Σταυρο, ελπιζω να μην εχεις κατα νου σαν υποδειγμα αερογραφου καμια κινεζικη πατατα και να αναφερω οτι τετoιοι αερογραφοι υπαρχουν και απο σοβαρες εταιριες οπως η H&S. Το θεμα εναι οτι ακομα και αν αλλαξεις μπεκ σε εναν αερογραφο αυτου του ειδους δεν προκειται να βαψει σαν εναν που εχει φτιαχτει εξαρχης για μια δουλεια. Τι εννοω? Οτι και 0,2 μπεκ να βαλεις σε ενα π.χ Eclipse λογο διαφορετικης σχεδιασης του υπολοιπου εργαλειου δεν θα φτασει ποτε ενα HP-B στις λεπτες δεσμες. Συν οτι για ορισμενες δουλειες ειναι καλυτεροι οι αερογραφοι αναροφησης. Επισης υπαρχει μεγαλη διαφορα στον τροπο που βαφει ενας αερογραφος με μπεκ τυπου σταγωνας απο εναν με κλασικο,μικρο μπεκ.
Πριν αγοράσω τον H&S (με την πρώτη ομαδική του MC) που ήταν έτσι όπως το περιγράφω και που για πρωτη φορά είδα τετοια "προσφορά-πακέτο",
είχα "φτιάξει" έτσι τον παλιό Badger 150 , με όλα τα "προικιά" (εναλλακτικές βελόνες, μπεκ, κυπελακια) να στοιχίζουν όσο ένας αερογράφος και να μην κάνω την δουλειά μου όπως θέλω (πλαινό κύπελο, λοξό και άβολο κλπ.)..
Η Badger πλέον έχω δει ότι προσφέρει τέτοια φορτωμενα "πακέτα" στους νέους της αερογράφους (Ranegade ?)
δεν ξέρω για την Iwata (προσπάθησα να "βελτιώσω" τον παλιό ΗΡ-Β με ανταλλακτικά του νέου/Plus και πήρα τον .... πέοντα....)
Τελευταία είδα κι ένα πακέτο Grapho Tech (Κίνα ή Ταιβάν, "επώνυμος") τύπου 3 σε 1 που τον θεωρώ καλή περίπτωση αφού τον δοκίμασα.
Την δική μου πολυτέλεια να έχω κάμποσους αερογράφους δεν την έχει ο καθένας, ιδίως ο νεοεισερχόμενος στο χόμπυ, οπότε με την παραπάνω "περιγραφική" απάντηση προσπάθησα να απαντήσω με ρεαλιστικό τρόπο στο αρχικό ερώτημα, βάζοντας στο τραπέζι όλες τις παραμέτρους.
Ξερω ότι δεν υπάρχει το μαγικό εργαλείο που θα βαφει παπάδες μόνο του (δεν το ξέρουν όμως όλοι, ιδίως οι νεοεισερχόμενοι) και απλά προσπάθησα να θεσω το ζητημα σε μια ρεαλιστική (προσγειωμένη, χωρίς υπερβολές και ακραίες/απόλυτες τοποθετήσεις) βάση.
Για τον ίδιο λόγο δεν μπήκα σε τεχνικές λεπτομέρειες, για τις οποίες πιστεύω οι εταιρείες που προσφέρουν τις "λύσεις-πακέτα" τις έχουν μελετήσει και καλύψει/διορθώσει από μόνες τους.

Σ.Σ.
ΥΓ.
η δική μου "αερογραφική" ιστορία.
γύρω στα 12-13, οταν διαβασα στην Πτήση οτι τα μοντέλα βαφονται και με κατι άλλο εκτός από πινέλο, ετρεξα στον Καλφάκη και πήρα το φθηνό spray gun της Badger. σε 1-2 χρόνια διαπίστωσα οτι εχει περιορισμένες δυνατότητες και αγόρασα τον Badger 200. Οταν διαβασα για τους διπλής λειτουργίας αγόρασα τον X-Acto 8010 (αποτυχία) κι ενα κομπρεσερ απο το Μοναστηράκι (και κοντεψα να με διώξουν απο το σπίτι λογω του θορύβου). Λίγο μετά (16 ?) αγόρασα τον Badger 150 και στα 18 με τον "πρώτο μισθό" , το "καλό" κομπρεσέρ Silent I (του Ν.Σπανού, το έχω ακόμα ...) και λίγο μετά τον Iwata HP-B αφού είχα δοκιμάσει και τον Olympus 101. Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια όταν αγόρασα ξανα αερογράφο (H&S Evolution 2in1). Λόγω ενός ατυχήματος του Badger 200, τον αντικατέστησα κάποια στιγμή (για τις χοντροδουλειές) με έναν Grapho Tech.
Από τους παραπάνω, έχω λατρέψει τον HP-B και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα αλλά ξέρω ως χρήστης του ότι θέλω κι έναν άλλο αερογράφο στον πάγκο. Βέβαια τελευταία (στα 45 μου ...) που είδα έναν κορυφαίο μοντελιστή να ψεκάζει από αερογράφο ακριβείας (Sotar) έως και ...στόκο (Surfacer) έχω αναθεωρήσει αλλά .... You Cannot Teach An Old Dog New Tricks .....