O Revolution CR βγαζει επισης λεπτη δεσμη ή δεσμευεσαι για μεγαλυτερες επιφανειες? Αν βγαζει τοτε αναθεωρω στο μπαμ. Σκεφτομαι να περασω μια βολτα αυριο απο το Plastimodelismo να κοψω κινηση, οποτε οσο περισσοτερες πληροφοριες εχω ηδη μαζεψει τοτε τοσο το καλυτερο.
Φίλε μου, καλώς ή κακώς, καμία σχέση μεταξύ των δύο αερογράφων. Η διαφορά στην τιμή δεν είναι τυχαία. Ο Revolution είναι μια χαρά εργαλείο (έχω άλλωστε έναν και δεν τον αλλάζω με τίποτα), αλλά με 0,5 μπέκ και τη βελόνα του που δεν είναι τόσο οξεία όσο του HP-C, ένας μέτριος χρήστης αερογράφου
δε μπορεί να βγάλει τις δέσμες που μπορεί να βγάλει με τον HP-C. Ίσως ένας χρήστης με μεγάλη εμπειρία στη χρήση, αλλά και στην αραίωση/ρύθμιση πίεσης αέρα, να μπορεί με τον Revolution να πλησιάσει το αποτέλεσμα που ακόμα κι ένας μέτριος χρήστης βγάζει σχετικά εύκολα με τον HP-C.
Αναλόγως της επιλογής πάντως, διαλέγεις κάποια χαρακτηριστικά, που θα σου καθορίσουνε το τί κάνεις και τι δεν κάνεις με τον αερογράφο σου.
Δηλαδή: Με τον HP-C ξεχνάς τη γρήγορη και εύκολη κάλυψη επιφανειών, ξεχνάς τα gloss βαψίματα μεγάλων επιφανειών, ξεχνάς τα χοντρόκοκκα χρώματα. Αντίστοιχα με τον Revolution ξεχνάς τις γραμμές τρίχας, τα πολύ λεπτόρευστα χρώματα/μελάνια, τα πολύ περίπλοκα καμουφλάζ και γενικότερα την ευκολία σε ψιλοδουλειές.
Προσωπική εμπειριά, όπου μετά από 3 χρόνια χρήσης του Revolution (και με 0,5 αλλά και με 0,3 σετ βελόνα/μπεκ κλπ), αγόρασα τον HP-B Plus και απλά έπαθα πολιτισμικό σοκ, από την ευκολία με την οποία έβαψα καμουφλάζ, τα οποία ούτε διανοούμουν με το Revolution (ακόμα και με το 0,3 σετ φορεμένο).
Τέλος να ξέρεις ότι η διαφορά τιμής, έχει να κάνει και με την εσωτερική σχεδίαση του αερογράφου, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο
ΜΦΧ