Καθώς μπήκε με το καλό η νέα χρονιά, και καθώς ολοκληρώθηκαν οι τρέχουσες κατασκευές μου, δράττω της ευκαιρίας αυτού του G.B. για να διαλέξω το επόμενο μοντέλο μου, το οποίο δεν είναι άλλο από το Spitfire MkI στην 1/48 της, ποιας άλλης, Airfix.
Τα νέα κιτ της Airfix για τα Spitfire Μκ I & V, θεωρούνται σύμφωνα με τις κριτικές ως τα καλύτερα στην κλίμακα για τους συγκεκριμένους τύπους, υπερτερώντας αυτών της Tamiya τα οποία έχουν ηλικία πλέον των 20 ετών, καθώς έχουν καλύτερη λεπτομέρεια και ακρίβεια σε σχέση με το πραγματικό, ενώ αυτά της Tamiya (τα οποία φυσικά εξακολουθούν να στέκονται αξιοπρεπώς) είναι πιο εύκολα στην κατασκευή καθώς έχουν λιγότερα κομμάτια με άψοξη εφαρμογή. Ανοίγοντας του κουτί όντως οι κριτικές δικαιώνονται. Η λεπτομέρεια είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα ενώ οι επιφάνειες είναι πολύ όμορφα χαραγμένες. Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης των επιφανειών ελέγχου εκτός των flaps σε διαφορετικές θέσεις, καθώς και η δυνατότητα να τοποθετηθούν ανοιχτά τα πυροβόλα των πτερύγων, δυνατότητα την οποία μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσω. Με μια πρώτη ματιά το κουτί με προϊδεαάζει για μια πολύ ωραία κατασκευή στην αγαπημένη μου κλίμακα για τις προπέλες. Αναλυτικό review
εδώ
Και φυσικά ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν μόνο για το Spitfire, στα ψώνια των εορτών προμηθεύτηκα ορισμένα από τα μεταλλικά χρώματα Xrteme της ΑΚ για τα οποία έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές. Και φυσικά δημιουργήθηκε η ανάγκη να τα δοκιμάσω, και μη έχοντας κατάλληλο αεροσκάφος στο στοκ (γρήγορο, εύκολο, μικρό), εγένετο το P-51D της Airfix το οποίο με δημοκρατικές διαδικασίες θα προσφερθεί για τη δοκιμή.

Η συγκεκριμένη κατασκευή θα κρατηθεί απλή και θα δοθεί προσοχή στο βάψιμο με τα μεταλλικά το οποίο θα είναι και η πρώτη προσπάθεια μου με τα συγκεκριμένα χρώματα. Μια ερώτηση για πιο έμπειρους είναι αν θα ήταν καλύτερα το κόκκινο στην ουρά και το ρύγχος να βαφόταν πριν τα μεταλλικά πάνω σε λευκό υπόστρωμα, ή θα είναι οκ να βαφούν πάνω από τα μεταλλικά; Για τις κίτρινες λωρίδες στα φτερά θα κάνω την τεμπέλιά και θα χρησιμοποιήσω τις χαλκομανίες καθώς είναι και της cartograph.