Αποστολέας Θέμα: Tank Destroyers  (Αναγνώστηκε 95457 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Tank Destroyers
« Απάντηση #350 στις: Ιουλίου 01, 2014, 01:53:40 μμ »
Ομορφιές έτοιμες για βάψιμο λοιπόν...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #351 στις: Ιουλίου 01, 2014, 01:56:43 μμ »
Πολλή όμορφη κατασκευή ενός τόσο σπάνιου θέματος.
Σου στέλνω μία φώτο απ' το μουσείο της Σόφιας. To Pak 38 είχε μεγάλες χειρολαβές στους χειροστροφάλους. Στον μπροστινό χειροστρόφαλο και στο κέντρο του υπήρχε ένα μεγάλο " κουμπί", συνήθως βαμμένο κόκκινο.  Αυτό ήταν η "σκανδάλη" του πυροβόλου. Μετά με ένα καλώδιο, όπως φαίνεται και στην φώτο, η εντολή μεταβιβαζόταν στον πυροδοτικό μηχανισμό.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #352 στις: Ιουλίου 01, 2014, 06:35:44 μμ »
Ομορφιές έτοιμες για βάψιμο λοιπόν...  ::salut::

Φίλιππε σ' ευχαριστώ πολύ. Και τις δικές σου ομορφιές βλέπω :wink:, να 'σαι καλά. ::salut::

Πολλή όμορφη κατασκευή ενός τόσο σπάνιου θέματος.
Σου στέλνω μία φώτο απ' το μουσείο της Σόφιας. To Pak 38 είχε μεγάλες χειρολαβές στους χειροστροφάλους. Στον μπροστινό χειροστρόφαλο και στο κέντρο του υπήρχε ένα μεγάλο " κουμπί", συνήθως βαμμένο κόκκινο.  Αυτό ήταν η "σκανδάλη" του πυροβόλου. Μετά με ένα καλώδιο, όπως φαίνεται και στην φώτο, η εντολή μεταβιβαζόταν στον πυροδοτικό μηχανισμό.
Καλή συνέχεια.

Φίλε μου σ' ευχαριστώ πολύ, μόνο τα "βύσματα" στο καλώδιο να μη μου ζητήσεις :D, να 'σαι καλά. ::salut::

Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #353 στις: Ιουλίου 01, 2014, 07:29:00 μμ »
΄Αψογος !!!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #354 στις: Ιουλίου 10, 2014, 11:29:25 μμ »
Αναφέρω κι εγώ πρόοδο, δηλαδή τέλος βαψίματος, σήματα και πάμε στις ασχήμιες. Τις εφεδρικές ερπύστριες δεν ξέρω αν θα τις αφήσω έτσι όπως τις έβαψα, αν και μου αρέσουν.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #355 στις: Ιουλίου 10, 2014, 11:48:40 μμ »
πολυ ωραιο το zveroboy σου Νικο.στη δεξια πλευρα αν δεν εχεις κολλησει τις ερπυστριες στους τροχους, απο την πανω πλευρα, προσπαθησε να βγαλεις το ιδιο κρεμασμα που εχεις κανει στον τελευταιο support ,και στους αλλους δυο,μεσαιο κ μπροστινο.νομιζω θα δειχνει πιο ωραιο κ φυσικο.τα σηματα σου εχουν κατσει τελεια

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #356 στις: Ιουλίου 15, 2014, 10:06:40 μμ »
Ευχαριστώ Παναγιώτη. Το παίδεψα λίγο μπας και κάτσει καλύτερα η ερπύστρια αλλά δεν. Μένουν λίγα ακόμα πράγματα για να τελειώσει: εξατμίσεις, μολύβι στις ερπύστριες και τους τροχούς, διορθώσεις και προβολέα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #357 στις: Ιουλίου 16, 2014, 12:24:02 πμ »
Μια χαρά Νικόλα!
Μήπως να έκανες λίγα ξεπλύματα σκόνης στο κάτω μέρος του πυροβόλου,όπως έκανες στα πλαινά της υπερκατασκευής?
Εξατμίσεις?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #358 στις: Ιουλίου 16, 2014, 12:28:59 πμ »
Μήπως να έκανες λίγα ξεπλύματα σκόνης στο κάτω μέρος του πυροβόλου,όπως έκανες στα πλαινά της υπερκατασκευής?
  ::thumbleft:: ::thumbleft:: Το 'χω...

Εξατμίσεις?
Γράφω πιο πάνω, στα προσεχώς...  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #359 στις: Ιουλίου 17, 2014, 08:57:19 πμ »
Ωραίο είναι Νικόλα αλλά έχω και δύο ενστάσεις για να ψειρίσω και λίγο τον απ'αυτό της μαΪμούς:
α)Τα τρεξίματα πρέπει να είναι λίγο πιο κοφτά και κάθετα με σβήσιμο-fading σε κάποια σημεία.
β)Το κρέμασμα των ερπυστριών δεν μου κάθεται και πολύ καλά,μήπως να ξηλωθείς για καμιά after market;  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #360 στις: Ιουλίου 17, 2014, 10:11:11 πμ »
Αγαπούλα, μ' αρέσει... αν και θεωρώ ότι από κοντά θα μου αρέσει περισσότερο (είσαι γνωστός κουλοχέρης στις φωτό ::glossa::) :!:
Επίσης, πρέπει να συμφωνήσω με τον Κώστα, πως ένα σετάκι Friul, θα το... "απογείωνε" :roll:
Μόλις το τελειώσεις. φέρτο στον καφενέ να το δούμε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #361 στις: Ιουλίου 17, 2014, 10:29:20 πμ »
Αν μου επιτρέπεις gtdeath13, λίγες παρατηρησούλες.
1) Για λόγους οικονομίας, αλλά και ελλείψεως καουτσούκ, εκείνη την εποχή, οι φλάτζες ήταν της πλάκας. Μπορείς άφοβα να προσθέσεις λάδια-γράσσα γύρω απ' τις τάπες των αξόνων στους τροχούς και γενικά σ' όλα τα κινούμενα μέρη.
2) Η " ντούσκα' φαίνεται πολύ ματ. ΄Ολα τα όπλα, που έχουν υποστεί όρφνωση, έχουν μία ψιλοσατινέ επιφάνεια. Φυσικά είναι και πηγμένα στα λάδια.
3) Το πυροβόλο-οβιδοβόλο  Α19 των 122χιλ. που μπήκε στο ISU εκτελούσε , κατά κύριο λόγο, αποστολές εμμέσου βολής. ΄Αρα τα επισημαντικά ακόντια είναι απαραίτητα στο όχημα. Τα 3 ακόντια στην οροφή φαίνονται εκτός κλίμακος για μάκτρα καθαρισμού κοίλου κάννης ( είναι πολύ στενά-αδύνατα ). Σαν καθαρόαιμο ISU 122 πρέπει να έχει και επισημαντικά ακόντια και μάκτρα καθαρισμού.
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #362 στις: Ιουλίου 17, 2014, 11:12:30 πμ »
Κύριοι ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, απαντώ επί μέρους:

α)Τα τρεξίματα πρέπει να είναι λίγο πιο κοφτά και κάθετα με σβήσιμο-fading σε κάποια σημεία.
Σε κάποια σημεία το πέτυχα, σε άλλα όχι. Σε κάποια άλλα σημεία τα τρεξίματα «πνίγηκαν» από την σκόνη λόγω δικιάς μου απροσεξίας.

β)Το κρέμασμα των ερπυστριών δεν μου κάθεται και πολύ καλά,μήπως να ξηλωθείς για καμιά after market;  :twisted:
Για 15 ευρώ κιτ μια χαρά είναι. After market στο συγκεκριμένο zvezda είναι κρίμα.

Αγαπούλα, μ' αρέσει... αν και θεωρώ ότι από κοντά θα μου αρέσει περισσότερο (είσαι γνωστός κουλοχέρης στις φωτό ::glossa::) :!: Μόλις το τελειώσεις. φέρτο στον καφενέ να το δούμε :wink:
Αγαπούλα εννοείται και στα δύο... Αν όχι αυτό το Σάββατο, το επόμενο...

Επίσης, πρέπει να συμφωνήσω με τον Κώστα, πως ένα σετάκι Friul, θα το... "απογείωνε" :roll:
Δε βγαίνω μάνα μ' , όπως γράφω και πιο πάνω. Τα έδωκα αλλού τα μπικικίνια μου...  :mrgreen: :mrgreen:

1) Για λόγους οικονομίας, αλλά και ελλείψεως καουτσούκ, εκείνη την εποχή, οι φλάτζες ήταν της πλάκας. Μπορείς άφοβα να προσθέσεις λάδια-γράσσα γύρω απ' τις τάπες των αξόνων στους τροχούς και γενικά σ' όλα τα κινούμενα μέρη.
2) Η " ντούσκα' φαίνεται πολύ ματ. Όλα τα όπλα, που έχουν υποστεί όρφνωση, έχουν μία ψιλοσατινέ επιφάνεια. Φυσικά είναι και πηγμένα στα λάδια.
Γίνονται και τώρα αυτά, εκτελούνται...  ::thumbleft::

3) Το πυροβόλο-οβιδοβόλο  Α19 των 122χιλ. που μπήκε στο ISU εκτελούσε , κατά κύριο λόγο, αποστολές εμμέσου βολής. ΄Αρα τα επισημαντικά ακόντια είναι απαραίτητα στο όχημα. Τα 3 ακόντια στην οροφή φαίνονται εκτός κλίμακος για μάκτρα καθαρισμού κοίλου κάννης ( είναι πολύ στενά-αδύνατα ). Σαν καθαρόαιμο ISU 122 πρέπει να έχει και επισημαντικά ακόντια και μάκτρα καθαρισμού.
Σωστή παρατήρηση, το έψαξα κι εγώ λίγο αυτό το θέμα αλλά:
- Δεν βρήκα πουθενά κάποια φωτογραφία να δείχνει καθαρά τα ακόντια της οροφής, ιδιαίτερα τις απολήξεις τους. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Επίσης όσα μοντέλα βρήκα άλλα δεν τα είχαν (όπως και σε πολλές φωτογραφίες) και σε άλλα τα είχαν κάνει όπως εγώ.
- Σκέφτηκα ότι οι Σοβιετικοί εκείνης της εποχής έκαναν «χοντράδες» και δεν υπολόγιζαν πολλά πολλά. ʼρα τους έχω ικανούς να μην είχε επισημαντικά ακόντια το όπλο, ή να είχε μόνο ένα όπλο ανά μονάδα. Βέβαια τα ISU-122 δεν εντάχθηκαν σε ανεξάρτητες μονάδες αλλά μοιράστηκαν στις ήδη υπάρχουσες.
- Αν είναι μάκτρα καθαρισμού δεν ξέρω, σε αγγλόφωνη βιβλιογραφία δεν βρήκα κάτι, τα ρωσικά μου δεν είναι τόσο καλά για να διαβάσω ένα ρώσικο φόρουμ.
- Τόσο η Dragon, όσο και η Zvezda τα δίνουν έτσι, οπότε ή και αυτοί δεν ξέρουν  και απλά τα κότσαραν λόγω φωτογραφιών (διόλου απίθανο) είτε έχουν κάποια πληροφορία που δεν έχουμε εμείς. Επίσης και η Tamiya και η Trumpeter στα JSU αλλά και στα SU αντίστοιχα, δεν δίνουν πουθενά επισημαντικά ακόντια ή μάκτρα καθαρισμού. ʼρα πιθανόν αυτή η πληροφορία να έχει χαθεί για τους μοντελιστές, ή απλά να μην έχει ενδιαφερθεί κανείς για αυτήν...
Οπότε κατέληξα να τα κάνω ξύλινα όπως και οι υπόλοιποι...

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #363 στις: Ιουλίου 17, 2014, 12:06:39 μμ »
Ούτε και εγώ βρήκα φώτο με ακόντια. Η λειτουργία της εμμέσου βολής στα συντάγματα των ISU ήταν περιορισμένη΄αλλά υπήρχε. Γι' αυτόν τον λόγο υπήρχε και η θύρα στο πίσω μέρος της υπερκατασκευής. Δεν ήταν για την είσοδο-έξοδο του πληρώματος, αλλά για την κατεύθυνση του πυροβόλου με την πανορανική διόπτρα και τα επισημαντικά ακόντια. Σε άλλους στρατούς οι μεγάλες θύρες πίσω ήταν για την αφαίρεση του πυροβόλου, σε περίπτωση βλάβης ( Panther, King Tiger, Jagdtiger ). Στο ISU η θύρα δεν είναι πίσω από το πυροβόλο, αλλά πίσω από την θέση της διόπτρας.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κατευθυνθεί πυροβολαρχία, όταν μόνο ένα πυροβόλο έχει επισημαντικά ακόντια. Το να μην πετύχεις τον στόχο είναι το λιγώτερο. Το να πετύχεις τους δικούς σου είναι το χειρότερο.
΄Ενα άλλο που λείπει απ' το όχημά σου είναι η οπή για την τηλεσκοπκή διόπτρα σκοπεύσεως. Αυτή η οπή βρισκόταν στην αριστερή και επάνω πλευρά του πρόσθιου καλύμματος του πυροβόλου( matlet). Χωρίς αυτήν το όχημα είναι τυφλό.
Δες φώτο από ISU122. Σκοπευτής αριστερά, αρχηγός πληρώματος δεξια ( στην ντούσκα). Πίσω φαίνονται ασαφή ακόντια. Στις άλλες φαίνεται η θέση της οπής για την τηλεσκοπική διόπτρα

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #364 στις: Ιουλίου 17, 2014, 12:15:02 μμ »
Και η τρούπα γίνεται... ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

Τώρα για τα ακόντια, αυτά στη φωτογραφία σίγουρα δεν είναι ξύλινα, ειδικά το μπροστινό, αλλά είναι και πολύ μεγάλης διαμέτρου. Τι να πω...  ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::

Σε πιο σοβαρή κατασκευή στο μέλλον θα το ψάξω περισσότερο. Σε αυτό θα μείνουν τα σκουπόξυλα.  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #365 στις: Ιουλίου 17, 2014, 10:20:04 μμ »
Sorry για την παρένθεση, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ
Click to see the original size.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Χρήστος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #366 στις: Ιουλίου 17, 2014, 10:21:48 μμ »
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Τώρα που το σκέφτομαι, κάπου έχω κι εγώ ένα Τίγρη κυνηγό...  :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #367 στις: Ιουλίου 18, 2014, 02:55:00 πμ »
Και εγώ έχω ακόμα έναν, αλλα νομίζω ότι θα πιάσω το su-152 πρώτα

Χρήστος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #368 στις: Ιουλίου 20, 2014, 02:28:48 μμ »
Τέλος, εκτός αν έχετε κάτι να προτείνετε που να γίνεται σε αυτό το στάδιο. Ο προβολέας θα γεμιστεί με clear fix, μιας και δεν δίνει διάφανο κομμάτι ούτε η dragon, ούτε η zvezda. Επίσης σκέφτομαι να βάψω κόκκινο το αστεράκι πάνω στο κουτί πυρομαχικών του πολυβόλου. Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται το σατινέ του πολυβόλου καλά. Οι φωτογραφίες θα μπουν και στο show room.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #369 στις: Ιουλίου 20, 2014, 04:13:47 μμ »
Κουκλί!!!!
Μην βάψεις το αστεράκι... Περιττό...

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #370 στις: Ιουλίου 20, 2014, 08:50:38 μμ »
Πολύ ωραίο Νίκο....

Μετά από 11 σελίδες με Post και 3 μήνες οι ερπύστριες είναι έτοιμες... (αλήθεια θυμάστε;; :mrgreen: το Sturmgeschutz IV της Italeri) Πολύ παίδεμα μιας και κάθε κομμάτι είχε και από 2 "τρύπες" που στόκαρα και μετά έτριψα....  Από την άλλη, πρώτη φορά φτιάχνω ερπύστρια κομμάτι-κομμάτι...  ::arrowred::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #371 στις: Ιουλίου 20, 2014, 09:34:53 μμ »
Ωραίο είναι Πάνο. Βέβαια δεν ξέρω αν οι Γερμανοί άφηναν μπόσικη την ερπύστρια...

Εγώ έβγαλα μπριζολάκι από το ψυγείο και συνεχίζοντας από εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,22881.75.html

έβαλα όλο το ζίμεριτ και προχωράμε σε διορθώσεις και προσθήκη των υπόλοιπων κομματιών. Παραλλαγή δίχρωμη πράσινο - κίτρινο.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #372 στις: Ιουλίου 20, 2014, 09:59:27 μμ »
μου φαίνεται τελικά ότι το ζιμμεριτ του εντουαρντ είναι παρεξηγημένο, σε όσες κατασκευές το βλέπω, φαίνεται μπάνικο!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #373 στις: Ιουλίου 21, 2014, 02:50:13 μμ »
Συνέχεια με το βασικό βάψιμο. Κατ΄αρχάς περάστηκε με ένα μίγμα 50-50 μαύρο και German Grey της Tamiya σαν βάση, στην συνέχεια με German Grey και προσθέτοντας στο German Grey άσπρο έγιναν και κάποια ξανοίγματα

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

στην συνέχεια περάστηκε με το Blue for Panzer Grey του Mig, αφού πρώτα αραιώθηκε αρκετά με white spirit. Συνεχίζεται. ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #374 στις: Ιουλίου 21, 2014, 07:04:39 μμ »
Ομορφο το αποτελεσμα σου Γιωργο,αλλα πιο ομορφη απο ολα ειναι η προσεγγιση σου ( τροχοι,ερπυστριες,εργαλεια χωριστα)νοικοκυρεμενες δουλειες. ::salut::

Tags: