Αποστολέας Θέμα: Tank Destroyers  (Αναγνώστηκε 95456 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Tank Destroyers
« Απάντηση #400 στις: Ιουλίου 27, 2014, 09:03:26 μμ »
Οργασμός στις αρματοσκοτώστρες!!! Καλοσωρίζουμε τον Αρχίλοχο, επαινώντας τον μάλιστα, καθώς ασχολείται με τη σωστή κλίμακα (αν και ο Ελέφαντας που διάλεξε είναι από τα χειρότερα μοντέλα της ESCI, σε αντίθεση με το Hetzer που είναι πολύ καλό).

Ναύαρχε, τα σπας από παραγωγή. Ο Τίγρης έγινε πολύ όμορφος (αν και το dunkelgrun μου ψιλοπρασινίζει για τέλος του πολέμου), με το "ιδιαίτερο" καμουφλάζ του. Και σε παρακαλώ να δείξεις στοργή στο Hellcat: ήταν από τα πιο όμορφα ερπυστριοφόρα!!!!

Spoiler (hover to show)

Καλή συνέχεια σε όλους  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #401 στις: Ιουλίου 28, 2014, 12:16:20 μμ »
Καλημέρα σε όλους! Gtdeath πολύ όμορφος ο κυνηγός τίγρης!!!!! Μου αρέσει πάρα πολύ!!! Καλώς ήλθες Αρχίλοχε και καλή συνέχεια με τις κατασκευές σου!

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #402 στις: Ιουλίου 28, 2014, 12:43:30 μμ »
Νάμαι κι εγώ!!! Τελικά, στρώθηκα και με ένα πρωινό ντεμαράζ, τελείωσα το παντσεράκι. Προσπάθησα να εφαρμόσω τις περισσότερες από τις συμβουλές του Θόδωρου (aka STEINER  ::salut::), όπως αυτή για το στραβό όπλο που το μετακίνησα στη θυρίδα του γεμιστή. Το μοντέλο έχει βαφτεί με χρώματα Gunze. Η παραλλαγή, πιθανότατα δεν είναι σωστή, αλλά μετά από σύσκεψη της γνωστής ...συμμορίας, οι ειδικοί απεφάνθησαν ότι "πείθει" και έτσι δεν πειράχτηκε περισσότερο. Τα φιγουράκια είναι (μεταλλικά) της MMS και τα σήματα είναι από περισσεύματα. Ωστόσο αναγκάστηκα να βάψω στο χέρι το εμβλημα της 25ης  Panzer χρησιμοποιώντας σαν όδηγό ένα σήμα από Ferdinand που έμοιαζε αρκετά. Τέλος αποφάσισα να μην το λασπώσω και να το αφήσω μόνο με τις σκόνες του.

Ελπίζω να σας αρέσει και φυσικά, σχόλια, σχολιανά, κλπ.καλοδεχούμενα... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #403 στις: Ιουλίου 28, 2014, 11:25:36 μμ »
Δημήτρη ελπίζω να το φέρεις να το κράξουμε, εννοώ δούμε, από κοντά!!!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Καλημέρα σε όλους! Gtdeath πολύ όμορφος ο κυνηγός τίγρης!!!!! Μου αρέσει πάρα πολύ!!!

::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: Νίκος

Ο Τίγρης έγινε πολύ όμορφος (αν και το dunkelgrun μου ψιλοπρασινίζει για τέλος του πολέμου), με το "ιδιαίτερο" καμουφλάζ του. Και σε παρακαλώ να δείξεις στοργή στο Hellcat: ήταν από τα πιο όμορφα ερπυστριοφόρα!!!!
Το dunkelgrun είναι vallejo και όντως ψιλοπρασινίζει, ίσως γιατί ψέκασα πάνω στο γκρι του πλαστικού. Όσο για το γατούλη:

Έφτιαξα τις θέσεις πυρομαχικών στο σκάφος, μιας και θα ψιλοφαίνονται. Αποφάσισα ότι το διαμέρισμα του οδηγού θα είναι άσπρο, αλλά το διαμέρισμα με τον πύργο Olive drab. Η academy δίνει πολύ χαμηλά το πάτωμα, έπρεπε να είναι πιο ψηλά και νομίζω ότι δεν δίνει και το χώρισμα του διαμερισμάτος οδηγού και τηλεγραφητή με το διαμέρισμα του πύργου.

Ολοκλήρωσα την συναρμολόγηση του πύργου, αφότου σιγουρεύτηκα ότι θα μπορώ να βάψω το εσωτερικό χωρίς προβλήματα και άρχισα το φόρτωμα:

Ο τίγρης ακόμα στεγνώνει...  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #404 στις: Ιουλίου 29, 2014, 03:27:45 μμ »
ωραίο φαίνεται το hellcat, είναι αντίστοιχης ποιότητας και το M-10 της ίδιας εταιρείας?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
« Απάντηση #405 στις: Ιουλίου 29, 2014, 06:37:01 μμ »
Δημητρη ωραιο το Jagdpanzer IV . Μια καλοπροαιρετη παντα  παρατηρηση, για τα επομενα να προσεξεις λιγο περισσοτερο το σβησιμο στα ορια των χρωματων της παραλλαγης και νομιζω οτι οι βουλες απο το Ambush επρεπε να ειναι λιγο πιο μικρες.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Aρχίλοχος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Out in the fields
  • WW II armor- planes 1/72
« Απάντηση #406 στις: Ιουλίου 29, 2014, 08:17:14 μμ »
Πολύ ωραία η παρέα εδώ στα Tank Destroyers!!!!
Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ το Jagdpanzer IV . Συγχαρητήρια Δημήτρη !!!
«Ðáðáß, Ìáñäüíéå, êïßïõò åð’ Üíäñáò Þãáãåò ìá÷çóüìåíïõò çìÝáò, ïß ïõ ðåñß ÷ñçìÜôùí ôïí áãþíá ðïéïýíôáé, áëëÜ ðåñß áñåôÞò»
Çñüäïôïò 8, 26

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #407 στις: Ιουλίου 29, 2014, 08:56:24 μμ »
ωραίο φαίνεται το hellcat, είναι αντίστοιχης ποιότητας και το M-10 της ίδιας εταιρείας?
Είναι καλύτερο Χρήστο. Το Μ-18 θέλει δουλίτσα να γίνει ακριβές και σωστό. Τόσο το εσωτερικό όσο και οι αναρτήσεις-τροχοί-ερπύστρια. Συγκρίνοντάς το με το κιτ της AFV είναι αρκετά πίσω.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #408 στις: Ιουλίου 29, 2014, 09:05:08 μμ »
Είναι καλύτερο Χρήστο. Το Μ-18 θέλει δουλίτσα να γίνει ακριβές και σωστό. Τόσο το εσωτερικό όσο και οι αναρτήσεις-τροχοί-ερπύστρια. Συγκρίνοντάς το με το κιτ της AFV είναι αρκετά πίσω.
Τοσο το Μ10 της Academy οσο και της Afv εχουν το ιδιο σημαντικο προβλημα που αφορα το σχημα του πυργου.Και στις δυο ειναι παντελως λαθος.Στη μια ειναι πιο μακρυ και στενο και στη αλλη πιο φαρδυ και κοντο.Ωστοσο ειναι μονοδρομος και δινουν γενικα ενα καλοστεκουμενο μοντελο.Το εσωτερικο και των δυο θελει ενα σχετικο εμπλουτισμο καθως λειπουν στοιχεια και διορθωσεις καποιων αλλων οπως τα ραφια των βληματων  ή οι ασυρματοι.
Δημητρη ωραιο το Jagdpanzer IV . Μια καλοπροαιρετη παντα  παρατηρηση, για τα επομενα να προσεξεις λιγο περισσοτερο το σβησιμο στα ορια των χρωματων της παραλλαγης και νομιζω οτι οι βουλες απο το Ambush επρεπε να ειναι λιγο πιο μικρες.  ::salut::
Μητσε ωραιο τα παντζερακι.Εχω και εγω την αποψη οτι για την κλιμακα ειναι μαλλον μεγαλες οι βουλες.Μηπως να το ξαναδεις οσο ειναι καιρος
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #409 στις: Ιουλίου 29, 2014, 10:34:08 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια ::salut::

Για την παραλλαγή το ξέρω και το έγραψα ήδη, ότι δεν είναι η πρέπουσα (sic), αλλά δεν πρόκειται να την πειράξω άλλο. Στην πραγματικότητα, το φοβήθηκα να κάνω τις βούλες μικρότερες (και περισσότερες), γιατί κάποτε που το είχα κάνει σε ένα Stug IV, μου βγήκε σαν να είχε.... ανεμοβλογιά  :oops: :mrgreen:.

Πάμε δυνατά!!!!!

ΔΚ

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #410 στις: Ιουλίου 29, 2014, 11:13:14 μμ »
Μπραβο για την υπομονη σου Δημητρη και για το αποτελεσμα...Στη λαθος κλιμακα φυσικα. ( ειπα να στρατευθω και εγω)  :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #411 στις: Ιουλίου 29, 2014, 11:48:58 μμ »
Μπραβο για την υπομονη σου Δημητρη και για το αποτελεσμα...Στη λαθος κλιμακα φυσικα. ( ειπα να στρατευθω και εγω)  :mrgreen:

Πάρε λοιπόν μια δόση από τις καλές:

::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #412 στις: Αυγούστου 01, 2014, 03:14:55 μμ »
Το Μ-18 είναι σε φάση αναμονής πληρώματος, άλλο ένα project στη φάση μελέτης και ο τίγρης προχώρησε με βαψιματάκια. Επίσης έγινε ένα καφέ φιλτρο-πλύσιμο στους εδαφικούς. Η ερπύστρια θέλει δουλίτσα με βάψιμο, στεγνά και pinwash.

Εργαλεία (vallejo new wood, στεγνό με old wood και tamiya gunmetal τα μέταλλα), εφεδρικές ερπύστριες, περισκόπια και λοιπά συμπράγκαλα:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #413 στις: Αυγούστου 01, 2014, 04:55:51 μμ »
Θα σου πώ εσένα, αυτό που είπαν σε μένα. Βάλε τους πείρους στη βάση του γρύλλου!  :mrgreen: :mrgreen:

Χρήστος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #414 στις: Αυγούστου 01, 2014, 04:59:51 μμ »
Βάλε τους πείρους στη βάση του γρύλλου!  :mrgreen: :mrgreen:
Το 'χω...  ::thumbleft::
Τα βαψίματα είναι σωστά ή έχω κάνει καμιά πατάτα;

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #415 στις: Αυγούστου 01, 2014, 05:29:01 μμ »
Εγώ μια χαρά τα βλέπω. Για τα νερά των ξύλων, εγώ τα κάνω στεγνό με burnt umber και βγαίνουν μια χαρά

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #416 στις: Αυγούστου 01, 2014, 07:53:52 μμ »
Αν θα ήθελες, θα μπορούσες να σκουρήνεις λίγο το χρώμα στα χερούλια του κόφτη συρμάτων. Αυτή την εποχή δεν είναι από βακελίτη ( μόνο στα άκρα υπάρχει βακελίτης ορισμένες φορές) αλλά από κάτι κυτταρίνες με κόλλα. To χρώμα ήταν λίγο πιό κοκκινωπό.

Ο πυροσβεστήρας πολύ σπάνια είχε πράσινο χρώμα. Συνήθως ήταν tank grey ( early) ή dunkelgelb ( late).

Καλή συνέχεια.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #417 στις: Αυγούστου 01, 2014, 07:58:36 μμ »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, προβαίνω στις απαραίτητες διορθώσεις...  ::salut:: ::thanks_smilie::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #418 στις: Αυγούστου 02, 2014, 01:38:51 μμ »
Φτάσαμε και στο βάψιμο των γερματικών καταστροφέων (όντως Δημήτρη το Elephant είχε αρκετά προβλήματα και στην εφαρμογή και στο επίπεδο των λεπτομερειών). Τελειωμένα λοιπόν τα βασικά χρώματα στο Elephant με γυαλιστερό βερνίκι και στο Hetzer (πλήν των βουλών του Ambush). Zητώ την επιείκειά σας λόγω της μακρόχρονης απουσίας από τις κατασκευές αλλά και την κριτική σας προς βελτίωσή τους.

«Ðáðáß, Ìáñäüíéå, êïßïõò åð’ Üíäñáò Þãáãåò ìá÷çóüìåíïõò çìÝáò, ïß ïõ ðåñß ÷ñçìÜôùí ôïí áãþíá ðïéïýíôáé, áëëÜ ðåñß áñåôÞò»
Çñüäïôïò 8, 26

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #419 στις: Αυγούστου 03, 2014, 07:24:22 μμ »
Τα χρώματα του hetzer δείχνουν λίγο περίεργα σε απόχρωση. Με τι είναι βαμμένο; Ο Ελέφαντας ωραίος, ίσως οι τροχοί να μην ήθελαν βάψιμο.

Συνεχίζω κι εγώ με ποστάρισμα 2 σε 1 πάλι:

Το ζίμεριτ αποδείχθηκε εφιάλτης στο weathering, με ταλαιπώρησε μιας και δεν είχα ξαναδουλέψει σε ζίμεριτ. Πάλεψα με λάδια, ζουμιά και κάτι έκανα. Έγινε ένα γενικό fading με λάδια, rainmarks και τρεξίματα ελαφριά με λάδια, ψέκασμα buff σαν αρχικό σκόνισμα και ματ βερνίκι. Μένουν τα εξής:
Τρύπημα το πολυβόλο, σκόνες αγιογραφίας, καμιά λαδιά στους τροχούς και στο ντεκ του κινητήρα και οι εξατμίσεις.

Την Τετάρτη που μας πέρασε αποκτήθηκε ένας ελέφαντας της Ιταλέρι. Πρόκειται για μια παλιά αλλά τίμια κυκλοφορία. Είναι βασισμένη στον καταστροφέα του μουσείου του Aberdeen, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μιας και πρόκειται για ελλιπώς αναπαλαιωμένο όχημα. Επειδή όλοι ο ελέφαντες είχαν ζίμεριτ και δεν άντεχα άλλο από αυτό το διαολόπραμα, έκανα την μετατροπή σε ferdinand. Πρόκειται για απλή σχετικά μετατροπή, η οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο σχετικό θέμα στα reference, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες. Η ερπύστρια είναι κομμάτι κομμάτι hobbyboss, αρκετά απλή και εύκολη, αν και αρχικά τα 6 σημεία επαφής κάθε πέδηλου με το sprue με φόβιζαν. Για να μην μου το ματιάσετε, έχω βάλει τις ερπύστριες με ανάποδη φορά, μιας και μπερδεύτηκα.  :mrgreen: :mrgreen: Έχει μπόλικη δουλίτσα ακόμα για να γίνει της προκοπής, αλλά σε γενικές γραμμές πρόκειται για απλή και σχετικά απροβλημάτιστη κατασκευή.

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #420 στις: Αυγούστου 03, 2014, 07:53:22 μμ »
Όρεξη που έχεις καλοκαιριάτια  , θα το ξεπαστρέψεις το στοκ  ::salut::
Ο τίγρης είναι μανάρι , μπράβο Νίκο.
Για τον ελέφαντα καλά έκανες και τον μετονόμασες μαλών θα σε ακολουθήσω.
Παλαιότερα είχα ρωτήσει για τις διάφορες αυτών των δυο και δεν θυμάμαι καλά άλλα νομίζω πως τα φερντι δεν είχαν και το ασπυδιο στο πυροβόλο ή μπήκε λίγο πριν τη μάχη ;
Θα το ψάξω.
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #421 στις: Αυγούστου 03, 2014, 07:56:17 μμ »
Όρεξη που έχεις καλοκαιριάτια  , θα το ξεπαστρέψεις το στοκ  ::salut::
Ο τίγρης είναι μανάρι , μπράβο Νίκο.
Για τον ελέφαντα καλά έκανες και τον μετονόμασες μαλών θα σε ακολουθήσω.
Παλαιότερα είχα ρωτήσει για τις διάφορες αυτών των δυο και δεν θυμάμαι καλά άλλα νομίζω πως τα φερντι δεν είχαν και το ασπυδιο στο πυροβόλο ή μπήκε λίγο πριν τη μάχη ;
Θα το ψάξω.
Το ασπίδιο παραδόθηκε στις μονάδες αφότου είχαν ξεκινήσει αυτές για το μέτωπο. Μερικές φωτογραφίες:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #422 στις: Αυγούστου 03, 2014, 07:59:35 μμ »
Τα χρώματα του hetzer δείχνουν λίγο περίεργα σε απόχρωση. Με τι είναι βαμμένο; Ο Ελέφαντας ωραίος, ίσως οι τροχοί να μην ήθελαν βάψιμο.

Το Hetzer είναι βαμμένο με τα κλασσικά χρώματα της ambush παραλλαγής ( sand, red-brown της Ηumbrol) αλλά στο πράσινο χρησιμοποίησα ενα λίγο πιό ανοικτό από το dark green, τo FSC 34 της MOLAC. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πολύ ''λαχανί'' όσο φαίνεται στη φωτό. Οι τροχοί σε άλλα άρματα φαίνονται σε φωτό- σχέδια να ήταν βαμμένοι σε άλλα όχι.

Çñüäïôïò 8, 26

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #423 στις: Αυγούστου 04, 2014, 05:40:57 μμ »
Προσθηκών συνέχεια στον φερδινάνδο (sic). Κάτι υδρορροές, διορθώσεις, λεπτομέρειες κλπ κλπ. Μένουν τα συρματόσχοινα, τα κλαπέ στο ντεκ του κινητήρα και να φτιαχτούν οι κολλήσεις, καθαρίσματα, υφή κομμένου μετάλλου κι ό,τι άλλο βρεθεί στην πορεία...

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #424 στις: Αυγούστου 04, 2014, 09:12:32 μμ »
Πολύ καλή δουλειά και με μπρίζωσες τώρα, πρέπει να πιάσω και εγώ τα δικά μου! ::salut::

Χρήστος

Tags: