Αποστολέας Θέμα: Le Soleil Royal  (Αναγνώστηκε 18266 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Le Soleil Royal
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 15, 2015, 05:45:44 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Μετά την εξοντωτική κατασκευή των κανονιών προχώρησα στην κατασκευή της πλώρης . Τοποθετήθηκαν εντυπωσιακά ορειχάλκινα διακοσμητικά, κανόνια, σκάλες κλπ.
Φυσικά η πλώρη έχει ακόμη πολύ δουλειά αλλά αυτή συνδέεται με την τοποθέτηση του εμπρόσθιου καταρτιού.
Σας επισυνάπτω μερικές εικόνες
ΜΦΧ - Chemist
Υ.Γ - Η ποιότητα των φωτογραφιών με απογοητεύει. Η μηχανή μου δίνει πολλά κόκκινα. Πρέπει να επισκεφθώ επαγγελματία φωτογράφο να την δει .

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 19, 2015, 10:26:58 πμ »
Μπράβο Γιώργο , συνεχίζεις ακάθεκτος!!! προσεγμένη καθαρή δουλειά θα έλεγα έχεις κάνει... ::salut:: Δυστυχώς απο φωτογραφίες είμαι άσχετος όπως θα έχεις διαπιστώσει απο την δικά μου κατασκευή!!! :( :(

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 16, 2016, 11:53:57 πμ »
Καλημέρα σε όλους τους φίλους του modelclub στους οποίους εύχομαι ένα 2016 με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα.
Συμπληρώνοντας περίπου 14 μήνες δουλειάς πάνω στο Le Soleil Royal, η κατασκευή έχει καλύψει την πλώρη, την πρύμνη και την αριστερή πλευρά του πλοίου. Η δεξιά πλευρά έχει προχωρήσει αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όπως πιστεύω ότι γίνεται φανερό από τις εικόνες που επισυνάπτω, πρόκειται για δύσκολη κατασκευή με πολύ μεγάλο αριθμό ορειχάλκινων διακοσμητικών και με ατέλειες στα σχέδια της Mantua οι οποίες οδηγούν σε λάθη, επιδιορθώσεις κλπ. Τέλος πάντων προχωράω έστω και με αργό ρυθμό.
Στις εικόνες που επισυνάπτω θα δείτε την διαμόρφωση της πρύμνης και της αριστερής πλευράς του πλοίου. Επίσης φαίνεται και η δεξιά πλευρά η οποία είναι σε εξέλιξη.
ΜΦΧ - Chemist (Γιώργος)

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 08, 2017, 10:43:30 μμ »
Αγαπητοί φίλοι του Model club.
Τον Ιανουάριο 2016 είχα παρουσιάσει εικόνες από την πρόοδο της κατασκευής του Le Soleil Royal. Επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν με άφησαν να προχωρήσω δυναμικά την ναυπήγηση μέσα στο 2016. Ήδη όμως η κατασκευή συνεχίζεται και πολύ σύντομα θα μπορέσω να σας δείξω νεώτερες εικόνες .
ΜΦΧ - Chemist

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 08, 2017, 10:54:43 μμ »
Αναμένουμε.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 09, 2017, 12:37:58 πμ »
Καλή επανεκκίνηση της κατασκευής. Αναμένουμε περισσότερες φωτογραφίες καθώς θα προχωράς. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 27, 2017, 12:21:19 μμ »
Καλημέρα στους φίλους του Modelclup
Η κατασκευή του Le Soleil Royal προχωρεί. Σε σχέση με τις προηγούμενες εικόνες του Ιαν. 2016 έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της δεξιάς πλευράς του σκάφους (κανόνια, παράθυρα κανονιών κλπ) και έχουν προχωρήσει επίσης διάφορα κομμάτια από την υπερκατασκευή (παραπέτα, σκάλες κλπ). Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κατάστρωμα απομένουν οι κατασκευές των βάσεων των κανονιών καταστρώματος, οι ναυαγωσωστκές λέμβοι κλπ.
Στη επόμενη φωτογράφηση θα υπάρχουν όλα αυτά.
ΜΦΧ
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 27, 2017, 01:51:07 μμ »
Ωραία, καθαρή δουλειά και εντυπωσιακό αποτέλεσμα...

Ίσως αν έβαφες μαύρα τα κανόνια να «έδειχναν» περισσότερο και να έκαναν πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα...  :wink: Εξάλλου μαύρα ήταν και στην πραγματικότητα νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 27, 2017, 05:36:45 μμ »
gt death 13 σε ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια σου.
Σχετικά με τα κανόνια ακολουθώ γενικά τις υποδείξεις του Kit Mantua στο οποίο τα κανόνια είναι στο φυσικό χρώμα του ορείχαλκου.
Εκείνο που μάλλον θα κάνω σε επόμενη φωτογράφιση είναι να κάνω πιό σκούρες τις δύο λωρίδες στο κάτω μέρος του πλοίου (στην ίσαλο γραμή) Και αυτό διότι αυτές είναι βαμμένες με μιά ώχρα στην οποία έχω βάλει και μιά δόση κόκκινο + κίτρινο. Το πρόβλημα με την απόχρωση αυτή είναι ότι πλησιάζει πολύ την απόχρωση της καρυδιάς με την οποία είναι κατασκευασμένο το σκαρί του πλοίου με αποτέλεσμα να μην κάνει contrast στην φωτογράφιση. Θα πειραματισθώ πάνω σε αυτό το θέμα.
Επίσης θέλω να σας πω ότι η φωτογράφιση, η οποία έγινε σήμερα το πρωί με συννεφιά, δεν είναι ικανοποιητική.
Στην επόμενη ελπίζω να σας δείξω καλύτερο αποτέλεσμα
ΜΦΧ
Chemist

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 27, 2017, 05:54:46 μμ »
Έχω την εντύπωση ότι οι Γάλλοι βάφανε τα ύφαλα των πλοίων με άσπρο και τα τμήματα αμέσως πάνω από την ίσαλο με μαύρο. Μάλλον η Mantua δεν έχει κάνει και την καλύτερη δυνατή υπόδειξη για το βάψιμο του σκάφους.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 27, 2017, 06:22:34 μμ »
Τα καράβια εκείνης της γενιάς ήταν με άσπρο υλικό στα ύφαλα.
Γύρω στο 1730-40 νομίζω άρχισαν την τοποθέτηση χάλκινων
πλακών.

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 28, 2017, 08:49:03 μμ »
Πρόσεξε   αυτή  την  κατασκευή  ..... έλεγξε   τα  σχέδια  ...... δεν  μπορεί  να είναι αυτή που κατασκεύασες  ...... 
δεν έχω  πρόθεση  να κριτικάρω  την δουλεία  σου απλά  επισημαίνω κάτι .
Bαγγελης

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 28, 2017, 09:54:38 μμ »
Τα σχέδια του πλοίου έχουν πολλές ανακρίβειες . Η διάταξη των διακοσμητικών στο συγκεκριμένο σημείο δίνεται όχι με σαφή κατασκευαστικά ''σχέδια'' αλλά με εικόνες σε μαυρόασπρο και υπό κλίση. Υπάρχει μία πιθανότητα κάποια διακοσμητικά στο σημείο που επισημαίνεις να είναι στο οριζόντιο μπαλκόνι και όχι στη πλευρά του πλοίου. Και τώρα που το ξανακύταξα δεν είμαι σίγουρος αν είναι σωστό ή λάθος. Αυτή η ασάφεια με κούρασε πολύ και τώρα δεν μπορεί να γίνει διόρθωση αν, λέω αν, υπάρχει λάθος.
Γ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 28, 2017, 10:33:56 μμ »
Φίλε  μου αυτά και όχι.... μόνο  .....έχουν  τα  κιτς .  Πίστεψε  με όλα αυτά με ανάγκασαν  να τα εγκαταλείψω .
Στο θέμα .  Δεν είναι απλώς  ένα οριζόντιο  μπαλκόνι  και δεν βρίσκεται  καμία   από τις φιγούρες  στο ίδιο
  επίπεδο  με το πέτσωμα  του πλοίου .
  Επειδή   είναι ένα από τα αγαπημένα   πλοία  σου παραθέτω  φωτογραφία  από το μοντέλο
 που βρίσκεται  στο Παρίσι   και θα καταλάβεις  . Είναι μια ξεχωριστή  κατασκευή  και όχι  ......τόσο   απλή .
Αν χρειάζεσαι   κάποια  βοήθεια   και ..... είμαι σε  θέση  να βοηθήσω  .....μην διστάζεις  .
Βαγγελης 

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 28, 2017, 10:53:56 μμ »
Μάλλον η mantua δεν έχει κάνει και την καλύτερη δουλειά τόσο σε σχέδια όσο και σε οδηγίες.

Εδώ που έχει φτάσει η κατασκευή πόσο εύκολο είναι να διορθωθούν δομικά λάθη; Δεν νομίζω να είναι απλό.

Ίσως θα είναι καλύτερα να το τελειώσεις όπως βολεύει....  ::dontknow:: ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 28, 2017, 11:34:13 μμ »
Βαγγέλη η εικόνα του μοντέλου που έχεις επισυνάψει δεν έχει σχέση με τα δεδομένα της Mantua η οποία έχει ορειχάλκινα διακοσμητικά ενώ αυτά του Παρισινού μοντέλου είναι μάλλον ξύλινα. Ο ορείχαλκος δεν επεξεργάζεται εύκολα. Μια διαφορά σε μιά κλίση , σε λίγες μοίρες, αν είναι ξύλο το φέρνεις στα ίσια του με μια λίμα ή άλλος τρόπους. Τον ορείχαλκο τι να τον κάνεις. Αν δεις στον Google υπάρχουν πολλά Le Soleil Royal με τεράστιες διαφορές το ένα με το άλλο.
Το δίκιο το έχει ο φίλος gtdeth13. Εδώ που έφθασα ούτε είναι εύκολο να γίνουν παρεμβάσεις ούτε έχω τη βούληση να τις κάνω. Η τυχόν διαφορά είναι μικρή, το πλοίο είναι πολύ όμορφο, ο δε στόχος είναι ένας. Να το τελειώσω επι τέλους δεδομένου ότι είμαι στον τρίτο χρόνο δουλειάς .Πάντως εκτιμώ την προσφορά σου, την παρατηρητικότητα σου και τις γνώσεις σου
Καλό βράδυ
Γιώργος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 28, 2017, 11:59:29 μμ »
Σίγουρα  δεν έχει...... καμία σχέση .....απλά  ήθελα  να σου επισημάνω την κατασκευή .
Δες  όμως αυτό , πρέπει  να είναι της  μαντουα  φαίνεται  αρκετά  καλά.
http://www.modelships.de/Soleil_Royal_II/Photos_Soleil_Royal_close_views.htm
Σου  εύχομαι  καλή  συνέχεια .
Βαγγελης 

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 01, 2017, 02:54:21 μμ »
Πολύ καλό αυτό το αρχείο Βαγγέλη και σε ευχαριστώ. Σίγουρα θα με βοηθήσει στην κατασκευή των καταρτιών, πανιών κλπ. Σχετικά με την παρατήρηση σου τελικά έχεις δίκιο. Υπάρχουν διακοσμητικά στα δύο μπλε σκέπαστρα. Επίσης τα πόδια του αγαλματίδιου πρέπει να ξεκινάνε από την άκρη του σκέπαστρου και το ένα πόδι να ενώνεται με την μεσαία κατακόρυφη κολώνα. Αυτά τα είδα τώρα με προσεκτικό ψάξιμο σε μιά από τις εικόνες που υπάρχουν στο κουτί της συσκευασίας του Κιτ !!!!!!ενώ θα έπρεπε να ήταν σαφές στα αναλυτικά σχέδια του πλοίου που δυστυχώς δεν ήταν. Θεωρητικά το πρόβλημα διορθώνεται αλλά δεν ξέρω αν θα επιχειρίσω την επέμβαση από φόβο μήπως γίνει κάποια ζημιά. Θα δούμε.
Λύσε μου, αν ξέρεις, μια απορία. Τόσον στο San Felipe όσον και στο Le Soleil Royal δεν βλέπω πουθενά τιμόνι. Ποιά είναι η γνώμη σου?
 ΜΦΧ
Γιώργος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 01, 2017, 05:26:14 μμ »
Φίλε     Γιώργο  δεν είναι θέμα  άποψης   η γνώμης   η θέση  του τιμονιού .
 Αν και δεν έχω μελετήσει  την μονογραφία  του πλοίου   η θέση  του τιμονιού  πρέπει  να είναι αυτή  της φωτογραφίας . 
Και πρέπει  να βρίσκεται  κάτω  από το τελευταίο  κατάστρωμα .

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 02, 2017, 05:11:51 μμ »
Φίλε Βαγγέλη. Τελικά δεν είναι δυνατόν , ή μάλλον είναι επικίνδυνο, να κάνω τις αλλαγές. Οι κολλήσεις είναι πολύ ισχυρές και φοβάμαι ότι θα γίνει ζημιά. ʼρα το αφήνω ως έχει. Επειδή όμως το μπλε σκέπαστρο μου φαίνεται και εμένα γυμνό πρόσθεσα κάποια διακοσμητικά που είχαν περισέψει. Το αποτέλεσμα επισυνάπτεται.
Καταλαβαίνω τα περί πιστής απόδοσης ενός μοντέλου σε σχέση με το πρωτότυπο αλλά καλύτερα αυτή η μικρή παραλαγή παρά να καταστραφεί δουλειά 2 ετών
Φιλικά
Γιώργος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 02, 2017, 06:11:50 μμ »
Επειδή  μ' αρέσει το <χιούμορ > , και η ζωή  χωρίς  αυτό είναι άνοστη , σου λέω  τούτο .
Ένας  χημικός  πήρε  τα κατάλληλα  υλικά  και τα κατάλληλα  όργανα   για να  παρασκευάσει  κρασί .
 Κάτι  πήγε  στραβά  και το  κρασί  τελικά  του ξίνισε  . Οι επιλογές  του ήταν  ,να διορθώσει  το ξίνισμα με χημικούς
  τρόπους  ,να πίνει  το ξινό  κρασί  προσποιούμενος  ότι είναι καλό  , η να  ξανακάνει  το κρασί  απ την αρχή . 
 Εσύ τώρα  σαν χημικός  ποια επιλογή  θα διάλεγες .
 Η απόφαση  δική σου . 
Υ.Γ. ξέχασα  να αναφέρω  ότι συνέπειες  δεν είχε  ,το καρσί  ήταν  δικό  του .
Φιλικά  Βαγγελης

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 02, 2017, 10:37:24 μμ »
Φίλε Βαγγέλη
Όπως σημείωσα προηγουμένως οι κολλήσεις ειδικά μεταξύ των μεταλλικών μερών είναι πολύ ισχυρές, άρα η διόρθωση είναι επικίνδυνη και επειδή θεωρώ το πρόβλημα minor, το σημείο αυτό θα μείνει ως έχει.
Επειδή όμως φοβάμαι ότι έχουμε κουράσει τους φίλους που παρακολουθούν το θέμα, ας το κλείσουμε εδώ.
Καλό βράδυ
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 05, 2017, 08:34:49 μμ »
Αγαπητοί φίλοι του Model club
Παρ' όλο που πιθανώς να σας έχω κουράσει με το πρόβλημα του Le Soleil Royal, αισθάνομαι την ανάγκη να επανέλθω στο θέμα. Τελικά ο Βαγγέλης πολύ με προβλημάτισε. Από τη μιά πλευρά είχε δίκιο '' υπάρχει πρόβλημα, άρα πρέπει να διορθωθεί '' από την άλλη πλευρά ενώ συμφωνούσα με την ύπαρξη του προβλήματος πήρα την θέση '' φομάμαι μήπως γίνει ζημιά ανεπανόρθωτη στο πλοίο, άρα το αφήνω ως έχει ''.
Προσπάθησα να συνεχίσω την κατασκευή, αλλά το μάτι μου έπεφτε συνεχώς στο πρόβλημα οπότε είπα ''δεν γίνεται να μείνει έτσι'' και αποφάσισα να προχωρήσω στην επιδιόρθωση.
Μελέτησα τις εικόνες από το ηλεκτρονικό αρχείο που μου έστειλε ο Βαγγέλης και τελικά φάνηκε η αιτία του προβλήματος. Το σκέπαστρο της βεράντας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ αλλά κεκλιμένο. Ξεκινά από το επίπεδο που το είχα και τερματίζει σε ένα επίπεδο πιο πάνω. Δυστυχώς αυτή τη λεπτομέρεια ήταν αδύνατο να την επισημάνω με τα σχέδια που είχα στα χέρια μου, άρα έτσι δημιουργήθηκε όλη η ανωμαλία.
Πήρα λοιπόν τη πένσα και άρχισα την διάλυση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Εικόνες από την επέμβαση σας επισυνάπτω. Τα διακοσμητικά στις νέες θέσεις θα τα κολλήσω αύριο γιατί ακόμη δεν έχει στεγνώσει το χρώμα.
Οι φωτογραφίες είναι

001 - Καταστροφή της υπάρχουσας κατάστασης

002 - Δημιουργία κεκλιμένου επιπέδου με πηχάκια 2χ6 mm (κάθετα)

003 - Τρίψιμο - στοκάρισμα - τοποθέτηση του ορειχάλκινου αγάλματος

004 - Κάλυψη του κεκλιμένου επιπέδου με πηχάκια 1χ3 mm (οριζόντια) - τρίψιμο

005 - Βάψιμο πρώτο χέρι

Θα περάσω τώρα το δεύτερο χέρι οπότε αύριο θα τοποθετηθούν τα ορειχάλκινα διακοσμητικά. Πιστεύω ότι αύριο θα έχετε την τελική φωτογράφιση
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Chemist

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 05, 2017, 08:42:12 μμ »
Θαρραλέα απόφαση, το αποτέλεσμα δείχνει καλύτερο από την προηγούμενη κατάσταση.

Καλή συνέχεια...  ::thumbleft:: ::thumbleft::

Υ.Γ. «σουλούπωσα» λίγο το ποστ και τις φωτογραφίες...  :wink:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 05, 2017, 11:09:33 μμ »
Γιώργο  .........βιάζεσαι  και όποιος  βιάζεται  συνήθως  σκοντάφτει .......... δεν είναι..... έτσι ........ δες αυτά που σου στέλνω........

Tags: