Αποστολέας Θέμα: Modelling Bloopers  (Αναγνώστηκε 25494 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
Απ: Modelling Bloopers
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 30, 2014, 02:33:42 μμ »
Καλοκαιρι καπου στη δεκαετια του '90, γυμνασιο τοτε. Εφτιαχνα εινα ΑΗ-1 COBRA 1/48 Italeri (αν θυμαμαι καλα το -1T) και ειμαι στο σταδιο του βαψιματος (πινελατο). Εχω ανοιξει ενα olive drab και οπως βάφω χτυπαω το ντενεκεδακι με το χερι το οποιο πεφτει στην μπεζ μοκετα του δωματιου και κανει ενα μεγαλο πρασινο λεκε και η μοκετα ποτιζει αμεσως. Πρωτη αντιδραση: παιρνω το white spirit και το αδειαζω ολο πανω στο λεκε μπας και καταφερω να φυγει η μπογια οσο γινεται. Οπως καταλαβαινετε ο πρασινος λεκες εγινε μεγαλυτερος και η μπεζ μοκετα απεκτησε μια καλλιτεχνικη παρεμβαση πρασινου χρωματος.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 30, 2014, 02:38:12 μμ »
Πολλές γκάφες στην μοντελιστική μου πορεία,τι να πρώτο θυμηθώ !!!!
Ποτέ μην επιχειρήσετε ομως να ανοίξτε την logo με τα δόντια ....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,28912.25.html
Χέχεχε, σε πρόλαβα..... :mrgreen:

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 30, 2014, 06:21:56 μμ »
Δεκαπεντε χρονων φτιαχνω ( λεμε τωρα ) 72αρι M-2000 και εχω διαβασει οτι πριν τις χαλκομανιες χρειαζεται γυαλιστερο βερνικι...
Δεν ειχα προμηθευτει αλλα εμενα δε με πτοησε αυτο !! Διπλα στο μαγαζι ο πατερας μου λουστραρε επιπλα..ακουμπαω το μιραζακι στο παγκο και λεω του πατερα μου "ριχτου μια με το πιστολι να γυαλισει"....
Το βερνικι για το λουστρο ειναι νιτρου....τα συμπερασματα δικα σας.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 30, 2014, 06:52:00 μμ »
και λεω του πατερα μου "ριχτου μια με το πιστολι να γυαλισει"....

Ωραίος ο "μάστορας"!!!!!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 30, 2014, 06:56:14 μμ »
Κατορθωμα ( επικο ) Νο2....

Νοικιαζω σπιτι μαζι με νεαρα συντροφο ωστε να κανουμε τα πιτσουνακια.,και μεταφερω οσα πιο πολλα μπορω απο το μοντελιστικο εργαστηρι...Στο διαμερισμα δε βολευε ο χωρος και αποφασισα να χρησιμοποιησω ως αποθηκη το ψυγειο που ειχαν αφησει οι προηγουμενοι ενοικοι και ειχε παραμεινει εξω απο το διαμερισμα στις σκαλες....( βολευει το ατιμο... :mrgreen:)

Ολα εβαιναν καλως μεχρι που καποιος ( που ακομα καταζητειται ) αποφασισε να βαλει το ψυγειο στη πριζα...Οκ οσα ηταν στη συντηρηση αντεξαν,οσα ηταν στη καταψυξη ειναι μια αλλη ιστορια.....

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 30, 2014, 08:42:47 μμ »
Περιέργως δεν έχω κάνει μεγάλες γκάφες ή καλύτερα όταν τις κάνω πάνω σε μοντέλα, απλά φεύγει το μοντέλο στα σκουπίδια...
α) Δομική σε άρμα Machbox πριν από 20 χρόνια. Μου έχει τελειώσει το βελτιωτικό χαλκομανιών. Και εάν χρησιμοποιούσα το gloss βερνίκι; Βούτηγμα της χαλκομανίας μέσα στο gloss βερνίκι και προσπάθεια εφαρμογής της πάνω στο άρμα... Ένα άρμα στα σκουπίδια...
β) Πριν από δύο χρόνια: το Grad BM21 της ICM είναι σχεδόν έτοιμο - είναι όμως λίγο στραβό το σασί σε σχέση με τον εκτοξευτή ρουκετών. Πιάνω να το ισιώσω από την καμπίνα και ξεκολλάει το παράθυρο!!! Ακόμα άφτιαχτο είναι και περιμένει να πάρω το θάρρος να το πετάξω...

Το πιο ωραίο έγινε όταν ήμουν στο λύκειο.
Είχα φτιάξει δύο από 1/35 άρματα που έχω φτιάξει σε όλη μου τη ζωή και τα είχα πάνω στην ντουλάπα - ένα Elefant της Italeri και ένα AMX 13 της Heller. Μία θεία μου είχε έρθει για επίσκεψη και θέλησε να βοηθήσει τη μάνα μου στο ξεσκόνισμα...
Μπήκα στο δωμάτιο την ώρα που είχε πιάσει το AMX 13 - το "ξεσκόνιζε" και έφευγαν από πάνω του τα πάντα, κομμάτια το ξαναέκανε...
Έβαλα τις φωνές και τα άκουσα και από πάνω από τη μάνα μου γιατί "δεν έγινε τίποτα"!!!
Δύο άρματα σε κομμάτια... Και δεν είχε γίνει τίποτα....  :evil:
.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 31, 2014, 02:29:09 μμ »
Θυμήθηκα κι άλλο:
Πρέπει να ήμουν κάπου 12-13 χρονών και εκλαβάνωντας (τότε) τα συναρμολογούμενα σαν παιχνίδια (έτσι κι αλλιώς στα παιχνιδάδικα τα έβρισκα) αγόραζα και συναρμολογόυσα αβέρτα αλλά δεν ήξερα πως να τα βάψω. Να τα κολλήσω έ, είχα βρει μια άκρη - την UHU σε σωληνάριο, τι νομίζατε; Φτιάχνω λοιπόν το CC-138 Twin Otter της Matchbox ( της οποίας τα πλαστικά ήταν και πολύχρωμα και πολλές φορές δεν χρειάζονταν βάψιμο ) αλλά ήθελα να το βάψω κίτρινο όπως στο Box art. Για κακή μου τύχη ακόμα έκανα καλλιτεχνικά στο σχολείο με νερομπογιές. Βουτάω την κίτρινη και αρχίζω. Γίνεται καταπληκτικό  ( ή για την ακρίβεια καταπληκτικό ::violent1:: ) και το αφήνω να στεγνώσει.
Μόλις επιστρέφω, τι να δω. Καταστροφή! Έχει ξεραθεί η μπογιά και έχει ξεφλουδίσει παντού. Το μοντέλο ήταν σαν φύλλο γαλακτομπούρεκου. Μα να μην υπάρχει μια ειδική μπογιά; Ωραίες εποχές. Ρομαντικές. Μετά γνώρισα το χόμπυ και πήρα όλα τα χρώματα και τα εργαλεία. Πφφφ. Ξενέρωμα!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 31, 2014, 06:46:18 μμ »
....... Μετά γνώρισα το χόμπυ και πήρα όλα τα χρώματα και τα εργαλεία....

Ναι, και πρόκοψες  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 31, 2014, 06:57:45 μμ »

ΔΚ
Spoiler (hover to show)
Πολλά συγγνώμη για το σπάμ.... ::spam_emoticon::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 03, 2014, 10:40:17 μμ »
Θυμήθηκα κι άλλο:
Πρέπει να ήμουν κάπου 12-13 χρονών και εκλαβάνωντας (τότε) τα συναρμολογούμενα σαν παιχνίδια (έτσι κι αλλιώς στα παιχνιδάδικα τα έβρισκα) αγόραζα και συναρμολογόυσα αβέρτα αλλά δεν ήξερα πως να τα βάψω. Να τα κολλήσω έ, είχα βρει μια άκρη - την UHU σε σωληνάριο, τι νομίζατε; Φτιάχνω λοιπόν το CC-138 Twin Otter της Matchbox ( της οποίας τα πλαστικά ήταν και πολύχρωμα και πολλές φορές δεν χρειάζονταν βάψιμο ) αλλά ήθελα να το βάψω κίτρινο όπως στο Box art. Για κακή μου τύχη ακόμα έκανα καλλιτεχνικά στο σχολείο με νερομπογιές. Βουτάω την κίτρινη και αρχίζω. Γίνεται καταπληκτικό  ( ή για την ακρίβεια καταπληκτικό ::violent1:: ) και το αφήνω να στεγνώσει.
Μόλις επιστρέφω, τι να δω. Καταστροφή! Έχει ξεραθεί η μπογιά και έχει ξεφλουδίσει παντού. Το μοντέλο ήταν σαν φύλλο γαλακτομπούρεκου. Μα να μην υπάρχει μια ειδική μπογιά; Ωραίες εποχές. Ρομαντικές. Μετά γνώρισα το χόμπυ και πήρα όλα τα χρώματα και τα εργαλεία. Πφφφ. Ξενέρωμα!

Το ίδιο έκανα σε F-4U Corser. Το έβαψα με μπλέ τέμπερα και όταν ξεφλούδισε (το χρώμα του πλαστικού ήταν μπλέ), ένας φίλος μου ξετρελάθηκε. Μου είπε οτι έμοιαζε χρησιμοποιημένο σαν πραγματικό (είχα κάνει και φθορές ο άτιμος  :mrgreen:) και με παρακαλούσε να το αφήσω όπως είναι ::eusa_pray::. Έμεινε για λίγο καιρό και μετά ξεσκονίστηκε και πετάχτηκε.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 04, 2014, 06:55:58 μμ »
Ειμαι στο μαγαζι στη Αργυρουπολη και ζηταω απο το παλικαρακι που βρισκοταν πισω απο το γκισε να μου δωσει καμμια δεκαρια λαμες X-acto.
Βγαζει το κουτι κατω απο τον παγκο και αρχιζει να τις μετραει.Εγω στο μεταξυ,συζηταω με τον Αλεξη(AlexSSgti) και ταυτοχρονα απλωνω το ξερο μου για να του δειξω....δεν θυμαμαι τι ακριβως.Για αγνωστη μεχρι στιγμης αιτια,ο μεσιε που μετρουσε τις λαμες,κανει μια αποτομη σπασμωδικη κινηση ματ και πεταγονται και οι 10 λαμες στον αερα!
Σιγη 2 δευτερολεπτων μεχρι να συνειδητοποιησουμε ολοι,οτι μια λαμα (κατα την καθοδο της)....ενω ειχε στη διαθεση της ολοκληρο το καταστημα,διαλεξε να διαπερασει κανονικοτατα και να παραμεινει σφηνωμενη μεχρι τη μεση, τον δεικτη του χεριου μου λοξως πανω και διπλα απο το νυχι...Μιλαμε για through and through κατασταση
Αμεση αντιδραση...Ο Αλεξης χεστηκε στο γελιο...το παιδι κοιτουσε με ένοχη απορια κι εγω κοιτουσα τον ακομη τεντωμενο δεικτη του χεριου μου που εφερε πλεον οπλισμο και παρ'ολα αυτα ΔΕΝ ΠΟΝΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!
Ηθικο διδαγμα Νο1-να χρησιμοποιειτε παντα καλης ποιοτητας λαμες.Κοβουν γρηγορα,καθαρα και σχεδον χωρις να το καταλαβεις
Ηθικο διδαγμα Νο2.Οταν ο Μερφυ εχει κεφια,σπαει ολα τα κοντερ χωρις καν να σε πονεσει....εκεινη τη στιγμη...γιατι το "μετα" ειναι μια αλλη ιστορια!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 04, 2014, 10:03:14 μμ »
Τράβηξες φωτογραφία από αυτό ε?

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 04, 2014, 11:55:32 μμ »
Ο Σωτήρης ήταν;

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 05, 2014, 12:27:25 πμ »
Τράβηξες φωτογραφία από αυτό ε?

Οχι ρε γμτο.....προσπαθουσα αφενως να βγαλω το νυστερι για να πληρωσω τον ανθρωπο και αφετερου να σταματησω τον π@π@ρ@ διπλα μου να γελαει :lol: :lol: :lol:

Ο Σωτήρης ήταν;

Θα μπορουσε φανταζομαι ::glossa:: :mrgreen:...αλλα οχι,ηταν πολυ παλαιοτερα
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 12, 2014, 07:33:03 μμ »
το "έπαιξα" ότι δεν μου έχουν τύχει γκάφες ή ατυχίες διάφορες στο μοντελάρισμα
ενώ στην αλήθεια, έχουν τύχει πάρα πολλά τόσα χρόνια ....
πριν λίγο έγινε μια ακόμη ηλιθιότητα ......

στην προσπάθεια να πιάσω κάτι από το ράφι πάνω από τον πάγκο, παρέσυρα το καλώδιο του φορτιστή του κινητού, το οποίο βρίσκεται  - πάντα - αρκετά  ψηλότερα από τον πάγκο  - κοντά στο παράθυρο του ημιυπόγειου εργαστηρίου για το γνωστό .... ΣΗΜΑ ΚΑΜΠΑΝΑ.

Αποτέλεσμα, το τηλέφωνο, ένα αρκετά βαρύ Samsung προηγούμενη γενιάς να πέσει απο ύψος ενός και πλέον μέτρου, στον πάγκο, εν μέσω κατασκευής των τζιπακίων .....

Ευτυχώς, "διάλεξε" το πιο φθηνό, αυτό της Italeri και απλά του έσπασε τους δύο πίσω τροχούς και ξεκόλλησε έναν εκ των μπροστινών .....
Το καλό είναι ότι η ζημιά διορθώνεται.
Το καλύτερο είναι ότι δεν έπαθαν ζημιά τα υπόλοιπα που ήταν παρκαρισμένα μερικά εκατοστά πιο δίπλα .....

Το χειρότερο πάντως είναι ότι γ@μήθη#ε η "μοντελιστική ψυχολογία" μου και τώρα προσπαθώ να ηρεμήσω ....
Καλό μας απόγευμα
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 24, 2014, 03:04:50 μμ »
το "έπαιξα" ότι δεν μου έχουν τύχει γκάφες ή ατυχίες διάφορες στο μοντελάρισμα
ενώ στην αλήθεια, έχουν τύχει πάρα πολλά τόσα χρόνια ....
πριν λίγο έγινε μια ακόμη ηλιθιότητα ......

στην προσπάθεια να πιάσω κάτι από το ράφι πάνω από τον πάγκο, παρέσυρα το καλώδιο του φορτιστή του κινητού, το οποίο βρίσκεται  - πάντα - αρκετά  ψηλότερα από τον πάγκο  - κοντά στο παράθυρο του ημιυπόγειου εργαστηρίου για το γνωστό .... ΣΗΜΑ ΚΑΜΠΑΝΑ.

Αποτέλεσμα, το τηλέφωνο, ένα αρκετά βαρύ Samsung προηγούμενη γενιάς να πέσει απο ύψος ενός και πλέον μέτρου, στον πάγκο, εν μέσω κατασκευής των τζιπακίων .....

Ευτυχώς, "διάλεξε" το πιο φθηνό, αυτό της Italeri και απλά του έσπασε τους δύο πίσω τροχούς και ξεκόλλησε έναν εκ των μπροστινών .....
Το καλό είναι ότι η ζημιά διορθώνεται.
Το καλύτερο είναι ότι δεν έπαθαν ζημιά τα υπόλοιπα που ήταν παρκαρισμένα μερικά εκατοστά πιο δίπλα .....

Το χειρότερο πάντως είναι ότι γ@μήθη#ε η "μοντελιστική ψυχολογία" μου και τώρα προσπαθώ να ηρεμήσω ....
Καλό μας απόγευμα
 ::salut::
Σ.Σ.

Τα τζιπάκια φταίνε... Αν ήταν Pz Θα άντεχε.[
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 24, 2014, 03:09:35 μμ »
Ηθικο διδαγμα Νο2.Οταν ο Μερφυ εχει κεφια,σπαει ολα τα κοντερ...

Μιλάμε ο Μέρφυ παίρνει Νόμπελ και μόνο με τα μοντελιστικά...

Το χειρότερο blooper που λέτε πάντως είναι αυτό που κατά βάθος ξέρεις ότι θα συμβεί αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο προχωράς και... το κάνεις. Νομίζω ότι οι περισσότεροι το έχετε ως συναίσθημα το συγκεκριμένο...  :?

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 12, 2014, 03:25:07 μμ »
Μετά από άδεια αμφότερων των εμπλεκομένων παραθέτω και ένα ευτράπελο στο οποίο ήμουν παρών αλλά δεν συμμετείχα (ευτυχώς):

Είμαστε σε εργαστήριο διακεκριμένου σκρατσμπιλντερά διπλάνων μοντελιστή (ονόματα δεν λέμε) και πάνω στο πάγκο του βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη η τρέχουσα αεροπορική διπλανική ιδιοκατασκευή του εν μέσω φρενήρων προετοιμασιών για την επερχόμενη Scale Modelworld. Έχει ακουμπήσει στον πάγκο την ολοκληρωμένη άτρακτο η οποία έχει στο κάτω μέρος της τετραπλό πράθυρο με photo-etched πλαίσιο, διαφανείς ζελατίνες, περασμένες με future κλπ κλπ. Στον πάγκο όμως βρίσκονται και άλλα εργαλεία/υλικά συμεριλαμβανομένου μικρού πλαστικού δισκίου με "λημνούλα" κυανοακρυλικής. Έρχεται ένας άλλος διακεκριμένος σουπερντιτεϊλάς μοντελιστής ελληνικών α/φων (ονόματα δεν λέμε), σηκώνει την άτρακτο να την περιεργαστεί και... μαντέψτε που την εναποθέτει...  Και έγινε "το 43ο" (= "όλη την αριστερή τετράδα τα πιστόνια τα πήρα στην μασχάλη"). Ευτυχώς ( και Δόξα να έχει ο Θεός ) η τελική κατάληξη ήταν ευχάριστη αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 12, 2014, 05:11:05 μμ »
Μετά από άδεια αμφότερων των εμπλεκομένων παραθέτω και ένα ευτράπελο στο οποίο ήμουν παρών αλλά δεν συμμετείχα (ευτυχώς):

Είμαστε σε εργαστήριο διακεκριμένου σκρατσμπιλντερά διπλάνων μοντελιστή (ονόματα δεν λέμε) και πάνω στο πάγκο του βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη η τρέχουσα αεροπορική διπλανική ιδιοκατασκευή του εν μέσω φρενήρων προετοιμασιών για την επερχόμενη Scale Modelworld. Έχει ακουμπήσει στον πάγκο την ολοκληρωμένη άτρακτο η οποία έχει στο κάτω μέρος της τετραπλό πράθυρο με photo-etched πλαίσιο, διαφανείς ζελατίνες, περασμένες με future κλπ κλπ. Στον πάγκο όμως βρίσκονται και άλλα εργαλεία/υλικά συμεριλαμβανομένου μικρού πλαστικού δισκίου με "λημνούλα" κυανοακρυλικής. Έρχεται ένας άλλος διακεκριμένος σουπερντιτεϊλάς μοντελιστής ελληνικών α/φων (ονόματα δεν λέμε), σηκώνει την άτρακτο να την περιεργαστεί και... μαντέψτε που την εναποθέτει...  Και έγινε "το 43ο" (= "όλη την αριστερή τετράδα τα πιστόνια τα πήρα στην μασχάλη"). Ευτυχώς ( και Δόξα να έχει ο Θεός ) η τελική κατάληξη ήταν ευχάριστη αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Και λέμε μετά για τις μανάδες και τις γυναίκες μας....
 :lol: :lol: :lol:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 13, 2014, 12:54:26 πμ »
Έχω φτιάξει το CR.42 της Matchbox στην 1/72 πριν χρόνια και το έχω αφήσει σε γνωστό μοντελιστικό περιοδικό της εποχής για να φωτογραφηθεί για άρθρο. Δεν το συνήθιζα, πάντα ήμουν παρών στις φωτογραφήσεις αλλά αυτήν τη φορά είπα "δεν πειράζει, τι θα πάθει; τόσο μικρό και χωρίς πολλά ευαίσθητα σημεία..." Πράγματι όταν πάω να το πάρω το μοντέλο είναι άθικτο, εκτός από το αριστερό control horn που έχει σπάσει. Ίσα - ίσα φαίνεται αλλά τα μοντέλα μας τα ξέρουμε απ'εξω κι ανακατωτά οπότε το είδα, σε αντίθεση με τον φωτογράφο του περιοδικού ο οποίος αναγκάστηκε να μου πει όλη την ανατριχιαστική αλήθεια: Είχε πάει το μοντέλο στην ταράτσα και το είχε βάλει στο περβάζι για φωτογράφιση από το ύψος του ματιού με φόντο το απέναντι βουνό και ορίζοντα απηλλαγμένο από σπίτια. Αρχίζει να τραβάει πόζες, μια, δύο, τρεις, στην τέταρτη το μοντέλο λείπει από το frame. Έχει πετάξει! Στην κυριολεξία, γιατί πρέπει να ήταν 3,5 γραμμάρια και το πήρε ο αέρας...! Τρέχει έντρομος στην άκρη, κοιτάει κάτω και τι να δει. Το μοντέλο πιασμένο στον αέρα από το λουρί της θήκης της φωτογραφικής μηχανής που κρέμονταν στο κενό... Από τότε δεν έχω ξανακερδίσει στο Τζόκερ - μόνο εκείνη την φορά.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 13, 2014, 08:33:05 πμ »
Μερικά από αυτά που έχετε γράψει θα μπορούσαν να γίνουν σενάρια για μικρή ταινία thriller....

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 13, 2014, 09:11:24 πμ »
Μερικά από αυτά που έχετε γράψει θα μπορούσαν να γίνουν σενάρια για μικρή ταινία thriller....

Thriller που θα τρόμαζε μόνο μοντελιστές, οι υπόλοιποι μάλλον για κωμωδία θα το βλέπαν! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #97 στις: Ιουλίου 24, 2014, 11:17:34 μμ »
Συνέβη σε διακεκριμένο έλληνα μοντελιστή πριν πολλά χρόνια και ήμουν παρών οπότε περιγράφω από πρώτο χέρι:

Πάω σπίτι του και διαπιστώνω ότι μόλις έχει αποφασίσει ποιό θα είναι το επόμενο μοντέλο του. 48άρι δικινητήριο, γερμανικό β' Π.Π. υψηλής ποιότητας κιτ κλπ κλπ. Έ ρε τι αριστούργημα θα δουν τα μάτια μας πάλι. Αρχίζει από το rudder: είναι άψογο, με τέλεια απεικόνιση πανιού, actuator κλπ κλπ αλλά είναι σε δύο μισά. Πιάνει να τα κολλήσει με υγρή κόλλα, τα κολλάει αλλά πέφτει λίγο παραπάνω, "τρέχει" πάνω στην μια επιφάνεια και όπως το κρατάει με τα δάχτυλα για να κολλήσει, φτιάχνει ένα τέλειο αποτύπωμα από πολυστυρένιο. Τόσο ευδιάκριτο που θα το θαύμαζε όλο το CSI Miami. Το βλέπει, σκέφτεται για λίγο και μετά κλείνει το κουτί και το ξαναβάζει στο ράφι απ' όπου το είχε πάρει 5 λεπτά πριν...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Ιουλίου 25, 2014, 06:38:09 μμ »
Σχετικα προσφατο....(το σχετικα ειναι σχετικο ενεκα του οτι εχουμε να μοντελαρουμε σοβαρα κατι μηνες τωρα... :()...
Φτιαχνω ιδιοκατασκευη νεα καροτσα φορτηγου εις αντικαταστασιν της εμετικης πλαστικης του κιτ(οχι το δικο σου πεζε...χαλαρωσε ::glossa::).Σανιδακια μετρημενα κομμενα για να αποδωσουν ομορφα το φθαρμενο πραγματικο ξυλο,μεταλλικο frame,μεταλλικοι ορθοστατες με μεταλλικους (ΡΕ) μεντεσεδες,αλυσιδακια,πλαστικοι κουρμπαριστοι δοκοι για τη τεντα κλπ κλπ κλπ.Με το περας της κατασκευης ερχεται η ωρα του βαψιματος.Οσοι με ξερουν δεν θα βρουν καθολου περιεργη τη συνεχεια.Πρεπει να ασταρωθει ο,τι μεταλλικο και πλαστικο υπαρχει.
Το "brain fart" σε ο,τι κι αν κανεις,ξεκιναει απο το σημειο που αλλο κανεις και αλλου τρεχει ο λογισμος σου.
Μετα απο τουλαχιστον δυο ωρες επιπονου μασκαρισματος,με το μυαλο μου να ειναι ....καπου  :roll:......επιτελους ψεκασα ασταρι.
Τελειως μηχανικα ξεμασκαρα για να θαυμασω το αποτελεσμα.
Brain fart #1--ξεμασκαρα πριν βαψω το χρωμα.....Μολις το καταλαβαινω,ξυπναω-επιτελους-απο το κωμα και αρχιζω τα Γαλλικα..
Εκει ειναι που θαυμασα και την brain fart#2 σ'ολο της το μεγαλειο....οοοοοολα τα μεταλλικα και πλαστικα μερη ηταν αψογα,χωρις ιχνος ασταριου και φυσικα...το ξυλο ηταν θαυμασια ασταρωμενο...
Το μονο ευχαριστο που βρισκω...ειναι οτι δεν χρειαζεται να ξαναμασκαρω για να βαψω αυτα που επρεπε να βαψω εξ'αρχης.....
Απλο!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Ιουλίου 25, 2014, 06:59:42 μμ »
Και κατι ακομα,που δεν το θεωρω πλεον πατατα γιατι μου ειναι τοσο συνηθες που το θεωρω collateral-φυσικο-damage και το βλεπω χαλλλαρα!
Αν συνυπολογησουμε τα κατωθι
1. ο μοντελισμος,για εμενα, ειναι ψυχοθεραπεια,αλλα αυτο δε σημαινει οτι σκεφτομαι τον μοντελισμο οταν μοντελαρω-βλεπε το παραπανω παραδειγμα :mrgreen:!

2.Οσοι εχετε δει τον παγκο μου εν ωρα εργασιας,εχετε δει και τον κακο χαμο που γινεται με τα evergreen.

και 3.Ειναι αυτοματη κινηση για καθε κομματι που κοβω-τελειωνω (μετα απο πολλες μετρησεις και απειρα dry fit και αντε ξανα κοψιμο,τριψιμο,μετρημα κοκ) να το αφηνω "καπου εκει" μπροστα μου,για να περασω στο επομενο,με σκοπο να κολληθουν ολα στο τελος.
Τοτε το αυτονοητο επακολουθο των ανωτερω ,οταν ερθει αυτο το τελος,ειναι ------ενα 10 με 20% των ηδη ετοιμων κομματιων,να εχουν χρησιμοποιηθει ως σκραπ απ'οπου κοπηκαν τα επομενα κομματια.
Εξισου απλο!! ::glossa::

Tags: