0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έψαξα όσο μπορούσα στο φορουμ αλλά άκρη δεν έβγαλα και έτσι ρωτάω ευθέως :Όπως έχω διαβάσει ο ΕΣ αξιολόγησε το Βρετανικό Vickers light tank και είχε στην κατοχήν του δύο κατά τις επιχειρήσεις του 1940.Επειδή έχω και αγώ στην κατοχή μου ένα mk VI A/B/C στην 1/72 της JB Models, αναρρωτιέμαι αν βγαίνει ελληνικό και με ποιόν πυργίσκο από τους τρεις που δίνει;Ευχαριστώ τους πρόθυμους γνώστες προκαταβολικά.
Ο Ε.Σ. είχε αποκτήσει για αξιολόγηση 2 Vickers 6ton TypeA και TypeB τα οποία δεν έχουν σχέση με το MkVI και δεν χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις.Πάντως το MkVI σε αγγλική υπηρεσία έδρασε στην Ελλάδα (BEF),βάφτηκε με υπέροχες παραλλαγές και είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα.
Όπως ανέφερε κι ο Δημήτρης,το θέμα έχει αναλυθεί πολλές φορές σε διάφορες ενότητες του M.C. στο παρελθόν.Με λίγο υπομονή θα βρείς πολλές πληροφορίες και φώτο.Πάντως αν το κιτ δίνει όλες τις εκδόσεις του MkVI,έχεις απεριόριστες επιλογές.Ενδεικτικά:Ηπειρωτική Ελλάς και Κρήτη, Συρία (πολλές και πανέμορφες φώτο απο αυτήν την εκστρατεία στο Imperial War Museum) κτλ...
Αυτό με ενδιαφέρει σίγουρα. Έχεις κανένα link ;