Αποστολέας Θέμα: Le Soleil Royal  (Αναγνώστηκε 18112 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Le Soleil Royal
« Απάντηση #100 στις: Ιουλίου 28, 2017, 11:43:45 μμ »
Νομίζω φίλε μου ότι τα οριζόντια σχοινιά-πατήματα
στις σκαλιέρες ήταν λεπτότερά σε διάμετρο από τα
κάθετα και φαίνεται να τα έχεις  κάνει με το ίδιο. Γι
αυτό προφανώς και οι μεγάλοι κόμποι.
Καλό κουράγιο με την κατασκευή σου.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #101 στις: Ιουλίου 29, 2017, 12:15:29 πμ »
Καλησπέρα KWSTAS
Τα κάθετα σχοινιά στο 1ο και 2ο επίπεδο είναι 1 mm και τα οριζόντια 0,8 mm. Στο 3ο επίπεδο είναι 0,8 mm και τα οριζόντια και τα κάθετα.
Θα μπορούσε να ήταν χαμηλώτερος συνδυασμός αλλά δεν εύρισκα μαύρα σχοινιά σε χαμηλώτερο πάχος . Έψαξα στα καταστήματα μοντελισμού και δεν βρήκα.
Πάντως σε ένα site που μου έχει στείλει ο Βαγγέλης Χαντζάρας η εικόνα των σκαλιερών είναι σαν τη δική μου.
Ευχαριστώ για την ευχή, μου χρειάζεται
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 29, 2017, 10:40:22 πμ »
Ζαλιστηκα με τους κομπους :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Πολυ ωραια κατασκευη.
Καλη δυναμη

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 30, 2017, 10:23:20 μμ »

Την καλησπέρα μου Κωστή και ευχαριστώ για το ενθαρυντικό σου σχόλιο.
Η κατασκευή όντως εξελίσεται πολύ καλά και πιστεύω ότι όταν ολοκληρωθεί θα δούμε ένα μεγαλοπρεπές ιστιοφόρο.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #104 στις: Αυγούστου 20, 2017, 10:05:09 πμ »
Καλημέρα σε όλους
Το Le Soleil Royal είναι σε εξέλιξη. Φωτογραφίες τον Σεπτέμβριο
Με την ευκαιρία αυτή σας επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες από το Ιταλικό εκπαιδευτικό ιστιοφορο PALINURNO το οποίο επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά πριν λίγες ημέρες.
ΜΦΧ
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #105 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2017, 01:38:55 μμ »
Καλημέρα σε όλους
Η κατασκευή του Le Soleil Royal συνεχίσθηκε με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των πανιών στον πρόβολο και στο πρώτο ιστίο.
Επέλεξα τα πανιά να μην είναι σε πλήρες ανάπτυγμα αλλά να είναι '' μαζεμένα ''. Αυτό, διότι το πλήρες ανάπτυγμα κρύβει ένα μεγάλο μέρος του πλοίου πράγμα που δεν θα το ήθελα. Για την τελική εικόνα των πανιών ακολούθησα την εικόνα του Le Soleil Royal της Agostini που το βρήκα στον Google.
Συνεχίζω για την τελική ευθεία με την ολοκλήρωση των επόμενων ιστίων.
Επισυνάπτονται μερικές εικόνες .
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Γρηγόρης Ευταξιάδης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πάρος Κυκλάδες
  • modelclub.gr
« Απάντηση #106 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2017, 07:51:25 μμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα ,δίκαια επιβράβευση της προσπάθειας και τον κόπων σου.Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #107 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2017, 08:05:41 μμ »
Γρηγόρη
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Αν λάβεις υπ΄όψιν ότι το Le Soleil Royal το δουλεύω πάνω από δύο χρόνια ένα καλό σχόλιο είναι ότι χρειάζεται.
Φιλικά
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #108 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2017, 08:44:06 μμ »
Καλησπέρα σε όλους
Μέσα σε δύο ημέρες περίπου 70 φίλοι είδαν το Le Soleil Royal και τους ευχαριστώ. Σχόλια όμως δεν υπήρξαν εκτός από αυτό του Γρηγόρη.
Δεδομένου ότι μεταξύ των φίλων του Model club υπάρχουν πολοί με φοβερές γνώσεις θα θέσω εγώ κάποια ερωτήματα ειδικά για το θέμα των πανιών.
--- Ο τρόπος που έχω αποδώσει τα πανιά (με βάση το σχέδιο της Agostini) σημαίνει ότι το πλοίο είναι αραγμένο ή ότι το πλοίο κινείται με χαμηλή ταχύτητα ??
--- Μεταξύ του πρωραίου ιστίου και του πρώτου ιστίου κανονικά παρεμβάλονται δύο τριγωνικά πανιά (τα δίνει η Mantua) τα οποία δεν έχω βάλει. Αν τα βάλω σε πλήρη ανάπτυξη αυτό είναι συμβατό με την εικόνα των ''μαζεμένων'' πανιών ?? Αν όχι τι γίνεται ??. Η Agostini δεν τα έχει καθόλου. Μήπως πρέπει να είναι τυλιγμένα στο σχοινί που ενώνει το πρωραίο με το πρώτο ιστίο??
Θα βοηθούσε να είχα τις απόψεις σας
ΜΦΧ
γΙΏΡΓΟς

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #109 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2017, 12:53:20 πμ »
Πολύ καλά μέχρι τώρα. Παρακολουθώ την κατασκευή σου από την αρχή. Δεν είμαι σίγουρος για τα πανιά. Καταλαβαίνω γιατί θέλεις να είναι μαζεμένα αλλά σε αυτήν την περίπτωση νομίζω ότι είναι καλύτερα να μαζευτούν τελείως. Έτσι μισά μου φαίνονται κάπως περίεργα, σαν να έμειναν στη μέση. Μπορεί να κάνω και λάθος. Στα πλοία με τετράγωνη ιστιοφορία όταν θέλεις να μειώσεις ιστιοφορία μαζεύεις κάποια από τα πανιά εντελώς. Αν θέλεις να σταματήσεις το σκάφος, γυρνάς τα πανιά παράλληλα και αν θέλεις να το ακινητοποιήσεις τα μαζεύεις τελείως. Οι φλόκοι (τα τριγωνικά πανιά) πρέπει να είναι μαζεμένοι (δηλαδή εκτός καταστρώματος) και όχι τυλιγμένοι.

Θα το δούμε στην έκθεση από κοντά;

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #110 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2017, 07:53:53 πμ »
Kostis Pap ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου. Την ιδέα των ''μαξεμένων'' πανιών τη πήρα από την Agostini και την επισυνάπτω. Δεν κρύβει το πλοίο και δεν υπάρχουν φλόκοι.
Οι φλόκοι με κάποιο τρόπο πρέπει να υπάρχουν αφού η ιδέα του μοντελισμού είναι η απόδοση της πραγματικότητας υπό κλίμακα.
Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ''να είναι μαζεμένοι -δηλαδή εκτός καταστρώματος ''
Πότε είναι η έκθεση ?
Υπολογίζω ότι το πλοίο θα είναι έτοιμο προς το τέλος της χρονιάς
ΜΦΧ
Γιώργος

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #111 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2017, 09:44:40 πμ »
Καλημέρα, τα τετράγωνα πανιά οταν μαζεύονται τυλίγονται στις κεραίες ή όπως αλλιώς λέγονται τα οριζόντια ξύλα από τα οποία κρέμονται. Οι φλόκοι όταν δεν χρησιμοποιούνται μαζεύονται σε σάκους και αποθηκεύονται, δεν τυλίγονται πουθενά. Μπορείς βεβαίως να τους βάλεις ανοιγμένους αφού κάνεις μοντέλο και όχι διόραμα. Εννοώ ότι δεν αποδίδεις μια συγκεκριμένη σκηνή δράσης αλλά εκθέτεις την κατασκευή, συνεπώς στόχος είναι να δείξεις τα διάφορα μέρη του πλοίου με τον καλύτερο τρόπο και όχι το ρεαλισμό της στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #112 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2017, 10:34:40 πμ »
Κωστή
Νομίζω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου. Πράγματι ''εκθέτω την κατασκευή με στόχο να δείξω τα διάφορα μέρη του πλοίου με τον καλύτερο τρόπο '' (τέλεια φράση).
Ως εκ τούτου αφήνω τα τετράγωνα πανιά ''μαζεμένα'' ώστε να μην κρύβεται το πλοίο και αφήνω ανοιχτά τα τριγωνικά πανιά (ένα μεταξύ πρόβολου και ακάτιου ιστού - ένα μεταξύ ακάτιου και μαίστρας και ένα το λοξό της μερτζάνας.
Τα έβαλα πρόχειρα και δεν είναι κακή η εικόνα
Όταν ολοκληρώσω τα τετράγωνα πανιά θα τοποθετήσω τα τριγωνικά να τα δούμε.
Ευχαριστώ για την βοήθεια
Γιώργος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #113 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2017, 11:32:14 πμ »
Καλημέρα
σε σχέση με τον προβληματισμό "πώς θα είναι τα πανιά" συμφωνώ ότι μαζεμένα θα είναι καλύτερα , αναδεικνύεται η δουλειά που έχει γίνει  . Έτσι σκέπτομαι να κάνω και εγώ στον Αγιο Ιωάννη Βαπτιστή που ακόμα δεν έχω τελειώσει. Επίσης θα έλεγα πως έχει δίκιο ο KOSTIS για το πώς πρέπει να είναι μαζεμένα , και αυτό φαίνεται σε κάποιες φωτό που επισυνάπτω (η deagostini έχω την αίσθηση ότι είναι ανακριβής σε πολλά θέματα) . Σε κάθε περίπτωση το μοντέλο και η δουλεία που έχει γίνει είναι πολύ ωραία !!!

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #114 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2017, 10:05:43 μμ »
Καλησπέρα σε όλους
Τελικά αποφάσισα να προχωρήσω στην τοποθέτηση του πρώτου τριγωνικού πανιού δηλαδή στον φλόκο που παρεμβάλεται μεταξύ πρόβολου και ακάτιου ιστού.
Δεν είχα σαφείς οδηγίες από την Mantua οπότε κατά κάποιο τρόπο αυτοσχεδίασα.
Το αποτέλεσμα μου φαίνεται καλό.
Το πανί στηρίζεται σε σχοινί που ενώνει τα δύο ιστία με τη βοήθεια 10 ορειχάλκινων δακτυλίων που δίνουν τη δυνατότητα στο πανί να ανεβοκατεβαίνει ολισθαίνοντας. Από την κορυφή του πανιού ξεκινάει σχοινί που ελέγχει την άνοδο - κάθοδο και το οποίο τερματίζει σε σημείο του καταστρώματος.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες.
Κωστή, Γρηγόρη τι λέτε ??
ΜΦΧ
Γιώργος

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #115 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2017, 12:30:35 πμ »
Με τους φλόκους ανοικτούς δείχνει καλά. Συνέχισε έτσι.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #116 στις: Οκτωβρίου 01, 2017, 12:02:27 μμ »
Κωστή καλημέρα

Σχετικά με το θέμα που έθιξες για την παρουσίαση του Le Soleil Royal στην έκθεση μοντελισμού θα το ήθελα πολύ αλλά υπαρχουν κάποιες δυσκολίες.
1. Δεν ξέρω αν θα έχω ολοκληρώσει την κατασκευή
2. Δεν ξέρω αν θα είμαι στην Αθήνα τις ημέρες αυτές 27,28,29 Οκτωβρίου
3. Ας πούμε όμως ότι το 1 & 2 τα ξεπερνάω. Έχω όμως ένα ερωτηματικό και περιμένω τη γνώμη σου. Θα είναι ασφαλές το πλοίο στην έκθεση ?
    Όταν λέω ασφαλές εννοώ μήπως χτυπηθεί, μήπως πέσει κλπ και πάει χαμένη δουλειά 3 χρόνων.
    Έχω πάει στην έκθεση μόνο μία φορά, στο Ελληνικό και έχω αυτά τα ερωτηματικά
ΜΦΧ
Γιώργος

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #117 στις: Οκτωβρίου 01, 2017, 01:09:52 μμ »
Γιώργο για την ασφάλεια του πλοίου στη έκθεση δεν είμαι αρμόδιος να σου πω ούτε έχω προσωπική εμπειρία (να εκθέσω μοντέλο). Βλέπω όμως στις εκθέσεις ότι τα παιδιά της IPMS φροντίζουν πολύ για αυτό το θέμα με εθελοντές που προσέχουν συνέχεια να μην αγγίζουν οι επισκέπτες τα εκθέματα και δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει παράπονα για ζημιές από παιδιά που έχουν εκθέσει. Συνεπώς μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #118 στις: Οκτωβρίου 11, 2017, 07:19:24 μμ »
Καλησπέρα σε όλους
Όσοι παρακολουθήσατε τον προβληματισμό μου σχετικά με την απουσία τιμονιού στα Kit των San Felipe και Le Soleil Royal (βμ. αρχείο H.S.M. Victory) ο Βασίλης μου έστειλε εικόνα από το τιμόνι του H.S.M. Victory η οποία και μου άρεσε πολύ.
Βρήκα λοιπόν από τον κ. Λαλαγιάννη πολύ ωραίο τιμόνι διαμέτρου 22 mm και ύψους 30 mm (συμπεριλαμβάνονται και οι χειρολαβές) το οποίο ταιρειάζει πολύ καλά στο L.S.R αλλά και στο S.F.
Επισυνάπτονται
--- η εικόνα που έστειλε ο Βασίλης
--- εικόνα με δύο τιμόνια
--- εικόνα που φαίνεται η θέση που θα τοποθετηθεί (εκεί που είναι η κουλούρα με το σχοινί η οποία και θα φύγει
Σε προσεχείς φωτογραφίσεις θα το δείτε.
Μ.Φ.Χ
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #119 στις: Οκτωβρίου 11, 2017, 08:14:54 μμ »
Γιώργο.
Επειδή   έχεις  προβληματιστεί  με το τιμόνι , σου λέω  τούτο .
Το Soleil  Royal  όπως και άλλα  πλοία   π.χ.  (Ambiteux)   δεν διέθεταν  τιμόνι ,όπως αυτό που βλέπουμε  στην πλειονότητα  των κατασκευών.
Η διεύθυνση  γινόταν  με μια άλλη κατασκευή . 
Ανεβάζω  φωτογραφίες  αλλά  και σχέδια  απ το Soleil  Royal  και θα καταλάβεις  τον τρόπο  διεύθυνσης .

Βαγγελης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #120 στις: Οκτωβρίου 12, 2017, 09:50:38 πμ »
Καλημέρα παραθέτω και εγώ μιά φωτογραφία απο τις οδηγίες για τον Αγιο Ιωάννη Βαπτιστή όπου φαίνεται ο τρόπος που λειτουργούσε το  rudder .
Αλήθεια πόση προσπάθεια θα χρειάζόταν για να αλλάξουν κατεύθυνση σε ένα τέτοιο σκάφος με αυτόν τον τρόπο ;

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #121 στις: Οκτωβρίου 13, 2017, 06:57:18 μμ »
Καλησπέρα σε όλους
Έγινε κατανοητό πως δουλεύει το rudder. Έχω βέβαια και εγώ την ίδια απορία με το Γρηγόρη για την ισχύ που χρειάζεται να ασκηθεί στο rudder για να στρίψει το πλοίο. Από ότι είδα όμως και στο διαδίκτυο πρόκειται για μια πραγματική κατάσταση, άρα την έκανε τη δουλειά του.
Τώρα εγώ τι κάνω?
Από ότι βλέπω έχω τρεις εναλλακτικές
1. Να μην κάνω τίποτε δηλαδή να είναι όπως προβλέπει η Mantua
2. Να βάλω σε κάποιο σημείο Rudder (που δεν μου αρέσει γιατί ένα όρθιο ραβδάκι δεν λέει τίποτε σε μη ειδικούς που θα δουν το πλοίο)
3. Να βάλω τιμόνι διαμορφωμένο σύμφωνα με την εικόνα του Βασίλη (που μου αρέσει)
Το πλοίο έχει περίπου 1-2 μήνες δουλειά για να τελειώσει. Μεχρι τότε θα δω τι θα κάνω.
Ευχαριστώ πάντως πολύ τους φίλους που βοήθησαν στον προβληματισμό μου
Φιλικά
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #122 στις: Οκτωβρίου 17, 2017, 04:14:39 μμ »
Καλό απόγευμα σε όλους

Η κατασκευή του Le Soleil Royal συνεχίζεται με έντονο ρυθμό , κάτι σαν τον δρομέα στην τελική ευθεία. Ολοκληρώθηκε η ιστιοφορία στο μεσαίο κατάρτι και τώρα δουλεύω το τρίτο. Υπό ομαλές συνθήκες το πλοίο θα είναι έτοιμο τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.
Απομένουν διάφορα σχοινιά που συνδέουν τα κατάρτια αναμεταξύ των και ένα γενικό φινίρισμα (μικροατέλειες, ζωντάνεμα των χρωμάτων, ένα ελαφρύ βερνίκωμα και θα δούμε τι θα γίνει με το τιμόνι).
Όπως και στα προηγούμενα μοντέλα μου θα τελειώσω με φωτογράφιση σε επαγγελματία φωτογράφο (με πιθανό Photoshop - πλοίο αραγμένο σε κόλπο )
Σας στέλνω μερικές εικόνες με την υπάρχουσα κατάσταση, εστιασμένες κυρίως στο μεσαίο κατάρτι
Φιλικά
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #123 στις: Οκτωβρίου 18, 2017, 08:23:32 πμ »
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες και το αποτέλεσμα.
Για την ιστιοφορία, χρησιμοποίησες κάποιο συγκεκριένο οδηγό η βιβλίο;
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #124 στις: Οκτωβρίου 18, 2017, 09:39:17 πμ »
Στέργιο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σχετικά με την ιστιοφορία
--- τα πανιά μου τα δίνει έτοιμα το kit της Mantua
--- επίσης δίνει σχέδια σχετικά με την τοποθέτηση των
--- τα σχέδια αναφέρονται σε ανοιχτά πανιά. Όπως ανέφερα σε προηγούμενη καταχώρηση μου εγώ δεν ήθελα ανοιχτά πανιά γιατί
      κρύβουν  την κατασκευή και το πλοίο χάνει κάτι από την ομορφιά του.
     Αναζήτησα λοιπόν λύσεις στο διαδίκτυο και βρήκα μια κατασκευή του Le Soleil Royal της Agostini με τα πανιά μισοανεβασμένα
     Μου άρεσε και την ακολούθησα. Ο μηχανισμός ανάρτησης των πανιών είναι δικιά μου απόφαση.
Φιλικά
Γιώργος

Tags: