Αποστολέας Θέμα: Group Build Airfix - η νέα εποχή  (Αναγνώστηκε 57395 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
Απ: Group Build Airfix - η νέα εποχή
« Απάντηση #250 στις: Ιανουαρίου 04, 2016, 12:52:16 μμ »
ʼψογο το αποτέλεσμα θείε    ::salut:: Να ρωτήσω ποιο κόκκινο χρησιμοποίησες??

Humbrol 19 + λίγο μαύρο πρώτο χέρι, και τελικό 19 και 153 1:2 για να γίνει σατινέ. Το ζητούμενο είναι να πετύχεις την ίδια απόχρωση με το κόκκινο των χαλκομανιών.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #251 στις: Ιανουαρίου 04, 2016, 01:46:41 μμ »
Ο Γουίλης προχώρησε και έφτασε ένα βήμα πριν το τέλος.........
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Θέλω να φτιάξω δυο ντικαλ με συχρονα νούμερα της Καλιφόρνια, και ένα λόγκο για τον μουσαμά στον πίσω τροχό. Και φυσικά το κορίτσι το οποίο θα ξεκινήσει από την αρχή μιας και είχα ατύχημα με το φιμο!! Έσπασε, έτσι παρήγγειλα ματζικ σκαλπ. Στην αναμονή προς το παρον!!
Σχόλια, προτάσεις, κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση
Θα επανέλθω Δημήτριος!!  :wink: ::salut::
Mία πρόταση  για το κορίτσι. Δοκίμασε για βάση μια φιγούρα από το σετ "Αmazons Set 1" της Dark Alliance (No 72020).

::arrowred:: Theios Nontas
Παράθεση
Humbrol 19 + λίγο μαύρο πρώτο χέρι, και τελικό 19 και 153 1:2 για να γίνει σατινέ. Το ζητούμενο είναι να πετύχεις την ίδια απόχρωση με το κόκκινο των χαλκομανιών.
Eυχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #252 στις: Ιανουαρίου 04, 2016, 04:15:44 μμ »
Ο Γουίλης προχώρησε και έφτασε ένα βήμα πριν το τέλος.........

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Θέλω να φτιάξω δυο ντικαλ με συχρονα νούμερα της Καλιφόρνια, και ένα λόγκο για τον μουσαμά στον πίσω τροχό. Και φυσικά το κορίτσι το οποίο θα ξεκινήσει από την αρχή μιας και είχα ατύχημα με το φιμο!! Έσπασε, έτσι παρήγγειλα ματζικ σκαλπ. Στην αναμονή προς το παρον!!
Θα επανέλθω Δημήτριος!!  :wink: ::salut::

Δημήτρη ξαναδές το βάψιμο στους τροχούς, σου έχει φύγει νομίζω...

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #253 στις: Ιανουαρίου 04, 2016, 05:31:35 μμ »
Mία πρόταση  για το κορίτσι. Δοκίμασε για βάση μια φιγούρα από το σετ "Αmazons Set 1" της Dark Alliance (No 72020).

Φίλε μου ευχαριστώ, τις παρήγγειλα ήδη, μαζί και τα κορίτσια τις πρεισερ, για να έχω εναλλακτική σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω!! :wink: ::salut::

Δημήτρη ξαναδές το βάψιμο στους τροχούς, σου έχει φύγει νομίζω...

Το είδα και εγώ Κώστα, απλά βαριόμουνα χθες να ξανάβάψω, θα φτιάξω μάσκες σήμερα, γιατί με το πινέλο ελεύθερα δεν πήγε όπως περίμενα, και θα τις βάψω εκ νέου!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #254 στις: Ιανουαρίου 05, 2016, 01:35:14 πμ »
Καθώς μπήκε με το καλό η νέα χρονιά, και καθώς ολοκληρώθηκαν οι τρέχουσες κατασκευές μου, δράττω της ευκαιρίας αυτού του G.B. για να διαλέξω το επόμενο μοντέλο μου, το οποίο δεν είναι άλλο από το Spitfire MkI στην 1/48 της, ποιας άλλης, Airfix.

Τα νέα κιτ της Airfix για τα Spitfire Μκ I & V, θεωρούνται σύμφωνα με τις κριτικές ως τα καλύτερα στην κλίμακα για τους συγκεκριμένους τύπους, υπερτερώντας αυτών της Tamiya τα οποία έχουν ηλικία πλέον των 20 ετών, καθώς έχουν καλύτερη λεπτομέρεια και ακρίβεια σε σχέση με το πραγματικό, ενώ αυτά της Tamiya (τα οποία φυσικά εξακολουθούν να στέκονται αξιοπρεπώς) είναι πιο εύκολα στην κατασκευή καθώς έχουν λιγότερα κομμάτια με άψοξη εφαρμογή. Ανοίγοντας του κουτί όντως οι κριτικές δικαιώνονται. Η λεπτομέρεια είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα ενώ οι επιφάνειες είναι πολύ όμορφα χαραγμένες. Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης των επιφανειών ελέγχου εκτός των flaps σε διαφορετικές θέσεις, καθώς και η δυνατότητα να τοποθετηθούν ανοιχτά τα πυροβόλα των πτερύγων, δυνατότητα την οποία μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσω. Με μια πρώτη ματιά το κουτί με προϊδεαάζει για μια πολύ ωραία κατασκευή στην αγαπημένη μου κλίμακα για τις προπέλες. Αναλυτικό review εδώ

Click to see the original size.

Και φυσικά ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν μόνο για το Spitfire, στα ψώνια των εορτών προμηθεύτηκα ορισμένα από τα μεταλλικά χρώματα Xrteme της ΑΚ για τα οποία έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές. Και φυσικά δημιουργήθηκε η ανάγκη να τα δοκιμάσω, και μη έχοντας κατάλληλο αεροσκάφος στο στοκ (γρήγορο, εύκολο, μικρό), εγένετο το P-51D της Airfix το οποίο με δημοκρατικές διαδικασίες θα προσφερθεί για τη δοκιμή.

Η συγκεκριμένη κατασκευή θα κρατηθεί απλή και θα δοθεί προσοχή στο βάψιμο με τα μεταλλικά το οποίο θα είναι και η πρώτη προσπάθεια μου με τα συγκεκριμένα χρώματα. Μια ερώτηση για πιο έμπειρους είναι αν θα ήταν καλύτερα το κόκκινο στην ουρά και το ρύγχος να βαφόταν πριν τα μεταλλικά πάνω σε λευκό υπόστρωμα, ή θα είναι οκ να βαφούν πάνω από τα μεταλλικά; Για τις κίτρινες λωρίδες στα φτερά θα κάνω την τεμπέλιά και θα χρησιμοποιήσω τις χαλκομανίες καθώς είναι και της cartograph.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #255 στις: Ιανουαρίου 05, 2016, 07:23:49 μμ »
Πολύ όμορφο το F-86  θείε!!

Και εννοείται να συνεχίσεις!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #256 στις: Ιανουαρίου 06, 2016, 06:43:04 μμ »
Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά ! Είχα καιρό να ποστάρω κάτι σε πρόοδο οπότε ορίστε τα κατορθώματά μου . Χρειάζεται ακόμα διορθώσεις και το κάτω μέρος έχει δεχτεί μόνο το πρώτο χέρι χρώμα . Ελπίζω να σας αρέσει .

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Hunter1978

• http://nik-rc-aeromodelling.blogspot.gr/
  • Scale 1/144
  • *
  • Ολυμπιακός, Μοντελισμός και Heavy Metal
    • Aces High
« Απάντηση #257 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 12:32:32 πμ »
Συνέχεια για το F-86:
Η άτρακτος και οι πτέρυγες κολλήθηκαν, έτοιμο για βάψιμο. Λοιπές λεπτομέρειες της κατασκευής επί της οθόνης:

Θέλω να το τυπώσω και να το κάνω αφίσα

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #258 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 01:48:07 μμ »
Αυτό το Spit / Battle of Britain με αιρφιξική γράμμωση το χρωστάω στον εαυτό μου. Πανέμορφα πάει Διονύση!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #259 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 05:40:38 μμ »
Αυτό το Spit / Battle of Britain με αιρφιξική γράμμωση το χρωστάω στον εαυτό μου. Πανέμορφα πάει Διονύση!!
Ευχαριστώ πολύ ! Ελπίζω να πάει καλά μέχρι τέλους . Αυτό πάντως που θέλω να πω είναι ότι πρόκειται για πολύ ωραίο μοντελάκι και θα φροντίσω να φτιάξω και το μεγαλύτερο αδερφάκι του .

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #260 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 03:49:45 πμ »
Διονύση το κάτω μέρος του αεροπλάνου σου μου αρέσει πολύ. Για προχώρα να δούμε τι θα κάνεις και με το υπόλοιπο...  ::glossa::

Εγώ έφτιαξα το τεράστιο Merlin HM1 του Royal Navy που επιχειρεί από τα αντιτορπιλικά τύπου 45:

Και μία του πραγματικού:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #261 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 11:19:30 πμ »
Σου πήρε μια πινελιά για να το βάψεις αυτό, ε?

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #262 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 11:37:45 πμ »
Με αδικείς. Οι πόρτες είναι φωτοχαραγμένες, το ίδιο και ο μηχανισμός με το κύριο στροφείο. Είναι βαμμένο με αερογράφο, έχω κάνει και wash και έχει και προειδοποιητικά.  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #263 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 02:06:07 μμ »
Τελικα το μοντελακι (ford fiesta rs wrc 1/32), αποδειχτηκε 7ψυχο, αφου επεζησε πολλες φορες απο τον σκουπιδοντενεκε και τις σφαλιαρες που του εριξα, καλην κακως τελειωσε.....πραγματικα δεν πιστευα οτι θα τελειωσει ακομη και μ αυτο το αποτελεσμα.....

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #264 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 02:10:35 μμ »
Με αδικείς. Οι πόρτες είναι φωτοχαραγμένες, το ίδιο και ο μηχανισμός με το κύριο στροφείο. Είναι βαμμένο με αερογράφο, έχω κάνει και wash και έχει και προειδοποιητικά.  ::glossa:: ::glossa::
Paneling δεν βλέπω Νίκο!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #265 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 02:12:15 μμ »
Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά ! Είχα καιρό να ποστάρω κάτι σε πρόοδο οπότε ορίστε τα κατορθώματά μου . Χρειάζεται ακόμα διορθώσεις και το κάτω μέρος έχει δεχτεί μόνο το πρώτο χέρι χρώμα . Ελπίζω να σας αρέσει .

Διονύση ωραίο το βάψιμο σου!
Διακρίνω πριτσίνωμα homemade ή είχε απο την εταιρία? ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #266 στις: Ιανουαρίου 09, 2016, 03:29:01 μμ »
Alex το πριτσίνωμα είναι με αγνά σπιτικά υλικά .

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #267 στις: Ιανουαρίου 09, 2016, 09:09:19 μμ »
Συνάδελφοι βλέπω εξαιρετικές δουλειές, συγχαρητήρια σε όλους!

Προχώρησα και εγώ, πολύ λίγο λόγω διαφόρων τρεχαμάτων που δε λένε να τελειώσουν... Λοιπόν, μου άρεσε το Spitfire PR XIX και είπα να του φιάξω και το αδερφάκι του, ένα PR IG σε PRU ping. Εβγαλα ακόμα ένα Mk I και άρχισα τις (ευτυχώς λίγες) μετατροπές.

Αρχικά τρύπησα τα σημεία που έβλεπαν οι κάμερες...

...σφήνωσα με κόλλα διάφανο ZTΠ...

... περίμενα να στεγνώσει, έκοψα, έτριψα, γυάλισα και πιστεύω πως κάτι κατάφερα.

Συνέχεια με το cockpit, όπου το μέσα κομμάτι από το ΖΤΠ ευτυχώς δεν το έκοψα και έτσι μπόρεσα να στηρίξω σωστά τις ζώνες. Εντάξει, δεν έδεναν εκεί αλλά μόλις κλείσει οι καλύπτρα θα δείχνουν σωστές. Ή έτσι θέλω να πιστεύω...

Αυτά τα ολίγα για την ώρα, ελπίζω σε τακτικότερα κατασκευαστικά νέα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #268 στις: Ιανουαρίου 10, 2016, 10:16:28 μμ »
Μας έχεις λείψει Γιώργο.  :( :( :(

Εγώ προχώρησα σε αστάρωμα και σε εκ νέου στοκοτρίψιμο, αλλά το αποτέλεσμα με αφήνει ικανοποιημένο αυτή τη φορά. ʼρχισα να προσθέτω τις λεπτομέρειες που μπορούν να μπουν πριν το τελικό αστάρωμα. Μετά θα βαφτούν τα καταστρώματα και θα μασκαριστούν για να γίνει το υπόλοιπο σκάφος.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #269 στις: Ιανουαρίου 10, 2016, 10:26:43 μμ »
Έκανες δουλίτσα βλέπω ε;
Μπράβο Νίκο όσο το δουλεύεις ομορφαινει!!!! (Και δεν εχω λόγια να πω ποσό μ άρεσε το ελικόπτερο....)
Ερώτηση στον πρύμα ιστό ολα τα τσιγκακια ειναι white ensign?
Δίνει τρομερή λεπτομέρεια πάντως ε;

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #270 στις: Ιανουαρίου 11, 2016, 01:25:09 πμ »
Ξανά έβαψα τις ρόδες, νομίζω ότι είναι καλύτερες τώρα. Έγραψα στο κάλυμμα του τροχού άλλα δεν μου άρεσε και το έβαψα ξανά. Και μπήκαν και οι πινακίδες!!
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Επόμενο ποστ όταν θα έρθουν τα κορίτσια!!
Θα επανέλθω Δημήτριος!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #271 στις: Ιανουαρίου 11, 2016, 02:05:00 πμ »
... ...

...

Ρε συ Αγαπούλα, αυτά τα φωτοετσένια μπιρμπιτσολάκια στις κουπαστές πίσω από τις βαρδιόλες, στο πραγματικό τι ακριβώς είναι :?:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #272 στις: Ιανουαρίου 11, 2016, 08:36:55 πμ »
Μάλλον ήταν ένας τρόπος για να υπάρχει οπτική πρόσβαση στα πλευρά του πλοίου, από την ίσαλο έως τα παραπέτα.

Spoiler (hover to show)

edit: Αν και τώρα που το βλέπω, μοιάζει πολύ λεπτεπίλεπτο για να αντέξει το βάρος ενός ανθρώπου:

Τι στο καλό, τσουλήθρα για σωσίβιο είναι;  :)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #273 στις: Ιανουαρίου 11, 2016, 03:49:57 μμ »
Ουσιαστικά είναι μια τσουλήθρα για σωσίβιο, το σχοινί του οποίου είναι πατενταρισμένα περασμένο από σημεία ανακρέμασης, με αποτέλεσμα να λειτουργεί όλο αυτό το κατασκεύασμα σαν καπόνι ανακρεμάσεως ναυαγού. Αντίστοιχα το εμπλεκόμενο προσωπικό βρίσκεται στο κατάστρωμα από κάτω από τη βαρδιόλα (νοσοκόμος, αρμενιστές, δύτης, σκοπευτής κλπ)

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #274 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 10:10:19 μμ »
Αρχή με το μικρό P-51 της Airfix. Το κιτ εξαρχής μου έδωσε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, με όμορφη χαραγμένη επιφάνεια και πολύ καλή λεπτομέρεια, επιλογή για flaps κάτω κτλ. Το δικό μου είχε λιγάκι flash, ενώ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το "ψαθυρό" πλαστικό της Airfix το οποίο προσπαθώντας να το αφαιρέσω από τα πλαίσια με 2 διαφορετικά sprue cutters τραυμάτιζαν το κομμάτι όπως φαίνεται και σε ορισμένες φώτο. Έτσι αναγκαζόμουν να κάνω την τομή πιο πίσω και να χρειάζεται λίγο παραπάνω καθάρισμα. Το μοντέλο προχώρησε με συνοπτικές (για μένα) διαδικασίες (άλλωστε περιμένει και το Spitfire), και έτσι στο κοκπιτ κατασκευάστηκε γρήγορα, βάφηκε με interior green, έγινε ένα γρήγορο drybrush και wash και προστέθηκαν υποτυπώδεις ζώνες από ταινία μασκαρίσματος. Δυστυχώς ξεσφραγίζοντας το σακουλάκι των διαφανών για να βάλω το σκοπευτικό, είδα ότι το κομμάτι έλειπε από το sprue. Ίσως να είχε κοπεί μόνο του και να έπεσε έξω όταν άνοιξα το σακουλάκι, αν και λίγο δύσκολο καθώς είναι πολύ μικρό και συγκρατιόταν από 2 gatways.

Η εφαρμογή ήταν πάρα πολύ καλή, και το μόνο σημείο που δεν ταίριαζε είναι η εισαγωγή του φίλτρου(?) στο κάτω μέρος η οποία ήταν στενότερη περίπου 1mm από το κυρίως μέρος. Από ότι φαίνεται στόκος θα χρειαστεί μόνο στα σημάδια από τις αφαιρέσεις των κομματιών από τα sprue.

Συνέχεια με μικροστοκαρίσματα και μετά ετοιμασία για primer. Μια ερώτηση καθώς δεν είμαι 100% σίγουρος, το σημείο που σημειώνω με κύκλο, βάφεται και αυτό μεταλλικό η μένει στο Interior green;

Tags: