Αποστολέας Θέμα: Ford Shelby GT500, 1/12 by Revell  (Αναγνώστηκε 2521 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
Ford Shelby GT500, 1/12 by Revell
« στις: Ιουνίου 23, 2015, 08:39:24 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Όπως σας είχα πει, ξεκινάω σιγά-σιγά την Shelby GT500 της Revell σε κλίμακα 1/12. Το αυτοκίνητο αυτό καθ' εαυτό είναι πασίγνωστο και πιθανώτατα κάποιοι από σας το έχουν δουλέψει. Αν κάποιος το έχει κάνει σε 1/12, δέχομαι ευχαρίστως συμβουλές!

Η "απιστία" που κάνω στην 1/8 είναι για να προσαρμοστώ προοδευτικά στην 1/12, μιας και τα διαθέσιμα μοντέλα σε 1/8 γίνονται όλο και λιγότερα [αυτή τη στιγμή έχω μόνο την Mercedes του 1935 της Pocher σε στοκ και προσβλέπω στην Lamborghini Huracan που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο - και μετά;] ;).

Το κιτ της Revell (που το αγόρασα από την ge.hobbies) δείχνει πολύ καλό, το τελείωμα των 145 κομματών είναι πολύ προσεγμένο. Βελτιωτικά για το μοντέλο αυτό δεν υπάρχουν εκτός από τα transkit της Scale Motorsport που αφορούν χαλκομανίες για τα καθίσματα και για fiber και κυρίως τα δισκόφρενα και τους τροχούς. Αποφάσισα να μην τα χρησιμοποιήσω, τις μεν χαλκομανίες διότι για τα καθίσματα δεν αντιστοιχούν στο original και διότι δεν σκοπεύω να φτειάξω την εκδοχή με fiber καπό και σκεπή. Για τα δε δισκόφρενα  για πολλούς και διαφόρους λόγους: Κατ αρχήν διότι το transkit κοστίζει γύρω στα 135 Ευρώ δηλ. πάνω από δυο φορές όσο κοστίζει το κιτ (πράγμα που δεν θεωρώ "υγιές"). Δεύτερον, διότι τα δισκόφρενα σχεδόν δεν φαίνονται πίσω από τις ζάντες. Και τρίτον, διότι οι ζάντες του κιτ μου αρέσουν περισσότερο από αυτές του transkit.

Αντίθετα χρειάστηκε να παραγγείλω χρώματα. Καθώς αποφάσισα να το βάψω στο original χρώμα, το Grabber Blue (βλέπε τη φωτό από το κουτί), χρειάστηκε να ψάξω για να βρώ κάτι που να με ικανοποιεί. Τελικά βρήκα ότι η Testor βγάζει αυτό το χρώμα έτοιμο σε σπρέι και βρήκα και μια εταιρία στις ΗΠΑ, την Free Time Hobbies Inc. (http://freetimehobbies.com/) που το διακινεί διεθνώς (όχι αεροπορικώς). Φυσικά τα μεταφορικά κοστίζουν περισσότερο από τα σπρέι και πρέπει να περιμένω 1-2 μηνες μέχρι να έρθει το δέμα...   :(

Μέχρι να έχω κάτι πιο ουσιαστικό να σας δείξω, να οι φωτογραφίες από κουτί και περιεχόμενο:

Περισσότερα από βδομάδα.
Κώστας

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Ford Shelby GT500, 1/12 by Revell
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 23, 2015, 08:59:27 μμ »
Θεματάρα. Το ζαχαρώνω εδώ και πολύ καιρό το κιτ, αλλά δεν έχω υποπέσει στην αμαρτία ακόμα. ::eusa_pray:: ::eusa_pray::

Ένα κατασκευαστικό: http://www.modelcarsmag.com/forums/index.php?showtopic=46870&page=1

Δεν  θυμάμαι καλά αλλά νομίζω ότι τη χρονιά που βγήκε το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έβγαινε σε μπλε.

Επίσης εντυπωσιακό θα ήταν σε γκρι μεταλλικό με μαύρες ρίγες (λίγο old school)..

Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 23, 2015, 10:21:06 μμ »

Ένα κατασκευαστικό: http://www.modelcarsmag.com/forums/index.php?showtopic=46870&page=1

Δεν  θυμάμαι καλά αλλά νομίζω ότι τη χρονιά που βγήκε το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έβγαινε σε μπλε.

Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Το κατασκευαστικό το έχω ήδη ανακαλύψει από καιρό και μάλιστα το έχω κατεβάσει σε αρχείο Word για ευκολότερη χρήση. Όσο για το χρώμα, η Revell το δίνει ως το χρώμα του μοντέλου 2010, αλλά και εδώ: http://paintref.com/cgi-bin/colorcodedisplay.cgi?type=sample&ditzler=922601&syear=2010&smanuf=Ford&smodel=Mustang&sname=Grabber%20Blue&name=2010_00002_01, φαίνεται να είναι στάνταρ χρώμα της Mustang από το 2010 ως το 2014.

Και πάλι ευχαριστώ,
Κ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 28, 2015, 07:53:34 μμ »
Μικρό update για τη βδομάδα που πέρασε.

Ξεκίνησα δοκιμάζοντας την εφαρμογή για τα βασικά μεγάλα κομμάτια, πλαίσιο, κόκπιτ και αμάξωμα. Το dry fit δεν παρουσίασε κάτι το ανησυχητικό.

Στη συνέχεια άρχισα την ετοιμασία του αμαξώματος για βάψιμο: πρώτο πέρασμα με το scriber, λιμάρισμα προεξοχών και στοκάρισμα εσοχών από τη μήτρα:

,   

και πέρασμα με γκρι αστάρι της Humbrol:

Τέλος ξαναπέρασμα με scriber, τρίψιμο στις ραφές της μήτρας, ξανατρίψιμο με ψιλό ντουκόχαρτο, πέρασμα με 1000άρι λευκο αστάρι της Mr.Base:

Επόμενη κίνηση θα είναι το τρίψιμο του συνόλου και η αποθήκευση του μέχρι να φτασουν τα χρώματα από ΗΠΑ. Σειρά θα έχει μετά ο κινητήρας - πλην όμως η ερχόμενη βδομάδα μοιάζει βεβαρυμένημε άλλες έγνοιες, δημοψηφίσματα κλπ. οπότε το επόμενο update μάλλον θα αργήσει.

Κώστας

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 28, 2015, 08:47:31 μμ »
Θεματάρα και κιτάρα Κωνσταντίνε!
Έχω περιέργεια να δώ αυτό το σπρει της Τεστορ πως θα βγει..
Εν αναμονή λοιπόν σε νέο update..
Καλή συνέχεια Κωνσταντίνε! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 28, 2015, 08:49:42 μμ »
Όταν με το καλό σου έρθουν τα χρώματα, κάνε μια δοκιμή πάνω από άσπρο γκλος και μαύρο γκλος. Ίσως σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα με μεγαλύτερο βάθος από το να βάψεις πάνω σε ματ γκρι. (Εγώ σκεφτόμουν να βάψω πάνω από άσπρο γκλος).  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 29, 2015, 12:23:52 μμ »
Ίσως σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα με μεγαλύτερο βάθος από το να βάψεις πάνω σε ματ γκρι.   ::salut::

Ούτως ή άλλως θα το βάψω πάνω από άσπρο αστάρι. Αλλά ίσως κάνω και μια δοκιμή πάνω σε άσπρο γκλος.
Κ.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 30, 2015, 11:06:13 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον σαν θέμα καί ανυπομονώ να δώ την συνέχεια της κατασκευής σου μονάχα μία απορία - ξέρεις αν υπάρχουν έτοιμες ζώνες ασφαλείας σε μορφή after market set ή τις δίνει η Ρέβελλ σαν χαλκομανίες;
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 30, 2015, 11:08:52 πμ »
ξέρεις αν υπάρχουν έτοιμες ζώνες ασφαλείας σε μορφή after market set ή τις δίνει η Ρέβελλ σαν χαλκομανίες;

Ούτε, ούτε. Θα πρέπει να τις φτιάξω. Αλλά αυτό έχει καιρό...
Κ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 12, 2015, 12:05:40 μμ »
Ένα μικρό update μετά από 2 εβδομάδες αδράνειας λόγω των συμβαινόντων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Το update αφορά στον κινητήρα που εδώ είναι συναρμολογημένος σε semi-dry fit και χωρίς μια σειρά εξαρτημάτων που πρέπει ακόμα να μπουν και δουλειάς που πρέπει να γίνει: ιμάντες, χαλκομανίες, τάπες, γυάλισμα των καπακίων και επιχρωμίωση των μπουλονιών καθώς και σωληνώσεις (που θα μπούν μετά την τοποθέτηση και του ψυγείου στο πλαίσιο) και καλωδιώσεις (που δεν ξέρω αν θα μπουν καν, αφού δεν έχω βρει φωτογραφίες αναφοράς που να τις δείχνουν - αλλιώς θα πρέπει να αυτοσχεδιάσω ::please::). Δυο λόγια και για τα καπάκια των βαλβίδων: Στο μοντέλο του 2010 είναι μαύρα, ενώ από το 2011 και μετά είναι βαμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Παρόλο που το μοντέλο της Revell αναφέρεται ως 2010, αποφάσισα να βάψω τα καπάκια σε Grabber Blue (που είναι και πιο λουσάτο...). Ειρήσθω εν παρόδω ότι παρέλαβα στο μεταξύ τα σπρέι της Testor's πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι περίμενα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Ιδού λοιπόν μερικές φωτό από τον κινητήρα:

Αυτά για σήμερα και καλή βδομάδα από αύριο!
Κώστας

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 12:52:39 μμ »
Καλημέρα φίλοι!

Μετά από την καλοκαιρινή διακοπή λόγω ζέστης, μπάνιων, δημοψηφισμάτων και εκλογών και με το που μπήκε η χειμερινή ώρα ξανάπιασα τη Shelby και ιδού τι έγινε τις τελευταίες μέρες: κατ'' αρχήν τα τελειώματα της μηχανής και του ψυγείου (εδώ μένει να γίνουν οι συνδέσεις με την εισαγωγή αέρα και μερικές ακόμα σωληνώσεις που θα προστεθούν όταν η μηχανή μπει στη φωλεά  της), ζαντολάστιχα, και δέστρες για τις ζώνες (τις έκοψα σε πολυστυρένιο, καθότι στο κιτ είναι για κλάματα). Καλό χειμώνα λοιπόν και καλές κατασκευές σε όλους!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 04:09:46 μμ »
Ωραία μέχρι εδώ, μια παρατήρηση για τα σηματάκια.

Για καλύτερο αποτέλεσμα τα περνάμε σε γυαλιστερή επιφάνεια. Έπειτα σφραγίζουμε την δουλειά με γυαλιστερό βερνίκι.

Ένα κατατοπιστικότατο βίντεο:

Εγώ χρησιμοποιώ τα δυο προϊόντα της Gunze, Mr Setter & Mr Softer. Το Setter πριν, για να πιάσει καλά το σήμα, και το Softer για να μαλακώσει και να ακολουθήσει την επιφάνεια. Θα τα βρεις στα μαγαζιά, όπως και τα ζουμιά που δείχνει στο βίντεο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 06:45:24 μμ »
Ευχαριστώ Νίκο! Softer και Setter τα έχω.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 06:46:40 μμ »
Για δοκίμασε να τα περάσεις ένα softer για να κάτσουν καλύτερα και να μην περισσεύουν οι άκρες τους.  :wink: :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 11:10:51 πμ »
Θα το κάνω, έγινε. Και πάλι ευχαριστώ!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 07:24:35 μμ »
Χρησιμοποίησα την εθνική εορτή για να προχωρήσω το κάτω μερος του πλαισίου στο οποίο αναφέρονται και οι φωτογραφίες (μόνο του, με τις εξατμίσεις και με τον κινητήρα). Επόμενο κεφάλαιο οι αναρτήσεις μπρος και πίσω...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 07:11:55 μμ »
Καθώς προβλέπεται μια διακοπή ενός περίπου μήνα λόγω άλλων εργασιών, ιδού ένα update με τελειωμένο το σασί και με ορατά για μια φορά τα δισκόφρενα (που ήδη κρύφτηκαν πίσω από τους τροχούς) και ένα πρώτο dry fit του πλαισίου με το εσωτερικό, που θα είναι το επόμενο αντικείμενο εργασίας.

Καλή συνέχεια στις κατασκευές σας και τα ξαναλέμε σε ένα μήνα!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 29, 2015, 06:48:57 μμ »
Γεια σας φίλοι!

Παρά την προαναγγελθείσα ενασχόληση με άλλα θέματα όλο το Νοέμβρη (και που συνεχίζεται), στα διαλείμματα της δουλειάς έκανα και μερικές μικροδουλειές  μοντελισμού για να ξεσκάω, κυρίως βαψίματα και χαλκομανίες στο cockpit και στο σύστημα εισαγωγής αέρα. Ιδού τα αποτελέσματα προς σχολιασμό σας, διάφορες ατέλειες που φάνηκαν στις φωτογραφίες θα διορθωθούν πριν τη συγκόλληση.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 13, 2015, 08:39:03 μμ »
Mε το ποστάρισμα αυτό τελειώνει (ολίγον άδοξα) η κατασκευή της Shelby. Η «ατυχία» επήλθε κατά το βάψιμο του αμαξώματος: Ενώ η γαλάζια βαφή της Testors κάλυψε τέλεια τις μικρές επιφάνειες, παρουσίασε δυσκολίες στην βαφή των μεγάλων επιφανειών. Εκεί το πρώτο χέρι έστρωνε περίφημα με όμορφη γυαλάδα, το δεύτερο χέρι όμως (π.χ. στην πίσω επιφάνεια που είχε ελαφρά πιτσιλιστεί κατά το βάψιμο της μπρος...) δημιουργούσε καινούργιες πιτσίλες αλλού κ.ο.κ. Το τελικό αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες... Ίσως να έπρεπε να έχω μασκάρει το μισό αυτοκίνητο και να το βάψω μισό-μισό; Δεν ξέρω.

Όπως και να 'χει το πράγμα αν εξαιρέσουμε τον κινητήρα (του οποίου την κατασκευή και τις προσθήκες βάσει φωτογραφιών αναφοράς καταευχαριστήθηκα) και τον πάτο (που γενικά σας άρεσε), δεν είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Από την άλλη έμαθα μπόλικα πράγματα και ιδιαιτερότητες της 1/12 που ελπίζω να μου χρησιμεύσουν στο μέλλον όταν ξαναπιαστώ μ' αυτήν την κλίμακα (το Rover Mini Cooper της Tamiya περιμένει στο κουτί του). Προς το παρόν όμως επιστρέφω με χαρά στην γνώριμη μου 1/8, με μια κατασκευή που θα σας παρουσιάσω την ερχόμενη εβδομάδα (και που πιθανώτατα θα μου φάει όλο τον χειμώνα).

Μιας και η Shelby λόγω των ανωτέρω ατελειών δεν θα μπει στα «τελειωμένα», σας δίνω εδώ μια συνοπτική κριτική του κιτ για όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν μ' αυτό. Η ποιότητα της Revell  ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Το φινίρισμα των πλαστικών πολύ καλό, χρειάστηκαν ελάχιστες διορθώσεις. Η εφαρμογή των κομματιών τέλεια. Οι χαλκομανίες σε καλή κατάσταση, πολλές, γερές και ευκόλλητες. Θεωρώ ότι το κιτ αξίζει τα λεφτά του και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Πιστεύω ότι ένα βάψιμο σε άλλο χρώμα (π.χ. κόκκινο ή μαύρο) θα διευκολύνει τα πράγματα για τον μέλλοντα κατασκευαστή.

Και εδώ λοιπόν οι φωτογραφίες του τέλους: 

Tags: