Αγαπητοί φίλοι του Model club
Παρ' όλο που πιθανώς να σας έχω κουράσει με το πρόβλημα του Le Soleil Royal, αισθάνομαι την ανάγκη να επανέλθω στο θέμα. Τελικά ο Βαγγέλης πολύ με προβλημάτισε. Από τη μιά πλευρά είχε δίκιο '' υπάρχει πρόβλημα, άρα πρέπει να διορθωθεί '' από την άλλη πλευρά ενώ συμφωνούσα με την ύπαρξη του προβλήματος πήρα την θέση '' φομάμαι μήπως γίνει ζημιά ανεπανόρθωτη στο πλοίο, άρα το αφήνω ως έχει ''.
Προσπάθησα να συνεχίσω την κατασκευή, αλλά το μάτι μου έπεφτε συνεχώς στο πρόβλημα οπότε είπα ''δεν γίνεται να μείνει έτσι'' και αποφάσισα να προχωρήσω στην επιδιόρθωση.
Μελέτησα τις εικόνες από το ηλεκτρονικό αρχείο που μου έστειλε ο Βαγγέλης και τελικά φάνηκε η αιτία του προβλήματος. Το σκέπαστρο της βεράντας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ αλλά κεκλιμένο. Ξεκινά από το επίπεδο που το είχα και τερματίζει σε ένα επίπεδο πιο πάνω. Δυστυχώς αυτή τη λεπτομέρεια ήταν αδύνατο να την επισημάνω με τα σχέδια που είχα στα χέρια μου, άρα έτσι δημιουργήθηκε όλη η ανωμαλία.
Πήρα λοιπόν τη πένσα και άρχισα την διάλυση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Εικόνες από την επέμβαση σας επισυνάπτω. Τα διακοσμητικά στις νέες θέσεις θα τα κολλήσω αύριο γιατί ακόμη δεν έχει στεγνώσει το χρώμα.
Οι φωτογραφίες είναι
001 - Καταστροφή της υπάρχουσας κατάστασης
002 - Δημιουργία κεκλιμένου επιπέδου με πηχάκια 2χ6 mm (κάθετα)
003 - Τρίψιμο - στοκάρισμα - τοποθέτηση του ορειχάλκινου αγάλματος
004 - Κάλυψη του κεκλιμένου επιπέδου με πηχάκια 1χ3 mm (οριζόντια) - τρίψιμο
005 - Βάψιμο πρώτο χέρι
Θα περάσω τώρα το δεύτερο χέρι οπότε αύριο θα τοποθετηθούν τα ορειχάλκινα διακοσμητικά. Πιστεύω ότι αύριο θα έχετε την τελική φωτογράφιση
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Chemist