Παναγιώτη καλημέρα και χρόνια πολλά. Είχα καιρό να δω το θέμα σου και τώρα τα βλέπω όλα μαζεμένα
Οπότε θα σου γράψω τις ερωτήσεις /παρατηρήσεις/σχόλια συνολικά για τα 3-4 τελευταία σου ποστ.
πρώτα οι ερωτήσεις
1. γιατί έχεις προσθέσει φύλλο πλαστικού στο κάτω μέρος του spinner, είχε λάθος σχήμα ;
2. μήπως έχεις άλλον κινητήρα της Fine Molds;
3.ποιό χρώμα της Alclad έβαλες για μεταλλικό ;
4. στο ΟΟΒ βλέπω ότι πρώτα έβαψες τα κόκκινα εθνόσημα, μετά τις άσπρες λωρίδες και τέλος το καμουφλάζ. Αν βαφτεί πρώτα το καμουφλάζ μετά τα άσπρα και τέλος οι κόκκινοι κύκλοι δεν πετυχαίνει ;
μερικές παρατηρήσεις στο τελειωμένο μοντέλο :
-η καλύπτρα φαίνεται κάπως αταίριαστα καθαρή σε σχέση με το υπόλοιπο, υποθέτω την έβαψες χωριστά και την κόλλησες στο τέλος;
-τα σκέλη φαίνονται να μην έχουν την ίδια κλίση, κρίνοντας από τις φωτό 3,10,11 το δεξί σκέλος δείχνει να είναι πιο μπροστά (ή το αριστερό πιο πίσω). βέβαια μπορεί απλά να ξεγελούν οι φωτό αλλά τσέκαρέ το.
-το wash σε κάποια σημεία φαίνεται λίγο έντονο (με επιφύλαξη βέβαια αν το τονίζει ο φωτισμός της φωτογραφίας) στις νευρώσεις των πηδαλίων κλίσης και στα καλύμματα του μηχανισμού των φλαπς.
και τέλος τα καλά λόγια:
το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό , το φινίρισμα (φθορά/φωτοσκιάσεις) που έχεις κάνει στο καμουφλάζ είναι πολύ πετυχημένο. Ιδιαίτερα μου άρεσε το ξεφλούδισμα του OD, καλά έκανες και δεν το παράκανες λόγω κλίμακας μπορεί να χτυπούσε άσχημα το περισσότερο.
Επίσης η δουλειά που έχεις κάνει σε κινητήρα/cowling/μηχανισμό του spinner στο "σφαγμένο" αγγίζει το τέλειο, πρώτη φορά θέλω να βάλω emoticon με παλαμάκια (κρίμα που καταργήθηκαν...)
καλή συνέχεια τώρα με το σφαγμένο 
Καλησπερα κ χρονια πολλα Βασιλη!

Παμε: 1. Αν αναφερεσαι στο ΟΟΒ spinner ειχε ενα μικρο ατυχηματακι το κοψιμο απο το sprue.
2. Oχι, δεν εχω...ολοκληρο, μονο το μπροστινο κομματι με τους κυλινδρους.
3. Το ξεκινησα με duraluminium και το ολοκληρωσα με white aluminium, μιας και ειχα καταλαβει οτι το αγαπημενο μου(βαρύ) wash θα σκουρυνε επικινδυνα το duraluminium.
4. Πετυχαινει, αλλα καλυτερα πρωτα το ασπρο και μετα το κοκκινο γιατι τα ηθελα αθικτα σε σχεση με το chipping στις υπολοιπες επιφανειες. Επισης, συμβουλη στους νεωτερους, το κιτρινο αλλά και το κοκκινο να ψεκαζονται πανω σε λευκο υποστρωμα, ειδαλλως θα χρειαστουν περισσοτερο απο 3 χερια!
-Η καλυπτρα, οπως και σε ολα τα μοντελα μου δεν ειναι ψεκασμενη, αλλα ειναι λωριδιτσες μαυρου αυτοκολλητου ρολό που εχουν προβαφτει στο χρωμα του καμουφλαζ. Αμφιλεγομενη τεχνικη, που αν πετυχει ειναι αληθοφανεστατη,αλλά στην αντιθετη περιπτωση ειναι τραγωδια..

Στο Χαγιατε μου βγηκε συμπαθητικη, τα καλυτερα αποτελεσματα τα ειχα με το desert Stuka και με το Ζερό. Καποια στιγμη θα ανοιξω ενα θεμα στις τεχνικες σχετικα με αυτο. Ναι, θα την ταλαιπωρησω λιγακι με wash και chipping.
-εχεις καλο ματι

το δεξι σκελος μου εκανε λιγα 'νερα' στην κολληση, το εχω στα υπ οψιν.

-το wash μου αρεσε γιατι εστρωνε καλα,σε αντιθεση με αλλα μου μοντελα,αφεθηκα επιτηδες λιγο παραπανω,παντως εχω σκοπο τις κινουμενες επιφανειες να τις ξαναψεκασω με πολυ αραιο XF-14. Ολα αυτα, πριν την τελικη τοποθετηση στη βαση.
Για το σφαγμενο μοντελο τωρα..ξαποσταινω προς το παρον με την βαση και τις φιγουρες, αλλά θα επανελθω δριμυτερος!

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, αλλά ακομα περισσοτερο για τις ευστοχες παρατηρησεις/επισημανσεις σου!