Αποστολέας Θέμα: BLUENOSE II By Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 29038 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: BLUENOSE II By Artesania Latina
« Απάντηση #200 στις: Απριλίου 02, 2014, 11:09:52 μμ »
Χωρίς να είμαι σίγουρος θα απαντήσω ότι η λογική λέει 3 μέρη χρώμα και 1 μέρος διαλυτικού μιας και τα Model Air δεν είναι πηχτά όπως τα Model Colour.
Μπορείς όμως και να κάνεις και μια δοκιμή χωρίς αραίωση για να δεις τι γίνεται με τον δικό σου αερογράφο, οπότε κρίνεις την περαιτέρω κατάσταση ο ίδιος που είναι και το καλύτερο από όλες τις απόψεις. Μόλις λοιπόν με τα μέσα που διαθέτεις και με τις δοκιμές εκτός μοντέλου θα καταλάβεις ο ίδιος πάντα με τα δικά σου εργαλεία εάν θέλουν αραίωση, εάν δεν θέλουν αραίωση, πόσο άνοιγμα θα έχεις στην βελόνα, την απόσταση ψεκασμού και την πίεση που θα χρησιμοποιήσεις.
Σε αυτά τα χρώματα Model Air και Model Colour το μόνο που προσωπικά με προβλημάτισε με τον μοντελιστικό μου αερογράφο ήταν ότι το μπεκ αρκετές φορές κατά το ψέκασμα θα έπρεπε να το καθαρίζω διότι ψιλομπούκωνε.
Επιπλέον έχω παρατηρήσει ότι στεγνώνουν αρκετά γρήγορα και τα μεν και τα δε.
Όπως έχεις αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα δεν έχεις εμπειρία με αερογράφο και καλό θα είναι να κάνεις αρκετά δοκιμαστικά τεστ και ας πάνε χαλάλι τα έξτρα μουκαλάκια χρώμα που θα χαλάσεις. Μόλις θεωρήσεις τον εαυτό σου έτοιμο και μόνο τότε προχώρησε στο μοντέλο. Ξέρω ότι η διαδικασία αυτή θα σε κουράσει, όμως την θεωρώ απαραίτητη γιατί κάθε εργαλείο θα πρέπει πρώτα να το μάθεις καλά ώστε να μπορέσεις να το χρησιμοποιείς και σωστά.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #201 στις: Απριλίου 02, 2014, 11:13:49 μμ »
Διάβασε και στο παρακάτω link πάλι από το site της εταιρείας και στο κάτω μέρος της σελίδας εκεί που αναφέρει για το Airbrush Thinner.

http://www.acrylicosvallejo.com/en_US/model-paints/auxiliary-products/3

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
« Απάντηση #202 στις: Απριλίου 02, 2014, 11:16:53 μμ »
Χωρίς να είμαι σίγουρος θα απαντήσω ότι η λογική λέει 3 μέρη χρώμα και 1 μέρος διαλυτικού μιας και τα Model Air δεν είναι πηχτά όπως τα Model Colour.
Μπορείς όμως και να κάνεις και μια δοκιμή χωρίς αραίωση για να δεις τι γίνεται με τον δικό σου αερογράφο, οπότε κρίνεις την περαιτέρω κατάσταση ο ίδιος που είναι και το καλύτερο από όλες τις απόψεις. Μόλις λοιπόν με τα μέσα που διαθέτεις και με τις δοκιμές εκτός μοντέλου θα καταλάβεις ο ίδιος πάντα με τα δικά σου εργαλεία εάν θέλουν αραίωση, εάν δεν θέλουν αραίωση, πόσο άνοιγμα θα έχεις στην βελόνα, την απόσταση ψεκασμού και την πίεση που θα χρησιμοποιήσεις.
Σε αυτά τα χρώματα Model Air και Model Colour το μόνο που προσωπικά με προβλημάτισε με τον μοντελιστικό μου αερογράφο ήταν ότι το μπεκ αρκετές φορές κατά το ψέκασμα θα έπρεπε να το καθαρίζω διότι ψιλομπούκωνε.
Επιπλέον έχω παρατηρήσει ότι στεγνώνουν αρκετά γρήγορα και τα μεν και τα δε.
Όπως έχεις αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα δεν έχεις εμπειρία με αερογράφο και καλό θα είναι να κάνεις αρκετά δοκιμαστικά τεστ και ας πάνε χαλάλι τα έξτρα μουκαλάκια χρώμα που θα χαλάσεις. Μόλις θεωρήσεις τον εαυτό σου έτοιμο και μόνο τότε προχώρησε στο μοντέλο. Ξέρω ότι η διαδικασία αυτή θα σε κουράσει, όμως την θεωρώ απαραίτητη γιατί κάθε εργαλείο θα πρέπει πρώτα να το μάθεις καλά ώστε να μπορέσεις να το χρησιμοποιείς και σωστά.

Βασίλης

Βασίλη και μένα η λογική αυτό μου λέει αλλα είπα να ρωτήσω για σιγουριά, όπως γραπφω παραπάνω εφτιαξα όπως με συμβούλεψες ένα τελάρο απο σανίδες πετσώματος και έτσι πρωτα μαθαίνω κάτι καλά και μετά προχωράω!! Σόρρυ για τις ερωτησεις που κανω συνέχεια, δεν θέλω να κουράσω κανέναν!! Και πάλι ευχαριστώ!! ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #203 στις: Απριλίου 02, 2014, 11:25:53 μμ »
Δεν κουράζεις κανέναν, άλλωστε γι' αυτό υπάρχει το forum και τα μέλη του για να βοηθάνε ο ένας τον άλλο και να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων.
ʼρα μην  σκέφτεσαι ότι κουράζεις κάποιον, το ίδιο νομίζω θα κάνεις και εσύ.  ::salut::

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #204 στις: Απριλίου 02, 2014, 11:33:05 μμ »
Δεν κουράζεις κανέναν, άλλωστε γι' αυτό υπάρχει το forum και τα μέλη του για να βοηθάνε ο ένας τον άλλο και να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων.
ʼρα μην  σκέφτεσαι ότι κουράζεις κάποιον, το ίδιο νομίζω θα κάνεις και εσύ.  ::salut::

Βασίλης
X2 :D ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #205 στις: Απριλίου 03, 2014, 06:20:49 πμ »

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #206 στις: Απριλίου 03, 2014, 12:43:46 μμ »
Απάντηση απο την vallejo.

Dimitris,

There are no rules,we recomend no more than 1 part of thinner and 2 part of paints.

Did I send you this links: 

Model color thinning:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.635672749795124.1073741846.267763626586040&type=1

Model air thinning:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.624294380932961.1073741835.267763626586040&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.620907717938294.1073741833.267763626586040&type=1

Model air:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.509063382456062.128825.267763626586040&type=1

Saludos Cordiales
Best regards

Alex Vallejo
Acrylicos Vallejo, S.L.
Tel. + 34 93 893 60 12
Fax +34 93 893 11 54
info@acrylicosvallejo.com

cid:part2.08010301.00010302@acrylicosvallejo.com

Síguenos / Follow us

cid:part3.03020809.00010607@acrylicosvallejo.comcid:part5.00070609.04090805@acrylicosvallejo.comcid:part7.04010804.09040306@acrylicosvallejo.com

De: Acrylicos Vallejo [mailto:no-reply@acrylicosvallejo.com]
Enviado el: miércoles, 02 de abril de 2014 21:41
Para: info@acrylicosvallejo.com
Asunto: Request for contact

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #207 στις: Απριλίου 03, 2014, 12:50:44 μμ »

Να θυμάσαι το σημαντικότερο, ποτέ δεν προσπαθούμε μια επιφάνεια όταν βάφουμε με τον αερογράφο να την καλύψουμε με το πρώτο πέρασμα, καλύτερα περισσότερα περάσματα ώστε να έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα και ας είναι το χρώμα μαύρο το οποίο καλύπτει σχεδόν αμέσως, ειδικά για κίτρινα και λευκά ίσως χρειαστεί να τα περάσεις πάνω από 5 χέρια.

Βασίλης
[/quote]

Βασίλη καλησπέρα, μία ερώτηση ,τα περάσματα τα κάνω κατευθείαν ή περιμένω  λίγη ώρα και μετά περνάω το δεύτερο, τρίτο κλπ, ;Aνάλογα και πόσα θα χρειαστούν να καλύψουν την επιφάνεια...
Ευχαριστώ  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #208 στις: Απριλίου 03, 2014, 01:08:04 μμ »
Την μόνη ένσταση που έχω είναι ότι προσωπικά δεν θα αραίωνα το χρώμα κατευθείαν μέσα στο μουκαλάκι του αερογράφου όπως κάνει η Vallejo. Έχω δει αρκετούς να αραιώνουν το χρώμα μέσα στο μπουκαλάκι, κανά δυο φορές που το έκανα το χρώμα δεν διαλύθηκε ως έπρεπε.

Δημήτρη από προσωπική και πάλι χρήση τα χρώματα αυτά στεγνώνουν σχετικά αρκετά γρήγορα και θα σου απαντήσω πάλι από την προσωπική χρήση που έχω κάνει. Βάφω την μία πλευρά, στη συνέχεια περνάω στην άλλη, στην συνέχεια την προηγούμενη και στην συνέχεια την επόμενη. ʼρα έχω βάλει δύο χέρια από κάθε πλευρά. Αυτό κάνω σε χρώματα που έχουν καλυπτικότητα, όπως για παράδειγμα το μαύρο. Για το λευκό επειδή είναι δύσκολο χρώμα κάνω το παραπάνω και μετά από περίπου 3-4 ώρες κάνω πάλι την ίδια διαδικασία προσέχοντας πάντα να μην βάφω με υπερβολικό χρώμα. Στο δικό σου καράβι το λευκό είναι λίγο, πιστεύω ανάλογα το υπόστρωμα που έχει (εννοώ τον χρωματισμό που έχει το αστάρι και στην περίπτωσή σου είναι το γκρι εάν δεν κάνω λάθος) θα χρειαστείς τουλάχιστον 6 χέρια για να έχεις καλό αποτέλεσμα και μιλάω πάντα σύμφωνα το δική μου εμπειρία.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #209 στις: Απριλίου 03, 2014, 01:08:50 μμ »
Μερικές φωτογραφίες....

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #210 στις: Απριλίου 03, 2014, 01:11:44 μμ »
Την μόνη ένσταση που έχω είναι ότι προσωπικά δεν θα αραίωνα το χρώμα κατευθείαν μέσα στο μουκαλάκι του αερογράφου όπως κάνει η Vallejo. Έχω δει αρκετούς να αραιώνουν το χρώμα μέσα στο μπουκαλάκι, κανά δυο φορές που το έκανα το χρώμα δεν διαλύθηκε ως έπρεπε.

Δημήτρη από προσωπική και πάλι χρήση τα χρώματα αυτά στεγνώνουν σχετικά αρκετά γρήγορα και θα σου απαντήσω πάλι από την προσωπική χρήση που έχω κάνει. Βάφω την μία πλευρά, στη συνέχεια περνάω στην άλλη, στην συνέχεια την προηγούμενη και στην συνέχεια την επόμενη. ʼρα έχω βάλει δύο χέρια από κάθε πλευρά. Αυτό κάνω σε χρώματα που έχουν καλυπτικότητα, όπως για παράδειγμα το μαύρο. Για το λευκό επειδή είναι δύσκολο χρώμα κάνω το παραπάνω και μετά από περίπου 3-4 ώρες κάνω πάλι την ίδια διαδικασία προσέχοντας πάντα να μην βάφω με υπερβολικό χρώμα. Στο δικό σου καράβι το λευκό είναι λίγο, πιστεύω ανάλογα το υπόστρωμα που έχει (εννοώ τον χρωματισμό που έχει το αστάρι και στην περίπτωσή σου είναι το γκρι εάν δεν κάνω λάθος) θα χρειαστείς τουλάχιστον 6 χέρια για να έχεις καλό αποτέλεσμα και μιλάω πάντα σύμφωνα το δική μου εμπειρία.

Βασίλης

Βασίλη σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και την βοήθεια. Ποτέ δεν αραιώνω μέσα στο μπουκαλάκι του αερογράφου , αραιώνω σε μια μικρή γυάλινη θήκη για ρεσώ κεράκι.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #211 στις: Απριλίου 03, 2014, 01:15:37 μμ »
Από τις φωτογραφίες που βλέπω θα χρειαστείς σίγουρα και άλλο πέρασμα με αστάρι μετά το τρίψιμο του στόκου, μην το παρακάνεις όμως με στόκο και αστάρι  και ας φαίνονται γραμμές από τα σανιδάκια δεν πειράζει θα είναι πιο φυσιολογικό έτσι.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #212 στις: Απριλίου 03, 2014, 01:18:53 μμ »
Από τις φωτογραφίες που βλέπω θα χρειαστείς σίγουρα και άλλο πέρασμα με αστάρι μετά το τρίψιμο του στόκου, μην το παρακάνεις όμως με στόκο και αστάρι  και ας φαίνονται γραμμές από τα σανιδάκια δεν πειράζει θα είναι πιο φυσιολογικό έτσι.

Βασίλης

Ναι βασίλη πέρασα ένα ελαφρύ χέρι , και κατά νου είχα να φαίνονται τα σανιδάκια όπως εχω δει και στο πραγματικό σε κάποιες φωτο, ιδίως στο tpo side hull. Και μία τελευταία ερώτηση, ξέρεις κάποιο βιβλίο για ιστιοφορία; Οι οδηγίες είναι έτσι και έτσι (μόνο φωτογραφίες).. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #213 στις: Απριλίου 03, 2014, 01:23:00 μμ »
Στο πραγματικό , ο πρόβολος είναι βαμμένος στο ίδιο χρώμα με το top side hull. Έτσι είπα να το κάνω και εγώ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #214 στις: Απριλίου 03, 2014, 01:40:28 μμ »
Θα ανεβάσω ένα αρχείο το μεσημέρι και θα σου στείλω το link σε προσωπικό μήνυμα ώστε να μπορέσεις να το κατεβάσεις. Είναι ένα βιβλίο που ονομάζεται "Rigging Period Ship Model".
Επίσης θα κοιτάξω να δω τι άλλο έχω, αλλά το παραπάνω θα σε βοηθήσει.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #215 στις: Απριλίου 03, 2014, 03:50:32 μμ »
Θα ανεβάσω ένα αρχείο το μεσημέρι και θα σου στείλω το link σε προσωπικό μήνυμα ώστε να μπορέσεις να το κατεβάσεις. Είναι ένα βιβλίο που ονομάζεται "Rigging Period Ship Model".
Επίσης θα κοιτάξω να δω τι άλλο έχω, αλλά το παραπάνω θα σε βοηθήσει.

Βασίλης

Βασίλη σου είμαι υπόχρεος , χίλια ευχαριστώ. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #216 στις: Απριλίου 04, 2014, 06:49:32 μμ »
Main mast έτοιμο... Υπολείπεται λίγο βερνίκι...

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #217 στις: Απριλίου 05, 2014, 09:12:26 μμ »
Βάφτηκε και η ίσαλος γραμμή... μερικές φωτογραφίες. Η μάρκα του χρώματος vallejo model air , το άσπρο δεν χρειάστηκε καν αραίωση (δοκιμές στο τελάρο με ξύλα πετσώματος), το Dark grey blue  και το fire red δεν ψεκάζονται χωρίς αραίωση, για τα δικά μου δεδομένα και εργαλεία , το καλύτερο αποτέλεσμα στα test για τα 2 τελευταία χρώματα ήταν 30 μέρη χρώμα 10 μέρη διαλυτικό και για να αποφύγω μπουκώματα του αερογράφου 2 μέρη fluid retarder της galeria acrylic mediums. ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #218 στις: Απριλίου 05, 2014, 09:30:42 μμ »
Νομίζω ότι έχεις βάλει πολύ ψηλά την ίσαλο. Για τσέκαρε το πριν αρχίσεις να ...ξεβάφεις πάλι. Η πρύμνη, για παράδειγμα, πρέπει να είναι όλη έξω από το νερό και αντίστοιχο μέρος της πλώρης.

Edit: επειδή μου φάνηκε αφύσικο, κοίταξα φωτογραφίες του πραγματικού που δείχνουν την ίσαλο αρκετά πιο κάτω από την πρύμνη. Βέβαια βλέπω ότι η Artesania Latina τη δίνει περίπου όπως το έχεις κάνει (αλλά δεν μου φαίνεται σωστό). Οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #219 στις: Απριλίου 05, 2014, 09:37:34 μμ »
Νομίζω ότι έχεις βάλει πολύ ψηλά την ίσαλο. Για τσέκαρε το πριν αρχίσεις να ...ξεβάφεις πάλι. Η πρύμνη, για παράδειγμα, πρέπει να είναι όλη έξω από το νερό και αντίστοιχο μέρος της πλώρης.

Ευχαριστώ κωστή  για την παρατήρηση, είναι ακριβώς όπως την προηγούμενη φορά βάσει οδηγιών , 31mm πλώρη , 26mm στη μέση και 25mm στην πρύμνη , και το μέτρησ και 10 φορές .... 10 μέτρα μία κόβε που λεν και οι μάστορες.... lol Κοίτα θα το τσεκάρω πάλι αύριο που θα βάψω τα παραπέτα αν δω ότι δεν βγαίνει στο μάτι θα την κατεβάσω και άλλο...  ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::   ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #220 στις: Απριλίου 05, 2014, 09:40:35 μμ »
Edit: επειδή μου φάνηκε αφύσικο, κοίταξα φωτογραφίες του πραγματικού που δείχνουν την ίσαλο αρκετά πιο κάτω από την πρύμνη. Βέβαια βλέπω ότι η Artesania Latina τη δίνει περίπου όπως το έχεις κάνει (αλλά δεν μου φαίνεται σωστό). Οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

Α οκ θα το τσεκάρω άμεσα... Thank you ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #221 στις: Απριλίου 05, 2014, 09:42:18 μμ »
Π.χ. στο 21.50 σε αυτό το video φαίνεται ξεκάθαρα που φτάνει η ίσαλος στην πρύμνη.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #222 στις: Απριλίου 05, 2014, 09:44:24 μμ »
Π.χ. στο 21.50 σε αυτό το video φαίνεται ξεκάθαρα που φτάνει η ίσαλος στην πρύμνη.

Κωστή έχεις απόλυτο δίκιο.!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #223 στις: Απριλίου 05, 2014, 09:54:37 μμ »
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΡΙΨΙΜΟ !!χαχαχαχαχα. Λόγω απειρίας ακουλούθησα ακριβώς τις οδηγίες του manual (μόνο σε δϋο πράγματα ξέφυγα, στον πρόβολο και στα tubes απο τις προπέλες που έλεγαν να τα βάλω μετά το βάψιμο). To μόνο κακό είναι ότι, νομίζω η γάστρα δεν παίρνει άλλο τρίψιμο , θα λιώσει...

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #224 στις: Απριλίου 06, 2014, 09:17:00 μμ »
Καλησπέρα, 3 φωτογραφίες απο την πρόοδο του βαψίματος..

Tags: