Αποστολέας Θέμα: Tα φωτα σας για αγορα αερογραφου  (Αναγνώστηκε 22998 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος manosgtir

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη-Αθηνα
  • modelclub.gr
Απ: Tα φωτα σας για αγορα αερογραφου
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 09:43:02 μμ »
Γιωργο, ειμαι της γνωμης του καινουργιου να σου πω την αληθεια
αλεξ, εμεις θα τα πουμε προσωπικα, οσον αφορα το θεμα κομπρεσερ λεω να ριξω διαβασμα στο φορουμ να φτιαξω μονος μου, εχουμε και χρηση μηχανουργειου...
Σταυρο πραγματικα δεν εχω κοιταξει για ελληνικη αγορα, αν εχεις καποιο μαγαζι να μου προτεινεις, ευχαριστως να το κοιταξω, εκατσε το ματι μου στον Talon ειναι η αληθεια και δεν εχω κοιταξει καπου αλλου...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 12:05:37 πμ »
αλεξ, εμεις θα τα πουμε προσωπικα, οσον αφορα το θεμα κομπρεσερ λεω να ριξω διαβασμα στο φορουμ να φτιαξω μονος μου, εχουμε και χρηση μηχανουργειου...
Σταυρο πραγματικα δεν εχω κοιταξει για ελληνικη αγορα, αν εχεις καποιο μαγαζι να μου προτεινεις, ευχαριστως να το κοιταξω, εκατσε το ματι μου στον Talon ειναι η αληθεια και δεν εχω κοιταξει καπου αλλου...

όλα τα μοντελάδικα στην Αθήνα έχουν αερογράφους, με τιμές που ξεκινούν από πολύ λίγα χρήματα.
και με κόστος της τάξης των 70 ευρώ μπορείς να βρεις αερογράφο διπλής λειτουργίας και με εναλλάξιμα μπεκ/τιπ/βελόνες/κυπελα χρώματος για να καλύπτουν μεγάλη γκάμα εφαρμογών.
τουλάχιστον για αρχή, νομίζω σε καλύπτουν και αργότερα , επενδύεις σε κάτι πιο "ποιοτικό" (και επώνυμο)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 01:10:14 πμ »
Γενικά δεν μου αρέσει να παίζω με κινεζικά πράγματα... Προτιμώ τα επώνυμα... Προσωπικά εχω επιλέξει iwata και εχω ήδη δυο. Πλέον χρησιμοποιώ μονο τον eclipse με 0,5 μπεκ τύπου σταγόνας.... Τον αγόρασα και σώθηκα.

Έχε υπόψιν σου οτι το Ίντερνετ δεν ειναι πάντα η φτηνότερη λύση... Στην συγκεκριμένη μάρκα η αγορά απο Ελλάδα ειναι πιο συμφεεουσα... (Εννοείτε μιλάω για συνολικό κόστος αγορά + μεταφορικά).

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 01:27:39 πμ »
Mακρια απο κινεζικους αερογραφους οσο καλη τιμη και να εχουν!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 09:45:07 πμ »
Και ο κινεζικος παίζει στα 30....για ένα ποιοτικό αερογραφο,επώνυμο θες ένα 80αρι...αλλα αν θες απλά να δεις πως είναι έχει απ'εξω σετακια με 90-95 με κομπρεσέρ που θα το κρατήσεις και μετά σαν portable δεύτερο

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 10:07:49 πμ »
και στην Ελληνική αγορά υπάρχουν και καλοί και φθηνοί αερογράφοι
και συνεχώς κυκλοφορούν νέα ή "νέα" μοντέλα
για όλα τα βαλάντια και επίπεδα εμπειρίας
το έχεις κοιτάξει ?
Σ.Σ.
x2

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 06:40:52 μμ »
Καλησπερα σας
Για να μην ανοιγω καινουργιο παρομοιο θεμα και σας κουραζω συνεχιζω το ιδιο θεμα και για μενα
Μετα απο παροτρηνση μελους απο εδω στην αγορα αερογραφου, ειπα να μπω λιγο στα χναρια σας
καταρχην ειμαι αρχαριος σε ολα τα μοντελιστικα αλλα πιανουν τα χερια μου και μαθαινω γρηγορα,
εψαξα καποιους αερογραφους και θα ελεγα οτι προτιμω αυτον λογο τιμης και λογο του σετ
http://www.chicagoairbrushsupply.com/patatgsetwia.html  τι λετε ?
δεν εχω καποιον αλλον στα υποψιν μου,
 εχω αλλους 2 εκτον ο οποιον ο ενας ειναι της humbrol (καταλαβαινετε) και λογικα αυτους θα τους εχω για τα ασταρια και βερνικια...
εσεις τι μου προτεινεται που τα γνωριζεται καλυτερα ?
ευχαριστω προκαταβολικα

Τον αερογραφο που παραθετεις τον κοιταζα κι εγω γιατι θεωρητικα καλυπτε ολες τις αναγκες μου (οι οποιες δεν ειναι μονο μοντελιστικες) σε μια πολυ καλη τιμη (απο το συγκεκριμενο καταστημα. Ομως με λιγο ψαξιμο ειδα οτι υπαρχει ενα θεματακι στον ποιοτικο ελεγχο. Πολλοι αγοραστες ειναι ευχαριστημενοι, αλλα υπαρχει κι ενα μικροτερο ποσοστο που παραπονιεται για αστοχιες. Εγω επελεξα να μην το ρισκαρω, ειμαι που ειμαι αρχαριος, ας μην παλευω και με το εργαλειο. Συμπτωματικα βρηκα χθες τον δικο μου αερογραφο στο ebay απο Ιαπωνια ΜΕ τα μεταφορικα 100 ευρω. Καινουριος και λογω του οτι πωλουνται αρκετα κομματια μου εφυγε η υποψια οτι προκειται για τιποτα χτυπημενα μοντελα. Για μια στιγμη μου ηρθε να τον χτυπησω για ανταλλακτικα. Μετα πρυτανευσε η λογικη  :lol:. Αυτη την στιγμη στην Ελλαδα η τιμη του ειναι γυρω στα 170+ ευρω, εντυπωσιακη αυξηση αν σκεφτουμε οτι τον αγορασα τον Μαιο 140 (απο Ελλαδα).

Οσο για οικονομικες λυσεις που αναφερθηκαν για ολα τα βαλαντια στην Ελλαδα, συγγνωμη αλλα θα διαφωνησω. Εκτος και αν θεωρουμε ευκαιρια τους ιδιους ακριβως κινεζικους που παιζουν ενα 20ρι στο ebay και εδω πωλουνται απο τα καταστηματα μεταξυ 35 και 80 (ναι καλα διαβασατε) ευρω.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 10:55:49 μμ »
Καταρχην και παλι σας ευχαριστω ολους,
Να πω πως δεν το σκεφτομαι καν για κινεζικο, εναν και καλο θελω
θα αρχισω και το ψαξιμο και ειδωμεν  :!:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 09:25:04 πμ »
Αγοράζοντας τέτοια εργαλεία από το εξωτερικό θα πρέπει να έχετε υπ' όψιν σας το κόστος που θα προκύψει εάν τυχόν υπάρχει κάποια αστοχία.  Θα πρέπει να αποσταλεί ξανά στο εξωτερικό, αναμονή για επισκευή ή αλλαγή κλπ.
Αγοράζοντας από εγχώριο κατάστημα και βοηθάτε στην επιβίωση του καταστήματος και ξέρετε ότι θα έχετε άμεσο after sales service.

Οσο για οικονομικες λυσεις που αναφερθηκαν για ολα τα βαλαντια στην Ελλαδα, συγγνωμη αλλα θα διαφωνησω. Εκτος και αν θεωρουμε ευκαιρια τους ιδιους ακριβως κινεζικους που παιζουν ενα 20ρι στο ebay και εδω πωλουνται απο τα καταστηματα μεταξυ 35 και 80 (ναι καλα διαβασατε) ευρω.
Δηλαδή, 100EUR για έναν Iwata Revolution CR τα θεωρείς πολλά;  Για τους κινέζικους, αν είχε τη δυνατότητα (και την πελατεία) το κατάστημα να εισάγει κανένα container μπορεί να έβγαινε και 15EUR ο ένας.  Ο Κινέζος που πουλάει απευθείας από το εργοστάσιο στο e-bay δεν είναι η σωστή σύγκριση.  Η σωστή σύγκριση θα ήταν με αντίστοιχα μοντελιστικά καταστήματα του εξωτερικού...
Just my 2 cents....
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 09:52:35 πμ »
Αγοράζοντας τέτοια εργαλεία από το εξωτερικό θα πρέπει να έχετε υπ' όψιν σας το κόστος που θα προκύψει εάν τυχόν υπάρχει κάποια αστοχία.  Θα πρέπει να αποσταλεί ξανά στο εξωτερικό, αναμονή για επισκευή ή αλλαγή κλπ.
Αγοράζοντας από εγχώριο κατάστημα και βοηθάτε στην επιβίωση του καταστήματος και ξέρετε ότι θα έχετε άμεσο after sales service.
Δηλαδή, 100EUR για έναν Iwata Revolution CR τα θεωρείς πολλά;  Για τους κινέζικους, αν είχε τη δυνατότητα (και την πελατεία) το κατάστημα να εισάγει κανένα container μπορεί να έβγαινε και 15EUR ο ένας.  Ο Κινέζος που πουλάει απευθείας από το εργοστάσιο στο e-bay δεν είναι η σωστή σύγκριση.  Η σωστή σύγκριση θα ήταν με αντίστοιχα μοντελιστικά καταστήματα του εξωτερικού...
Just my 2 cents....
x10

Όσο για τους κινέζικους, υπολογίστε πως υπάρχουν εκατοντάδες (ίσως χιλιάδες) εργαστήρια/βιοτεχνίες στην Κίνα που κατασκευάζουν αντίγραφα ιαπωνικών/αμερικάνικων αερογράφων, μηδαμινής ποιότητας τα οποία πουλάνε στην ξεφτίλα χοντρική (20-100 κομμάτια). Τους ζητάς να βάλουν και το logo σου επάνω και νάτη η μπίζνα.
Για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω λίνκ ::arrowred:: http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=airbrush

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:24:20 πμ »
...και έρχομαι εγώ ο απαίσιος χοντρός να ρίξω όχι λάδι αλλά Semtex και C4 και RDX και λίγο ANFO στη φωτιά. Σίγουρα οι κινέζικοι ΔΕΝ έχουν την ποιότητα ενός Iwata/Badger/Infinity/ότι άλλο, αλλά σίγουρα δεν έχουν και την τιμή του. Αγοράστε ένα "επώνυμο" κινέζικο (Fengda, Veda κλπ) με μερικά USD παραπάνω, προσέξτε τον λίγο και θα σας ζήσει πολύ καιρό κάνοντας αξιοπρεπή δουλειά.

Αφού λοιπόν έριξα τη φυτιλιά μου, αποσύρομαι στη λάσπη από την οποία αναδύθηκα... ::glossa::

ΥΓ
Να τονίσω ακόμα μία φορά πως ΚΑΝΕΝΑΣ αερογράφος των 20-30EUR δεν φτάνει την ποιότητα κατασκευής, απόδοση και αντοχή ενός επωνύμου αερογράφου των 100+EUR. Απλά πιστεύω πως έχουν και αυτοί (καλύτερα κάποιοι από αυτους) τη θέση τους στο μοντελιστικό πάγκο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 12:48:23 μμ »
Να πω κ γω που μ ήρθε χαλασμένος ο badger από το Σικάγο ότι με κάλυψε η badger στην Αμερική στελνωντας μου νέο κομμάτι και άλλο τύπο επειδή ήθελα ν αλλάξω..μου κόστισε έξτρα 15 ευρώ και λίγη ταλαιπωρία.κακα τα ψεμματα οι αγορές από το εξωτερικό εμπεριέχουν ρίσκο αλλα και χρηματικό κέρδος...ειναι μια "δίκαιη ανταλλαγή". ::salut::   Αρα όλα πρέπει να τα έχουν υποψην, να κάνουμε έρευνα αγοράς, να έχουμε θαρρος και από κει και πέρα ο καθένας λογαριάζει τα υπέρ και τα κατά.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 08:17:02 μμ »
Να πω κ γω που μ ήρθε χαλασμένος ο badger από το Σικάγο ότι με κάλυψε η badger στην Αμερική στελνωντας μου νέο κομμάτι και άλλο τύπο επειδή ήθελα ν αλλάξω..μου κόστισε έξτρα 15 ευρώ και λίγη ταλαιπωρία.κακα τα ψεμματα οι αγορές από το εξωτερικό εμπεριέχουν ρίσκο αλλα και χρηματικό κέρδος...ειναι μια "δίκαιη ανταλλαγή". ::salut::   Αρα όλα πρέπει να τα έχουν υποψην, να κάνουμε έρευνα αγοράς, να έχουμε θαρρος και από κει και πέρα ο καθένας λογαριάζει τα υπέρ και τα κατά.

Συμφωνώ για τις αγορές απο το εξωτερικό αλλα κυρίως για την έρευνα αγοράς... Όταν έψαχνα για iwata την καλύτερη τιμή την βρήκα στην Ελλάδα.... Πάντα συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών...

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 08:33:18 μμ »
Tamiya hg-superfine 0.2mm μπέκ, τον πήρα 72ευρώ από Ιαπωνία. Τους φτιάχνει η ίδια εταιρεία που φτιάχνει τους Iwata και τους Mr. Hobby.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 08:38:44 μμ »
Tamiya hg-superfine 0.2mm μπέκ, τον πήρα 72ευρώ από Ιαπωνία. Τους φτιάχνει η ίδια εταιρεία που φτιάχνει τους Iwata και τους Mr. Hobby.

Δεν τον εχω ξαναδεί... Αλλα μπεκ ψείρα και 0,2 για αρχάριο μήπως δεν ειναι ιδανικό?

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 08:48:04 μμ »
Νομίζω το θέμα έχει γίνει πιά, αγορά αερογράφου από Ελλάδα ή απέξω και για διαφορά στις τιμές, και για επώνυμους ή απομιμήσεις κινέζικους, άλλωστε ο φίλος Μάνος έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο. Για τους Tamiya δες reviews στο διαδίκτυο.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 09:04:04 μμ »
1. Μεταξύ των πανάκριβων "επώνυμων" και των πάμφθηνων "κινέζικων" που οριοθετούν τα δύο άκρα στην γκάμα των διαθέσιμων αερογράφων, υπάρχουν και ... όλα τα ενδιάμεσα που περιλαμβάνουν από "επώνυμους" που δεν φτιάχνονται στη "μαμά εταιρεία" που έχει το όνομα και πωλούνται απλά με τη φίρμα της έως και "επώνυμους κινέζικους" ή αλλους απωανατολιτικους (που εισάγονται και στην χώρα μας με πλήρη υποστήριξη κλπ.).
Το αναφέρω διότι παραπάνω διέκρινα (πλην του gkontog) μια τάση να παραβλέπουμε την ύπαρξη των ... "μέσων" (σε ποιότητα αλλά και τιμή)
2. Ο αερογράφος είναι ένα εργαλείο που προτιμώ να το αγοράσω αφού το έχω ελέγξει από κοντά. Αυτό το δηλώνω ως  κάτοχος (από πολλών ετών), δυο αερογράφων Badger και ενός Iwata αγορασμένων από Ελλάδα, ενός H&S αγορασμένου από εξωτερικό (αφού τον είχαν δοκιμάσει φίλοι εδω μέσα που τους εμπιστεύτηκα οταν είπαν οτι είναι πολύ καλός και διαφόρων άλλων Κινέζικων, Ταιβανέζικων κλπ που έχω στην κατοχή μου από δοκιμές (reviews - παρουσιάσεις κλπ.).
3. Με τα σημερινά δεδομένα, το κόστος απόκτησης ενός "καλού" αερογράφου, μπορεί να φτάνει έως και το ύψος ...μισού μισθού, οπότε ο καθένας το ζυγίζει διαφορετικά και καλό θα είναι να μην τον ...τρομάζουμε καθ' οιονδήποτε τρόπο. Τι εννοώ : Μπορεί ακόμη κι ένα απλό spray gun (των 10-15 ευρώ) με τη βοήθεια μασκαρίσματος να σου δώσει αποτελέσματα πολύ καλύτερα από το πινέλο και μετά από καιρό, όταν αυξηθούν οι προσωπικές απαιτήσεις και ανάγκες να αγοράσει κάποιος κάτι "καλύτερο" ζυγίζοντας ανα πάσα στιγμή τις πραγματικές του ανάγκες με τις οικονομικές του δυνατότητες.
4. Δεν μιλήσαμε και για ...κομπρεσέρ ...... Ως χρήστης για κάποια χρόνια φιαλών (στην αρχή ...) στη συνέχεια ενός "εργοστασιακού" θορυβώδους κομπρεσέρ όταν αποφάσισα να "επενδύσω" μισό μισθό της εποχής εκείνης σε ένα "σωστό" αθόρυβο κομπρεσερ΄με φιάλη και όλα τα παρεμφερή, είδα την διαφορά, καθώς αμέσως "απογείωσε" τις δυνατότητες του αερογράφου μου.
5. Βάλαμε στη συζήτηση και ....μπεκ/βελόνες πάχους της τάξης των 0,2χιλ. !! Αλήθεια, πόσοι απο όσους έχουν τέτοιους αερογράφους ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΦΟΥΝ σωστά, στα όρια των δυνατοτήτων του εργαλείου τους ? Και (άλλη) αλήθεια, πόσες φορές χρειάστηκαν αυτές τις "ακραίες" δυνατότητες ? Μπέσα να μου απαντήσετε ...
6. Αυτά. Καλή τύχη στις αναζητήσεις όλων ...
Σ.Σ.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 09:36:36 μμ »
1. Μεταξύ των πανάκριβων "επώνυμων" και των πάμφθηνων "κινέζικων" που οριοθετούν τα δύο άκρα στην γκάμα των διαθέσιμων αερογράφων, υπάρχουν και ... όλα τα ενδιάμεσα που περιλαμβάνουν από "επώνυμους" που δεν φτιάχνονται στη "μαμά εταιρεία" που έχει το όνομα και πωλούνται απλά με τη φίρμα της έως και "επώνυμους κινέζικους" ή αλλους απωανατολιτικους (που εισάγονται και στην χώρα μας με πλήρη υποστήριξη κλπ.).
Το αναφέρω διότι παραπάνω διέκρινα (πλην του gkontog) μια τάση να παραβλέπουμε την ύπαρξη των ... "μέσων" (σε ποιότητα αλλά και τιμή)
2. Ο αερογράφος είναι ένα εργαλείο που προτιμώ να το αγοράσω αφού το έχω ελέγξει από κοντά. Αυτό το δηλώνω ως  κάτοχος (από πολλών ετών), δυο αερογράφων Badger και ενός Iwata αγορασμένων από Ελλάδα, ενός H&S αγορασμένου από εξωτερικό (αφού τον είχαν δοκιμάσει φίλοι εδω μέσα που τους εμπιστεύτηκα οταν είπαν οτι είναι πολύ καλός και διαφόρων άλλων Κινέζικων, Ταιβανέζικων κλπ που έχω στην κατοχή μου από δοκιμές (reviews - παρουσιάσεις κλπ.).
3. Με τα σημερινά δεδομένα, το κόστος απόκτησης ενός "καλού" αερογράφου, μπορεί να φτάνει έως και το ύψος ...μισού μισθού, οπότε ο καθένας το ζυγίζει διαφορετικά και καλό θα είναι να μην τον ...τρομάζουμε καθ' οιονδήποτε τρόπο. Τι εννοώ : Μπορεί ακόμη κι ένα απλό spray gun (των 10-15 ευρώ) με τη βοήθεια μασκαρίσματος να σου δώσει αποτελέσματα πολύ καλύτερα από το πινέλο και μετά από καιρό, όταν αυξηθούν οι προσωπικές απαιτήσεις και ανάγκες να αγοράσει κάποιος κάτι "καλύτερο" ζυγίζοντας ανα πάσα στιγμή τις πραγματικές του ανάγκες με τις οικονομικές του δυνατότητες.
4. Δεν μιλήσαμε και για ...κομπρεσέρ ...... Ως χρήστης για κάποια χρόνια φιαλών (στην αρχή ...) στη συνέχεια ενός "εργοστασιακού" θορυβώδους κομπρεσέρ όταν αποφάσισα να "επενδύσω" μισό μισθό της εποχής εκείνης σε ένα "σωστό" αθόρυβο κομπρεσερ΄με φιάλη και όλα τα παρεμφερή, είδα την διαφορά, καθώς αμέσως "απογείωσε" τις δυνατότητες του αερογράφου μου.
5. Βάλαμε στη συζήτηση και ....μπεκ/βελόνες πάχους της τάξης των 0,2χιλ. !! Αλήθεια, πόσοι απο όσους έχουν τέτοιους αερογράφους ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΦΟΥΝ σωστά, στα όρια των δυνατοτήτων του εργαλείου τους ? Και (άλλη) αλήθεια, πόσες φορές χρειάστηκαν αυτές τις "ακραίες" δυνατότητες ? Μπέσα να μου απαντήσετε ...
6. Αυτά. Καλή τύχη στις αναζητήσεις όλων ...
Σ.Σ.

Μπέσα λοιπόν οι απαντήσεις. Αγόρασα έναν badger μονής πριν τριάντα χρόνια και έβαφα με φιάλη τοτε, απίστευτη ταλαιπωρία και αποτέλεσμα κάτω του μετρίου, συμφωνώ λοιπόν μαζί σου για το κομπρεσέρ και την αναγκαιότητα του ως πρώτο στη λίστα για βάψιμο με αερογράφο. Εχω επαγγελματικό κομπρεσέρ που δεν με απασχολεί ο θόρυβος του στον χώρο που βάφω αλλά έφτιαξα και ένα με μοτέρ ψυγείου, και αυτό χρησιμοποιώ και ομολογουμένως σου λύνει τα χέρια. Ακόμα θυμάμαι σαν εφιάλτη τον καθαρισμό του αερογράφου με μπουκάλα και το πάγωμα της. Τώρα για το μπέκ 0.2, σήμερα έβαψα κάποιες λεπτομέρειες στο pbr και χρησιμοποίησα τον tamiya(έχω και με μεγαλύτερα μπεκ), λίγο χρώμα στο κύπελο, ελάχιστη κατανάλωση αέρα και μπορώ να βάψω κοντά στο μοντέλο χωρίς πολλές φορές να χρειαστεί να μασκάρω χρησιμοποιώντας μόνο μια κάρτα για να προστατεύω τα όρια με τα παρακείμενα χρώματα που κι αυτό με λίγη προσοχή μπορεί να γίνει χωρίς μασκάρισμα. Αβολος βέβαια στις μεγάλες επιφάνειες αλλά σίγουρα δεν κάνει για μοναδικός αερογράφος, όταν όμως έχεις άλλον-άλλους με μεγαλύτερα μπεκ τότε θα πας κάποια στιγμή και στο μικρότερο. Φίλε Σταύρο εμένα προσωπικά μου αρέσουν οι προκλήσεις και να δοκιμάζω τις δυνατότητες μου, το μέγεθος του μπεκ ήταν ενδεικτικό στην αναφορά μου, ήθελα να αναφερθώ κυρίως στις τιμές που υπάρχουν στην αγορά. Γιώργος.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 09:59:05 μμ »
Παιδια να εισται ολοι καλα, με βοηθατε συνεχως με τις γνωμες-απαντησεις σας , να σας πω την αληθεια ακομη εχω ενδιασμους  ::dontknow::, δεν εχω καταληξει ακομη αλλα συντομα θα το κανω και αυτο...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:21:06 μμ »
ο Γιώργος παραπάνω, πολύ σωστά ανέφερε και άλλη μια παράμετρο ...
τα διαφορετικά μεγέθη μπεκ/βελόνας για διαφορετικες δουλειές/απαιτήσεις ..
παλαιότερα θέλαμε διαφορετικούς αερογράφους
σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ενός αερογράφου με εναλλάξιμα μπεκ/βελόνες.
οπότε, ας έχουμε υπ' όψιν κι αυτό για την επιλογή ενός αερογράφου.
προσωπικά (πάλι ...) μετά από 20+ χρόνια, προμηθεύτηκα (ευχαριστώ τον Νίκο/gtDeath13 γι αυτό), το HD σετ μπεκ/βελόνας για τον Badger-150 για να κάνει και "χοντροδουλειές". Με το ίδιο σκεπτικό αγόρασα και τον H&S με ΄"διπλα εργαλεία".
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:23:42 μμ »
Εχω badger 200 μονής πρίν είκοσι χρόνια και πρίν δεκαπέντε αγόρασα ενα απλό κομπρεσέρ χωρίς φιάλη. Ο αερογράφος λειτουργεί με την medium μύτη και είμαι εντάξει για όλα τα μοντέλα που φτιάχνω απο το κουτί. Εννοείται οτι χρησιμοποιώ ταινία μασκαρίσματος

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:30:24 μμ »
Εχω badger 200 μονής πρίν είκοσι χρόνια και πρίν δεκαπέντε αγόρασα ενα απλό κομπρεσέρ χωρίς φιάλη. Ο αερογράφος λειτουργεί με την medium μύτη και είμαι εντάξει για όλα τα μοντέλα που φτιάχνω απο το κουτί. Εννοείται οτι χρησιμοποιώ ταινία μασκαρίσματος

και με λίγα "μακαρόνια" blue-tack μπορείς να κάνεις ..θαύματα με το εργαλείο !!

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:42:10 μμ »
και με λίγα "μακαρόνια" blue-tack μπορείς να κάνεις ..θαύματα με το εργαλείο !!

Σ.Σ.

Έκοβα φαρδιά ταινία μασκαρίσματος και έφτιαχνα το πάτερν της παραλλαγής για Μ106 (το έκανα δώρο). Μια χαρά βγήκε

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:58:35 μμ »
Mακαρονια , φασολια ...πλαστελινες και ολα τα συναφη υποκαταστατα βοηθουν στο να χανεται η τεχνη του να χρησιμοποιεις τον αερογραφο σωστα! Το ελευθερο χερι ειναι ελευθερο χερι που γινεται μονο με κοπο και επιμονη.

Και με σωστό αερογράφο διπλής λειτουργίας και με κομπρεσέρ με φιάλη αλλιώς δεν μπορείς να το απογειώσεις το εργαλείο

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 11:19:45 μμ »
Mακαρονια , φασολια ...πλαστελινες και ολα τα συναφη υποκαταστατα βοηθουν στο να χανεται η τεχνη του να χρησιμοποιεις τον αερογραφο σωστα! Το ελευθερο χερι ειναι ελευθερο χερι που γινεται μονο με κοπο και επιμονη.
Ναι αλλά υπάρχουν και κάτι κουλοί που δεν τα καταφέρνουν και θέλουν από το χόμπυ να χαλαρώσουν και όχι να βάλουν κόπο και επιμονή γιατί βάζουν μπόλικο κόπο και επιμονή στη ρημάδα τη δουλειά τους 12+ ωρίτσες την ημέρα. Κάθε μέρα. Τι να κάνουμε... μπορεί να χαλάνε το χόμπυ, μπορεί να είναι απλοί συναρμολογητές και τριτοκλασάτοι μπογιατζήδες, αλλά υπάρχουν και αυτοί...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: