Αποστολέας Θέμα: Rolls Royce Phantom II Sedanca Coupé 1932 by Pocher, 1:8  (Αναγνώστηκε 14481 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
Απ: Rolls Royce Phantom II Sedanca Coupé 1932 by Pocher, 1:8
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 18, 2016, 01:06:50 μμ »
Καλή σας μέρα και καλή βδομάδα! Update για τους τροχούς και μικρό μάθημα «ακτινολογίας»:

Οι ακτινωτοί τροχοί αποτελούνται (όπως και στο ποδήλατο - απ' όπου δανείστηκα και την αντίστοιχη ορολογία) από τρία βασικά στοιχεία: Τον κόμβο (hub) που περιστρέφεται με τον άξονα, τη στεφάνη (ή χείλος - rim), και τις ακτίνες (spokes) που συνδέουν τον μεν με την δε. Οι επόμενες φωτογραφίες δείχνουν τα κομμάτια που αποτελούν τον κόμβο (και 5 κόμβους τελειωμένους) και αυτά της στεφάνης (όπου εναλλάσσονται μεταλλικά και πλαστικά κομμάτια).

Οι ακτίνες τοποθετούνται μία-μία πρώτα σε μια από τις τρύπες που υπάρχουν στον κόμβο και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας «θηλής» στερεώνονται σε μια σχισμή του πλαστικού της στεφάνης. Στις παρακάτω φωτό βλέπετε με τη σειρά μια ακτίνα και μια θηλή (και το μέγεθός τους σε σχέση με νόμισμα του 1 cent) , τη θηλή περασμένη στην ακτίνα, και το σύνολο στερεωμένο στη σχισμή της στεφάνης. Για να σπρωχτεί η θηλή στη στεφάνη θερμαίνεται κάθε φορά με κολλητήρι, λιώνει το πλαστικό και στερεοποιείται όταν το τελευταίο ξαναπήξει.

Για τη συναρμολόγηση χρησιμοποιείται μια πλαστική βάση που κεντράρει κόμβο και στεφάνη:

Στη συνέχεια βλέπετε φωτογραφίες που δείχνουν το διαδοχικό «χτίσιμο» του τροχού. Με τη σειρά: η εσωτερική στεφάνη με τις εσωτερικές ακτίνες (έχει προηγηθεί το εσωτερικό έλασμα), η εσωτερική ζάντα, η μεσαία στεφάνη με τις ακτίνες της (μέχρις εδώ οι ακτίνες ξεκινούν από την εσωτερική βάση του κόμβου), η εξωτερική ζάντα με την βαλβίδα και την εξωτερική στεφάνη, η τελευταία με τις εξωτερικές ακτίνες (που ξεκινούν από την εξωτερική βάση του κόμβου), και το εξωτερικό έλασμα, καθώς και o τροχός τελειωμένος.

Τέλος φορέθηκε και το ελαστικό που εμπεριέχεται στο κιτ αφού ζεστάθηκε με πιστολάκι για τα μαλλιά για να μαλακώσει και να περάσει. Αυτός ο τροχός θα είναι η ρεζέρβα και δεν θα φαίνεται, καθώς στο τελειωμένο μοντέλο έχει κάλυμμα. Οι τέσσερις ενεργοί τροχοί θα φορέσουν άσπρα ελαστικά τα οποία παράγγειλα στη Model Motorcars και περιμένω να έρθουν από τις ΗΠΑ. Να και οι φωτογραφίες του πλήρους τροχού και του μεγέθους του... (ο τελειωμένος τροχος ζυγίζει 160 γραμμάρια - δηλαδή όταν φορεθούν κι οι 5, προσθέτουν κοντά ένα κιλό στο σύνολο...)

Με το χορταστικό αυτό update τελειώνω για σήμερα, και δεν θα υπάρξουν άλλες αναρτήσεις ως το Πάσχα, μια και κάθε τροχός χρειάζεται 2-3 μέρες για να φτιαχτεί, ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο, και έχω ακόμα τέσσερις μπροστά μου.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 18, 2016, 02:34:54 μμ »
Πραγματικά μένω άφωνος....
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 18, 2016, 06:09:55 μμ »
Ευχαριστώ Στρατάρχα μου!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 27, 2016, 01:42:08 μμ »
Τελικά λοιπόν είναι αυτό που λένε "να πάρεις το κολάϊ του"... Η συνολική δουλειά για τους 5 τροχούς ήταν αρκετά πιο σύντομη απ' ότι φοβόμουν, τόσο που χώρεσε και την κατασκευή ενός "έκτου" τροχού, καθώς σε έναν από τους τελειωμένους ξεσφίχτηκε ο κόμβος, ξεβιδώθηκε, αποσυνδέθηκαν οι ακτίνες και ... φτού κι απ' την αρχή.  ::eusa_wall:: Και καθώς ο παθός γινεται μαθός, μπήκε από μια σταγόνα CA σε κάθε εσοχή κάθε στεφάνης (400 το σύνολο) για να αποφευχθούν παρόμοιες εκπλήξεις στο μέλλον. Ιδού λοιπόν οι τέσσερις υπόλοιποι τροχοί, ο ένας μετά τον άλλον:

Στο μεταξύ παρέλαβα και τα λάστιχα εξ Αμερικής, τα φόρεσα στις ζάντες και τους έβγαλα μια οικογενειακή φωτογραφία:

Τέλος βάφτηκαν τα μονομπούλονα για να αναδειχτεί το σήμα της RR καθώς και τα τέσσερα ταμπούρα (με Metalcote Polished Steel).

Ε, και μια και μπήκαν οι τροχοί στους άξονες, είπα να σας δείξω μερικές εικόνες του συνόλου εν είδει πασχαλιάτικου bonus:

Υπενθυμίζω, ότι στην ουσία "αυτό" αγόραζε ο ευτυχής κάτοχος μιας RR στα "roaring thirties". Και παρόλο που η εταιρία προσέφερε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, ο αγοραστής μπορούσε να παρέμβει στην κατασκευή του αμαξώματος, πράγμα που εξηγεί και τις άπειρες παραλλαγές της RR Phantom II που συναντάμε σήμερα στην αγορά των classic cars.

Η κατασκευή του αμαξώματος θα μας απασχολήσει μετά το Πάσχα και προμηνύεται περιπετειώδης, καθώς οι πρώτες "εφαρμογές εν ξηρώ" δείχνουν να μην κολλάει τίποτα με τίποτα...

Καλή Ανάσταση λοιπόν σε όλους, με υγεία και οβελίες/κοκορέτσια και όλους όσους αγαπάτε και σας αγαπούν!

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 27, 2016, 05:37:54 μμ »
έχω την εντύπωση οτι στο τέλος θα γυρίσεις το κλειδί και θα πάρει μπρος  :D

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 27, 2016, 06:30:32 μμ »
έχω την εντύπωση οτι στο τέλος θα γυρίσεις το κλειδί και θα πάρει μπρος  :D

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Καλό δεν θα 'τανε;;; Σημερινή τιμή γύρω στις 150000 - 200000 Ευρώ. Δυστυχώς, σε τούτο 'δω, όταν βάλεις το κλειδί απλώς ανάβουν τα φώτα...

Αποσυνδεδεμένος Faethonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens/Greece
  • modelclub.gr
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 27, 2016, 06:39:22 μμ »
Μία εντυπωσιακή Πασχαλινή έκπληξη.......συμφωνώ πως είναι έτοιμο για τον δρόμο....Καλή Ανάσταση σε όλους::salut::

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 27, 2016, 06:40:28 μμ »
[...] Δυστυχώς, σε τούτο 'δω, όταν βάλεις το κλειδί απλώς ανάβουν τα φώτα...
Ποιος, που, πώς???

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 27, 2016, 07:05:51 μμ »
Πολύ όμορφη γίνεται η κυρία. Το άσπρο λάστιχο δε, είναι σκέτη αρρώστια. Τα συγχαρητήριά μου μέχρι τώρα τόσο για την ωραία δουλειά σου, όσο και για τον κόπο και την υπομονή σου. Καλή συνέχεια και καλή ανάσταση.  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 27, 2016, 07:47:10 μμ »
Φαέθωνα, Νίνο, σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις Πασχαλινές ευχές!

Ποιος, που, πώς???

Στη σειρά Classic της Pocher (με εξαίρεση το Fiat 1907 - που δεν έχει φανάρια), το κιτ περιέχει μίνι λαμπίτσες και την καλωδίωση προς μια μπαταρία. Ο διακόπτης βρίσκεται στο κλειδί της μίζας (αν και νομίζω ότι τη 10ετία του '30 δεν υπήρχε κλειδί - η μίζα ήταν ένα μπουτόν) το οποίο μπαίνοντας στη σχισμή ενώνει δύο επαφές και ανάβουν τα φώτα. Το πρόβλημα είναι πως μετά από 40 χρόνια στο κουτί, τα λαμπάκια συνήθως δεν ανάβουν. Ωστόσο μπορεί κανείς εύκολα να βρει LED ίδιων διαστάσεων. Αυτό έκανα στην Alfa Romeo και δούλεψε, αν και το φως των LED είναι πολύ ψυχρό (σαν να είχαν προβολείς Xenon). Ελπίζω για τούτη 'δω να βρώ κανένα πιο ζεστό άσπρο ή και κίτρινο.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 27, 2016, 07:59:13 μμ »
Απ'όσο ξέρω υπάρχουν LED και σε ένα πιο warm κιτρινωπό χρώμα. Για ψάξ'το λίγο.  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 27, 2016, 08:12:21 μμ »
Αυτήν την εντύπωση είχα κι εγώ, γι αυτό το ανέφερα. Ευχαριστώ!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 04, 2016, 06:28:59 μμ »
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν όντως εβδομάδα των παθών, καθότι γέμισε με αλλεπάλληλα dry fit προσπαθώντας να φέρω στα ίσια τους τα κομμάτια της καρότσας. Χρειάστηκε μπόλικο τρίψιμο, λιμάρισμα, κόψιμο, μέχρι και λύγισμα του πλαστικού εν θερμώ (μετά από μπάνιο 30'' σε βράζον νερό) και άλλες βίαιες παρεμβάσεις - αλλά αυτά είναι που λέγαμε τα καλά των παλιών Pocher...
Τέλος πάντων, ιδού μερικές φωτό από διάφορες φάσεις του ράβε-ξήλωνε:

Στο τέλος νομίζω ότι κατάφερα μια συνολικά ικανοποιητική εφαρμογή που θα χρειαστεί μόνο λίγες βελτιώσεις ακόμα πριν την τελική συναρμολόγηση. Οι επόμενες φωτό δείχνουν το σύνολο για πρώτη φορά με όλα τα εξωτερικά κομμάτια (άβαφτα):

Στη  φάση αυτή το «θηρίο» έχει μήκος 68 εκ., πλάτος 25 εκ. και ύψος 23 εκ. και ζυγίζει 2,8 κιλά. Όταν με το καλό τελειώσει και μπουν το σαλόνι, η κουκούλα, το ταμπλό, τα φανάρια και διάφορα άλλα μεταλλικά λιλιά, υπολογίζω πως το σύνολο βαμμένο θα ζυγίζει κοντά στα 3,5 κιλά! Καταλαβαίνετε τη δυσκολία χειρισμού για τη συναρμολόγηση των βαμμένων κομματιών προκειμένου να μη γδαρθούν...

Από δω και μπρός αρχίζει μια ελάχιστα φωτογενής εργασία - το βάψιμο. Καθώς υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μη βιαστώ και να περιμένω υπομονετικά ένα τέλειο στέγνωμα ανάμεσα στις διάφορες φάσεις, φοβάμαι πως οι αναρτήσεις θα αραιώσουν σημαντικά μέχρι να έχω κάτι παρουσιάσιμο να σας δείξω. Ευτυχώς ανάμεσα στα διαδοχικά βαψίματα υπάρχει η προετοιμασία του σαλονιού, του ταμπλό και των μηχανισμών των πορτών (πετούγιες και παράθυρα) που θα τροφοδοτήσουν ενδιάμεσα updates.

Υπάρχει κάτι τέλος για το οποίο θέλω από τώρα να ακούσω τη γνώμη σας - το χρώμα της καρότσας. Το κιτ προβλέπει διχρωμία μαύρο-μπλε. Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι δυνατοί συνδυασμοί που μου φαίνονται ελκυστικοί όπως μαύρο-μπορντό (π.χ. με το TS-33 της Tamiya ή το 20 της Humbrol) και μαύρο-κίτρινο (π.χ. με το TS-16 της Tamiya ή το 69 της Humbrol) - οι πολύ παλιοί από σας ίσως θυμούνται το φιλμ «Η κίτρινη Ρολς Ρόυς» του 1964. Να λοιπόν οι τρεις εν λόγω παραλλαγές και περιμένω τις προτιμήσεις σας...

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 05, 2016, 06:26:59 μμ »
Απο τις τρείς επιλογές που δίνεις, εγώ σαφώς κίτρινο. Σιγουρα, όχι μπορντώ (κοκκινάκι όμως θα το συζητούσα..) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος brickcar

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης
  • car,trucks,militrary vehicles
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 05, 2016, 07:28:23 μμ »
Πολύ ωραία κατασκευή,την παρακολουθώ και θαυμάζω!!!!Εγώ θα σου πρότεινα μπορντώ φαίνεται πολύ ωραίο και ξεχωριστό.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 05, 2016, 07:55:16 μμ »
Γιώργο και Brickcar, ευχαριστώ για την "ψήφο" σας. Το γκάλοπ τρέχει...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 05, 2016, 09:10:17 μμ »
Aπό τα 3 που θέτεις, μαύρο - κόκκινο σκούρο, όπου για κόκκινο το crimson της humbrol και όχι το 20  ή το wine red της τamiya. Εαν θέλεις κατι πιό διαφορετικό, σκούρο καφέ με καφέ-μπέζ  :arrow: http://www.ultimatecarpage.com/gallery/Rolls-Royce-Phantom-II-Continental-3-Position-Cabriolet-5874.html :!: :!: :!: :!:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 06, 2016, 01:21:04 μμ »
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου! Το καφέ-μπεζ ή το μαύρο-μπεζ είναι σίγουρα πολύ class και understatement (όσο understatement σηκώνει μια Ρολς...). Το πρόβλημα είναι ότι δεν χρησιμοποιώ αερογράφο και πρέπει να αρκεστώ σε ό,τι υπάρχει σε σπρέι (Tamiya ή Humbrol). Καμμιά ιδέα ποιό από τα gloss τους θα έκανε τη δουλειά;

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 06, 2016, 02:24:07 μμ »
To βαθύ κόκκινο crimpson όπως και το γυαλιστερό σκούρο καφέ βγαίνουν σε σπρέυ από την humbrol  8).
Το ξέρεις οτι υπάρχει και τρίχρωμη RR (αυθεντικό βάψιμο) :?: Μαύρη με πλαϊνά και μπροστινές πόρτες κίτρινα και υπόλοιπη καρότσα χρυσή   :!: :!: ::glossa:: ::glossa:: (όπως η παλιά hispano-suiza της heller). Kαι σε τελική ανάλυση πάς σε ένα κατάστημα που πουλά χρώματα αυτοκινήτων σε σπρέυ και επιλέγεις οτι χρώμα θές.  8)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 06, 2016, 06:18:18 μμ »
Δεν θέλω να καταχραστώ το χρόνο σου, αλλά μιας και μπήκαμε στην κουβέντα, έχω ακούσει ότι τα σπρέι αυτοκινήτου είναι πιο χονδρόκοκκα (αν και στο 1/8 αυτό ίσως παίζει μικρότερο ρόλο απ' ό,τι στο 1/24...). Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει μόνο το μαύρο silk mat της Dupli-Color - με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σκοπεύω επίσης να χρησιμοποιήσω τώρα το μαύρο gloss της Dupli-Color για τα μαυρα της Ρολς - κατόπιν δοκιμής... Θα δείξει.

Μπορείς, αν ξέρεις, να μου στείλεις με ΡΜ καμιά διεύθυνση μαγαζιού για σπρέι αυτοκινήτου;

Αποσυνδεδεμένος Modeling Greek man

• Scale 1/144
  • *
  • Απόλλων Κωτούλας--Κλίμακα 1/24 & 1/16
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 06, 2016, 08:44:37 μμ »
εγω απο τα τρια χρωματα που προτινεις ψηφιζω το κιτρινο.
Πιστευω πως θα ηταν καλη μια αντιθεση με το μαυρο σε συνδιασμο με το κιτρινο

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 07, 2016, 09:34:04 πμ »
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο γκάλοπ, Απόλλωνα! Καλό ΣΚ.

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 07, 2016, 03:08:46 μμ »
Και εγώ για μαύρο - μπέζ το σκεφτόμουν, αν και το κόκκινο -  μαύρο, δίνει λίγο καλύτερα τον χαρακτήρα του sport...
Αν και το κλασσικό βρετανικό πράσινο - λαδί με μαύρο, θα έδινε την απαραίτητη «βρετανική» πινελιά...
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 07, 2016, 07:29:38 μμ »
Σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου, το τοπίο αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει. Το πράσινο-μαύρο που λες είναι μεν very British, αλλά οι περισσότερες Ρολς πουλήθηκαν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου :wink: Κι εκτός αυτού θα ήταν αρκετά μουντό μέσα στη βιτρίνα...

Το postimage μου έκανε κι εμένα δυσκολίες στην τελευταία ανάρτηση - είδα κι έπαθα να ανεβάσω τις φωτό...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 11, 2016, 09:45:57 πμ »
Ο κύβος ερρίφθη! Μετά από ικανοποιητική συμμετοχή σας στο "δημοψήφισμα" αποφάσισα για διχρωμία μαύρο-μπεζ. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η προτίμηση του ετέρου μου ημίσεος και το γεγονός ότι βρήκα κοντά μου μαγαζί που ετοιμάζει χρώματα αυτοκινήτου σε οποιαδήποτε απόχρωση και σε πολύ ενδιαφέρουσα τιμή. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν το σπρέι δοκιμαστεί.

Στο μεταξύ ξεκίνησα με τα ασταρώματα σε μικρά κομμάτια πάνω στα οποία θα δοκιμαστεί η ποιότητα των διαφόρων σπρέι:

Περιμένοντας το στέγνωμα, ασχολήθηκα με το σαλόνι. Το απαίσιο χρυσαφί πλαστικό του κιτ βελτιώθηκε με διορθωτικό βερνίκι επίπλων και πήρε μια ενδιαφέρουσα απόχρωση καρυδιάς. Τα τραπεζάκια στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων επενδύθηκαν με καθρέφτη για να γίνουν "μπαράκια". Αυτοκόλλητο καθρέφτη εξαιρετικής ποιότητας βρήκα στο κατάστημα Plastel Home στου Ψυρρή:

Τα καθίσματα μονταρίστηκαν τελικά στο πάτωμα, το οποίο βάφτηκε από κάτω με Black Matt της Humbrol και στα πλαϊνά με Black Silk Matt της DupliColor, ενώ από πάνω μπήκε η "μοκέτα" που περιέιχε το κιτ:

Αυτά για σήμερα. Η δουλειά συνεχίζεται με το βάψιμο, ενώ στα ενδιάμεσα θα ασχοληθώ με το ταμπλό. Καλό τέλος της εβδομάδας!

Tags: