Καλησπέρα σε όλους!
Όπως σας είχα πει, ξεκινάω σιγά-σιγά την Shelby GT500 της Revell σε κλίμακα 1/12. Το αυτοκίνητο αυτό καθ' εαυτό είναι πασίγνωστο και πιθανώτατα κάποιοι από σας το έχουν δουλέψει. Αν κάποιος το έχει κάνει σε 1/12, δέχομαι ευχαρίστως συμβουλές!
Η "απιστία" που κάνω στην 1/8 είναι για να προσαρμοστώ προοδευτικά στην 1/12, μιας και τα διαθέσιμα μοντέλα σε 1/8 γίνονται όλο και λιγότερα [αυτή τη στιγμή έχω μόνο την Mercedes του 1935 της Pocher σε στοκ και προσβλέπω στην Lamborghini Huracan που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο - και μετά;]

.
Το κιτ της Revell (που το αγόρασα από την ge.hobbies) δείχνει πολύ καλό, το τελείωμα των 145 κομματών είναι πολύ προσεγμένο. Βελτιωτικά για το μοντέλο αυτό δεν υπάρχουν εκτός από τα transkit της Scale Motorsport που αφορούν χαλκομανίες για τα καθίσματα και για fiber και κυρίως τα δισκόφρενα και τους τροχούς. Αποφάσισα να μην τα χρησιμοποιήσω, τις μεν χαλκομανίες διότι για τα καθίσματα δεν αντιστοιχούν στο original και διότι δεν σκοπεύω να φτειάξω την εκδοχή με fiber καπό και σκεπή. Για τα δε δισκόφρενα για πολλούς και διαφόρους λόγους: Κατ αρχήν διότι το transkit κοστίζει γύρω στα 135 Ευρώ δηλ. πάνω από δυο φορές όσο κοστίζει το κιτ (πράγμα που δεν θεωρώ "υγιές"). Δεύτερον, διότι τα δισκόφρενα σχεδόν δεν φαίνονται πίσω από τις ζάντες. Και τρίτον, διότι οι ζάντες του κιτ μου αρέσουν περισσότερο από αυτές του transkit.
Αντίθετα χρειάστηκε να παραγγείλω χρώματα. Καθώς αποφάσισα να το βάψω στο original χρώμα, το Grabber Blue (βλέπε τη φωτό από το κουτί), χρειάστηκε να ψάξω για να βρώ κάτι που να με ικανοποιεί. Τελικά βρήκα ότι η Testor βγάζει αυτό το χρώμα έτοιμο σε σπρέι και βρήκα και μια εταιρία στις ΗΠΑ, την Free Time Hobbies Inc. (
http://freetimehobbies.com/) που το διακινεί διεθνώς (όχι αεροπορικώς). Φυσικά τα μεταφορικά κοστίζουν περισσότερο από τα σπρέι και πρέπει να περιμένω 1-2 μηνες μέχρι να έρθει το δέμα...

Μέχρι να έχω κάτι πιο ουσιαστικό να σας δείξω, να οι φωτογραφίες από κουτί και περιεχόμενο:

Περισσότερα από βδομάδα.
Κώστας