Η1, Η307, Η308, Η331, Η51 και γενικά Semi Gloss και Gloss...
1. Αραίωση με μείγμα νερού και Ισοπροπυλικής αλκοόλης ή και μόνο με
ισοπροπυλική αλκοόλη. (OH) Το μείγμα είναι συνήθως 50% απιονισμένο νερό και 50% OH.
2. Στο αραιωμένο χρώμα προσθέτουμε 4-5 σταγόνες Mr Retarder Mild ανά 1-2ml αραιωμένου χρώματος.
3. Ανακατεύουμε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλά και ποτέ μέσα στο ίδιο μπουκαλάκι. (αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα χρώματα).
4. Όσο μεγαλύτερο το μπεκ, τόσο καλύτερος ο ψεκασμός. Με 0.35mm μπεκ δεν είχα καλά αποτελέσματα, ειδικότερα στο δύσκολο Η1. Με 0.5mm μπεκ τα αποτελέσματα ήταν τέλεια.
5. Πίεση 1.3-1.5 με πατημένη τη σκανδάλη (working pressure). Για λεπτές γραμμές έχω κατέβει μέχρι 0.8. Παρακάτω δεν δοκίμασα.
Επίσης, έχω την εντύπωση ότι συμπεριφέρονται καλύτερα σε αερογράφο βαρύτητας παρά σε αναρρόφησης.
Αρνητικά:
- Ενώ στεγνώνουν σχετικά γρήγορα, θέλουν πρακτικά τουλάχιστον 24 ώρες πριν στεγνώσουν εντελώς και πάλι μερικές φορές μπορεί να μείνει δαχτυλιά επάνω ειδικότερα στα gloss χρώματα. Πλήρες στέγνωμα έχω παρατηρήσει μετά από 72 ώρες.
- Ότι περισσέψει από το αραιωμένο χρώμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 12 ωρών... Μετά... ΑΝ αραιωθεί λίγο ακόμα με ΟΗ μπορεί και να δουλέψει. αλλιώς πέταμα.
- Μικρή ποσότητα για την τιμή τους.
Και μια πληροφορία ακόμα, ουδέτερη. Το κλασικό Azax τα διαλύει κυριολεκτικά! Εάν χρειαστεί να ξεβάψετε μοντέλο που έχετε βάψει με Gunze, και δεν έχουν περάσει παραπάνω από 24 ώρες, απλά ρίξτε/ψεκάστε Azax πάνω στο μοντέλο και βάλτε το πάνω σε χαρτί κουζίνας. Το χρώμα θα αρχίσει να κυλάει μόνο του! Ακόμα και μετά από μέρες ξεβάφει αλλά θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο.
Γίνεται και αραίωση με Azax αλλά θέλει προσοχή για να μην χαλάσει το από κάτω στρώμα λόγο της επιθετικότητας του Azax στα χρώματα αυτά.