Μα ακριβώς αυτό λέω (στο αρχικό μου ποστ): Το Dull Aluminium ΔΕΝ ειναι ασημένιο, αλλά κάτι σαν "σπασμένο" άσπρο. Τα βρετανικά άρματα, ήταν όλα βαμμένα εσωτερικά με αυτό το χρώμα (αν και τουλάχιστον το Comet του Bovington είναι εσωτερικά βαμμένο ασημένιο, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το ορίτζιναλ χρώμα).
Σε κάθε περίπτωση το Dull Aluminium των αρμάτων, δεν είχε σχέση με το (γυαλιστερό) Aluminium, που είχαν π.χ. τα αεροπλάνα και δεν θα πρέπει να συγχέεται. Μια και το έφερε η κουβέντα, η Vallejo, βγάζει ένα Aluminium, που είναι εξαιρετικά κοντά στο πραγματικό (αν και εγώ, κατά το συνήθειό μου να βάφω με ότι μου κάνει, όπου έχει χρειαστεί, έχω βάλει το Silver Grey της ίδιας εταιρίας).
Όσον αφορά τα Achilles: Οι ʼγγλοι παρέλαβαν συνολικά 1.648 Μ10 (κανένα Μ10Α1). Από αυτά, τα 1.017, μετατράπηκαν σε Achilles. Η μετατροπή, αν και ήταν απλή, ήταν αρκετά εκτεταμένη. Εκτός από το πυροβόλο, έπρεπε να προσαρμοστεί το ασπίδιό του (επίσης άλλαξαν κάποια από τα περιφερειακά του πυροβόλου), οι ασύρματοι και οι βάσεις των κεραιών. Όλα τα 1.017 οχήματα, μετατράπηκαν στην Αγγλία. Το γεγονός αυτό, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ξαναβάφτηκαν με αγγλικές προδιαγραφές, αφού η μετατροπή απαιτούσε κοψίματα και κολλήσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του άρματος, ενέργειες οι οποίες σίγουρα αλλοίωναν τα αμερικάνικα χρώματα και απαιτούσαν την επαναβαφή τους.
Ολοκληρώνοντας την....διάλεξη

: SCC15 στο εξωτερικό του άρματος, στο εσωτερικό του πύργου, στο συγκρότημα του κλείστρου του πυροβόλου και στο πάτωμα του διαμερίσματος μάχης και Aluminium (όχι ασημένιο) στο υπόλοιπο εσωτερικό

ΔΚ
ΥΓ: Τα Covenanters δεν πήγαν ποτέ στην Αφρική. Μόνο ένα στάλθηκε για δοκιμές, αλλά το επέστρεψαν ως απαράδεκτο(ν). Αυτό όμως είναι άλλη (λυπημένη) ιστορία....