Αποστολέας Θέμα: BLUENOSE II By Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 29014 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Απ: BLUENOSE II By Artesania Latina
« Απάντηση #275 στις: Απριλίου 28, 2014, 08:46:32 μμ »
Πολύ ωραία προχωράς. Νομίζω ότι είσαι κοντά στο τέλος πλέον.

Ευχαριστώ πολύ Κωστή!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #276 στις: Απριλίου 28, 2014, 08:49:16 μμ »
ναι, ο τυχερακιας εχει μονο δυο καταρτια...... :evil:

Χαχα.. Ευτυχώς!! ::gyros:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #277 στις: Απριλίου 30, 2014, 12:24:30 πμ »
Καλησπέρα, τα dead eyes των 4 mm ήρθαν σήμερα , οπότε και τα τοποθέτησα στο πάνω μέρος του ακάτιου ιστού. Από αύριο θα φτιάξω και τα ratlines στο ίδιο σημείο . Επίσης τοποθέτησα και την μπούμα στον κεντρικό ιστό , αλλά έμεινα από κλωστή :lol:... Μερικές φωτογραφίες. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #278 στις: Απριλίου 30, 2014, 09:17:38 μμ »
καλησπερα. πως γινεται να σου τελειωσαν οι τριοπες και η κλωστη;;;
η AL δεν βαζει ολα τα υλικα;;υπαρχουν ελειψεις στα μοντελα της;;;

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #279 στις: Απριλίου 30, 2014, 10:22:26 μμ »
καλησπερα. πως γινεται να σου τελειωσαν οι τριοπες και η κλωστη;;;
η AL δεν βαζει ολα τα υλικα;;υπαρχουν ελειψεις στα μοντελα της;;;

Καλησπέρα Χρηστάρα, ναι υπήρχαν ελείψεις στις τριοπες 4χιλ και 5 χιλ. ,πήρα άλλες .5 χιλ βρήκα ελλάδα 4 χιλ απο cornwall models. Σχοινιά δεν χρησιμοποίησα της AL. Επίσης λείπει ο σύνδεσμος της μπροστινής μάτσας (jaw) , έστειλα e-mail στην AL και θα μου το στείλει.Eπίσης δεν ξέρω αν θα μου φτάσουν και τα rigging blocks. Αυτά... :twisted:  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #280 στις: Μαΐου 02, 2014, 05:52:57 μμ »
Καλησπέρα , υπάρχει περίπτωση να βρω το Amerigo Vespucci 1/100 της mantua στην Ελλάδα; Όσο έψαξα δεν το βρήκα πουθενά.
Ευχαριστώ
Δημήτρης.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #281 στις: Μαΐου 02, 2014, 11:02:10 μμ »
Κοίταξε εδώ:

http://www.dilmas.gr/shipmodels5.htm

Εάν το έχει, το κατάστημα βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του μετρό στάση Μοναστηράκι επί της Αθηνάς, με ένα τηλεφώνημα θα διαπιστώσεις και την διαθεσιμότητα.
Θα σου συνιστούσα πριν το πάρεις να κάνεις πρώτα έναν καλό έλεγχο στην ξυλεία που υπάρχει μέσα στο κιτ, λόγω του ότι ίσως να βρίσκεται στην αποθήκη για αρκετά χρόνια.
Η τιμή που το έχει, ίσως σου κάνει και έκπτωση είναι πολύ καλή.
Εάν το κιτ είναι το παλιό τότε δεν θα έχει και σαν πρώτο πέτσωμα σανίδες μπάλσα αλλά θα έχει limewood, οι σανίδες μπάλσα προσωπικά μου έκαναν ζημιά στο δικό μου και αναγκάστηκα να πετσώσω το κύτος από την αρχή (Vespucci scale 1:84 μπορείς να βρεις και το ανάλογο νήμα και να δεις τι ακριβώς έπαθα)

Εάν έχεις την οικονομική ευχέρεια είναι καλύτερα εφόσον έχεις αποφασίσει για το Vespucci να πάρεις τον μεγάλο του αδερφό, είναι πιο καλύτερο και πιο λεπτομερές σαν κιτ. Στο γράφω αυτό γιατί έχουν περάσει από τα χέρια μου και τα δύο μοντέλα, με το μεγαλύτερο να περιμένει στο μοντελιστικό ναυπηγείο για βάψιμο. Το μεγάλο Vespucci πωλείται και σε ξεχωριστά parts.
Απλά το αναφέρω για να ξέρεις τι ακριβώς γίνεται.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #282 στις: Μαΐου 03, 2014, 12:21:22 πμ »
Κοίταξε εδώ:

http://www.dilmas.gr/shipmodels5.htm

Εάν το έχει, το κατάστημα βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του μετρό στάση Μοναστηράκι επί της Αθηνάς, με ένα τηλεφώνημα θα διαπιστώσεις και την διαθεσιμότητα.
Θα σου συνιστούσα πριν το πάρεις να κάνεις πρώτα έναν καλό έλεγχο στην ξυλεία που υπάρχει μέσα στο κιτ, λόγω του ότι ίσως να βρίσκεται στην αποθήκη για αρκετά χρόνια.
Η τιμή που το έχει, ίσως σου κάνει και έκπτωση είναι πολύ καλή.
Εάν το κιτ είναι το παλιό τότε δεν θα έχει και σαν πρώτο πέτσωμα σανίδες μπάλσα αλλά θα έχει limewood, οι σανίδες μπάλσα προσωπικά μου έκαναν ζημιά στο δικό μου και αναγκάστηκα να πετσώσω το κύτος από την αρχή (Vespucci scale 1:84 μπορείς να βρεις και το ανάλογο νήμα και να δεις τι ακριβώς έπαθα)

Εάν έχεις την οικονομική ευχέρεια είναι καλύτερα εφόσον έχεις αποφασίσει για το Vespucci να πάρεις τον μεγάλο του αδερφό, είναι πιο καλύτερο και πιο λεπτομερές σαν κιτ. Στο γράφω αυτό γιατί έχουν περάσει από τα χέρια μου και τα δύο μοντέλα, με το μεγαλύτερο να περιμένει στο μοντελιστικό ναυπηγείο για βάψιμο. Το μεγάλο Vespucci πωλείται και σε ξεχωριστά parts.
Απλά το αναφέρω για να ξέρεις τι ακριβώς γίνεται.

Βασίλης

Βασίλη καλησπέρα και χρόνια πολλά, καλώς ήρθες και πάλι. Όσον αφορά την ζημιά με την μπάλσα (απαράδεκτο ένα τόσο ακριβό μοντέλο να έχει μπάλσα μέσα) παρακολουθώ τις κατασκευές σου και το είχα διαβάσει.(Καθώς αν δεν είχαμε προλάβει να μιλήσουμε , θα άλλαζα την μπάλσα με limewood). Θα σωνόμουν δηλ. χάρη στο post σου. :lol: Τώρα για το μεγάλο κιτ δεν ξέρω γιατί θα είναι το 2ο καράβι και είναι αρκετά πιο δύσκολο οπότε σκεφτόμουν να πάρω τον μικρό αδελφό, αν είναι να κάνω καμιά βλακεία , μην χαλάσω τόσα λεφτά. Βέβαια έχω σκοπό να το πάω πολύ πιο αργά απο ότι δούλεψα το bluenose (άρχισα και δουλειά, τέλειωσε η άδεια) , και η αλήθεια είναι ότι μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα πράγματα πάνω στα fittings (όπως άλλωστε επισήμανε και ο φίλος Gezo) αλλά λόγω απειρίας και βιασύνης , ε όσο να'ναι ήταν και το πρώτο καράβι και με έπιασε η πρεμούρα και ήθελα να το τελειώσω. :lol: :lol: Πάντως σε ευχαριστώ πολύ  για την βοήθεια  με το βάψιμο και γενικότερα... Το βερνίκι έναι φοβερό , σαν τσιμέντο έχει γίνει. ::salut:: ::salut:: ::salut:: Δημήτρης.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #283 στις: Μαΐου 03, 2014, 12:55:31 πμ »
Μερικές φωτογραφίες... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #284 στις: Μαΐου 03, 2014, 08:56:31 πμ »
Επειδή φτιάχνεις και κατασκευές με αεροπλάνα θα ξέρεις για την μπάλσα. Σε όλα τα καινούργια κιτ η Mantua - Panart - Sergal ως πρώτο πέτσωμα έχει μπάλσα. Είναι ευκολοδούλευτο ξύλο αλλά έχει πολλά μειονεκτήματα με το βασικό μειονέκτημα να είναι ότι τρίβεται για πλάκα κάτι που δεν μου αρέσει ειδικά όταν θέλει καλή περιποίηση το πρώτο πέτσωμα. Το λάθος το έκανα εγώ μιας και ακολούθησα τις οδηγίες βαψίματος του κιτ. Εάν δεν το πέρναγα με εκείνη την κόλλα που είχα αραιώσει με νερό δεν θα γινόταν αυτό. Στο San Felipe η μπάλσα δεν δημιούργησε πρόβλημα μιας και το πλοίο το άφησα στο φυσικό χρώμα του ξύλου. Είτε το μεγάλο είτε το μικρό Vespucci θα σε ευχαριστήσει στην κατασκευή του και νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείς να φέρεις την κατασκευή εις πέρας, πρώτον όσον αφορά το πέτσωμα του συγκεκριμένου δεν είναι δύσκολο μιας και δεν έχει τις καμπύλες που έχουν ιστιοφόρα πιο παλιάς εποχής και δεύτερον θα πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου στην βαφή ώστε να γίνει πιο επιβλητικό πάντα χωρίς βιασύνες. Δυστυχώς σε τέτοια μεγέθη το βγάζει μόνο η Mantua και είναι μονόδρομος γιατί σε πολλά σημεία έχει μερικές ασάφειες όσον αφορά τα σχέδια, κομμάτια που δεν ταιριάζουν καλά, αλλά με λίγη υπομονή λύνονται όλα.
Προφανώς θα μιλάς για το καινούργιο βερνίκι της σειράς Premium Acrylic της Vallejo.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #285 στις: Μαΐου 03, 2014, 09:29:33 πμ »
Επειδή φτιάχνεις και κατασκευές με αεροπλάνα θα ξέρεις για την μπάλσα. Σε όλα τα καινούργια κιτ η Mantua - Panart - Sergal ως πρώτο πέτσωμα έχει μπάλσα. Είναι ευκολοδούλευτο ξύλο αλλά έχει πολλά μειονεκτήματα με το βασικό μειονέκτημα να είναι ότι τρίβεται για πλάκα κάτι που δεν μου αρέσει ειδικά όταν θέλει καλή περιποίηση το πρώτο πέτσωμα. Το λάθος το έκανα εγώ μιας και ακολούθησα τις οδηγίες βαψίματος του κιτ. Εάν δεν το πέρναγα με εκείνη την κόλλα που είχα αραιώσει με νερό δεν θα γινόταν αυτό. Στο San Felipe η μπάλσα δεν δημιούργησε πρόβλημα μιας και το πλοίο το άφησα στο φυσικό χρώμα του ξύλου. Είτε το μεγάλο είτε το μικρό Vespucci θα σε ευχαριστήσει στην κατασκευή του και νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείς να φέρεις την κατασκευή εις πέρας, πρώτον όσον αφορά το πέτσωμα του συγκεκριμένου δεν είναι δύσκολο μιας και δεν έχει τις καμπύλες που έχουν ιστιοφόρα πιο παλιάς εποχής και δεύτερον θα πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου στην βαφή ώστε να γίνει πιο επιβλητικό πάντα χωρίς βιασύνες. Δυστυχώς σε τέτοια μεγέθη το βγάζει μόνο η Mantua και είναι μονόδρομος γιατί σε πολλά σημεία έχει μερικές ασάφειες όσον αφορά τα σχέδια, κομμάτια που δεν ταιριάζουν καλά, αλλά με λίγη υπομονή λύνονται όλα.
Προφανώς θα μιλάς για το καινούργιο βερνίκι της σειράς Premium Acrylic της Vallejo.

Βασίλης

Καλημέρα βασίλη ,ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Ναι για το καινούργιο βερνίκι λέω,αυτό που μου είχες πει, σου έχω στείλει και pm , για το που μπορείς να το βρεις στην ελλάδα (μόνο εκεί το είχε). Όσο για τις ασάφειες των οδηγιών (Τις διάβασα στα post σου) αλλά πριν προχωρήσω θα σας πρήξω λίγο στις ερωτήσεις :lol: :lol: . Ειδικά για bearding kai rabet line. ::salut:: ::salut::Αν και έχω διαβάσει πολλές φορές το post του στέργιου για το θέμα bearding and rabet line.Και μια διευκρίνηση για να είμαι σωστός , το spitfire που βλέπεις δεν το έχω φτιάξει εγώ αλλά ένας φίλος για μένα  :D

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #286 στις: Μαΐου 17, 2014, 10:42:42 πμ »
Καλημέρα, καλό Σ/Κ
Οι εργασίες προχωρούν αργά, μερικές φωτογραφίες.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #287 στις: Μαΐου 17, 2014, 09:22:40 μμ »
Αργά αλλά σταθερά, Δημήτρη!
Μην αγχώνεσαι...μέχρι τον Οκτώβρη που θα γίνει η Έκθεση έχεις άφθονο χρόνο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #288 στις: Μαΐου 17, 2014, 09:43:09 μμ »
Πολύ όμορφη η δουλειά και οι αντίστοιχες φώτο!
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #289 στις: Μαΐου 17, 2014, 11:30:51 μμ »
Αργά αλλά σταθερά, Δημήτρη!
Μην αγχώνεσαι...μέχρι τον Οκτώβρη που θα γίνει η Έκθεση έχεις άφθονο χρόνο  ::salut::

Ναι ναι , αφου πλακώθηκα στην αρχή.... χεχεχεχε!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #290 στις: Μαΐου 17, 2014, 11:33:32 μμ »
Πολύ όμορφη η δουλειά και οι αντίστοιχες φώτο!

Σε ευχαριστώ Στέργιο για τα καλά σου λόγια!!! Το snake το έχεις κάνει φοβερό by the way!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #291 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 03:33:47 μμ »
Καλησπέρα, μετά απο μεγάλη μοντελιστική απουσία λόγω εργασίας είπα να τελειώσω το project , καθώς την Παρασκεύη θα έχω στα χέρια μου το Amerigo Vespucci της Mantua. Τελείωσα πέον τα ratlines του μπροστινού καταρτιού στο πάνω μέρος,επιπλέον ήρθε το jaw απο AL για το jib-boom το οποίο τοποθετήθηκε στην θέση του . Επιπλέον το όνομα του πλοίου στην πρύμνη κολήθηκε ,όπως και οι φανοί ναυσιπλοίας.Και τέλος κάποια σχοινιά απο την ιστιοφορία του καραβιού.Να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας και βοηθειά σας καθόλη την διάρκεια της κατασκευής.Φωτογραφίες θα ανεβάσω στο Show room.
Ευχαριστώ
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #292 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 08:38:34 μμ »
Δημήτρη  τα συγχαρητήρια  μου για  την πολύ όμορφη  κατασκευή .
Ελπίζω  να  θαυμάσω  καλύτερα  την δουλεία  σου με   φωτογραφίες    κοντινών   πλάνων .
Βαγγέλης 

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #293 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 08:43:44 μμ »
Δημήτρη  τα συγχαρητήρια  μου για  την πολύ όμορφη  κατασκευή .
Ελπίζω  να  θαυμάσω  καλύτερα  την δουλεία  σου με   φωτογραφίες    κοντινών   πλάνων .
Βαγγέλης

Βαγγέλη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, έχω ανεβάσει κάποιες στο show room. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #294 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 08:59:55 μμ »
Εξαιρετικό το αποτέλεσμα φαίνεται Δημήτρη.
Καλή συνέχεια!
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #295 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 09:05:58 μμ »
Εξαιρετικό το αποτέλεσμα φαίνεται Δημήτρη.
Καλή συνέχεια!

Σε ευχαριστώ φίλε Στέργιο!! ::salut:: ::salut::

Tags: