μερικές λεπτομέρειες:

Και στη συνέχεια το σύνολο του πίσω άξονα χωρίς και με τους μοχλούς των φρένων και τα ελατήρια:

Συνέχεια από βδομάδα με τις σιαγόνες των φρένων. Bye!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 07:17:57 μμ »
http://www.pocher.com/uk-en/shop/1-8-model-kits.html

Τα άλλαξαν όλα, παει ο γλάρος, δεν πάνε καλά....τελικά δεν είμαστε μόνο οι Έλληνες χαχα....δεν ξερω αν ειναι ευχαριστο να βλέπεις και άλλους να μην πάνε καλά όμως ::violent1::, μάλλον πλεόν πήρανε την δραστηριότητα από την Ισπανία και τώρα πια μόνο με τα Αγγλάκια  θα γίνεται το παιχνίδι.....λέω τώρα, δεν ξερω :lol: :lol: ::dontknow::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 14, 2016, 09:18:27 πμ »
Καλημέρα Φαέθωνα

Όπως είχα πει και σε προηγούμενο σχόλιο, είναι πολύ νωρίς για το "Γλάρο", τη στιγμή που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το Huracan. Αν έβγαινε τώρα η Mercedes, κανείς δεν θα αγόραζε τη Lamborghini. Κατά τη γνώμη μου η ανάρτηση στον ιστότοπο της Pocher ήταν πρόωρη, έγινε εκ παραδρομής και γι αυτό την απόσυραν. Θα περιμένουμε λοιπόν...

Όσο τώρα για την επαφή με τη Hornby, εγώ τους χρειάστηκα μόνο μια φορά για δυο ανταλλακτικά κομματάκια για την Aventador που έφτιαχνα. ʼργησαν μεν να τα στείλουν, αλλά τελικά το έκαναν. Το μοντέλο ωστόσο το είχα αγορασει από τον αντιπρόσωπο τους στην Ελλάδα, που θα τον βρεις εδώ: http://www.pocher.com/uk-en/distributors. Μια αγορά καινούργιου μοντέλου κατ' ευθείαν από το εξωτερικό δεν συμφέρει, γιατί για την αποστολή θα δηλώσουν την πραγματική αξία και θα πληρώσεις τρελούς δασμούς στο τελωνείο.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 14, 2016, 11:21:18 πμ »
Καλημέρα Κωνσταντίνε, γνωρίζω για τον αντιπρόσωπο και ψωνίζω συχνά από εκεί και το είχα συζητήσει.

Παρόλα αυτά οι αγορες μέσω Ιντερνετ είναι πιο βολικές, και ευτυχώς έως και το καλοκάιρι πρόλαβα και έκανα αυτες που κυρίως ήθελα να κάνω, σε μοντέλα που δεν τα βρισκεις στην ελληνική αγορά, μοτοσυκλετες και αυτοκίνητα σε 1/6 και 1/12.

Πρέπει να τολμήσω επιτέλους και εγω την Avendador ή την Ducattti, δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρξει προσδοκία για κάτι άλλο.

Tags: