Αποστολέας Θέμα: H μοντελιστικη αγορά στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 26484 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Ο μοντελισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #125 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 08:56:39 μμ »
(μιμούμενος της παλιά ατάκα του Χάρυ Κλυν)
..θέλω να ξέρω ποιος .... πειράζει τους τίτλους των θεμάτων.
πλάκα κάνω αλλά θα ήθελα μια σχετική προειδοποίηση διότι αν μη τι άλλο κάποιος που δεν ξέρει απορεί για τα διάφορε λεγόμενα, τη σχέση τους με το (νέο) θέμα, τις προθέσεις του πρώτου γράφοντα κλπ. κλπ.
F-16 ξεκίνησε, φιλοσοφία κατέληξε.
Σ.Σ.

Μα στο γραφει λιγο πιο πανω ο Κωστας φιλε μου :arrow:

Στάλθηκε από: melpas1013
Παράθεση
Μιας και παίζουμε τις τελευταίες δύο ημέρες σε δύο ταμπλώ, τα κάνουμε ένα για να διευκολυνθούμε όλοι... Arrow

Να προσθέσω ότι τα μηνύματα μπήκαν με βάση την ημερομηνία δημοσίευσής τους...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #126 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 09:25:50 μμ »
Μα στο γραφει λιγο πιο πανω ο Κωστας φιλε μου :arrow:
έχεις δίκηο αλλά... βιάστηκα.
υπάρχει πάντως κάποιο μπέρδεμα.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #127 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 09:29:13 μμ »
Πιστεύω ότι το θέμα έχει τραβήξει πολύ. Μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση τα προσωπικά του κριτήρια. Στο κάτω κάτω της γραφής το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μοντελισμού στην Ελλάδα  είναι ο ελάχιστος αριθμός νέων ανθρώπων που ασχολούνται με το Hobby. Πρόβλημα που, κατά τη γνώμη μου, δεν επιδέχεται επίλυση......
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #128 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 10:16:49 μμ »
Ο μοντελισμός για εμένα ξεκίνησε σοβαρά πρίν από μόλις 2 χρόνια... Έψαχνα μια βοήθεια και τη βρήκα εδωμέσα, οπότε αποφάσισα να την προσφέρω και εγώ σε όσους ακόμα την είχαν ανάγκη... Στην πορεία αυτή των 2 χρόνων(δεν υπολογίζονται τα παλαιότερα χρόνια μοντελισμού για ευνόητους νηπιακούς λόγους..), έμαθα πολλά πράγματα... Πώς να βάφω, πώς να κολλάω, πώς να στοκάρω και να τρίβω κ.ο.κ.... Έμαθα όμως και γνώρισα πολλά άλλα πράγματα. Γνώρισα ιερά τέρατα του μοντελισμού στην Ελλάδα(π.χ. Μέγας Τσώνος κα), που μια ζωή έβλεπα δουλειές τους στα περιοδικά και πάντα με ένιωθα να κλαυσιγελώ(χαρά για ότι έβλεπαν τα μάτια μου και λύπη γιατί δε μπορούσα να τους "φτάσω"), γνώρισα την IPMS και τις εκθέσης της, και τον κόσμο που γύρω του περιστρέφεται ότι πλαστικό μπορεί να κολληθεί και να βαφτεί...

Από τότε που άρχισα να αντιλαμβάνομαι καλύτερα κάποια πράγματα τα βασικά προβλήματα του μοντελισμού στη χώρα ήταν δύο: 1ον το ότι δε μπαίνει νέος κόσμος στο "άθλημα", και 2ον ότι σαν αγοραστές έχουμε πρόβλημα με τους εμπόρους-πωλητές, που αντικείμενό τους είναι ο μοντελισμός....

Στο πρώτο πρόβλημα, αν και μπορούμε εύκολα να βρούμε τις αιτίες, η λύση δεν είναι εύκολο να βρεθεί και πολύ περισσότερο αν τελικά βρεθεί να εφαρμοστεί... Δε μπορείς να πιάσεις τον άλλον από τα μαλλιά και να τον σύρεις...

Στο δεύτερο πρόβλημα, η αιτίες είναι πολλές... Και εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα... Θα προσπαθήσω να καταγράψω όσα διατρέχουν το μυαλό μου, για το λόγο αυτό παρακαλώ την επιείκεια όλων σας, αλλά και να συμπληρώσετε ή να διορθώσετε αν κάπου έχω λάθος...

ΟΛΟΙ οι μοντελιστές, αργά ή γρήγορα, θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της τροφοδοσίας τους. Θα ψάχνουν να βρούν κάποιο κιτ που είναι ακριβό και επειδή έχουν χρυσοπληρώσει για τα προηγούμενα δέκα(μπορεί και μόνο ένα ή και κανένα), να θέλουν να βρούν την πιο οικονομική λύση στο πρόβλημα. Δεδομένο είναι ότι η σύγχρονη τεχνολογία και το ιντερνετ το επιτρέπουν πλέον. Κάνεις ένα search σε google & ebay, και βρίσκεις αυτό που θέλεις. Τόσο γρήγορα όσο σου επιτρέπει η σύνδεσή σου, και τόσο απλά όσο σου επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία σου και "αντοχές" σου.
Επίσης είναι δεδομένο ότι έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις, όχι μόνο γιατί το επιτρέπουν οι συνθήκες αλλά γιατί είναι όσο δεν παίρνει θεμιτό... Είσαι καταναλωτής, και σε ενδιαφέρει να καλύψεις τις ανάγκες σου, με το μικρότερο δυνατό κόστος(είτε οικονομικό είτε μηδενίζοντας το ρίσκο της συναλλαγής) και τη μεγαλύτερη δυνητική ικανοποίηση που μπορεί να σου παράξει η κάληψη της δεδομένης ανάγκης(χαρά κατασκευής με λίγα προβλήματα, after sales  παροχές και υποστήριξη κτλ)

Ένα από τα θέματα που προκύπτουν μέχρι εδώ, είναι οι συνθήκες που πραγματοποιούμε αυτές τις συναλλαγές από απόσταση. Έχουμε τη δυνατότητα να παραγγείλουμε πράγματα από το Νότιο Πόλο μέχρι το χωριό του Αι-Βασίλη και από το Bλαδιβοστόκ μέχρι το Λος ʼντζελες, και ταυτόχρονα να ξέρουμε που βρίσκονται όσα παραγγέλνουμε σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Θα διακρίνω δύο κατηγορίες εδώ και θα γίνει αντιληπτό παρακάτω γιατί. Από τη μία μεριά λοιπόν έχουμε την ΕΕ, από όπου μπορούμε να ψωνίσουμε πράγματα, σα να τα ψωνίζουμε από το διπλανό τετράγωνο: δεν υπάρχουν δασμοί, σε δύο-τρεις μέρες ότι αγοράσουμε είναι στην πόρτα μας, και η επαφή με τον πωλητή είναι πανεύκολη ακόμα και τηλεφωνικά. Η τελωνειακή ένωση δίνει σε εμάς τη δυνατότητα, αλλά και σε όλους τους Ευρωπαίους να μην χρεώνονται περισσότερο από μία φορά φόρους, δασμούς κτλ. Αναγκαίο καλό/κακό... Από την άλλη όσοι δεν ανήκουν στην ΕΕ: Οτιδήποτε έρχεται από αυτές τις χώρες, πρέπει να περνά από έλεγχο τελωνείου και δασμολόγηση, και αν είναι από κάποιο ποσό και πάνω να καλείται ο παραλήπτης και παραγγέλων να καταβάλει το αντίτιμο... Κανονικά... Γιατί αν είσαι στην Ελλάδα, μπορεί και να το γλυτώσεις... Η κατάσταση είναι γνωστή και δεδομένη...

Από την άλλη πλευρά(αν και δεν θα έπρεπε να είναι η "άλλη" πλευρά κατά τη γνώμη μου), έχουμε τα Ελληνικά καταστήματα μοντελισμού...
Παλιότερα που δεν υπήρχε το ίντερνετ, τα πράγματα ήταν σχετικά απλά για αυτά... Εισήγαγαν ή εμπορεύονταν τα πράγματα που ήθελαν, που θεωρούσαν ότι μπορούν να τους αποφέρουν κέρδος, έχοντας να ικανοποιήσουν μια δεδομένη πελατεία(με όσα θετικά ή αρνητικά αυτή είχε), οργανώνοντας και λειτουργώντας τα πάντα με τον τρόπο τους. Απόλυτα θεμιτό επίσης και λογικό θα πεί κάποιος. Συμφωνώ... Είχαν να ανταγωνιστούν μόνο το ένα το άλλο...
ʼλλαξαν όμως οι συνθήκες, και πλέον αντιμετωπίζουν δύο δυσκολίες: Έχουν να ανταγωνιστούν και τα καταστήματα του εξωτερικού που έχουν το ίδιο επιχειρηματικό αντικείμενο, αλλά και την προηγούμενα δεδομένη πελατεία τους, που πλέον ενημερώνεται και ψάχνεται... Από μόνη της και όχι από τα καταστήματά τους και τους ίδιους, οπότε να "ελέγχεται"(συγχωρέστε με αν είναι αδόκιμος ο όρος, αλλά δεν βρήκα άλλον...), πιο εύκολα... Επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες οι χειρότερες οικονομικές συνθήκες που αντιμετώπιζαν πριν, τους ίδιους δασμούς και φόρους...

Κάπου ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες(μοντελιστές-εμπόρους), γεννήθηκε κάποια στιγμή το modelclub... Βρήκαν οι μοντελιστές έναν άνθρωπο να πουν τον πόνο τους και να τους καταλάβει, να γκρινιάξουν για τις μεγαλύτερες τιμές που πληρώνουν τα κιτ σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο ή Αμερικανό, να ψάξουν να βρουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η τσέπη τους, που έμενε κάθε βδομάδα όλο και πιο άδεια... ʼρχισαν λοιπόν οι Έλληνες μοντελιστές να το ψάχνουν το πράγμα και να βρίσκουν, καλές προσφορές, λύσεις για να βρίσκουν φθηνότερα όσα τους ενδιέφεραν να βρούν και κόλπα για να το πετυχαίνουν, γιατί τα κενά του συστήματος δεν είναι δικό τους το πρόβλημα, αλλά αυτών που πρέπει να τα γεμίσουν και να τα κλείσουν...

Αποφάσισαν λοιπόν να προχωρούν σε ομαδικές αγορές, προμήθειες κτλ. Γιατί ο κάθε έμπορος που θέλει πωλήσεις στο κατάστημά του, προτιμά να κάνει μια μικρή έκπτωση από το κέρδος του ανά κωδικό, αλλά ξέρει ότι με τη μαζικότητα της αγοράς από μία ομάδα, αμέσως βγάζει το κέρδος που θα έχανε, αν πούλαγε μόνο τα μισά... Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περίπτωσή μας το Βελγικό κατάστημα Obeeliks, που κάνουμε ομαδική τους αερογράφους μας: 10% έκπτωση σε κάθε αγορά οποιασδήποτε ποσότητας, και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει λάβει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3000EUR... Μάθανε όμως και κάτι ακόμα τα μέλη του Modelclub: ότι υπάρχουν έμποροι που είναι διατεθημένοι να προσφέρουν και κάτι καλύτερο αν προτιμηθούν και πώς ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι πελάτες τους...

Μάθαμε ακόμα όλοι μας, τα ρίσκα που ενέχει αυτή η διαδικασία και κυρίως όταν αυτή περιλαμβάνει και χώρες εκτός ΕΕ. Μια ομαδική αγορά Hasegawa ΤF-104G 1/48, από τις ΗΠΑ, κατέληξε να έρθει στα χέρια μας καθυστερημένη από το ελληνικό τελωνείο, που αποφάσισε για μισή!! φορά να κάνει σωστά τη δουλειά του, και να κοστίσει περισσότερο από όσο αναμέναμε. Χάσιμο και χρόνου και χρήματος. Μάθαμε επίσης με σκληρό τρόπο, πώς υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας άνθρωποι που σκέφτονται με τη λογική ότι πιούμε, ότι φάμε και ότι αρπάξει ο λώλος μας... ʼνθρωποι που προσπάθησαν να μας πιάσουν κορόιδο, αλλά δεν τους έκατσε, όπως περίμεναν...

Το Modelclub όμως έκανε και κάτι ακόμα... Έδωσε τη δυνατότητα στους προβληματισμένους εμπόρους που έβλεπαν την πελατεία τους να χάνεται και να ακολουθεί άλλο δρόμο από αυτό που προέβλεπαν, να μπορούν αν σχηματίσουν γνώμη για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι πελάτες τους, και μάλιστα να μπορούν να μιλήσουν απευθείας μαζί τους, είτε μέσω του forum, είτε με προσωπική επαφή... Αντιλήφθηκαν επίσης ότι δεν είναι εύκολο, πλέον να προσεγγίζουν τους πελάτες τους όπως πρίν, γιατί είναι ενημερωμένοι από πριν και ψαγμένοι, έστω και αν αγνοούν πολλά πράγματα και δεν αντιλαμβάνονται ακόμα περισσότερα που δε φαίνονται,(και ενίοτε δεν είναι απαραίτητο να τα γνωρίζουν...)

Εδώ πλέον διαχωρίζονται οι ίδιοι οι έμποροι σε κατηγορίες(εν αρχή):
1ον, όσοι κατάφεραν να ακολουθήσουν λίγο ή πολύ το ρεύμα, και πλησίασαν-ενημέρωσαν τους μοντελιστές, ότι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν με εκπτώσεις-προσφορές, αν προτιμηθούν... Και προτιμήθηκαν(GE Hobbies)
2ον, όσοι αποφάσισαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, στις τιμές τους και στις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, μη λαμβάνοντας υπόψιν την διαμορφούμενη αγορά. Απλά με κάποια σπασμωδικά βήματα να προσπαθήσουν να πείσουν ότι ακολουθούν τη ροή...

Στη συνέχεια της ιστορίας οι κατηγορίες έγινα λίγο περισσότερες, περίπου όσα και τα κατστήματα μοντελισμού στην Ελλάδα!!!
Το κατάστημα της πρώτης προηγούμενης κατηγορίας εξακολουθεί στο ίδιο τέμπο, από τα υπόλοιπα τα περισσότερα, χαμήλωσαν λίγο ή πολύ τις τιμές τους, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν οριστικά πίσω. Από αυτούς που χαμήλωσαν τις τιμές τους, και αποτελούν το κύριο κομμάτι της αγοράς, ο ένας θεωρεί ακόμα ότι το να ανοίγεις το κιτ για να δεις πώς είναι μέσα και να κρίνεις, είναι εντελώς απαγορευμένο και μάλιστα όσοι πελάτες το τολμούν είναι και βλάχοι... Από τους εναπομείναντες δύο, ξεκινά μια προσπάθεια να πλησιάσουν τους μοντελιστές, αλλά κάτι δεν τους βγαίνει καλά στην προσπάθεια, και έτσι πάει (αρχικώς) χαμένη... Αυτοί οι λίγοι έχουν στήσει και από ένα site, που ενημερώνουν για τα προιόντα τους, αλλά καμία ολοκληρωμένη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις προσπάθεια... Δε βαριέσαι, θα πει κάποιος... Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Όχι φίλοι μου... Θα παρέμβει πάλι το Modelclub και δε θα αφήσει να πάει πάλι χαμένη μια ευκαιρία... Ο Κος Καλφάκης το είπε πολύ σωστά σε κάποιο σημείο: Όχι μόνο για το modelclub, αλλά για όλους τους μοντελιστές...

Σαν ομάδα, ποτέ δεν πλησιάσαμε κάποιον από τους καταστηματάρχες (και εννοώ σαν διαχείρηση του club, και όχι το κάθε μέλος μεμονωμένα), και να ζητήσουμε να γίνει έκπτωση στα μέλη... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ... Ο κάθε έμπορος είναι υποχρεωμένος από τον επαγγελματισμό του, αν θέλει να προωθήσει τα προϊόντα του στο club να προτείνει εκείνος... Δεν θα γίνουμε ούτε ζητιάνοι ούτε επαίτες, και σαφώς δεν περιμένουμε από κανέναν έμπορο να μας αντιμετωπίζει ως τέτοιους...

Έχουμε απαιτήσεις, ναι... Αλλά σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η απαίτηση να κερδίζουμε και να είμαστε χαλαροξεκούραστοι και χαρούμενοι, ενώ ο εκάστοτε έμπορος να χάνει... Αν ο ίδιος πιστεύει ότι δεν ενέχει το στοιχείο του κέρδους για αυτόν η συναναστροφή μας, η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα... Δεν θα παρεξηγηθεί και δεν θα θεωρηθεί κακός... Αν από την άλλη όμως πιστεύει ότι αλληλοβοηθούμενοι θα κερδίσουμε και οι δύο, είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις...

Όταν οι προτάσεις αυτές φθάνουν στη διαχείρηση, ενημερώνονται όλοι... Το GE Hobbies μας ενημέρωσε και σας ενημερώσαμε, ο Κος Καλφάκης μας ενημέρωσε, με ανεπίσημο τρόπο για κάποια  καλύτερη τιμή που θα μπορούσε να γίνει σε ομαδική παραγγελία, σας ενημερώσαμε έστω και ανεπίσημα(δείτε στην πρώτη σελίδα του θέματος), καθώς δεν υπήρξε άλλη επαφή... Τα πράγματα είναι απλά, και αν δεν είναι τότε θα πρέπει να τα απλοποιήσουμε εμείς...

Οι σημερινοί Έλληνες επιχειρηματίες, είπαμε ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες... Η κυριότερη είναι οι καχυποψία των πελατών τους, που ξαφνικά είδαν τι γινόταν τόσο καιρό και έμειναν με την απορία γιατί... Δεν τους εξήγησε ποτέ κανείς, οπότε αναγκάστηκαν να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους και να θυμώσουν με αυτό που θεώρησαν ότι έγινε... Έχουν να αντιμετωπίσουν τα καταστήματα του εξωτερικού (ΕΕ) που έχουν καλύτερες τιμές, καθώς απευθύνονται σε μεγαλύτερο κοινό και έτσι έχουν καλύτερο διαμερισμό των εξόδων τους, που έχουν πελάτες και σε άλλες χώρες και έτσι έχουν και από εκεί μερίδιο στην αγορά...

ʼραγε πόσοι από τους Έλληνες εμπόρους σκέφτηκαν να κάνουν το ίδιο; Να οργανώσουν έτσι την επιχείρησή τους, που να έχουν πελάτες και από το εξωτερικό και όχι μόνο τους ελάχιστους Έλληνες μοντελιστές... Γιατί δε γίνονται ανταγωνιστικοί με το μεγαλύτερο αντίπαλό τους και να τον χτυπήσουν με τον ίδιο τρόπο;; Το κόστος για να στήσεις τέτοια επιχείρηση θα μου απαντήσει κάποιος... Και θα απαντήσω: ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΡΧΗ πώς πρέπει να επενδύσεις για να έχεις απόδοση... Τα ταμιευτήρια πλέον έχουν ανύπαρκτο επιτόκιο, και οι εμείς οι Έλληνες μοντελιστές είμαστε λογαριασμός καταθέσεων και όχι κίνησης κεφαλαίων... Είναι λάθος αντίληψη να υποστηρίξει κάποιος πώς η μικρή Ελλάδα έχει μικρή αγορά, και εγώ λίγους πελάτες σε σχέση με το συνάδελφο κατάστημα στη Γερμανία, αλλά περιμένω να βγάλω τα ίδια κέρδη με αυτό...

Ο Κος Καλφάκης, τόλμησε κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος συνάδελφός του έως τώρα... Να μας αντιμετωπίσει ευθεία και χωρίς περιστολές... Και μόνο για αυτό του αξίζει ένα μπράβο, αλλά ίσως αγαπητέ Κε Καλφάκη το κάνατε με λίγο λάθος τρόπο και το έχουμε κουβεντιάσει και παλιότερα... Ναι ίσως σας πνίγει το δίκιο και σας έχουμε κρίνει λάθος, αλλά δεν είχαμε-έχουμε-θα έχουμε μόνο για εσάς αυτή την άποψη... Η μπάλα έχει πάρει όλους εσάς τους επαγγελματίες...

Έχουμε δικαίωμα όπως είπε ένας φίλος να σας κρίνουμε και φυσικά εσείς το ίδιο... Δε μπορείτε να μας το στερήσετε είτε εσείς είτε οποιοσδήποτε άλλος... Ο συνάδελφος σας στην Πάτρα, έπραξε ως έπραξε... Γιατί να μην τον κρίνω και να ενημερώσω και τους υπόλοιπους για το ποιόν του...;;; Κρινόμαστε όλοι συνεχώς και σύμφωνα με τις πράξεις μας... Ο συνάδελφός από το Βέλγιο, έπραξε ως έπραξε σε ένα πρόβλημα και είναι παράδειγμα προς μίμηση(δε νομίζω να υπάρχει διαφωνία επ' αυτού !)... Δεν θα έπρεπε να ενημερωθούμε όλοι? Και εμείς για το πώς μας αντιμετωπίζουν κάποιοι ενώ άλλοι μας θεωρούν βλάχους, και εσείς για το τι θεωρούν οι πελάτες αποδεκτή και σωστή συμπεριφορά;

Ας γίνει η έως τώρα συζήτηση εφαλτήριο να λύσουμε τις διαφορές και τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος, για να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα, όπως το πρώτο πρόβλημα που ανέφερα αρχικά... Συγχωρέστε με για το μακροσκελές της απάντησης... Απλά ήθελα να εκφράσω την άποψή μου συνολικά και όχι σπασμωδικά...

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #129 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 10:20:36 μμ »
Τα παρακάτω γράφτηκαν πρίν ποστάρει ο Κώστας (melpas) και σύμφωνώ απολύτως με το περιεχόμενο αλλά και το πνεύμα της απάντησής του...

....
Για όσους δεν κατάλαβαν μου έστειλαν την διπλή χρέωση (από δική τους λακαμια) πίσω στο λογαριασμό μου.........Και ερωτώ
Ποιο εμπορικό κατάστημα (όχι απαραίτητα μοντελιστικό) στην Ελλάδα θα το έκανε αυτό????????????

Και επειδή δεν θέλω να είμαι μόνο αρνητικός απέναντι στα ντόπια καταστήματα αναφέρω ότι ειδικά στο κατάστημα του Κου. Καλφάκη υπάρχουν άνθρωποι συνεννοήσιμοι (ελπίζω όχι λόγο της μακράς μας γνωριμίας) που είναι διατεθειμένοι έστω και με λίγη καθυστέρηση να φέρουν καλούδια που ούτε φανταζόμασταν κάποτε!

Άρα η "αλήθεια" είναι κάπου στη μέση!

Με το Jadar Hobby είχα και εγώ μια παρόμοια "εμπειρία". Στη δική μου περίπτωση (πέρσι τέτοιο καιρό) είχα παραγγείλει κάποια μοντέλα ένα εκ των οποίων τελικά δέν υπήρχε στο Stock. Λόγω του ιδιαίτερου τρόπου χρέωσης της κάρτας (πρώτα πλήρωνες και μετά τσεκάρανε την παραγγελία - τώρα νομίζω έχει αλλάξει) εισπράχθηκε απο αυτούς όλο το ποσό, συμπεριλαμβανόμενου του κίτ που δέν υπήρχε. Στον επόμενο λογαριασμό της κάρτας μου είδα ότι είχαν επιστρέψει το ποσό, χωρίς να με υποχρεώνουν να ξανα-αγοράσω απο αυτούς αφαιρώντας το ποσό απο επόμενη αγορά (όπως κάνουν πολλοί άλλοι π.χ. Hannants)...

Όσων αφορά τη "διαμάχη" των αγορών απο Ελλάδα ή ξένα online καταστήματα, εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να αγοράζω ότι ξέρω (ή τουλάχιστον υποθέτω) οτι θα έρθει Ελλάδα, απο Ελληνικά καταστήματα και τα "περίεργα" ή μή "δημοφιλή" απο έξω. Δέν έχω την απαίτηση να έχουν τα εδώ καταστήματα ΟΛΗ τη γκάμα ΟΛΩΝ των εταιρειών. Ασφαλώς θα το ήθελα αλλά είμαι ρεαλιστής και καταλαβαίνω ότι αυτό δέν γίνεται, όχι γιατί είμαστε ψωροκώσταινα, αλλα γιατί είμαστε μικρή αγορά.
Στο θέμα των τιμών, ο κ. Καλφάκης - τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον - έχει πολύ ανταγωνιστικές, ακόμα και καλύτερες τιμές σε σχέση με πολλούς Ευρωπαίους ανταγωνιστές του. Το ίδιο και κάποιοι άλλοι αντιπρόσωποι. Ασφαλώς άν παραγγείλω απο Κίνα ή Αμερική μπορεί να μου έρθουν φθηνότερα αλλά δέν θα κατηγορήσω τον Καλφάκη ή τον όποιο Καλφάκη γιατί δέν έχει τις χαμηλότερες τιμές στον κόσμο! Στην τελική άν η διαφορά είναι 5-10€, προτιμώ να πιώ ένα καφέ λιγότερο... :wink:

....
Θα ήθελα να πω κάτι που σκεφτόμουνα πάντα: σε μια περίοδο όπου τα μαγαζιά με εμπόρευμα για όλους (ρούχα, συσκευές κλπ) ανοίγουν και κλείνουν από την μια μέρα στην άλλη, το να έχεις κατάστημα με εμπόρευμα τόσο ειδικού ενδιαφέροντος ίσως και να θέλει λίγο παραπάνω κότσια από ό,τι αρχικά φαίνεται...
Από κει πέρα νομίζω ότι είναι θέμα όλων των καταστημάτων και όχι μόνο ενός το να "χτυπήσουν" σωστά την αγορά με προσφορές κλπ. Αν κάποιος κινηθεί καλά τότε θα ακολουθήσουν και οι άλλοι. Λέω τώρα...

Θεωρώ ότι πρέπει να στηρίζουμε τελικά αυτούς που έχουν τα κότσια αρκεί να αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται για τον χώρο και όχι μόνο για την... κονόμα :evil: Ακούστηκαν διάφορες απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με την αντιμετώπιση των πελατών απο τα καταστήματα, την ενημέρωση που παρέχεται κ.α. Σε τέτοια θέματα έχουμε δρόμο μπροστά μας... :roll:

Υ.Γ.
Μπορεί ο κ. Καλφάκης να ήταν λίγο άκομψος στον τρόπο που "επενέβη" στο θέμα με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά/παράπονα πολλών αλλά εγώ τουλάχιστον εκτιμώ το γεγονός ότι καταδέχτηκε να εμφανιστεί στο forum...

Υ.Γ.2 Για να μήν παρεξηγηθώ, τον κ. Καλφάκη άν και πελάτης του απο το '88 δέν τον έχω δεί ποτέ, πόσο μάλλον να τον γνωρίζω...

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #130 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:18:51 μμ »
Εχει ανοίξει χωρίς νόημα πιστέυω μια αντιπαράθεση τιμών και λέξεων ανάμεσα στους φίλους και συναδέλφους μοντελιστές με τον κύριο Καλφάκη ,ουσιαστικά την αρχή την έκανε ο κύριος Καλφάκης  κατακρίνοντας τον συνάδελφο EAGLE γιατί ψώνισε μοντέλλο της ΤΑΜΙΥΑ από το εξωτερικό.Δεν βλέπω τίποτα κατακριτέο σε αυτό γιατί ο άνθρωπος ήθελε ένα μοντέλλο και το ήθελε φθηνό και σε λογικό χρόνο στα χέρια του ,πουθενά δεν λέει ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ να αγοράζουμε αποκλειστικά και μόνο στο μαγαζί του Καλφάκη , ή οποιουδήποτε άλλου αντιπροσώπου.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε και η σημερινή τεχνολογία και ευημερία μου δίνει την ευκαιρία να αγοράσω από όπου θέλω όσα μοντέλλα θέλω και φτηνότερα. και δεν πρόκειται να μου το αλλάξουν αυτό όσο και να κοπανιούνται εδώ οι κ.κ.αντιπρόσωποι των μοντελλιστικών μαγαζιών και ειδών.Δεν με απασχολούν αν πληρώνουν ΦΠΑ τελωνεία κτλ ,γιατί όλοι μας πληρώνουμε τους φόρους με το παραπάνω μάλιστα και δεν είναι μόνο αυτοί που πληρώνουν.Αν ήταν από τη μεριά μας σαν απλός μοντελιστής - αγοραστής ο  οποιοσδήποτε καταστηματάρχης τι θα έλεγε να ψωνίζουμε από τον ακριβώτερο δεν νομίζω να το έλεγε.Την σήμερον ημέρα ισχύει η προσφορά - ζήτηση είσαι φτηνός παίρνω από σένα δεν είσαι παίρνω από τον άλλον και κανείς δεν πρόκειται να μας το αλλάξει αυτό ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και την τσέπη του, έτσι και εγώ αυτό κοιτάζω τι μου προσφέρει ο καθένας και ασχέτως το τι θα πεί ή γράψει ο κάθε μαγαζάτορας.Και φέρνω ένα παράδειγμα. Γιατί να αγοράσω από εδώ το F-15 BUNKER BUSTER ΣΤΗΝ 1/32 που έχει 145 ευρώ και να μην το πάρω από έξω που έχει μόνο 99 ευρώ διαφορά 45 ευρώ και αναλυτικά οι τιμές 95.99 + 35.09 μεταφορικά =131.08 δολλάρια που είναι όπως είπα 145 ευρώ.Ποιός χαζός θα το έπαιρνε από εδώ, εσείς κύριε Καλφάκη σαν απλός μοντελιστής θα το παίρνατε από εδώ, μάλλον όχι.Μόνο κάποιος που δεν ξέρει ,αλλά ο υποψιασμένος μοντελάκιας θα το πάρει από εκεί που κάνει καλό στην τσέπη του.Αλλο παράδειγμα.A-10 THUNTERBOLT II της TRUMPETER  στην 1/32 τιμή 72.99 δολλάρια +35.09 τα μεταφορικά =108.08 δολλάρια που μεταφράζεται σε 92 ευρώ τι στιγμή που ο εδώ αντιπρόσωπος το έχει γύρω στα 130 ευρώ διαφορά 32 ευρώ.Για αυτό λοιπόν το καλύτερο είναι να σταματήσουμε εδώ την συζήτηση γιατί δεν βγάζει πουθενά ο καθένας θα υπερασπίζεται με πάθος τις απόψεις του όσο σωστές ή λάθος είναι και να πάψουμε να διυλήζουμε τον κώνωπα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αυτά που εξηγώ παραπάνω εσύ τα παρουσιάζεις και με παραδείγματα. Σωστός!

ʼσε και καμιά παράγραφο βρε φίλε να διαβάζεται το μήνυμά σου καλύτερα.
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #131 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:31:37 μμ »
Τα όσα έγραψε παραπάνω ο φίλος melpas αποτυπώνουν με υποδειγματικό τρόπο την ελληνική μοντελιστική πραγματικότητα και συμφωνώ με όσα προανέφερε :!:
Θα ήθελα να προσθέσω ότι μάλλον τελικά κάποιοι δεν υπολογίζουν την αγοραστική μας δύναμη :!:
Γιατί αν την υπολόγιζαν και μας έπαιρναν έστω και λιγάκι στα σοβαρά δε θα μας άφηναν να δίνουμε τα λεφτά μας στο εξωτερικό :!:
Κάτι θα έκαναν ή τουλάχιστον θα προσπαθούσαν να κάνουν.
Εκτός και αν τελικά τα 3000,00ευρώ, που ανέφερε ο melpas και που κατατέθηκαν στο Βελγικό κατάστημα δεν τους ενδιαφέρουν :!:
Προσωπικά, έχω πλέον καταλήξει στην απόφαση να αγοράζω από το μοντελιστικό τρίγωνο μόνο τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά.
Αφού κάποιοι με αντιμετωπίζουν όπως ακριβώς αντιμετωπίζουν το παιδάκι με τη μαμά του που πάει να αγοράσει ένα αεροπλανάκι...
Δε με πειράζει καθόλου.
Θα αγοράζω από καταστήματα εντός της Ε.Ε. που και περισσότερη ποικιλία έχουν και με σέβονται και με αντιμετωπίζουν όπως πρέπει και σε ορισμένα μοντέλα είναι και φθηνότερα :!:
Δε ζητάω τη συμπόνια κανενός ούτε είμαι και "γύφτος" να ζητήσω να μου κάνουν έκπτωση :!:
Θέλουν να με έχουν πελάτη...
MARKETING
λέγεται κύριοι και απλά θέλει λίγη παραπάνω προσπάθεια.
Δεν είναι και τόσο δύσκολο :!:
Δώστε μας αυτά που θέλουμε, μέσα σε λογικά πάντα πλαίσια και εμείς δε θα σας αφήσουμε παραπονεμένους.

Και μία απορία:
Στην ετήσια έκθεση της IPMS πού ήσασταν αλήθεια :?: :?: :?:
Γιατί αν και έκατσα 3 ώρες δεν είδα κανέναν από εσάς :!:
Έτσι θα διαφημίσετε τα προϊόντα σας :?: Έτσι θα αυξήσετε τους πελάτες σας :?: Έτσι θα μας ενημερώσετε για τα κιτ που πρόκειται να φέρετε :?:
Είδα όμως συναδέλφους σας από την επαρχία και απλά καταστήματα που είχαν δυναμική παρουσία και πραγματικά χάρηκα για την προσπάθειά τους.
Ελπίζω του χρόνου να μη ξεχάσετε πάλι ότι γίνεται η έκθεση γιατί αν θυμάμαι καλά στα καταστήματά σας είχατε φέτος και αφίσες :!:

Σας εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές με υγεία και χαρά.
Ελπίζω να μην πάρετε στραβά όλα αυτά που έχουν γραφτεί στις 9 αυτές σελίδες.
Ελπίζω να κάνετε μία προσπάθεια για να οφεληθούμε και εμείς και εσείς.

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #132 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:46:21 μμ »
Σωστα οσα εγραψες Κώστα
Μια πολυ καλη λυση που θα αποδώσει τα μέγιστα αμεσα στον Καλφακη αλλα και γενικοτερα σε ολους τους καταστηματαρχες, ειναι:
1ον αμεση διαγραφη του site(ειναι λιγο παιδικό) και στησιμο απο την αρχή εμπορικού portal, με νεα μηχανογραφηση που να στηριζει online βιβλιο αποθηκης και να ενημερωνει αυτοματα την database του site, ωστε να ξερουμε τι υπαρχει και τι οχι και σε τι τιμες.
2ον Αγγλικό  interface για να υποστηρίζει ξενους αγοραστες. Προφανως οι δεσμοι πληρωνοντε σε οτι εισαγετε στην ΕΕ και τους πληρωνει ο τελικός καταναλωτης σε
οποια χωρα καταληξει τελικα το προϊον, για αυτες τις δουλειες υπευθυνος ειναι ο εκτελωνιστης που αναλαμβάνει εμπορικές πράξεις και οχι το ταχυδρομείο. Αυτο συμβαίνει σε ολα σχεδον τα κράτη και δεν ειναι αποκλειστικο προνομια της Ελλαδας μας. Οποτε το ιδιο οπλο εχετε και εσεις κ Καλφάκη, μπορειτε να προσφέρετε τιμες για το εξωτερικό χωρις δασμούς. Αυξηση των πελατών και επομενως αυξηση του στόκ και μειωση των τιμών για εμας.
3ον ολα αυτα βεβαια με βαρβάτη διαφήμιστικη καμπάνια πχ στο armorama και promotions
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Boomer

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Καραμπουρνάκι
  • Το άτιμο το ύψος
« Απάντηση #133 στις: Δεκεμβρίου 21, 2006, 12:14:19 πμ »
Διάβασα με προσοχή  αυτά που γράφτηκαν κ έχω να πω το εξής.Ρε παιδιά το θέμα είναι απλό,ίσως πολύ απλό.Σαν οικονομολόγος που είμαι κ γνωρίζοντας πώς λειτουργεί η αγορά,ένα έχω να πώ.Είναι καθαρά θέμα προσφοράς κ ζήτησης.
   Ας το πάρουμε όμως κ από τις δύο πλευρές.Από την πλευρά του μαγαζάτορα.Ο κύριος Καλφάκης λοιπόν κ ο κάθε κύριος Καλφάκης,μπορεί να αγαπάει τον μοντελισμό,αλλά είναι κ έμπορος.Τί σημαίνει αυτό;αυτά που πουλάει,τα πουλάει με απότερο σκοπό το κέρδος.Κ αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα που πρέπει να πιστέψουμε όλοι.Επίσης,αφού έχουμε ελεύθερη αγορα,ο καθένας βάζει ότι τιμές θέλει.
   Από την πλευρά του αγοραστή.Ο κάθε αγοραστής τί ζητάει?Καλή ποιότητα σε χαμηλές τιμές.Διάβασα να γράφει ο κύριος Καλφάκης ότι τα Τζάμπο κ καρφούρ βάζουν μοντέλα.Εγώ σαν λογικά σκεπτόμενος καταναλωτής κ δη σπουδαγμένος κ ψαγμένος ένα έχω να πώ.Εννοείται οτι άμα βρω το μοντέλο που θέλω στο καρφούρ κ πιο φθηνά θα το αγοράσω χωρίς σκέψη.Ούτως ή άλλως ελεύθερη αγορά έχουμε.Όπως ο κάθε έμπορος κοιτάει να βγάλει λεφτά,έτσι κ ο κάθε καταναλωτής κοιτάει να γλιτώσει λεφτά ,είτε μέσω διαδικτύου,είτε μέσω καρφούρ.
Απλά συμβαίνει το εξής.Χάσανε το μονοπώλειο τα μεγάλα καταστήματα κ για αυτό πονάει τους εκάστοτε καταστηματάρχες.Γιατί δεν ορίζουν πια την τιμή των προ'ι'όντων.Αυτά τα ολίγα.
Τα F-5 σκίζουν

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #134 στις: Δεκεμβρίου 21, 2006, 09:46:49 πμ »
Kαλημέρα σε όλους. Διαβασα τι έχει γραφτεί από χτές και σε συνδυασμό με την ενοποίηση των θεματων και την αλλαγή τίτλου θέλω να επισημανω μερικά πράγματα, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη εαν μακρηγορήσω (πάλι)

1. Μέσα απο αυτές τις σελίδες διαγράφεται τι θέλουμε όσοι  έχουμε εκτεταμένη ενασχόληση με το αντικείμενο του μοντελισμού. Πιστεύω οτι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ακουστεί η άποψη των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό το Forum, που είναι πού παραπανω από το επίπεδο του μέσου καταναλωτή. Μπορεί να είμαστε 506 αλλά αγοράζουμε για πολλαπλάσιους.

2. Ειναι θετικό που ο Κος Καλφάκης συμμετείχε στην συζήτηση και ελπίζω να συνεχίσει να συμμετάσχει και σε αλλα θεματα.

3. Επειδή όμως το θέμα μεταλλάχτηκε σε ο μοντελισμός στην Ελλάδα, θα παρατηρήσω οτι δεν βλεπω πια πολλα παιδιά να τριγυρνουν στα καταστήματα τα οποία μετά θα εξελιχθουν σε τακτικούς πελάτες/

Το δε  "τρίγωνο του διαβόλου" λειτουργεί ως κράχτης για τον ευκαιριακό πελάτη που θελει να κανει ένα δώρο σε παιδί, φίλο κτλ.  γεγονός θετικό για τα καταστηματα. Ομως αυξανονται οι ψαγμένοι, οι πωρωμενοι  πελάτες που θα αφήσουν το 10% του μισθού τους? Δεν το νομίζω...

Θυμάμαι τι γινόταν παλιά στην Βρεσθένης , στην 3η Σεπτεμβρίου (ως και με ποδήλατα εμφανιζόμασταν στον κυριο Κωστα καθοτι μακρια), στην στοα στην Σταδίου. Δεν υπάρχει το ίδιο κύμα - μην το συζητήσουμε τώρα το γιατί - και νομίζω οτι οι καταστηματάρχες πρέπει να το λάβουν υπόψη τους.

Οτι υπαρχει ένα σταθερό σώμα αγοραστών - φανατικό εαν θελετε, πρόθυμο να τα σκάει, που θελει ενημερωση στα μοντελα, στα βελτιωτικά και στα αξεσουάρ σε λογικές τιμές και που θελει να κανει την βόλτα του στην Ιπποκράτους (την μοντελότσαρκα) και να νιώθει οτι είναι στον μοντελιστικό παράδεισο. Και στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε πιστεύω οτι ο σωστός έμπορος θα πρέπει να το προσέξει

Ξαναλέω δεν ζητάω έκπτωση ουτε ιδιαίτερη μεταχείρηση από κανεναν επειδή είμαι παλιός πελάτης. Ζητώ δικαίωμα στην επιλογή και στην διάθεση και σεβασμό στην νοημοσύνη μου

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #135 στις: Δεκεμβρίου 24, 2006, 02:24:53 πμ »
Εγώ ένα πράγμα ξέρω..... την τσέπη μου. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν ένα κιτ που θέλω το πάρω από την Ελλάδα... την Κίνα... την Αμερική ή την Αφρική..., θα το πάρω από εκεί που θα το βρω ποιο φτηνά. Εγώ εκτός από Ταμίγια γουστάρω τρελά τα κιτ της AFV Club και δυστυχώς ο "πανέξυπνος" εισαγωγέας δεν θα τα ξαναφέρει στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν απλά με 2 παραγγελίες μέσω ebay από τον ίδιο άνθρωπο (μάλλον το ίδιο μαγαζί) πήρα τα Sd.Kfz.251/21 Ausf.D Drilling και M548 3 in 1 (gun/cargo truck) με κόστος 48,61 euro και τα Centurion MK.V/2.6 105mm Gun (Nato) και Sturmtiger με κόστος 58,42 euro Στις τιμές αυτές είναι και τα ταχυδρομικά από το Hong Kong. To Centurion MK.V/2.6 105mm Gun (Nato) και Sturmtiger μου ήρθαν μέσα σε 8 μέρες από το Hong Kong.

Και στην τελική .... στην ευρωπαϊκή ένωση είμαστε... ελεύθερη αγορά έχουμε και μπορούμε να αγοράζουμε απ' οπού θέλουμε.

Γι'αυτό που είπε ο κ. Καλφάκης ότι κλέβουμε το κράτος αφού δεν πληρώνουμε ΦΠΑ..... έχω να του πω ότι από την στιγμή που το ίδιο το κράτος πολλές φορές δεν με σέβεται σαν πολίτη και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω τα "κερατιάτικα" από τα λαμόγια στο δημόσιο.

Χάρης
Χάρης

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #136 στις: Ιανουαρίου 12, 2007, 02:47:32 μμ »
Μποϊκοτάζ ρεεεεεεεεεεεε :!: :!: :!:
Μπορούμε ένα Σάββατο να μην αγοράσουμε ούτε ντουκόχαρτο :?:
Θα έρθουν στο καφέ και θα μας παρακαλάνε :!:
 :wink:

Καλά,εσύ δεν είσαι που θα πάρεις άλλο ενα Μ 113 ότι κι αν γινει :lol: :lol:

Καταραμένη εξάρτηση.Και δεν μας πιάνει και η μεθαδόνη :shock: :shock:

Είσαι μαρτυριάρης & έχεις πολύ καλή μνήμη :!:
 :mrgreen:

Πάντως ξέρω ποιός θα έρθει στο καφέ να σε παρακαλέσει να ψωνίσεις. :shock: :shock:

Η MIGATO που ψωνίζει παντοφλες η γυναίκα σου :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

Νικόλα συγχώρεσέ μου το άκυρο, αλλά διασαφήνισε μου, εννοείς όντως την Μigato ή κάποιον άλλον?

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #137 στις: Ιανουαρίου 12, 2007, 03:13:54 μμ »
     Ωπ. Δεν το κατάλαβα τα μήνυμα και μην απαντήσω κάτι λάθος.
Για εξήγησέ το μου σε παρακαλώ.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #138 στις: Ιανουαρίου 12, 2007, 03:22:00 μμ »
Εννοώ ότι δεν αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένα, απλά συνεχίζεις το αστείο με τον Φάνη για τα αέρος-αέρος βλήματα "Παντούφλα", που πρώτος εισήγαγε στην κουβέντα ο KostasT... Και ότι θα ψάξει να τον βρεί η Migato για να του πουλήσει παντόγφλες για την σύζυγο... Σωστά?

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #139 στις: Ιανουαρίου 12, 2007, 03:31:05 μμ »
Εννοώ ότι δεν αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένα, απλά συνεχίζεις το αστείο με τον Φάνη για τα αέρος-αέρος βλήματα "Παντούφλα", που πρώτος εισήγαγε στην κουβέντα ο KostasT... Και ότι θα ψάξει να τον βρεί η Migato για να του πουλήσει παντόγφλες για την σύζυγο... Σωστά?

Ναι.Ήταν συνέχεια του αστείου που αναφέρεις,με την έννοια ότι η migato θα παρακαλούσε το Φάνη να ψωνίσει μοντέλα,η γυναίκα του θα χρειαζόταν ''βλήματα  παντόφλα'' και θα πήγαινε να ψωνίσει και εκείνη ''πυρομαχικά''.
      Το μήνυμα σου με αιφνιδίασε.Ελπίζω μόνο να μην έχει δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #140 στις: Ιανουαρίου 12, 2007, 03:37:30 μμ »
Περίπου, αλλά για το λόγο αυτό το διασαφηνίζω, για να λυθεί οποιαδήποτε υπόνοια, καθώς είναι γνωστή πλέον ανάμεσά μας η ποιότητα και ευθύτητά του χαρακτήρα σου. Θα σου εξηγήσω περισσότερα με pm...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #141 στις: Ιανουαρίου 12, 2007, 03:45:39 μμ »
       Πρίν καν λάβω το Π.Μ σου,ζητώ συγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα τον οποιονδήποτε.Σε καμιά περίπτωση δεν έθελα κάτι τέτοιο ιδιαίτερα δε αν προσέβαλα αγαπημένο του πρόσωπο.Το χιούμορ και ο σαρκασμός,ορισμένες φορές γίνονται αντιληπτά λάθος.Μου έχει συμβεί και εμένα.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #142 στις: Ιανουαρίου 12, 2007, 03:49:34 μμ »
Εγώ πάντως την παντόφλα δεν πρόκειται να τη φάω :!: :!: :!:
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Έχω λάβει τα μέτρα μου :!:
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #143 στις: Ιανουαρίου 12, 2007, 03:56:30 μμ »
Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη... Η διασαφήνιση έγινε για να μην υπάρξει παρεξήγηση και για να κλείσει ένα θέμα πριν καν ανοίξει... Όλα καλά... No harm done...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #144 στις: Ιανουαρίου 12, 2007, 04:34:24 μμ »
        Ο.Κ  ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος larozas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #145 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 12:59:37 μμ »
Εγώ ένα πράγμα ξέρω..... την τσέπη μου. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν ένα κιτ που θέλω το πάρω από την Ελλάδα... την Κίνα... την Αμερική ή την Αφρική..., θα το πάρω από εκεί που θα το βρω ποιο φτηνά. Εγώ εκτός από Ταμίγια γουστάρω τρελά τα κιτ της AFV Club και δυστυχώς ο "πανέξυπνος" εισαγωγέας δεν θα τα ξαναφέρει στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν απλά με 2 παραγγελίες μέσω ebay από τον ίδιο άνθρωπο (μάλλον το ίδιο μαγαζί) πήρα τα Sd.Kfz.251/21 Ausf.D Drilling και M548 3 in 1 (gun/cargo truck) με κόστος 48,61 euro και τα Centurion MK.V/2.6 105mm Gun (Nato) και Sturmtiger με κόστος 58,42 euro Στις τιμές αυτές είναι και τα ταχυδρομικά από το Hong Kong. To Centurion MK.V/2.6 105mm Gun (Nato) και Sturmtiger μου ήρθαν μέσα σε 8 μέρες από το Hong Kong.
Και στην τελική .... στην ευρωπαϊκή ένωση είμαστε... ελεύθερη αγορά έχουμε και μπορούμε να αγοράζουμε απ' οπού θέλουμε.
γι'αυτό που είπε ο κ. Καλφάκης ότι κλέβουμε το κράτος αφού δεν πληρώνουμε ΦΠΑ..... έχω να του πω ότι από την στιγμή που το ίδιο το κράτος πολλές φορές δεν με σέβεται σαν πολίτη και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω τα "κερατιάτικα" από τα λαμόγια στο δημόσιο.
Χάρης

Σχετικα με την AFV CLUB θα ηθελα να ενημερωσω τον VORLON οτι σταματησα πριν 4 χρονια την εισαγωγή, οχι γιατί δεν ηθελα να κερδισω χρηματα αλλα γιατι οι ποσοτητες που εφερνα ηταν τοσο μικρες που τα μεταφορικα και ο εκτελωνισμος ανεβαζαν το κοστος σε απαγορευτικα επιπεδα.
Ακομα και συναδελφοι μου που στηριζουν τις πωλησεις τους  μονο στην λιανικη τους, αρνηθηκαν να δουλεψουν (οταν τους το προτεινα) με ενα πολυ μικρο λιανεμπορικο κερδος γιατι οι ποσοτητες των χαρτοκιβωτιων ηταν αδυνατον να απορροφηθουν απο τους τοπικους πελατες τους, ακομα και τωρα που μετα την τετραχρονη ελλειψη εχει σημειωθει μια πολυ εντονη ζητηση στην μικρη ελληνικη αγορα.
Ο κυριοτερος λογος για μενα προσωπικα που δεν το κανω (την εισαγωγή) ειναι γιατι στηριζω την βιωσιμοτητα της επιχειρησης μου σε 150 μαγαζια -συνεργατες μου σε Αθηνα και επαρχια. Αυτοι με την σειρα τους υποστηριζονται απο καμμια πενηνταρια πελατες ο καθενας (μεσηλικες συνηθως) ατομα που δεν εχουν η δεν θελουν να εχουν αγοραστικη σχεση με e-shops , προτιμουν και αυτοι (οπως εσεις μαζευεστε στο καφε κάφε βδομάδα) να  μαζευονται σε τακτικη βαση στο καταστημα της περιοχης τους, να «μυριζουν» απο κοντα τα κουτια, να ανταλλασουν τις αποψεις τους και να ψωνιζουν απο εκει. Φοβαμαι πως αν καποτε αυτα τα μαγαζια κλεισουν ισως αναγκασθειτε να αγοραζετε χρωματα απο τα e-shops.
Το να γλυτωνει κανεις χρηματα ψαχνοντας και ψωνιζοντας απο μαγαζια τριτων χωρων που λειτουργούν σε τελείως διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον αποφευγοντας τον εκτελωνισμο μπορει τυπικα να είναι «παρανομο» αλλα κατα την γνωμη μου ειναι θεμιτο. Εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα με το συγκεκριμένο. Το να κομπαζει κανεις για τις τιμες που βρισκει αποφευγοντας τον εκτελωνισμο νομιζω οτι δεν ειναι καλη ιδεα γιατι ισως καποτε δημιουργηθει θεμα και ενεργοποιηθουν οι μηχανισμοι των τελωνειων. Φτανει να διαβασει καποιος ...αρμοδιος τις αποψεις σας και αποφασισει να βαλει καποιους τεμπεληδες τελωνειακους να δουλεψουν. Τοτε σιγουρα θα χασετε όλοι τα προνομια που έχετε τώρα. Πληροφοριακα το μικροβιο του μοντελισμου εχει εισχωρησει σε «ανωτατα κυβερνητικα κλιμακια». Πιστευω πως κανεις δεν εχει δικαιωμα να βαζει σε κινδυνο τα προνομια μιας ολοκληρης ομαδας μοντελιστων. Επίσης το να ειρωνευεται καποιος και να δυσφημει οιονδήποτε εμπορο καλυπτομενος απο το πεπλο της ανωνυμιας το βρισκω ανηθικο.
Τέλος θέλω να αναφέρω, ότι στην Ελλαδα λογω καποιων συγκεκριμενων συγκυριων η και τυχαιων γεγονοτων εχουν ελθει πολλα πραγματα σε χαμηλες τιμες. Πραγματα επωνυμα που κανενα e-shop απ οσο τουλαχιστον ξερω δεν πουλησε τοσο φτηνα πχ,κομπρεσερ WERTHER SIL AIR 15C τιμη 289 ευρω, TRUMPETER WELLINGTON τιμη 59 ευρω. Κανεις δεν τα ανεφερε και διαφημισε οπως διαφημισε τα ατελωνιστα απο τα κινεζικα.e-shop. Ειμαι σιγουρος οτι ο OBELIKS πουλαει φτηνα και καλα κομπρεσερ αλλά σιγουρα τα μεταφορικα για Ελλάδα θα εκτοξευαν τις τιμες στα υψη.
Τελικα πιστευω οτι ειμαστε μια μικρη  «παρανομη» παρεα   ...ας τηρησουμε το ...νομο της σιωπης.
Φιλικα
ο «εξυπνοτατος»   (χαρακτηρισμος του VΟRLON την 24-12-06)

ΥΓ.   Σκοπευω να τηρησω την σιωπη και να μην σας ξαναενοχλησω με την φλυαρια μου, εκτος εαν αφενός ενοχληθω και αφετέρου βρω χρονο να ξαναμπω στο φόρουμ, να.ενημερωθω και να απαντησω  (δυσκολο, λόγω μη οικειότητας μα τους Η/Υ).

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #146 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 06:29:04 μμ »
γι'αυτό που είπε ο κ. Καλφάκης ότι κλέβουμε το κράτος αφού δεν πληρώνουμε ΦΠΑ..... έχω να του πω ότι από την στιγμή που το ίδιο το κράτος πολλές φορές δεν με σέβεται σαν πολίτη και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω τα "κερατιάτικα" από τα λαμόγια στο δημόσιο.
Χάρης

Σχετικα με την AFV CLUB θα ηθελα να ενημερωσω τον VORLON οτι σταματησα πριν 4 χρονια την εισαγωγή, οχι γιατί δεν ηθελα να κερδισω χρηματα αλλα γιατι οι ποσοτητες που εφερνα ηταν τοσο μικρες που τα μεταφορικα και ο εκτελωνισμος ανεβαζαν το κοστος σε απαγορευτικα επιπεδα.
Ακομα και συναδελφοι μου που στηριζουν τις πωλησεις τους  μονο στην λιανικη τους, αρνηθηκαν να δουλεψουν (οταν τους το προτεινα) με ενα πολυ μικρο λιανεμπορικο κερδος γιατι οι ποσοτητες των χαρτοκιβωτιων ηταν αδυνατον να απορροφηθουν απο τους τοπικους πελατες τους, ακομα και τωρα που μετα την τετραχρονη ελλειψη εχει σημειωθει μια πολυ εντονη ζητηση στην μικρη ελληνικη αγορα.
Ο κυριοτερος λογος για μενα προσωπικα που δεν το κανω (την εισαγωγή) ειναι γιατι στηριζω την βιωσιμοτητα της επιχειρησης μου σε 150 μαγαζια -συνεργατες μου σε Αθηνα και επαρχια. Αυτοι με την σειρα τους υποστηριζονται απο καμμια πενηνταρια πελατες ο καθενας (μεσηλικες συνηθως) ατομα που δεν εχουν η δεν θελουν να εχουν αγοραστικη σχεση με e-shops , προτιμουν και αυτοι (οπως εσεις μαζευεστε στο καφε κάφε βδομάδα) να  μαζευονται σε τακτικη βαση στο καταστημα της περιοχης τους, να «μυριζουν» απο κοντα τα κουτια, να ανταλλασουν τις αποψεις τους και να ψωνιζουν απο εκει. Φοβαμαι πως αν καποτε αυτα τα μαγαζια κλεισουν ισως αναγκασθειτε να αγοραζετε χρωματα απο τα e-shops.
Το να γλυτωνει κανεις χρηματα ψαχνοντας και ψωνιζοντας απο μαγαζια τριτων χωρων που λειτουργούν σε τελείως διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον αποφευγοντας τον εκτελωνισμο μπορει τυπικα να είναι «παρανομο» αλλα κατα την γνωμη μου ειναι θεμιτο. Εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα με το συγκεκριμένο. Το να κομπαζει κανεις για τις τιμες που βρισκει αποφευγοντας τον εκτελωνισμο νομιζω οτι δεν ειναι καλη ιδεα γιατι ισως καποτε δημιουργηθει θεμα και ενεργοποιηθουν οι μηχανισμοι των τελωνειων. Φτανει να διαβασει καποιος ...αρμοδιος τις αποψεις σας και αποφασισει να βαλει καποιους τεμπεληδες τελωνειακους να δουλεψουν. Τοτε σιγουρα θα χασετε όλοι τα προνομια που έχετε τώρα. Πληροφοριακα το μικροβιο του μοντελισμου εχει εισχωρησει σε «ανωτατα κυβερνητικα κλιμακια». Πιστευω πως κανεις δεν εχει δικαιωμα να βαζει σε κινδυνο τα προνομια μιας ολοκληρης ομαδας μοντελιστων. Επίσης το να ειρωνευεται καποιος και να δυσφημει οιονδήποτε εμπορο καλυπτομενος απο το πεπλο της ανωνυμιας το βρισκω ανηθικο.
Τέλος θέλω να αναφέρω, ότι στην Ελλαδα λογω καποιων συγκεκριμενων συγκυριων η και τυχαιων γεγονοτων εχουν ελθει πολλα πραγματα σε χαμηλες τιμες. Πραγματα επωνυμα που κανενα e-shop απ οσο τουλαχιστον ξερω δεν πουλησε τοσο φτηνα πχ,κομπρεσερ WERTHER SIL AIR 15C τιμη 289 ευρω, TRUMPETER WELLINGTON τιμη 59 ευρω. Κανεις δεν τα ανεφερε και διαφημισε οπως διαφημισε τα ατελωνιστα απο τα κινεζικα.e-shop. Ειμαι σιγουρος οτι ο OBELIKS πουλαει φτηνα και καλα κομπρεσερ αλλά σιγουρα τα μεταφορικα για Ελλάδα θα εκτοξευαν τις τιμες στα υψη.
Τελικα πιστευω οτι ειμαστε μια μικρη  «παρανομη» παρεα   ...ας τηρησουμε το ...νομο της σιωπης.
Φιλικα
ο «εξυπνοτατος»   (χαρακτηρισμος του VΟRLON την 24-12-06)

ΥΓ.   Σκοπευω να τηρησω την σιωπη και να μην σας ξαναενοχλησω με την φλυαρια μου, εκτος εαν αφενός ενοχληθω και αφετέρου βρω χρονο να ξαναμπω στο φόρουμ, να.ενημερωθω και να απαντησω  (δυσκολο, λόγω μη οικειότητας μα τους Η/Υ).

Καταρχήν δεν κρύβομαι πίσω από καμία ανωνυμία. Ονομάζομαι Ρετίκας Χάρης και δεν δυσφημώ κανέναν. Τα είπα αυτά γιατί διαβάζοντας το MODEL EXPERT Νοέμβριος 2006 στην στήλη review όπου παρουσιαζόταν το Centurion στο τέλος έλεγε.... " Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Plastimodellismo...." Οπότε ή εγώ είμαι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω (που μάλλον δεν ισχύει....) ή κάποιος διαφημίζει πράγματα που δεν έχει..... Τώρα για το θέμα του τελωνείου....... Όσο το πακέτο είναι μικρό και είναι σημειωμένο σαν gift τον κώλο τους να βαράνε κάτω..... δασμός δεν μπαίνει με καμία παναγία.......
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #147 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 02:03:20 πμ »
Χάρη, αυτό που αναφέρεις νομίζω είναι λάθος του αρθρογράφου που παρέλειψε να πει ότι αγόρασε το κιτ από "αλλού" (όχι δηλάδή από τον "επίσημο" αντιπρόσωπο, ο οποίος δεν το εισάγει) και λάθος του περιοδικού που δίνει ασαφή οδηγία (για επικοινωνία με τον εισαγωγέα).
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος larozas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #148 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 09:06:35 πμ »
Χαρη, ο Σταυρος με καλυψε.
   φιλικα
ο εξυπνοτατος  (χαρακτηρισμος του Χαρη που δεν δυσφημει κανεναν).

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #149 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 03:14:43 μμ »
Χαρη, ο Σταυρος με καλυψε.
   φιλικα
ο εξυπνοτατος  (χαρακτηρισμος του Χαρη που δεν δυσφημει κανεναν).

Κατ' αρχή εγώ είπα πανέξυπνος και όχι εξυπνότατος και αν παίζουμε με τις λέξεις τότε και εγώ μπορώ να κάνω παιχνίδι λέγοντας ότι αν κάποιος θεωρεί δυσφήμηση τον χαρακτηρισμό πανέξυπνος (Γιατί έξυπνη κίνηση για την τσέπη του είναι εφόσον με αυτή την κίνηση κερδίζει και όχι χάνει χρήματα) τότε εγώ σταματώ εδώ γιατί δεν μπορώ να κατέβω στο επίπεδο του. Και βρίστε με όσο θέλετε.... ΤΕΛΟΣ....

P.S. Όσο για το review στο περιοδικό κανονικά θα έπρεπε το ίδιο το κατάστημα να επικοινωνήσει με το περιοδικό ώστε σε νεότερο τεύχος να γίνει διόρθωση... άλλα δυστυχώς η τσάμπα διαφήμιση δεν έβλαψε κανέναν.......
Χάρης

Tags: