Αποστολέας Θέμα: Frank in and out  (Αναγνώστηκε 42345 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
Απ: Frank in and out. (λίστα για ψώνια)
« Απάντηση #250 στις: Ιουλίου 29, 2016, 12:35:40 μμ »
ΟΚ, λοιπόν έχουμε και λέμε: δεν είναι ακριβώς τεχνική, αλλά τέχνασμα: όταν έχουμε αφαιρέσει πάνελ από ένα μοντέλο και θέλουμε να κάνουμε λαδιές, καπνιές κλπ στα εναπομείναντα πάνελ κινδυνεύουμε να μην το κάνουμε σωστά, να ξεγελαστούμε από το μέρος του αεροπλάνου που λείπει. Πχ αν λείπει το πανελ πίσω από τις εξαγωγές του κινητήρα κινδυνεύουμε να κάνουμε λανθασμένα έντονες τις καπνιές στο επόμενο πάνελ. Η λύση είναι απλή: καλύπτουμε το κενό με ταινία μασκαρίσματος ακριβώς στις διαστάσεις του βγαλμένου πανελ και την "καπνίζουμε/λαδώνουμε" κανονικά μαζί με το επόμενο πάνελ. Όταν λέω κανονικά εννοώ στον βαθμό που χρειαζόμαστε για να κάνουμε σωστή φθορά στο επόμενο πάνελ.

Εάν τώρα θέλουμε να καπνίσουμε/λαδώσουμε τα πάνελ που έχουμε αφαιρέσει αυτό θα πρέπει να γίνει στο ποσοστό που το έχουμε κάνει και στην ταινία μασκαρίσματος κάνοντας δοκιμαστικές εφαρμογές του πάνελ επάνω στο μοντέλο για να δούμε ότι ταιριάζουν οι δύο φθορές. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Παραλλαγή του παραπάνω τεχνάσματος είναι η πρόχειρη κόλληση του ίδου του πάνελ που έχετε αφαιρέσει και μετά η φθορά όλων των επιφανειών πριν το ξε-κολλήσετε. Αυτό όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους (πχ χοντρό πανελ, δεν ταιριάζει ακριβώς, κίνδυνος καταστροφής της εσωτερικής λεπτομέρειας, αδυναμία πρόχειρης κόλλησης κλπ).

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #251 στις: Ιουλίου 29, 2016, 01:25:09 μμ »
 ::salut::
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #252 στις: Ιουλίου 29, 2016, 05:54:52 μμ »

Εξήγησέ μου λίγο: το "σουλούπωμα" ποιά ακριβώς δοκιμασμένη μοντελιστική τεχνική είναι; ::glossa::

Μπράβο Παναγιώτη, πολύ καλή δουλειά, συνέχισε την! Θα το αφήσεις έτσι ή θα προχωρήσεις σε λαδιές, καπνιές κλπ γιατί έχω μια τεχνική να σου πω για την δεύτερη περίπτωση.
Τι εννοω σουλουπωμα,α? :twisted:  Εννοω οτι οταν κολλησα πρωτη φορα το cowling του κινητηρα με την υπολοιπη ατρακτο ειδα οτι εχοντας κανει λαθος στο μετρημα-το συνολο ηταν γυρω στα 2-3 χιλ. ψηλοτερο αλλα υπο κλιμακα εκανε μπαμ, ξεκολλησα παλι το κομματι απο τα συγκεκριμενα σημεια..

και το ξανακολλησα 2 χιλ. χαμηλοτερα. Το αποτελεσμα ηταν να σχηματιστει ενα σκαλοπατακι και ο δακτυλιος των cowl flaps να 'κρεμεται' κατω απο το κανονικο σημειο ενωσης του με το στηριγμα του ψυκτη λαδιου. :evil:

Click to see the original size.

Σαν καλο παιδακι λοιπον :roll: και με το αεροπλανο να χει ελαχιστα πιασιματα-ειχαν ηδη κολληθει καλυπτρα,αντεννα κ.α. τινα-πηρα ταχυτροχο και αφαιρεσα το $@μημενο σκαλοπατακι ενω με μια προσθηκουλα ο δακτυλιος κολληθηκε στο σωστο σημειο.

Ολα αυτα βεβαια, μαζι με αλλες μαβλακειες θα ποσταριστουν αργοτερα οταν και αν 8) τελεψω με τον σφαγιασθεντα Φρανκ. Οχι, δεν θα κανω καπνιες,κλπ, μιας και προκειται για κατασκευη cutaway μοντελου ενω εχουν επιτηδες παραληφθει καποια αλλα πραγματα, πχ εξατμισεις.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια και ευχαριστω και τον jnsimos ::salut:: για την εξυπηρετηση. ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #253 στις: Αυγούστου 01, 2016, 11:20:12 πμ »
Επέμβαση χωρίς αναισθησία!
Μοντελισμός γκράν γκινιόλ!
Πονάς με το που βλέπεις τις εικόνες!!! :mrgreen:
Όπως πάντα άψογος...!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #254 στις: Αυγούστου 01, 2016, 11:31:05 πμ »
Επέμβαση χωρίς αναισθησία!
Μοντελισμός γκράν γκινιόλ!
Πονάς με το που βλέπεις τις εικόνες!!! :mrgreen:
Όπως πάντα άψογος...!
Ευχαριστω πολύ Αλ!  Πάρε κι άλλη μια φωτογραφία να δεις ότι ο πόνος δεν έχει τέλος!  Πάνω που λεγα ότι τελεψα... :roll:

:evil: :roll: :evil: :roll: :evil:

Παρτα  στη μάπα Τοκκοτάι... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #255 στις: Αυγούστου 01, 2016, 06:42:22 μμ »
Μάλιστα. Κλασική περίπτωση Alclad. Μην σκας δεν είσαι ο μόνος που την πάτησε και η λύση είναι απλή. Αν βλέπω καλά από την φωτό το πρόβλημά σου λύνεται με τρίψιμο κατευθείαν - χωρίς στόκο - και ξαναβάψιμο. Τρίψε με 1000 - 1200, όχι μικρότερους βαθμούς και όσο σου πάρει. Μασκάρισε οπωσδήποτε γύρω από το πανελ εδικά μπροστά πάνω στην παραλλαγή.
Η παραπάνω είναι η πρόχειρη-γρήγορη λύση. Η κανονική είναι να μασκάρεις γύρω από το πάνελ και να το ψεκάσεις όλο με υγρό στόκο και μετά τρίψιμο κλπ κλπ.
ʼντε, τελειώνει όπου νάναι...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #256 στις: Αυγούστου 01, 2016, 07:54:38 μμ »
Μάλιστα. Κλασική περίπτωση Alclad. Μην σκας δεν είσαι ο μόνος που την πάτησε και η λύση είναι απλή. Αν βλέπω καλά από την φωτό το πρόβλημά σου λύνεται με τρίψιμο κατευθείαν - χωρίς στόκο - και ξαναβάψιμο. Τρίψε με 1000 - 1200, όχι μικρότερους βαθμούς και όσο σου πάρει. Μασκάρισε οπωσδήποτε γύρω από το πανελ εδικά μπροστά πάνω στην παραλλαγή.
Η παραπάνω είναι η πρόχειρη-γρήγορη λύση. Η κανονική είναι να μασκάρεις γύρω από το πάνελ και να το ψεκάσεις όλο με υγρό στόκο και μετά τρίψιμο κλπ κλπ.
ʼντε, τελειώνει όπου νάναι...
Βαγγελη, για ψεκασμο σε τι βαθμο αναφερεσαι? 1000αρι ας πουμε? Και αραιωση με levelling thinner? Εχω και ακετονη σαν εναλλακτικο αραιωτικο. Σε ευχαριστω για την παρεμβαση! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #257 στις: Αυγούστου 01, 2016, 10:03:12 μμ »
1200άρι υγρό στόκο της Mr. Hobby σε σπρέυ. Προσοχή, πρέπει να φτιάξεις μια "ασπίδα" μασκαρίσματος τουλάχιστον 10εκ. περιμετρικά του πανελ εκτός αν στοκάρεις με τον αερογράφο (= υγρός στόκος με το δικό του διαλυτικό πχ HD Body), οπότε το over spray θα είναι μικρότερο.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #258 στις: Αυγούστου 01, 2016, 11:15:37 μμ »
Να πώ κι εγώ τη γνώμη μου:
Επειδή τα 2 αυτά υλικά (στόκος Mr Hobby και alclad) δουλεύουν με laquer thinner, αν δεν έχει στεγνώσει απόλυτα ο στόκος (δηλ 2 μήνες+)
μπορεί το alclad (που περιέχει 90% thinner) να μαλακώσει και να συρρικνώσει σιγά-σιγά το στόκο και μετά απο 2-3 μήνες να επανεμφανιστεί η χαραμάδα (το έχω πάθει...)

οπότε προτείνω:
ή στοκάρισμα με Mr Hobby και βάψιμο με Vallejo ή κάποιο χρώμα με απολύτως καμία σχέση με laquer (δηλ. όχι υδατοδιαλυτά gunze, tamiya)
ή στοκάρισμα με κυανοακρυλική και βάψιμο με alclad

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #259 στις: Αυγούστου 02, 2016, 08:19:06 πμ »
στοκάρισμα με κυανοακρυλική (πχ zap gap) και βάψιμο με alclad
No offence Ευάγγελε αλλά προτίμησα την συμβουλή του θείου. Ούτως ή άλλως με υγρό στοκο ποτέ δεν είχα καλές σχέσεις. :roll: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Frank in and out (επίλογος)
« Απάντηση #260 στις: Αυγούστου 12, 2016, 09:55:40 μμ »
Καλησπερα. Επιτελους μετα χιλιων κοπων και βασανων και οι δυο Φρανκηδες μπηκαν στα κουτια τους. :D  Θα ποσταρω φωτο του τελειωμενου μεταλλικου Χαγιατε σε λιγες μερες. Καποια πανελ και αλλα τινα που ''περισσεψαν'' τα τοποθετησα πανω σε ενα τραπεζακι.. ::salut::

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #261 στις: Αυγούστου 16, 2016, 01:27:13 πμ »
  Παναγιώτη καλημέρα , λίγο καθυστερημένα σου εύχομαι Χρόνια πολλά .
  Παρακολουθώ το θέμα σου από την αρχή αλλά επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός έμεινα απλώς να παρακολουθώ και να σκέφτομαι
-" Πώς το έκανε πάλι αυτό ;" Μπράβο Παναγιώτη και πάλι Χρόνια σου πολλά .
 Καλή συνέχεια Αντώνης . ::salut:: ::good_job_smilie:: ::101::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Frank in and out. (βάσανα με τέλος)
« Απάντηση #262 στις: Αυγούστου 26, 2016, 10:11:59 μμ »
Σπερα! ::salut::  Παμε να δουμε μαζι τα τελικα σταδια της κατασκευης οπου καταντησα να μοντελαρω παρεα με ενα κουτι βαλμαν κ οπου το χομπι καταντησε βασανιστηριο αντοχης και υπομονης.. :evil: ::mastigoma::

Τοποθετηθηκε το τζαμακι του προβολεα..

Γιναν dry fit στην καλυπτρα..

Click to see the original size. Click to see the original size.

Επειδη λογω των προσθαφαιρεσεων που προηγηθηκαν η ατρακτος μπροστα ειχε 'κατεβει' λιγο προσθεσα πλαστικο στο αλεξηνεμο..

Το βελτιωτικο της cmk εδινε λεπτομερεια για το ενα gun bay ενω εγω ηθελα και για τα δυο, αναγκαστηκα να σκρατσαρω δυο δικα μου.,

Επισης μπηκαν ολα τα ελασματακια, κλπ, κλπ..

Οτι ειχε σπασει μονταριστηκε.. :evil:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Φτιαχτηκαν οι ταπες με εσωτερικη λεπτομερεια..

Το 2ο πηρουνι στο wheel bay ειχε χαθει, οποτε επρεπε να φτιαξω ενα δικο μου..

Για την καθιερωμενη λωριδιτσα στον σκελετο καλυπτρας δοκιμασα cellotape και ταινια συσκευασιας.. :roll:

Καθολου ασχημη η επιλογη cellotape..H διαφανεια της φαινοταν και απο τη μεσα πλευρα οπως το ηθελα..

...BUT..

Επεσα τυχαια σε ενα αυτοκολλητο ρολο που εδινε καταπληκτικα μια φθαρμενη αποχρωση του αλουμινιου, οποτε βουρ! :lol:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Η κατασκευη καμπυλων εγινε με την βοηθεια της Olfa...

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στον ουραίο τροχό προστέθηκε και άλλη λεπτομέρεια..

Ο Φράνκης είχε πλεον ελάχιστα πιασίματα... :evil:

ʼντε τώρα να βάλεις το ματσούκι μέσα εκεί...

Μπήκε τελικά... :roll:

Έγιναν και άλλα μερεμέτια...

Για την "δοκιμασία" της εφαρμογής των cowl flaps τα έχουμε ξαναπει...  :roll:

Παραθέτω φωτο της δουλειάς που έγινε για τα καπάκια των gun bay...

ʼρχισαν τα διαόλια...  ::pop::

Ζήλεψε και η έλικα και ήθελε λίγο στόκο από κάποια αναπάντεχη ματσολιά...

Την φέραμε στα ίσια και αυτήν...

Το σημείο Χ τρίφτηκε για να ξαναβαφτεί. Είχα τοποθετήσει συνδυασμό υγρού στόκου και κ/α...

Η έλικα βάφτηκε πάλι...

Διόρθωσα τις κίτρινες λωρίδες επειδή παραήταν μακριές...

Ούπς! Να και αυτό... :twisted:

Μ'αυτά και μ'αυτά το σκοτώσαμε το θηρίο...

Μου πέρασε η ιδέα να τοποθετήσω την δεξαμενή πάνω στο φτερό αλλά τελικά δεν το έκανα...

ʼρχισε η διαδικασία του wash.. Ένας λόγος ήταν ότι από τα πολλά πιασίματα το αλουμίνιο γυάλιζε σαν την καράφλα μου...  :lol:

Μμμμμ,... σαν να τελειώνουμε φαίνεται...

Το είχα δει σε μια φωτο και ήθελα να το κάνω και εγώ..  8)

Τα νεύρα ήταν ήδη τσατάλια και έτσι η τοποθέτηση της αντέννας μου τα'κανε μακαρόνια...

Πάρτα μωρή άρρωστη! Δοκίμασα να πιάσω το μοντέλο από το rudder και ιδού το αποτέλεσμα! ::moshi44x42:: Ξεκόλλησε, όπως επίσης έσπασαν και οι τροχοί αλλά περιέργως η αντέννα παρέμεινε άθικτη...  :roll:

Ο ουραίος τροχός ξεκόλλησε ελαφρά και ήθελε ξανά μοντάρισμα...

Με τις κάτω επιφάνειες ΤΕΛΟΣ!

Για το τραπεζάκι έχω ποστάρει παραπάνω...

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σας τα έπριξα εε; Ήθελα όμως λίγο να μοιραστώ τις τελευταίες στιγμές  ::brancard:: αυτής της κατασκευής.  ::salut::

Υ.Γ.: Αντωνη, σε ευχαριστω πολυ.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #263 στις: Αυγούστου 26, 2016, 10:33:35 μμ »
Απίθανος!   ::icon_antegeia::

Respect  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #264 στις: Αυγούστου 27, 2016, 12:49:04 πμ »
Φίλε έχεις κάνει ΦΟΒΕΡΗ δουλειά, αλλά δεν πιστεύω να σκοπεύεις να αφήσεις το αλεξήνεμο έτσι, θέλει στοκάρισμα, βγάζει μάτι.

Πάρε μιά ανάσα και φτιάχτο, κρίμα είναι μετά από τόσο κόπο... (προτείνω miliput white και στρώσιμο με βρεγμένη χαρτοπετσέτα, πιθανόν να μην χρειαστεί τρίψιμο μόνο βάψιμο, μη μπλέξεις με "δραστικούς" στόκους που λιώνουν χρώματα και πλαστικά σ΄αυτή τη φάση. Βάψε και το τελείωμα του μαύρου όπως φαίνεται στη φωτο.)

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #265 στις: Αυγούστου 27, 2016, 09:21:24 πμ »
Παναγιώτη η δουλειά σου είναι τόσο υπέροχη όσο και μοναδική, με τόσες σκρατσιές και λεπτομέρειες που έχεις προσθέσει. Πολλά μπράβο για την υπομονή σου και για την επιδεξιότητα των τεχνικών σου που έχεις εφαρμόσει στο μοντέλο σου. Ανυπομονώ να το θαυμάσω στην έκθεση.
Συγχαρητήρια

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #266 στις: Αυγούστου 27, 2016, 10:46:15 πμ »
Φοβερη δουλεια.Μπραβο.Θα ηθελα να σε ρωτησω αν το εχεις περασει βερνικι και τι ειδους satin η γυαιλιστερο;

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Frank in and out. (βάσανα ΧΩΡΙΣ τέλος)!
« Απάντηση #267 στις: Αυγούστου 27, 2016, 11:25:33 πμ »
Βρε κάτι ξέρω εγώ που δεν έχω ποσταρει ακόμα τις τελικές φωτο.  :roll: :roll: :roll:
ʼνοιξα πριν λίγη ώρα το κουτί που φιλοξενεί τον προβληματικό Φράνκι κ βρέθηκα αντιμέτωπος με αυτό το υπέροχο-για τη νεύρωση μου -θέαμα..

Πάνω που νόμιζα ότι είχα τελεψει!  ::lol18:: Φαίνεται ότι αυτό το μαμημενο το αλκλαντ φταίει για όλα ή μήπως κάτι άλλο? ʼντε τώρα με την αντένα παραδίπλα κ το μοντέλο να μην έχει πιασίματα να ξαναστοκαρω κ να βάψω.Ανοιχτός σε προτάσεις. Έχω ήδη από τον θείο κ τον Βαγγέλη που δεν ακολουθησα κατά γράμμα αυτό που μου πρότειναν.. :(

Φοβερη δουλεια.Μπραβο.Θα ηθελα να σε ρωτησω αν το εχεις περασει βερνικι και τι ειδους satin η γυαιλιστερο;
Σε ευχαριστώ Στάθη. Ματ βερνίκι πέρασα μόνο τους κύκλους. Στα αλκλαντ δεν επιτρέπεται βερνίκι..

Παναγιώτη η δουλειά σου είναι τόσο υπέροχη όσο και μοναδική, με τόσες σκρατσιές και λεπτομέρειες που έχεις προσθέσει. Πολλά μπράβο για την υπομονή σου και για την επιδεξιότητα των τεχνικών σου που έχεις εφαρμόσει στο μοντέλο σου. Ανυπομονώ να το θαυμάσω στην έκθεση.
Συγχαρητήρια
Domo φίλε Γιάννη! ::salut:: Για την έκθεση..Αν δεν καταφέρω να κλείσω αυτό  το σκατουλάκι εκεί πίσω ή δεν θα το φέρω ή θα το έχω εκτός συναγωνισμου για ευνόητους λόγους.  :wink:

Φίλε έχεις κάνει ΦΟΒΕΡΗ δουλειά, αλλά δεν πιστεύω να σκοπεύεις να αφήσεις το αλεξήνεμο έτσι, θέλει στοκάρισμα, βγάζει μάτι.

Πάρε μιά ανάσα και φτιάχτο, κρίμα είναι μετά από τόσο κόπο... (προτείνω miliput white και στρώσιμο με βρεγμένη χαρτοπετσέτα, πιθανόν να μην χρειαστεί τρίψιμο μόνο βάψιμο, μη μπλέξεις με "δραστικούς" στόκους που λιώνουν χρώματα και πλαστικά σ΄αυτή τη φάση. Βάψε και το τελείωμα του μαύρου όπως φαίνεται στη φωτο.)
Καλέ μου θείε σε ευχαριστώ πολύ. Για στοκάρισμα εννοείς στο πλάι ή μπροστά ή παντού? Στο Χαγιατε το αλεξινεμο δεν ήταν σώμα με την άτρακτο αλλά υπήρχε φύλλο μετάλλου σαν μικρό σκαλοπάτι.Έχω άλλες φωτογραφίες που δείχνουν καλύτερα αυτό που λέω. Πάντως έχω χρησιμοποιησει λωριδιτσες cellotape όπως κ παντού στις καλύπτρες. Όπως κ να χει στοκάρισμα εκεί απαγορεύεται δια ροπάλου. Η περιοχή είναι απρόσιτη. Για το βάψιμο ναι, θα το επιχειρήσω, είναι λάθος η πατέντα..

Απίθανος!   ::icon_antegeia::

Respect  ::salut::

Σε ευχαριστώ φίλε τυραννοσαυρε!  :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
Απ: Frank in and out. (βάσανα ΧΩΡΊΣ τέλος)!
« Απάντηση #268 στις: Αυγούστου 27, 2016, 11:37:38 πμ »
Μπράβο Παναγιώτη, πολύ καλός!!!
Χαρά στο κουράγιο σου τόσες φωτό που τράβηξες και ανέβασες!
Δύο παρατηρήσεις:
- Δοκίμασες decal paper για το σκελετό της καλύπτρας (το σελοτεϊπ τελικά τσαλάκωνε-είναι μόνο για ίσια σημεία)?
- Νομίζω οτι το πίσω μέρος είναι κλασική περίπτωση ghost seam (χαραμάδας-φαντασμα  :mrgreen: :mrgreen:)!!! Μήπως να στόκαρες και να περίμενες κανα μήνα να δείς που πάει ο στόκος? Χρόνο έχεις!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #269 στις: Αυγούστου 27, 2016, 11:41:09 πμ »
Παναγιώτη παρακολουθώ και θαυμάζω! :o
Για την ένωση θα προτείνω μίλιπουτ που μπορείς εύκολα να τον δουλέψεις με λίγο νερό και μπατονέτα. Θα σε γλυτώσει απο πολλά τριψίματα και δεν θα τραβήξει ώστε να επαναλάβεις στοκάρισμα-τρίψιμο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #270 στις: Αυγούστου 27, 2016, 03:10:06 μμ »
Μιλάω για το κενό που διακρίνω στο μοντέλο μεταξύ αλεξήνεμου και ατράκτου.  Σαφώς και υπήρχε ένωση στη λαμαρίνα αλλά ήταν σχεδόν αόρατη καθ ότι το σημείο κρίσιμα αεροδυναμικό και ο γιαπωνέζος πολύ μάστορας:

νομιζω οτι η προσθήκη που έβαλες κάνει τη ζημιά.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #271 στις: Αυγούστου 27, 2016, 07:17:21 μμ »
Μιλάω για το κενό που διακρίνω στο μοντέλο μεταξύ αλεξήνεμου και ατράκτου.  Σαφώς και υπήρχε ένωση στη λαμαρίνα αλλά ήταν σχεδόν αόρατη καθ ότι το σημείο κρίσιμα αεροδυναμικό και ο γιαπωνέζος πολύ μάστορας:

(Image removed from quote.)

νομιζω οτι η προσθήκη που έβαλες κάνει τη ζημιά.

Πα πα πα πα, τί μαχαιρια ηταν αυτη! :( :mrgreen:

Λοιπον, θα το παω ως εξης και μου λετε αν θελετε..Πινελατο 500αρι κ χιλιαρι υγρο στοκο, θα το αφησω 10 μερες να στεγνωσει-τι διαολο, δεν φτανει??? :roll:-τριψιμο και ψεκασμα ΟΧΙ με αλκλαντ, αλλα με αυτο..
 ::arrowdown::

Για το αλεξηνεμο απλα θα ξαναβαψω σωστοτερα το σημειο..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #272 στις: Αυγούστου 28, 2016, 10:44:51 πμ »
Παναγιώτη παρακολουθώ και θαυμάζω! :o
Για την ένωση θα προτείνω μίλιπουτ που μπορείς εύκολα να τον δουλέψεις με λίγο νερό και μπατονέτα. Θα σε γλυτώσει απο πολλά τριψίματα και δεν θα τραβήξει ώστε να επαναλάβεις στοκάρισμα-τρίψιμο.

Σε ευχαριστώ πολύ Λάμπρο. ʼρχισα τις δοκιμές με τον 500αρη surfacer κ τον milliput standard που έχω. Προτείνεις δηλαδή τον White για καλύτερα?  Παράλληλα ψεκασα για πρώτη φορά vallejo aluminium air 50/50% με νερό κ το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικοτατο. Επίσης βλεφαριασα κ το αλεξινεμο στην ένωση κ πιστεύω με 2-3 βαλμάν  8) πιθανόν να επιχειρήσω να τοποθετησω ενιαία λωρίδα κ όχι διπλή όπως είναι τώρα.  ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
Απ: Frank in and out
« Απάντηση #273 στις: Αυγούστου 29, 2016, 11:22:01 μμ »
Αδερφέ, respect στις ικανότητες σου, και υποκλίνομαι στην υπομονή σου. Εγώ στην θέση σου θα είχα περάσει το κατώφλι της σχιζοφρένειας και θα ήταν το μάτι μου σαν του Τζάκ Νίκολσον. Μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Frank in and out AND OVER!!!
« Απάντηση #274 στις: Οκτωβρίου 16, 2016, 08:25:54 πμ »
Αδερφέ, respect στις ικανότητες σου, και υποκλίνομαι στην υπομονή σου. Εγώ στην θέση σου θα είχα περάσει το κατώφλι της σχιζοφρένειας και θα ήταν το μάτι μου σαν του Τζάκ Νίκολσον. Μπράβο.
Δημητρη σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! ::salut::
Λοιπον μαγκες.. :)  Επιτελους το μπελαλιδικο -ως προς το λεπτομερες Χαγιατε- project ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ολοκληρωθηκε. Το πισω προβληματικο κομματακι που ειχε στοκαριστει,τριφτηκε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ υπο την πιεση των ελαχιστων πιασιματων του μοντελου και της αντεννας απο πανω. Τετοιο φοβο και αγχος δεν θυμαμαι να ειχα βιωσει αλλη φορα στο παρελθον. Μια π@π@ριά κ ολα θα πηγαιναν στραφι..Το σημειο ψεκαστηκε με vallejo air με ελαχιστη προσθηκη νερου, εστρωσε τιμιοτατα και η επιφανεια δεν εχει δειξει 10 μερες μετα, καποια σχισμη. Ευχομαι να μη συμβει κατι αλλο ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: και εχω ελπιδες μιας και δεν ψεκασα με αλκλαντ οπως την προηγουμενη φορα. Το συναισθημα οταν και τα δυο Χαγιατε μπηκαν στις κουτες τους-ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ :roll: :roll: :roll:- ηταν ενα συναισθημα απεραντης ανακουφισης και ειλικρινα δεν υπερβαλλω καθολου. ::eusa_naughty::
Σας παραθετω τις τελικες φωτο του project και πρωτα ο Θεος θα τα πουμε στην επερχομενη εκθεση μας.. ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Tags: