Αποστολέας Θέμα: Tα φωτα σας για αγορα αερογραφου  (Αναγνώστηκε 22665 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Tα φωτα σας για αγορα αερογραφου
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 09:24:41 μμ »
Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις:

http://www.helmo.gr/index.php?option=com_deeppockets&task=catContShow&cat=22&id=1979&Itemid=35

Φωτο Νο. 45 και κάπου εδώ τελειώνει η κουβέντα για τους γκουρουαερογράφους.
Και για να ικανοποιήσουμε τον Παναγιώτη "safridia" που έχει δίκιο να παραπονιέται για τα σπαμ, να συμβάλλω με μια απλή συμβουλή: ο καλύτερος αερογράφος είναι ο δικός σας. Κανένας άλλος. Ειδικά για τους νέους/αρχάριους, κάνετε μια σύντομη έρευνα αγοράς και αγοράστε έναν καλό αερογράφο. Όχι των 30 Ευρώ, ούτε των 300. Έναν μεσαίο. Μάθετε τον και μάθετε με αυτόν. Έτσι θα γίνει ο "καλύτερος" αερογράφος ειδικά δια του πετυχημένου αποτελέσματος. Ακόμα και αν δεν γίνει θα σας δώσει αρκετά μαθήματα έτσι ώστε ο επόμενος σας να είναι ο καλύτερος. Αυτός θα μπορούσε να ανήκει στην ακριβή τάξη.
Χ 1.000.000...

Εγώ βολεύομαι στο χέρι τον Sotar και τον Badger 200! Εχω και Iwata (Revolution BR & SAR), έχουν περάσει απο τα χέρια μου και άλλοι, όπως H&S Infinity, Revell Professional (a.k.a. Thayer & Chandler Vega), Ταιβανεζικο αντίγραφο Olympos 101 (δεν υπήρχαν ακόμη στην αγορά οι κινέζοι!) όμως αν και πολύ καλά εργαλεία (εκτός του ταϊβανέζικου), δεν μου ταίριαξαν και τους έστειλα να βρούν αλλού την... ευτυχία της χρήσης!

Γι'αυτό θεωρώ οτι δεν υπάρχει απάντηση στο ποιός είναι ο καλύτερος αερογράφος και βλέπουμε το θέμα να επανέρχεται συνεχώς στο forum... Ψάξτε και δοκιμάστε στη πράξη (στο κατάστημα ή σε φίλο) όσο περισσότερους μπορείτε πρίν αποφασίσετε.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 09:41:26 μμ »
Γιατί δεν γίνεται μια δημοσκόπηση (ελληνιστή Poll) να ψηφίσουν όσα μέλη του MC θέλουν ποιον αερογράφο προτιμούν;  Δεν βλέπω να έχει γίνει παλιότερα κάτι τέτοιο αλλά και να έχει γίνει σίγουρα θα έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα μιας και υπάρχουν και καινούργια μοντέλα στην αγορά.
Η διαχείριση τι λέει;

Δεν νομίζω οτι είναι κάτι που θα βοηθήσει το φόρουμ.Θα έχουμε μια πραγματικά ατελείωτη λίστα αερογράφων και με τι νόημα;Να βγάλουμε τον πρωταθλητή των προτιμήσεων μας  :?

Στο θέμα μας τώρα...προσωπικά έχω στην κατοχή μου 5 αερογράφους.Τους αλλάζω όλους εκτός απο τον Revell μου
http://www.revell.de/en/products/airbrush/spray-guns/id/39108.html..νομίζω οτι είναι μια αξιόπιστη λύση,σχετικά φτηνή με μόνο μειονέκτημα τα ανταλλακτικά που θα πρέπει να τα παραγγείλεις.Αλλά το πιο πιθανό είναι να μην τα χρειαστείς αν τον προσέχεις  :wink:
Κάπου τον είχα δει στο τρίγωνο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 10:12:10 μμ »
Στο θέμα μας τώρα...προσωπικά έχω στην κατοχή μου 5 αερογράφους.Τους αλλάζω όλους εκτός απο τον Revell μου
http://www.revell.de/en/products/airbrush/spray-guns/id/39108.html..νομίζω οτι είναι μια αξιόπιστη λύση,σχετικά φτηνή με μόνο μειονέκτημα τα ανταλλακτικά που θα πρέπει να τα παραγγείλεις.Αλλά το πιο πιθανό είναι να μην τα χρειαστείς αν τον προσέχεις  :wink:
Κάπου τον είχα δει στο τρίγωνο  ::salut::

Είμαι και εγώ φαν με τον revell Σταύρο, το συγκεκριμένο εργαλείο από το 2003 που τον απέκτησα στα χέρια μου δεν τον ξεπέρασε κανείς.   

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 10:38:04 μμ »
....Τους αλλάζω όλους εκτός απο τον Revell μου
http://www.revell.de/en/products/airbrush/spray-guns/id/39108.html...
Είμαι και εγώ φαν με τον revell Σταύρο, το συγκεκριμένο εργαλείο από το 2003 που τον απέκτησα στα χέρια μου δεν τον ξεπέρασε κανείς.   
Ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε τα γραφόμενά μου... εγώ ποτέ δεν τον βολεύτηκα ενώ ο νέος του ιδιοκτήτης (κατα δήλωσή του) πίνει νερό στο όνομά του. Μπορεί να είμαι εγώ ο... ανώμαλος αλλα δοκίμασα και βρήκα άλλο αερογράφο που μου ταίριαξε καλύτερα! Γι'αυτό επιμένω οτι δεν έχει νόημα να μιλάμε για τον "καλύτερο αερογράφο"... οι απαιτήσεις αλλα και οι ικανότητες του καθενός διαφέρουν.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 12:44:05 πμ »
Εγώ χρησιμοποιοώ δύο, τον Sotar και τον Iwata Eclipse HP-SBS. Και με τους δύο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και έχω χρησιμοποιήσει έναν Paasche μονής, έναν H&S Evolution, έναν Badger 150, έναν Sissas AB-300. Τους δύο τελευταίους τους έχω ακόμα, τους δύο πρώτους, τον Paasche και τον H&S τους έδωσα γιατί δεν με βόλευαν.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 01:56:37 πμ »
Revell και για εμενα (ειναι αυτος που ο Wildcat αναφερει οτι πουλησε) για το 90% των εργασιων! Κτηνος! Δεν καταλαβαινει τιποτα! Για πιο λεπτοδουλειες εναν H&S Evolution και για πραγματικα ζoρικες καταστασεις εναν Iwata HP-B. Kαθετε τελεια στο χερι μου (ο Sotar παρολο που εχει το ιδιο μεγεθος και σχημα μου φανηκε οτι πιο αβολο εχω δοκιμασει) και βγαζει πανλεπτες δεσμες για πλακα και μαλιστα με απολυτο ελεγχο. Στο παρελθον εχουν περασει και  αλλοι αερογραφοι απο τα χερια μου(Ιwata,Paasche,Tamiya,Holbein αλλα και διαφορες κινεζοταιβανεζικες πατατες) αλλα αυτοι οι 3 ειναι η τελικη μου επιλογη. Οι υπολοιποι πουληθηκαν η πεταχτηκαν στα σκουπιδια!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 10:01:15 πμ »
Revell και για εμενα (ειναι αυτος που ο Wildcat αναφερει οτι πουλησε) για το 90% των εργασιων! Κτηνος! Δεν καταλαβαινει τιποτα! Για πιο λεπτοδουλειες εναν H&S Evolution και για πραγματικα ζoρικες καταστασεις εναν Iwata HP-B. Kαθετε τελεια στο χερι μου (ο Sotar παρολο που εχει το ιδιο μεγεθος και σχημα μου φανηκε οτι πιο αβολο εχω δοκιμασει) και βγαζει πανλεπτες δεσμες για πλακα και μαλιστα με απολυτο ελεγχο. Στο παρελθον εχουν περασει και  αλλοι αερογραφοι απο τα χερια μου(Ιwata,Paasche,Tamiya,Holbein αλλα και διαφορες κινεζοταιβανεζικες πατατες) αλλα αυτοι οι 3 ειναι η τελικη μου επιλογη. Οι υπολοιποι πουληθηκαν η πεταχτηκαν στα σκουπιδια!

Αλλος ενας που επιβεβαιωνει τον κανονα: Οτι με βολεψει και καθεται καλα στο χερι μου.

Για μενα ο SOTAR ειναι πιο λεπτος,πιο κοντος και πιο ελαφρυς(ειδικα για το τελευταιο εχω δικιο αφου ειναι 77 γραμμαρια μονο) απο τον  HP-B plus...στα χερια του Δημητρη ομως φαινονται ιδιοι...

Για αυτο οτι βολεψει τον καθενα ειναι το καλυτερο και πιθανοτατα θα εχει και καλυτερο αποτελεσμα απο το να χρησιμοποιησει καποιο εργαλειο που θεωρειται καλο και εχει βγει απο "poll" φιλων. Προσωπικα το παω ακομα ενα βημα παραπερα και λεω πως και τεφλον πχ να χρειαστει να αλλαξω φοβαμαι πως μπορει να επηρεαστει η συμπεριφορα του.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 10:13:34 πμ »
Αλλος ενας που επιβεβαιωνει τον κανονα: Οτι με βολεψει και καθεται καλα στο χερι μου.

Για μενα ο SOTAR ειναι πιο λεπτος,πιο κοντος και πιο ελαφρυς(ειδικα για το τελευταιο εχω δικιο αφου ειναι 77 γραμμαρια μονο) απο τον  HP-B plus...στα χερια του Δημητρη ομως φαινονται ιδιοι...

Για αυτο οτι βολεψει τον καθενα ειναι το καλυτερο και πιθανοτατα θα εχει και καλυτερο αποτελεσμα απο το να χρησιμοποιησει καποιο εργαλειο που θεωρειται καλο και εχει βγει απο "poll" φιλων. Προσωπικα το παω ακομα ενα βημα παραπερα και λεω πως και τεφλον πχ να χρειαστει να αλλαξω φοβαμαι πως μπορει να επηρεαστει η συμπεριφορα του.
Yποψην,δεν εχω τον HP-B Plus,εχω το παλιο μοντελο χωρις την προρυθμιση που ειναι πιο κοντος και ελαφρυς απο τον Sotar. :wink:

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 11:32:17 πμ »
αφηστε τα μοντελα στην ακρη κ δωστε σαν πιο εμπειροι στη χρηση αερογραφου, πιο χρηστικες συμβουλες. του τυπου,μην προτιμησεις πολυ μεγαλο δοχειο σε καποιον βαρυτητας γιατι παιζει να μην εχεις καλη ορατοτητα του τι βαφεις καθως βαφεις, ή προτιμησε ενα setup 0.3 -0,35 για πρωτο εργαλειο , γιατι μπορει πχ με ενα 0,2 να εχεις θεμα αν ψεκαζεις σμαλτα, ασταρια  κτλ κτλ. Γιατι οσο γραφουμε για συγκεκριμενα μοντελα που τον εναν τον βολεψε κ βγαζει  παπαδες κ ο αλλος με τον ιδιο ηθελε να τον πεταξει, οποιος διαβαζει το νημα θα πελαγωσει ακομα περισσοτερο.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #84 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 02:41:36 μμ »
το βασικό ειναι να πιάσει κάποιος ενα αερογραφο στο χερι και μετά να αρχίσει να ψάχνει ποιο θα τον βολέψει καλύτερα. 

Οι απαντήσεις στην ερώτηση "Θέλω να αρχίσω να βάφω με αερογραφο -πείτε μου ποιο να πάρω"  δεν θα βγάλουν ποτέ, μα ποτέ, νόημα σε αυτόν που το ρώτησε.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #85 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 02:50:25 μμ »
Νομιζω λιγο πολυ εχουμε καταληξει ως προς τη σχετικοτητα του θεματος : Ποιος αερογραφος με βολευει, ειναι καλος να αγορασω?

Ισως θα ειχε νοημα αν λεγαμε γιατι δεν με βολεψε καποιος αλλος απο αυτους που εχω δοκιμασει..λεω ισως να λεει κατι αυτο.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #86 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 07:39:59 μμ »
Να απαντήσω κάπως διαφορετικά ?
Με την πείρα που έχω σήμερα, μετά από 30+ χρόνια χρήσης διάφορων αερογράφων,
Αν αγόραζα σήμερα αερογράφο
(θεωρώντας ότι δεν έχω κανένα και θέλω κάτι για όλο το φάσμα των εργασιών)
Θα αγόραζα έναν αερογράφο διπλής λειτουργίας, με τροφοδοσία βαρύτητας
και αν είναι δυνατόν (που είναι πλέον στην σημερινή αγορά)
με εναλλακτικές βελόνες/μπεκ/κύπελα τροφοδοσίας χρώματος
για να καλύπτει όλες τις ανάγκες μου,
από "χοντρά βαψίματα" (πχ. αστάρια) μέχρι πολύ ψιλές δέσμες.
Ευτυχώς, σχεδόν όλες οι εταιρείες το έχουν καταλάβει και προσφέρουν πλέον αυτές τις δυνατότητες σε "πακέτα",
"κασετίνες" κλπ. που περιλαμβάνουν τα πάντα και δεν αναγκάζεσαι να τα αγοράζεις ξεχωριστά.
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #87 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 07:56:00 μμ »
Σταυρο, ελπιζω να μην εχεις κατα νου σαν υποδειγμα αερογραφου καμια κινεζικη πατατα και να αναφερω οτι τετoιοι αερογραφοι υπαρχουν και απο σοβαρες εταιριες οπως η H&S. Το θεμα εναι οτι ακομα και αν αλλαξεις μπεκ σε εναν αερογραφο αυτου του ειδους δεν προκειται να βαψει σαν εναν που εχει φτιαχτει εξαρχης για μια δουλεια. Τι εννοω? Οτι και 0,2 μπεκ να βαλεις σε ενα π.χ Eclipse λογο διαφορετικης σχεδιασης του υπολοιπου εργαλειου δεν θα φτασει ποτε ενα HP-B στις λεπτες δεσμες. Συν οτι για ορισμενες δουλειες ειναι καλυτεροι οι αερογραφοι αναροφησης. Επισης υπαρχει μεγαλη διαφορα στον τροπο που βαφει ενας αερογραφος με μπεκ τυπου σταγωνας απο εναν με κλασικο,μικρο μπεκ.

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #88 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 08:35:37 μμ »
Σταυρο, ελπιζω να μην εχεις κατα νου σαν υποδειγμα αερογραφου καμια κινεζικη πατατα και να αναφερω οτι τετoιοι αερογραφοι υπαρχουν και απο σοβαρες εταιριες οπως η H&S. Το θεμα εναι οτι ακομα και αν αλλαξεις μπεκ σε εναν αερογραφο αυτου του ειδους δεν προκειται να βαψει σαν εναν που εχει φτιαχτει εξαρχης για μια δουλεια. Τι εννοω? Οτι και 0,2 μπεκ να βαλεις σε ενα π.χ Eclipse λογο διαφορετικης σχεδιασης του υπολοιπου εργαλειου δεν θα φτασει ποτε ενα HP-B στις λεπτες δεσμες. Συν οτι για ορισμενες δουλειες ειναι καλυτεροι οι αερογραφοι αναροφησης. Επισης υπαρχει μεγαλη διαφορα στον τροπο που βαφει ενας αερογραφος με μπεκ τυπου σταγωνας απο εναν με κλασικο,μικρο μπεκ.

Σωωστός ....! Με ένα εργαλείο δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε όλες  τις εργασίες χρειαζόμαστε τουλάχιστον δυο
 ένα για χοντρές δουλείες κατά προτίμηση σταγόνας και ένα με μικρο μπεκ για λεπτομέρειες.   

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #89 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 08:42:46 μμ »

Πριν αγοράσω τον H&S (με την πρώτη ομαδική του MC) που ήταν έτσι όπως το περιγράφω και που για πρωτη φορά είδα τετοια "προσφορά-πακέτο",
είχα "φτιάξει" έτσι τον παλιό Badger 150 , με όλα τα "προικιά" (εναλλακτικές βελόνες, μπεκ, κυπελακια) να στοιχίζουν όσο ένας αερογράφος και να μην κάνω την δουλειά μου όπως θέλω (πλαινό κύπελο, λοξό και άβολο κλπ.)..
Η Badger πλέον έχω δει ότι προσφέρει τέτοια φορτωμενα "πακέτα" στους νέους της αερογράφους (Ranegade ?)
δεν ξέρω για την Iwata  (προσπάθησα να "βελτιώσω" τον παλιό ΗΡ-Β με ανταλλακτικά του νέου/Plus και πήρα τον .... πέοντα....)
Τελευταία είδα κι ένα πακέτο Grapho Tech (Κίνα ή Ταιβάν, "επώνυμος") τύπου 3 σε 1 που τον θεωρώ καλή περίπτωση αφού τον δοκίμασα.
Την δική μου πολυτέλεια να έχω κάμποσους αερογράφους δεν την έχει ο καθένας, ιδίως ο νεοεισερχόμενος στο χόμπυ, οπότε με την παραπάνω "περιγραφική" απάντηση προσπάθησα να απαντήσω με ρεαλιστικό τρόπο στο αρχικό ερώτημα, βάζοντας στο τραπέζι όλες τις παραμέτρους. 
Ξερω ότι δεν υπάρχει το μαγικό εργαλείο που θα βαφει παπάδες μόνο του (δεν το ξέρουν όμως όλοι, ιδίως οι νεοεισερχόμενοι) και απλά προσπάθησα να θεσω το ζητημα σε μια ρεαλιστική (προσγειωμένη, χωρίς υπερβολές και ακραίες/απόλυτες τοποθετήσεις) βάση.
Για τον ίδιο λόγο δεν μπήκα σε τεχνικές λεπτομέρειες, για τις οποίες πιστεύω οι εταιρείες που προσφέρουν τις "λύσεις-πακέτα" τις έχουν μελετήσει και καλύψει/διορθώσει από μόνες τους.
Σ.Σ.

ΥΓ.
η δική μου "αερογραφική" ιστορία.
γύρω στα 12-13, οταν διαβασα στην Πτήση οτι τα μοντέλα βαφονται και με κατι άλλο εκτός από πινέλο, ετρεξα στον Καλφάκη και πήρα το φθηνό spray gun της Badger. σε 1-2 χρόνια διαπίστωσα οτι εχει περιορισμένες δυνατότητες και αγόρασα τον Badger 200. Οταν διαβασα για τους διπλής λειτουργίας αγόρασα τον X-Acto 8010 (αποτυχία) κι ενα κομπρεσερ απο το Μοναστηράκι (και κοντεψα να με διώξουν απο το σπίτι λογω του θορύβου). Λίγο μετά (16 ?) αγόρασα τον Badger 150 και στα 18 με τον "πρώτο μισθό" , το "καλό" κομπρεσέρ Silent I (του Ν.Σπανού, το έχω ακόμα ...) και λίγο μετά τον Iwata HP-B αφού είχα δοκιμάσει και τον Olympus 101. Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια όταν αγόρασα ξανα αερογράφο (H&S Evolution 2in1). Λόγω ενός ατυχήματος του Badger 200, τον αντικατέστησα κάποια στιγμή (για τις χοντροδουλειές) με έναν Grapho Tech.
Από τους παραπάνω, έχω λατρέψει τον HP-B και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα αλλά ξέρω ως χρήστης του ότι θέλω κι έναν άλλο αερογράφο στον πάγκο. Βέβαια τελευταία (στα 45 μου ...) που είδα έναν κορυφαίο μοντελιστή να ψεκάζει από αερογράφο ακριβείας (Sotar) έως και ...στόκο (Surfacer) έχω αναθεωρήσει αλλά .... You Cannot Teach An Old Dog New Tricks .....

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #90 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 01:39:59 πμ »
χαιρετώ την παρέα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ανοίξω καινούριο θέμα μιας η ερώτηση είναι η ίδια άλλα ελαφρός τροποποιημένη,  χρειάζομαι νέο αερογραφο; Έχω λοιπόν ένα Badger 105 με την fine βελόνα και την medium αν δεν κάνω λάθος είναι 0,2 και 0,5 αντίστοιχα!!Από τότε που τον αγόρασα έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος και βάφω τα πάντα με αυτον, άφησα στην άκρη όλους τους άλλους 2 κινεζικούς και 2 spraymaster, η επωνύμους κινεζικούς αν προτιμάτε, από τους οποίους ο ένας από κάθε σετ δεν δούλεψε πότε σωστά!! Από τότε δε που πήρα και την fine βελόνα η άλλη δεν ξαναμπήκε!! Κάνει χωρίς δυσκολία απίστευτα λεπτές γραμμές. και όχι μόνο, χωρίς να σταματάει, χωρίς να μπουκώνει, χωρίς οβερσπρει!! Το μόνο μειονέκτημα που έχω βρει είναι στην αρχή έχω λίγο, μια ιδέα, παραπάνω χρώμα, μόνο στην έναρξη, μετά συνεχίζει το ίδιο μοτίβο χωρίς σταματημό, αν σταματήσω και ξαναδοκιμάσω τα ίδια!! σκέφτομαι λοιπόν να πάω η στον renegate krome η στον sotar 20/20 μάλλον προσανατολίζομαι στον πρώτο λόγω τιμής κυρίως!! Αλλά και επειδή σε σχεδίαση τουλάχιστον εξωτερικά φαίνεται στο ίδιο μοτίβο με αυτόν που έχω, όποτε πιστεύω ότι θα μου ταιριάξει και στο χέρι όπως ο 105!! ʼλλα τον χρειάζομαι στα αλήθεια η θέλω προπόνηση στο ξεκίνημα, αν και για να είμαι ειλικρινείς έχω φάει πολύ χρώμα ώστε να καταφέρω κάτι χωρίς ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα!! Σε ένα ρεβιου που είδα για τον renegate krome φαίνεται ότι έχει διαφορετική βελόνα και μπεκ άλλα η εικόνα δεν ήταν και απολυτά καθαρή για να βγάλω συμπέρασμα! Υπάρχει κάποια βοήθεια;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αν χρειάζεται να ανοίξω καινούριο θέμα θα το κάνω!!
Φιλικά Δημήτρης! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #91 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 08:08:46 πμ »

και οι τρεις αερογράφοι που λες έχουν διαφορετικού τύπου κεφαλή/μπεκ.

δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς "πρόβλημα" έχεις και ελπίζεις να το λύσεις με την αγορά νέου αερογράφου.
αυτός που έχεις είναι πολύ καλός ...
μήπως να άλλαζες την αραίωση των χρωμάτων σου και την διαδικασία βαψίματος που ακολουθείς ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #92 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 10:23:46 πμ »
Παλεψε τον Patriot λιγο ακομα γιατι δεν νομιζω να βγαλεις πιο λεπτη δεσμη η ευκολοτερα πιο λεπτη δεσμη με τον krome. Ο Sotar ειναι παλαιοτερο μοντελο - σαν δεσμη βγαζει την ιδια με τον krome με την 0.21 βελονα(γιατι εχει και 0.3 ο krome). Το μονο πλεονεκτημα του sotar εναντι του krome ειναι το μεγεθος/βαρος και αυτο αν ειναι γιατι μερικους δεν τους βολευει, κατα τα αλλα ολη του τη "τεχνολογια" την παρεδωσε στον velocity/krome χωρις τα μειονεκτηματα(σε ολα τα υπολοιπα ειναι χειροτερος κατ εμε πχ ξεχωριστη κεφαλη). Δεν ξερω βεβαια μηπως σε ενδιαφερει να παρεις sotar με 0.18 αλλα νομιζω ειναι πια πολυ μικρο το μπεκ και δεν θα σου προσφερει κατι...δοκιμαζα χθες μαυρο σε λευκο με τον 150 και την 0.25 (F) μυτη και ηταν μια χαρα χωρις overspray-δεν παει αλλο απο αυτο...

Θεωρω πως και με την 0.5 και τον patriot μπορεις να βγαλεις πολυ λεπτη δεσμη, οποτε δες μπας και σε καλυπτει αυτος και δεν δωσεις εξτρα λεφτα. Αν επαιρνα σημερα αερογραφο στα λεφτα του ο Πατριοτ αλλα και γενικα ειναι εξαιρετικη επιλογη θεωρω.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #93 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 04:13:10 μμ »
Φιλε Δημητρη ο patriot εργοστασιακα εχει χτυπημενο το γραμμα F ( fine ) πανω στο tip και αντιστοιχει στο 0.5
Το  super fine ( σετ μετατροπης 41-044 ) ειναι 0.3 και σε μια πηγη το δηλωνουν μετρημενο ως 0.34

Το προβλημα που αναφερεις ειναι χαρακτηριστικο στο σετ μετατροπης,εχει μια ταση να μπουκωνει και να ξεκιναει αποτομα με πολυ χρωμα.
Πριν αγορασεις νεο αερογραφο πειραματισου με το εξης ( εμενα με γλυτωσε απο εξοδα αγορας νεου αερογραφου),βαλε στον αερογραφο σου το μπεκ και το tip του 0.5 αλλα βαλε τη βελονα του 0.3 ( η βελονα ερχεται πιο μπροστα αλλα τελικα το "σφραγιζει" το ακροστομιο του μπεκ ).Θα δεις μεγαλη αλλαγη στη συμπεριφορα του αερογραφου σου. :wink:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #94 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 04:28:51 μμ »
 Ηρακλη αυτο που λες με την αλλαγη στα μπεκ ειναι δικη σου πατεντα η το εχεις διαβασει καπου?

Ειναι λογικο παντως ο αερογραφος και πιο ευκολα να μπουκωνει (αν του βαζεις ιδια αναλογια χρωματος-διαλυτικου με την 0.5) και να ειναι πιο ευαισθητος στη σκανδαλη αφου γενικα δεν εχουν μεγαλη διαδρομη οι badger (τουλαχιστον σε συγκριση με iwata)..και με πιο αραιο χρωμα που πρεπει να εχει, θα εχει και μεγαλυτερη ευαισθησια.

Επισης πολυ καλη η κινηση σου να βγαλεις ενα πατερν στη χαρτοπετσετα αλλα τα αποτελσματα ειναι μεροληπτικα- δεν ειναι ρεαλιστικο σεναριο αυτο της χαρτοπετσετας..σε μοντελο πανω αν θες και μπορεις ποσταρε μια φωτο τι κανει...

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #95 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 05:45:37 μμ »
Η πατεντα αυτη ειναι προιον "οργης" ενα απογευμα οπου δε μπορουσα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να κανω το 0.3 να δουλεψει οπως ηθελα.Και εχουμε περασει μπολικα τετοια απογευματα...
Ενα προχειρο αποτελεσμα πανω σε πλαστικο ειναι αυτο.
Τα χρωματα στο υποστρωμα ειναι Gunze με το σατινε τους αποτελεσμα,το μαυρο ειναι επισης gunze αραιωμενο με ισοπροπυλικη.
Οτι βλεπετε στη δεξια πλευρα ειναι το 0.5 εργοστασιακο.
Οτι υπαρχει πανω στη ραχη ειναι το 0.5+0.3
Και το εκτρωμα στα αριστερα ειναι το 0.3...ΤΟ ΜΙΣΩ ΤΟ ΜΙΣΩ ΤΟ ΜΙΣΩ !!!

Να πω οτι πηγαινα κατ ευθειαν πανω στο μοντελο και οχι πρωτα στο χαρτι ωστε να "παρει" το χερι μου.Κατι που νομιζω ειναι επισης ρεαλιστικο.
To πειραματοζωο ειναι 72αρι

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #96 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 06:19:43 μμ »
Χμμμ... τα Gunze με ισοπροπυλική στεγνώνουν πολύ γρήγορα οπότε θεωρώ πως έχεις βγάλει πολύ καλό αποτέλεσμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #97 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 06:24:06 μμ »
Η πατεντα αυτη ειναι προιον "οργης" ενα απογευμα οπου δε μπορουσα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να κανω το 0.3 να δουλεψει οπως ηθελα.Και εχουμε περασει μπολικα τετοια απογευματα...
Ενα προχειρο αποτελεσμα πανω σε πλαστικο ειναι αυτο.
Τα χρωματα στο υποστρωμα ειναι Gunze με το σατινε τους αποτελεσμα,το μαυρο ειναι επισης gunze αραιωμενο με ισοπροπυλικη.
Οτι βλεπετε στη δεξια πλευρα ειναι το 0.5 εργοστασιακο.
Οτι υπαρχει πανω στη ραχη ειναι το 0.5+0.3
Και το εκτρωμα στα αριστερα ειναι το 0.3...ΤΟ ΜΙΣΩ ΤΟ ΜΙΣΩ ΤΟ ΜΙΣΩ !!!

Να πω οτι πηγαινα κατ ευθειαν πανω στο μοντελο και οχι πρωτα στο χαρτι ωστε να "παρει" το χερι μου.Κατι που νομιζω ειναι επισης ρεαλιστικο.
To πειραματοζωο ειναι 72αρι
Υπερβολικα σαγρε επιφανεια ειδικα για Gunze. Θελει καλυτερη αραιωση,πιο χαμηλη πιεση και ισως διαλυτικο που να μην στεγνωνει τοσο γρηγορα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #98 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 07:07:49 μμ »
Ηρακλή το ίδιο σετ είχα πάρει και εγώ, ειχα την εντυπωση οτι ηταν 0,2, σχεδόν μαζί με εσένα, θα το δοκιμάσω λοιπόν την πρόταση σου και βλέπουμε, αν δούλεψε σε εσένα θα δουλέψει και σε εμένα!! Γιάννη και Σταύρο σας ευχαριστώ, δεν θέλω να βγάλω πιο ψιλή γραμμή με ικανοποιεί όπως βάφει τώρα! Το πρόβλημα είναι ότι όταν τραβάω την βελόνα πίσω έχω πολύ χρώμα στιγμιαία και μόνο στο ξεκίνημα.  :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #99 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 08:45:06 μμ »
Ηρακλη αν κατεβεις στο street modeling και το ψηνεις φερτον μαζι με τα ολα του... ::salut::

Επειδη φανταζομαι εχεις δοκιμασει πολλα ισως σου ακουγονται βλακειες τα παρακατω αλλα θα στα πω..
Και μετα 2 μπεκ-βελονες(οχι το υβριδιο) δοκιμασε αραιο χρωμα για αρχη και αρχισε σιγα σιγα να ανεβαινεις..το να σου πω αναλογια..εγω το παω με το ματι..ας πουμε 70 διαλυτικο 30 χρωμα..ισως και 65/35..και πιεση 0.5 bar. Για δες τι κανει εκει...η σκανδαλη ισα που θα πηγαινει πισω στο 0.3

Ο cresendo που εχω δοκιμασει αν και ειναι siphon και ισως να παιζει και αυτο το ρολο του..με το 0.5 μπεκ(ιδιο με το δικο σου) τετοιο πραγμα να πεταει στην αρχη δεν εκανε...ουτε και ο 150 που εχω επισης 0.5 το κανει και εχει και αυτος exposed needle με κεφαλη απο 200detail.

Tags: