Αποστολέας Θέμα: Sherman Firefly Vc 1/35 - Cyberhobby 9110  (Αναγνώστηκε 11073 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Sherman Firefly Vc 1/35 - Cyberhobby 9110
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 11:19:42 μμ »
Ευτυχώς που το κάνω καναδικό ε?  :mrgreen:

Τέλος πάντων, αν είναι τόσο μεγάλο θέμα, θα τα αλλάξω όλα με αρματιστών, μου στείλανε μερικά σήμερα, οπότε μέσα στη βδομάδα θα τα έχω.

Πρέπει να ομολογήσω πως για πρώτο συμμαχικό άρμα που φτιάχνω, έχω περιορίσει τις απώλειες στο ελάχιστο!  8)

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 02:21:40 πμ »
Μιά χαρά το πας. Αν βρης τρόπο να αναπαραστήσεις το δίχτυ καμουφλάζ με τα πρασινοκαφέ πανάκια του θα είσαι άψογος !

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 10:41:34 πμ »
Ευχαριστώ πολύ!  ::salut::

Δεν πιστεύω να εννοείς αυτό εδώ?

Click to see the original size.

Δεν είμαι τόσο γενναίος σε αυτή τη φάση, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να προγραμματίσω τελείως διαφορετικά τον πύργο. Μπορεί όμως να βάλω στο πυροβόλο το δίχτυ που τοποθετούσαν τις ταινίες, θα το δοκιμάσω πρώτα στην πλαστική κάνη να δώ αν μπορώ να το βγάλω και μετά θα το μεταφέρω στο άρμα.

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 10:55:35 πμ »
Ακριβώς αυτό είναι το δίχτυ. Στα αγγλικά οχήματα, στο τελευταίο στάδιο του πολέμου, είναι σχεδόν απαραίτητο. Η κατασκευή και το ράψιμο των λωρίδων γινόταν σε εργοστάσια. ΄Αρα δικαιολογείται η έλλειψη ορισμένων λωρίδων σε ένα " εμπόλεμο" άρμα.
Είχα πάρει κάποτε μία γάζα. Είχα αφαιρέσει λίγες ίνες, για να πετύχω το άνοιγμα που ήθελα στα τετράγωνα. Μετά πήρα πολύ-πολύ λεπτό αλουμινόφυλλο από μπλεντάζ ακουστικά για P/C. Το έκοψα σε μικρές λουρίδες, κόλλημα σε ορισμένα μόνο σημεία. Μετά βάψιμο διχτυού και λωρίδων και μετά κόλλημα με Atlakol επάνω στο άρμα. Είχε βγει όμορφο.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 11:43:59 πμ »
Από οτι φαίνεται, αυτό το καμουφλάζ το φορούσαν τα εγγλέζικα, αλλά όχι τα πολωνικά και τα καναδικά. Το άλλο παράδοξο είναι ότι οι Εγγλέζοι δεν έβαζαν ερπύστριες για έξτρα προστασία, αυτό το έκαναν οι Πολωνοί και οι Καναδοί. Δεν ξέρω αν ήταν κανόνας ή όχι, αλλά με τα λίγα που είδα στο διαδίκτυο, είχαν διαφορετική προσέγγιση οι Εγγλέζοι από τους λοιπούς της Κοινοπολιτείας

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 12:26:56 μμ »
Λένε ότι τα πιό συντηρητικά πράγματα στον κόσμο είναι ο αγγλικός στρατός και η καθολική εκκλησία !!!

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 03:38:23 μμ »
Από οτι φαίνεται, αυτό το καμουφλάζ το φορούσαν τα εγγλέζικα, αλλά όχι τα πολωνικά και τα καναδικά. Το άλλο παράδοξο είναι ότι οι Εγγλέζοι δεν έβαζαν ερπύστριες για έξτρα προστασία, αυτό το έκαναν οι Πολωνοί και οι Καναδοί. Δεν ξέρω αν ήταν κανόνας ή όχι, αλλά με τα λίγα που είδα στο διαδίκτυο, είχαν διαφορετική προσέγγιση οι Εγγλέζοι από τους λοιπούς της Κοινοπολιτείας
Μην γραφετε,για να γραφετε.Καλο ειναι ειναι να ψαχνεις λιγο παραπανω και θα δεις οτι ολοι χρησιμοποιουσαν εξτρα ερπυστριες για θωρακιση και ειδικα οι Αγγλοι.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #107 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 03:43:22 μμ »
Μην γραφετε,για να γραφετε.Καλο ειναι ειναι να ψαχνεις λιγο παραπανω και θα δεις οτι ολοι χρησιμοποιουσαν εξτρα ερπυστριες για θωρακιση και ειδικα οι Αγγλοι.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 04:01:00 μμ »
Για αυτό ακριβώς έγραψα ότι με τα λίγα που είδα και ότι δεν ξέρω αν ήταν κανόνας ή όχι, δεν νομίζω να ήμουν απόλυτος. Απο όσα έχω δει μέχρι στιγμής, τα πολωνικά και τα καναδικά έχουν τις έξτρα ερπύστριες, στα εγγλέζικα δεν ήταν τόσο σύνηθες, οπότε δεν θα το έλεγα ότι ειδικά οι εγγλέζοι έβαζαν έξτρα ερπύστριες, τουλάχιστον όχι στα firefly. Στα άλλα άρματα δεν ξέρω τι έκαναν, δεν αναφερόμουν σε αυτά

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #109 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 05:59:08 μμ »

Στις φώτο εμφανίζονται καναδικά,πολωνικά και εγγλέζικα Firefly φορτωμένα με ερπύστριες κι ότι άλλο χωρούσε να τοποθετηθεί στο περιορισμένο διαθέσιμο χώρο τους,οπότε τα φορτώματα δεν αποτελούν κριτήριο προέλευσης ενός Firefly  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 06:30:32 μμ »
Και όμως ο zboop έχει δίκιο. Φυσικά και οι ΄Αγγλοι έβαζαν ερπύστριες στο πήγμα και στον πύργο για extra προστασία, αλλά όχι στο επίπεδο των Καναδών ( ιδιαιτέρως), των Πολωνών και των Αμερικανών φυσικά. Μάλλον επειδή είχαν περισσότερη πειθαρχία. ΄Ολοι ξέρουμε την φάτσα του Πάττον όταν είδε ένα Sherman πηγμένο στα σακκιά άμμου. Το extra βάρος ταλαιπωρεί τις αναρτήσεις και περιορίζει την οδική συμπεριφορά του οχήματος. Ο ρόλος του Sherman ήταν να υποστηρίζει το πεζικό και όχι να χτυπιέται μετωπικά με τα Panther. ΄Οσες ερπύστριες, τσιμέντα και ξύλινους κορμούς να έβαζαν το βλήμα των 75 ή 88 δεν σταματούσε.
Στις φώτο φαίνεται ένα καναδικό Sherman και ένα αγγλικό Firefly  και ο Πάττον.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #111 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 07:03:29 μμ »
Και ομως δεν εχει δικιο.Σας παραπεμπω στα βιβλια της Concord British tanks in Europe οπου εμφανιζεται πληθος φωτο με την αυτη την τακτικη.Δεν εχει να κανει με το εθνος αλλα με το καθε πληρωμα.Μπορει να εμφανιζονται λιγοτερα Firefly σε σχεση με τα υπολοιπα αλλα αυτο δεν ειναι περιορισμος,ουτε προσδιορισμος εθνικοτητας.
Οι Καναδοι ειναι ειναι μια αλλη περιπτωση.Αυτη στην κυριολεξια το παρακαναν.
Αυτο που που ο Παττον κατεκρινε,αλλοι διοικητες το επικρατουσαν και το εκαναν κανονα.Αυτος πιστευε στην ταχυτητα κινησης σε αντιθεση και αυτο που εκαναν με αυτη την τακτικη καθως δυσκολευε αρκετα την συμπεριφορα του Sherman.Ωστοσο οι υπολοιποι θεωρουσαν οτι η τακτκη αυτη βοηθουσε την ψυχολογια των πληρωματων καθως δεν προσφερε  και ιδιαιτερα στην ασφαλεια τους.
Η περιφημη φωτο κατσαδιασματος αποδεικνυει αυτο που λεω καθως το εν λογω αρμα προερχοταν απο μια μεραρχια που μολις ειχε μεταφερθει στην στρατια Πατον.

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #112 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 08:08:35 μμ »
Τα πληρώματα των συμμαχικών Sherman αξίζουν κάθε αναγνώριση για το θάρρος τους. Δυστυχώς όλες οι προσπάθειες τους για αύξηση της θωρακίσεως ήταν αναποτελεσματικές.
Το γιατί αναγκάστηκαν οι Σύμμαχοι να αντιμετωπίσουν τα Panther και τα Tiger με αυτούς τους τύπους αρμάτων δεν νομίζω ότι είναι του παρόντος. Με χαρά πάντως θα συμμετείχα σε συζήτηση γι' αυτό το θέμα σε σχετικό topic.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #113 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 08:47:48 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #114 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 10:28:44 μμ »
Σας ευχαριστώ για την κουβέντα και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ έκανα μια παρατήρηση και δεν τίθεται θέμα ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι.
Παράθεση
Από οτι φαίνεται, αυτό το καμουφλάζ το φορούσαν τα εγγλέζικα, αλλά όχι τα πολωνικά και τα καναδικά.
Αναφέρομαι στο hessian tape και όχι γενικώς στα κλαδιά κλπ που έβαζαν όλοι. Το Hessian tape φαίνεται να ήταν χαρακτηριστικό των Εγγλέζων, δεν ξέρω αν το είχαν και οι λοιποί της Κοινοπολιτείας, φυσικά και εδώ μπορώ να κάνω λάθος, αλλά όσο ζούμε, μαθαίνουμε, για αυτό και είναι πολύτιμες οι πληροφορίες που μου παρέχετε!
Παράθεση
Το άλλο παράδοξο είναι ότι οι Εγγλέζοι δεν έβαζαν ερπύστριες για έξτρα προστασία, αυτό το έκαναν οι Πολωνοί και οι Καναδοί. Δεν ξέρω αν ήταν κανόνας ή όχι, αλλά με τα λίγα που είδα στο διαδίκτυο, είχαν διαφορετική προσέγγιση οι Εγγλέζοι από τους λοιπούς της Κοινοπολιτείας
Τονίζω την φράση-κλειδί, όπου λέω ότι δεν ξέρω και δέχομαι ότι η πρώτη πρόταση ίσως να ακούγεται ως απόλυτη και κάνει μεγάλη διαφορά από το εαν έγραφα "το άλλο παράδοξο φαίνεται να είναι..." Δεν έχω ιδέα από τα Συμμαχικά, αφού αυτό είναι στην ουσία το πρώτο που φτιάχνω, οπότε δεν μπορώ να θεωρήσω ότι ξέρω, ξαναλέω ότι έκανα απλά μια παρατήρηση.

Όπως και να έχει, προχώρησα σε βάψιμο κάποιων λεπτομερειών και τοποθέτησα και τις ερπύστριες και σε ένα σημείο δυστυχώς τα έκανα λίγη μαντάρα, αλλά τίποτα που λίγη λάσπη δεν μπορεί να "μπαλώσει" - η φώτο δεν είναι πολύ καλή, αλλά το πρόβλημα φαίνεται. Σε κάποια σημεία έπρεπε να αλλάξω τα πέδιλα, είχα κάποιες παράπλευρες απώλειες  :mrgreen:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Θα περάσω 1-2 φίλτρα και μετά θα βάλω τα φορτώματα ώστε να τα περάσω όλα μαζί ένα χέρι με παρκετίνη.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #115 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 11:42:14 μμ »
ωραιο βγηκε το χρωμα Χρηστο. για φιλτρο θα σου προτεινα να δοκιμασεις κανενα πρασινο,στο πατο του μοντελου για να τσεκαρεις πως αλλαζει λιγο την αποχρωση του βασικου.εχει ηδη βγει αρκετα olive οποτε νομιζω θελει λιγακι κατι σε πρασινο τονο.Αν δοκιμασεις να κανεις hessian tape , ειχα δει καπου με γαζα και λεπτα παραλληλογραμμα κομματια απο φραπεδοφυλλο με ca πανω της και εδειχνε ωραιο.καλη συνεχεια!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #116 στις: Φεβρουαρίου 23, 2015, 09:29:07 πμ »
Καλημέρα Παναγιώτη!

Σ'ευχαριστώ για καλά λόγια! Για πρώτη προσπάθεια σε OD νομίζω καλά τα πήγα. Για φίλτεο σκέφτομαι το Russian Green της Vallejo ή να δοκιμάσω με Earth Green λάδι.
Θα τα δοκιμάσω και τα δύο στον πάτο και θα δώ ποιό βγαίνει πιο καλά.
To hessian tape μάλλον θα το κρατήσω για μελλοντική κατασκευή, εδώ ίσως βάλω στο πυροβόλο μόνο το δίχτυ που τοποθετούσαν τα κλαδιά και τα λοιπά ζαρζαβατικά

Σήμερα είναι χάλια ο καιρός, αλλά και πάλι μπορεί να ξεκλέψω λίγο χρόνο και να πάω στο γκαράζ για να κάνω λίγη δουλειά παραπάνω!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #117 στις: Φεβρουαρίου 23, 2015, 08:16:18 μμ »
Περάστηκαν τα σήματα και το πρώτο φίλτρο με Russian Green. Θα ξαναπεράσω ακόμα ένα χέρι αύριο με λιγότερο νερό στο μείγμα για να είναι πιο έντονο το πράσινο.
Το άρμα που αναπαριστώ είναι από την 4η ΤΘ Καναδική Μεραρχία (για αυτό και πρέπει να φτιάξω το σήμα και να το βάψω πράσινο αντί μπορντώ που είναι της 5ης). Το 11 στον πύργο το έβαλα κατόπιν ποιητικής αδείας, αφού υπάρχουν φωτογραφίες από πολλά καναδικά με διψήφιο κωδικό σε εκείνο το σημείο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Οι φωτογραφίες που έχω βρεί:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά προς το παρόν!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουαρίου 28, 2015, 06:59:09 μμ »
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη συνέχεια το ψέκασα με παρκετίνη και το άφησα να στεγνώσει. Είχα βάλει και ένα μουσαμά στο ασπίδιο, αλλά δεν είχα σφίξει καλά τη βίδα του πυροβόλου και "επεσε" και έκοψε στη μέση τον μουσαμά.

Πώς σας φαίνεται μέχρι εδώ?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουαρίου 28, 2015, 08:30:39 μμ »
Ωραία μέχρι εδώ!!! Μερικές παρατηρήσεις-υποδείξεις (αν θέλεις τις ακολουθείς, αν δεν θέλεις και πάλι ωραίο είναι):

Να ανοίξεις την τρυπούλα στο πάνω μέρος του πύργου (είναι η έξοδος του όλμου των 2" για τα καπνογόνα).
Επίσης, δεν μου αρέσει το chipping σου (γενικά εμένα δεν μου αρέσει το chipping, το οποίο το θεωρώ υπερβολή της ισπανικής σχολής). Το δικό σου όμως είναι και σε "περίεργα σημεία". Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να το περιορίσεις εκεί που υπάρχει τριβή μετάλλου με μέταλλο (π.χ. στην ένωση της θυρίδας του αρχηγού), ή και να το απαλείψεις ακόμα...

Κατά τα λοιπά είσαι σε πολύ καλό δρόμο  ::salut::

ΔΚ

ΥΓ: Οι φωτογραφίες στο προηγούμενο μήνημά σου ΔΕΝ είναι από Vc, αλλά από Ic (η πρώτη) και από Ic Hybrid (οι δύο επόμενες).

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #120 στις: Φεβρουαρίου 28, 2015, 10:58:01 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και για τις παρατηρήσεις!  ::salut:: To chipping το έκανα με τη λογική ότι ανέβηκε και κατέβηκε αρκετός κόσμος (συν όλα τα φορτώματα) και στον πύργο είναι λίγο πιο έντονο λόγω και του πληρώματος. Ευελπιστώ ότι στα επόμενα στάδια θα "ξεθωριάσει" το εφέ.
Η τρύπα, στην οποία αναφέρεσαι, που είναι? Είναι αυτό που βλέπω στην αριστερή πλευρά μπροστά από την μικρή θυρίδα του πύργου?

Το γνωρίζω ότι δεν είναι VC τα Firefly που έβαλα στην προηγούμενη δημοσίευση, απλά τα χρησιμοποίησα σαν οδηγό για τα σήματα και τα φορτώματα!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #121 στις: Φεβρουαρίου 28, 2015, 11:02:36 μμ »
Ωραία μέχρι εδώ!!! Μερικές παρατηρήσεις-υποδείξεις (αν θέλεις τις ακολουθείς, αν δεν θέλεις και πάλι ωραίο είναι):

Να ανοίξεις την τρυπούλα στο πάνω μέρος του πύργου (είναι η έξοδος του όλμου των 2" για τα καπνογόνα).
Επίσης, δεν μου αρέσει το chipping σου (γενικά εμένα δεν μου αρέσει το chipping, το οποίο το θεωρώ υπερβολή της ισπανικής σχολής). Το δικό σου όμως είναι και σε "περίεργα σημεία". Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να το περιορίσεις εκεί που υπάρχει τριβή μετάλλου με μέταλλο (π.χ. στην ένωση της θυρίδας του αρχηγού), ή και να το απαλείψεις ακόμα...

Κατά τα λοιπά είσαι σε πολύ καλό δρόμο  ::salut::

ΔΚ

ΥΓ: Οι φωτογραφίες στο προηγούμενο μήνημά σου ΔΕΝ είναι από Vc, αλλά από Ic (η πρώτη) και από Ic Hybrid (οι δύο επόμενες).

Δεν νομίζω πως θα μπορούσε να ειπωθεί καλύτερα...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #122 στις: Μαρτίου 01, 2015, 08:29:43 πμ »
Η τρύπα, στην οποία αναφέρεσαι, που είναι? Είναι αυτό που βλέπω στην αριστερή πλευρά μπροστά από την μικρή θυρίδα του πύργου?

Ακριβώς αυτή!!!  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #123 στις: Μαρτίου 01, 2015, 10:21:15 πμ »
Ευχαριστώ, θα την "τακτοποιήσω"  :mrgreen: . Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ιδεά τι είναι αυτό εκεί και στις οδηγίες δεν αναφέρει ότι πρέπει να ανοιχθεί τρύπα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #124 στις: Μαρτίου 01, 2015, 08:30:29 μμ »
ʼνοιξα την τρύπα για τον όλμο, έκανα και pin-wash με burnt umber και το επόμενο στάδιο είναι οι λάσπες.

Σε κάποια σημεία ξαναπέρασα λίγο burnt umber για αυτό και είναι πιο έντονο το χρώμα και γυαλίζει.

Αναμένω σχόλια και παρατηρήσεις!

Χρήστος