Αποστολέας Θέμα: BLUENOSE II By Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 29063 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Απ: BLUENOSE II By Artesania Latina
« Απάντηση #125 στις: Μαρτίου 22, 2014, 09:39:57 πμ »
Σε τέτοιες μικροδιαφορές, πιστεύω πως μπορείς να επιλέξεις την προσωπική σου αισθητική.

Σε ευχαριστώ Στέργιο !!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #126 στις: Μαρτίου 23, 2014, 11:36:17 πμ »
Χτες, 50 ώρες μετά έπιασα το χρώμα  και άφησε δαχτυλιά .... Πόσο πρέπει να το αφήσω για πλήρη στέγνωμα; (και πως μπορώ να την βγάλω); ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #127 στις: Μαρτίου 23, 2014, 12:45:10 μμ »
Χτες, 50 ώρες μετά έπιασα το χρώμα  και άφησε δαχτυλιά .... Πόσο πρέπει να το αφήσω για πλήρη στέγνωμα; (και πως μπορώ να την βγάλω); ::salut::
...πιστεύω πως θα σου απαντήσει κάποιος που έχει εμπειρία και βάφει με αερογράφους.
Αναμονή.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #128 στις: Μαρτίου 23, 2014, 12:48:25 μμ »
Δεν ξέρω τα gunze αλλά είναι ακρυλικά. Δηλαδή θα πρέπει να στεγνώνουν γρήγορα. Τι δακτυλιά είναι αυτή; Μήπως απλά λέρωσε το χρώμα επειδή είναι gloss και φεύγει με ένα πανάκι; Αν είναι δακτυλιά από χρώμα που δεν στέγνωσε, τότε μήπως σου είχε κτίσει το χρώμα; Μήπως είχες βάλει πολύ χρώμα και στέγνωσε επιφανειακά χωρίς να στεγνώσει εσωτερικά; Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό. Γενικά ο αερογράφος δεν κάνει τέτοια θέματα, αν τον δουλέψεις σωστά. Δηλαδή αν κάνεις διαδοχικά ελαφριά περάσματα. Κτισίματα του χρώματος κάνει αν μείνεις πολύ στο ίδιο σημείο.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #129 στις: Μαρτίου 23, 2014, 12:54:14 μμ »
...πιστεύω πως θα σου απαντήσει κάποιος που έχει εμπειρία και βάφει με αερογράφους.
Αναμονή.

Σε ευχαριστώ στέργιο, την βρήκα την απάντηση , θα την παραθέσω παρακάτω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #130 στις: Μαρτίου 23, 2014, 12:58:24 μμ »
Δεν ξέρω τα gunze αλλά είναι ακρυλικά. Δηλαδή θα πρέπει να στεγνώνουν γρήγορα. Τι δακτυλιά είναι αυτή; Μήπως απλά λέρωσε το χρώμα επειδή είναι gloss και φεύγει με ένα πανάκι; Αν είναι δακτυλιά από χρώμα που δεν στέγνωσε, τότε μήπως σου είχε κτίσει το χρώμα; Μήπως είχες βάλει πολύ χρώμα και στέγνωσε επιφανειακά χωρίς να στεγνώσει εσωτερικά; Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό. Γενικά ο αερογράφος δεν κάνει τέτοια θέματα, αν τον δουλέψεις σωστά. Δηλαδή αν κάνεις διαδοχικά ελαφριά περάσματα. Κτισίματα του χρώματος κάνει αν μείνεις πολύ στο ίδιο σημείο.

Κωστή καλησπέρα . το έψαξα λίγο το θέμα, το χρώμα δεν έχει χτίσει, Διάβασα στο forum ότι πλήρης στέγνωμα του gunze είδε κάποιος μετά απο 72 ώρες ..... Ντοινγκ... Σήμερα το είδα όντως είναι πλήρως στεγνό.... Δηλαδή σήμερα που θα βάψω την ίσαλο, τελικά θα περιμένω 3 ημέρες..... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #131 στις: Μαρτίου 23, 2014, 01:01:22 μμ »
Επιπλέον είναι και η 1η μου φορά που βάφω με αερογράφο αλλα έκανα πολυ practice σε θέματα περάσματος χρώματος... Στην πίεση και στην αραίωση είχα το πρόβλημα... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #132 στις: Μαρτίου 23, 2014, 01:07:06 μμ »

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #133 στις: Μαρτίου 23, 2014, 02:57:27 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα  ::salut::
Τα gunze δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά όντως λέγεται ότι αργούν να στεγνώσουν(ειδικά τα gloss). Για να στεγνώσουν όμως σε 3 μέρες το πιθανότερο είναι ότι εκεί που βάφεις υπάρχει αρκετή υγρασία που παρατείνει το χρόνο στεγνώματος.
Πάντως, να ξέρεις ότι το μοντέλο αφού το βάψουμε και στεγνώσει θα πρέπει μετά να το πιάνουμε μόνο με γάντια για να αποφύγουμε τις δαχτυλιές... τουλάχιστον μέχρι να περάσουμε το τελικό βερνίκι.

Με την δαχτυλιά τι έκανες;
Αν είναι μόνο το "λίπος" από το δάχτυλο και δεν έχει επηρεαστεί το χρώμα, ίσως φύγει με πολύ απαλό τρίψιμο με μπατονέτα νοτισμένη σε white spirit, το οποίο λογικά δεν θα επηρεάσει το ακρυλικό χρώμα.
Αν, όμως, έχει "αναμειχθεί" το αποτύπωμα με το χρώμα μπορείς να ψεκάσεις με το διαλυτικό που αραίωσες το χρώμα επάνω στην δαχτυλιά από μακριά και να περιμένεις να στεγνώσει...ίσως το σώσεις "αναίμακτα"(αλήθεια...με τι αραίωσες το χρώμα;) . Ένα πολύ καλό υλικό που ακούγεται ότι κάνει γι' αυτή την δουλειά είναι το Mr Color Leveling Thinner της Gunze. Τέλος, αν δεν γίνεται τίποτα με τα παραπάνω, απαλό τρίψιμο με 2000(ή και παραπάνω) ντουκόχαρτο της δαχτυλιάς και ξανά ένα αραιό ψέκασμα στο επίμαχο σημείο.

Καλη συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #134 στις: Μαρτίου 23, 2014, 03:04:05 μμ »

Με την δαχτυλιά τι έκανες;
Αν είναι μόνο το "λίπος" από το δάχτυλο και δεν έχει επηρεαστεί το χρώμα, ίσως φύγει με πολύ απαλό τρίψιμο με μπατονέτα νοτισμένη σε white spirit, το οποίο λογικά δεν θα επηρεάσει το ακρυλικό χρώμα.
Αν, όμως, έχει "αναμειχθεί" το αποτύπωμα με το χρώμα μπορείς να ψεκάσεις με το διαλυτικό που αραίωσες το χρώμα επάνω στην δαχτυλιά από μακριά και να περιμένεις να στεγνώσει...ίσως το σώσεις "αναίμακτα"(αλήθεια...με τι αραίωσες το χρώμα;) . Ένα πολύ καλό υλικό που ακούγεται ότι κάνει γι' αυτή την δουλειά είναι το Mr Color Leveling Thinner της Gunze. Τέλος, αν δεν γίνεται τίποτα με τα παραπάνω, απαλό τρίψιμο με 2000(ή και παραπάνω) ντουκόχαρτο της δαχτυλιάς και ξανά ένα αραιό ψέκασμα στο επίμαχο σημείο.

Καλη συνέχεια  ::salut::

Καλησπέρα γιώργο, νομίζω είναι μόνο το λίπος , για τα γάντια δεν το ήξερα ευχαριστώ. Με το mr. color to αραίωσα το χρώμα.. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #135 στις: Μαρτίου 23, 2014, 03:10:24 μμ »

Καλησπέρα γιώργο, νομίζω είναι μόνο το λίπος , για τα γάντια δεν το ήξερα ευχαριστώ. Με το mr. color to αραίωσα το χρώμα.. ::salut:: ::salut::

Στο σπίτι βάφω , το θερμόμετρο λέει 35% υγρασία. Είναι πολύ;

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #136 στις: Μαρτίου 23, 2014, 03:46:16 μμ »
...Με το mr. color to αραίωσα το χρώμα.. ::salut:: ::salut::

Επειδή υπάρχει μία σύγχηση γύρω από τα διαλυτικά της Gunze, εννοείς με αυτό;  http://postimg.org/image/ef12coql1/

Στο σπίτι βάφω , το θερμόμετρο λέει 35% υγρασία. Είναι πολύ;

Από τα λίγα που ξέρω, αν μετρά καλά το υγρασιόμετρο και εφόσον λες ότι βάφεις στο σπίτι(και όχι σε υπόγειο), νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πρόβλημα.

Επειδή, όμως, τα gloss χρώματα είναι γενικά πιο ευπαθή σε δαχτυλιές(υπάρχει και η περίπτωση το συγκεκριμένο χρώμα να έχει ακόμη περισσότερο χρόνο στεγνώματος από 1-2 μέρες), σου συνιστώ μετά το βάψιμο πιάσιμο μόνο με γάντια(τα γνωστά ιατρικά latex μιας χρήσεως).

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #137 στις: Μαρτίου 23, 2014, 03:50:49 μμ »
Επειδή υπάρχει μία σύγχηση γύρω από τα διαλυτικά της Gunze, εννοείς με αυτό;  http://postimg.org/image/ef12coql1/

Από τα λίγα που ξέρω, αν μετρά καλά το υγρασιόμετρο και εφόσον λες ότι βάφεις στο σπίτι(και όχι σε υπόγειο), νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πρόβλημα.

Επειδή, όμως, τα gloss χρώματα είναι γενικά πιο ευπαθή σε δαχτυλιές(υπάρχει και η περίπτωση το συγκεκριμένο χρώμα να έχει ακόμη περισσότερο χρόνο στεγνώματος από 1-2 μέρες), σου συνιστώ μετά το βάψιμο πιάσιμο μόνο με γάντια(τα γνωστά ιατρικά latex μιας χρήσεως).
Ναι , αυτό είναι το διαλυτικό, σε ευχαριστώ πολύ γιώργο , θα εφαρμόσω τα παραπάνω που ανέφερες αλλιώς με βλέπω πάλι να τρίβω....
Στο κάτω κάτω θα φτιάξω και την ίσαλο πρώτη όπως μου είπες lol. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #138 στις: Μαρτίου 23, 2014, 04:04:39 μμ »
Το συγκεκριμένο διαλυτικό που έχεις είναι ότι πρέπει για τέτοιου είδους προβληματάκια(χτισίματα,δαχτυλιές). Έχει την τάση να ομογενοποιεί την βαφή, αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει μετά από 3-4 μέρες.
Αν δεν δουλέψει το white spirit(...το τονίζω απαλό τρίψιμο..), δοκίμασε να ψεκάσεις το σημείο με ένα "λεπτό" πέρασμα(όχι πολύ μην σου τρέξει) και άστο πάλι να στεγνώσει αρκετά.

Καλή συνέχεια ::salut::   

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #139 στις: Μαρτίου 23, 2014, 04:12:16 μμ »
Το συγκεκριμένο διαλυτικό που έχεις είναι ότι πρέπει για τέτοιου είδους προβληματάκια(χτισίματα,δαχτυλιές). Έχει την τάση να ομογενοποιεί την βαφή, αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει μετά από 3-4 μέρες.
Αν δεν δουλέψει το white spirit(...το τονίζω απαλό τρίψιμο..), δοκίμασε να ψεκάσεις το σημείο με ένα "λεπτό" πέρασμα(όχι πολύ μην σου τρέξει) και άστο πάλι να στεγνώσει αρκετά.

Καλή συνέχεια ::salut::

Ευχαριστώ και πάλι γιώργο!!!! Μια τελευταία ερώτηση . Το βερνίκι το περνας στο τέλος στο σύνολο η κομμάτι κόμμάτι αφου έχεις βάψει το συγκεκριμένο σημείο;

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #140 στις: Μαρτίου 23, 2014, 04:24:16 μμ »
Στο τέλος, αφού τελειώσεις με το βάψιμο της γάστρας...δεν υπάρχει λόγος για κομμάτι-κομμάτι. Θα προστατεύσεις τα χρώματα από μικροχτυπήματα, άτσαλα πιασίματα(δαχτυλιές),κ.ά.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #141 στις: Μαρτίου 23, 2014, 05:45:51 μμ »
Στο τέλος, αφού τελειώσεις με το βάψιμο της γάστρας...δεν υπάρχει λόγος για κομμάτι-κομμάτι. Θα προστατεύσεις τα χρώματα από μικροχτυπήματα, άτσαλα πιασίματα(δαχτυλιές),κ.ά.

Γιώργο σε ευχαριστώ και πάλι. Καλό απόγευμα!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #142 στις: Μαρτίου 24, 2014, 05:49:15 μμ »
Μερικές φωτογραφίες απο το βάψιμο της γάστρας . Τελικά χρησιμοποίησα το Η327 της gunze. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #143 στις: Μαρτίου 24, 2014, 06:27:48 μμ »
 :D ωραιο σαν λουκουμι!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #144 στις: Μαρτίου 24, 2014, 06:39:35 μμ »
:D ωραιο σαν λουκουμι!!

Χαχαχα σε ευχαριστώ Χρηστάρα. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #145 στις: Μαρτίου 25, 2014, 10:27:44 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #146 στις: Μαρτίου 26, 2014, 07:24:07 μμ »
Καλησπέρα , και πάλι θα χρειαστώ την βοήθεια σας... Στις 24 του μηνός χάρτωσα το top side hull με χαρτοταινία εμπορίου αφού πρώτα την κόλλησα και την ξεκόλλησα πανω στο χέρι μου για να χάσει λίγο απο την κολητική της δύναμη . Μετά έβαψα τα ύφαλα του σκάφους . Την ίσαλο δεν την έχω βάψει ακόμη αλλά έχω αφήσει ένα κενό 1.5 mm ανάμεσα στα 2 χρώματα για να την βάψω στο τέλος . Σήμερα ξεχάρτωσα το μοντέλο και η χαρτοταινία μου άφησε σε όλο το top side hull φουλ κόλλα και μου το θάμπωσε, σίγουρα θα το ξανατρίψω λίγο και θα το ξαναβάψω αλλά πρώτα πρέπει να βγάλω την κόλλα της χαρτοταινίας  . Και η ερωτησή μου έχει 2 σκέλη, και είναι η εξής :  Με τι υλικό μπορώ να βγάλω την κόλλα της χαρτοταινίας; Και πως γίνεται όταν θα χαρτώσω τα ύφαλα να μην το ξαναπάθω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων , και συγνώμη αν σας έχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις μου. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #147 στις: Μαρτίου 26, 2014, 08:12:53 μμ »
Απαντώ στο 2ο θέμα σου:
ταινία tamiya, και ξένοιασες απόλυτα (συγκριτικά με τις άλλες).
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #148 στις: Μαρτίου 26, 2014, 08:14:00 μμ »
Απαντώ στο 2ο θέμα σου:
ταινία tamiya, και ξένοιασες απόλυτα (συγκριτικά με τις άλλες).

Στέργιο 1000 ευχαριστώ!!!!!!   ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #149 στις: Μαρτίου 29, 2014, 12:01:53 μμ »
Καλημέρα , καλό Σ/Κ!! Μερικές φωτό απο την πρόοδο κατασκευής...Στο βάθος ένα spitfire του Mick Reeves με άνοιγα φτερών 2 μέτρα...

Tags: