Χωρίς να είμαι σίγουρος θα απαντήσω ότι η λογική λέει 3 μέρη χρώμα και 1 μέρος διαλυτικού μιας και τα Model Air δεν είναι πηχτά όπως τα Model Colour.
Μπορείς όμως και να κάνεις και μια δοκιμή χωρίς αραίωση για να δεις τι γίνεται με τον δικό σου αερογράφο, οπότε κρίνεις την περαιτέρω κατάσταση ο ίδιος που είναι και το καλύτερο από όλες τις απόψεις. Μόλις λοιπόν με τα μέσα που διαθέτεις και με τις δοκιμές εκτός μοντέλου θα καταλάβεις ο ίδιος πάντα με τα δικά σου εργαλεία εάν θέλουν αραίωση, εάν δεν θέλουν αραίωση, πόσο άνοιγμα θα έχεις στην βελόνα, την απόσταση ψεκασμού και την πίεση που θα χρησιμοποιήσεις.
Σε αυτά τα χρώματα Model Air και Model Colour το μόνο που προσωπικά με προβλημάτισε με τον μοντελιστικό μου αερογράφο ήταν ότι το μπεκ αρκετές φορές κατά το ψέκασμα θα έπρεπε να το καθαρίζω διότι ψιλομπούκωνε.
Επιπλέον έχω παρατηρήσει ότι στεγνώνουν αρκετά γρήγορα και τα μεν και τα δε.
Όπως έχεις αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα δεν έχεις εμπειρία με αερογράφο και καλό θα είναι να κάνεις αρκετά δοκιμαστικά τεστ και ας πάνε χαλάλι τα έξτρα μουκαλάκια χρώμα που θα χαλάσεις. Μόλις θεωρήσεις τον εαυτό σου έτοιμο και μόνο τότε προχώρησε στο μοντέλο. Ξέρω ότι η διαδικασία αυτή θα σε κουράσει, όμως την θεωρώ απαραίτητη γιατί κάθε εργαλείο θα πρέπει πρώτα να το μάθεις καλά ώστε να μπορέσεις να το χρησιμοποιείς και σωστά.
Βασίλης